"Widzę, widzę" - świetne, austriackie kino (nagroda publiczności na festiwalu Nowe Horyzonty).
Fabuła? Mocno zżyci z sobą bracia bliźniacy, bardzo podobni do tych dwóch z filmu "O dwóch takich, co ukradli księżyc". Tragiczny wypadek. Śmierć. Paranoja i schizofrenia. Poniżanie i niezrozumienie. Aż wreszcie przejęcie władzy. Krwawa i satysfakcjonująca zemsta
co sie dzieje z tymi nowymi polskimi filmami kryminalnymi ze ja ni chuja nie rozumiem co oni mowia?? Polak z dziada pradziada a czasem i trzy razy musze cofac
Meldunek: 16/07/2009
Originally Posted By: bazyl
co sie dzieje z tymi nowymi polskimi filmami kryminalnymi ze ja ni chuja nie rozumiem co oni mowia?? Polak z dziada pradziada a czasem i trzy razy musze cofac
Spotlight oj coś mi się wydaję, że przy obecnych rządzących ten film w Polsce będzie zakazany. A już jestem ciekaw co powiedzą w wiadomościach jeśli zgarnie Oscara za najlepszy film
Dla zainteresowanych, wczoraj wyszedl 1 odcinek nowego sezonu reaktywowanego Archiwum X mozna juz sciagnac na torrentach, co ciekawe dzis o 21.00 bedzie juz premiera do obejrzenia na polskim Foxie jak ktos ma
Dla tych co czekają na drugi sezon Gomorry - proponuję film z 2015 Suburra - fajny klimat - mafijno, polityczno, dziwkowy z elementami kleru i cyganerii - z dobrą muzą w tle
Lucyfer - dosyć lekki, przyjemny serial. Niezłą gadkę ma główny bohater. Władca piekieł na emeryturze, dobrze bawi się w LA.
Jak oceniacie nowe Z Archiwum X? Trzeci odcinek był wręcz niepoprawnie zabawny
Dwa pierwsze super, ale ten trzeci to nieporozumienie...w przeszlosci zdrarzaly sie takie w kazdym sezonie, ale teraz nakrecili jedynie 6 odcinkow to kazdy powinien trzymac poziom. Mam nadzieje ze nastepny bedzie juz normalny
Trzeci odcinek nowej serii dno. Jeden z najgorszych ze wszystkich serii. Znaczy był poprawny do czasu tej żenady na cmentarzu i dalej. Dwa pierwsze całkiem efektowne choc ja nie lubię tzw. mitologii X files. Ogólnie serial jeden z najlepszych jakie nakręcono. Na FOX obecnie leci szósty sezon. Odświeżam sobie po 15-20 latach