#651801 - 31/08/2006 12:15
Wymieniaj się bezpiecznie!!
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Witam, Od dluzszego czasu obiecywalem, ze powstanie pewien projekt, ktory ukroci pole do popisu wszelkim oszustom. Z powodu nadmiernego braku czasu, dopiero dzis moge to wcielic w zycie:) Jest to stronka internetowa, ktora ma pomoc nam przy wymianach. Najkrocej mowiac jest to stronka, na ktorej, po weryfikacji, mozemy odnalezc informacje zabezpieczajace wymiane o uzytkownikach z ktorymi chcemy sie wymienic. Wszelkie szczegoly znajdziecie na tej stronie. Mam nadzieje, ze pozwoli ona nam wszystkim na bezpieczniejszy przeplyw pieniedzy, a Wy z checia z niej bedziecie korzystac. Chcialem rowniez podziekowac vebnasterowi za pomoc w projekcie. Wlasciwie razem z okreslislimy schemat dzialania takiej strony. Rowniez dziekuje czyzykowi, ktory takze wspieral mnie i doradzal, by ten projekt byl jak najlepszy. Oczywiscie czekam na wszelkiego rodzaju propozycje im bedzie ich wiecej, tym lepiej. Moje GG: 1591251 [niedostepny] Adres strony: http://kanciasty.sitesled.com
Edited by Experto (05/09/2006 10:30)
|
Do góry
|
|
|
|
#651802 - 31/08/2006 12:21
Re: Kupie,sprzedam,wymienie [21]
|
addict
|
Moze wkleje zasade dzialania weryufikacji. Pierwsza baza danych (na papierze, niedostepna w wersji elektronicznej) zawiera spis zweryfikowanych użytkowników - nick na forum, e-mail MoneyBookers oraz Neteller, imię i nazwisko, adres zamieszkania, nr konta bankowego czyli wszystkie te dane o których dowiaduje się osoba z którą robimy wymianę za pomocą przelewu bankowego. Baza ta istnieje w dwóch wersjach jedną posiada kanciasty, drugą inny z użytkowników, którego należy wybrać. Druga baza danych (dostępna na tej stronie dla wszystkich w postaci listy użytkowników) zawiera nick na forum, nr GG, nr konta bankowego, ale dostępny jedynie w postaci czterech pierwszych i czterech ostatnicj cyfr oraz e-mail (ale tylko jeśli ktoś sobie tego życzy) MoneyBookers i Neteller. Np. user - 2345 ... 4200 - GG:1553256 - user@poczta.plWgląd do pierwszej bazy danych ma tylko kanciasty oraz druga osoba, którą należy wybrać. Poprzez istnienie takich dwóch baz danych, możemy przeprowadzać transakcje będąc pewnym, że w razie ewentualnego oszustwa, adres złodzieja jest znany. Zreszta mało prawdopodobne, by ktoś wówczas próbowal oszukiwac. Ponadto przy każdej wymianie możemy daną osobę całkowicie zweryfkować. Możemy sprawdzić czy zgadza się nr GG, z którego pisze, czy zgadzają się cztery pierwsze i cztery ostatnie nr konta bankowego, jeśli prosi o przelew, czy zgadza się adres e-mail, jeśli prosi o przelew MB/Net. Adres e-mail publikowany jest jednak tylko na życzenie użytkownika (zalecane). Jeśli nie ma adresu e-mail, transakcja nadal będzie pewna, jednak należy koniecznie sprawdzić czy sie zgadza nr GG (zamieszczony na tej stronie) z którego dana osoba pisze i poprosić o przesłanie priva na forum mecz.pl, z podanym mailem, by mieć całkowitą pewność że nikt nie włamał się komuś na GG lub forum mecz.pl. Należy zawsze być ostrożnym. Zawsze oszust może powiedzieć, że ktos włamał mu się na GG. Dlatego zawsze prośmy o e-maila (jeśli użytkownik sobie go zastrzegł) na priva mecz.pl oraz GG. Dlatego najlepiej wyrazić zgode na podanie swojego adresu e-mail, wowczas unikniemy ewentualnych komplikacji. Ponadto nikt nie przejdzie pomyślnie weryfikacji, jeśli nie potwierdzi, że posiada inne hasło na forum mecz.pl i inne na GG. Jeśli przy każdej wymianie, będziemy weryfikować dana osobę wchodząc na tą strone, to po pierwsze nie zostaniemy oszukani (jeśli jednak tak sie stanie bedziemy posiadać adres oszusta) a po drugie zaoszczedzimy dużo czasu na mikroprzelewy, na sprawdzaniu wcześniejszych wymian i na wielominutowych czasem rozmowach kto ma komu przelać pierwszy:) Jak działa sama weryfikacja? Otóż jest bardzo podobna do weryfikacji w systemie Neteller. Osoba chcąca się zweryfikować przesyła kanciastemu lub drugiej osobie priva na mecz.pl lub wiadomość na GG z informacją, że akceptuje warunki regulaminu (przeczytaj zakładkę regulamin). Następnie kanciasty lub druga osoba wysyła na priv do danego użytkownika numer rachunku bankowego i tytuł przelewu. Narzucony tytuł przelewu bedzie zawierał m.in. nick, adres e-mail MB/Net (opcjonalnie) oraz nr GG. Np. "Mój nick na forum: user, mail MB: user@poczta.pl mój nr GG:1553245". Osoba weryfikująca się robi taki przelew o wartości 1 grosza:) Po otrzymaniu przelewu następuje zapisanie danych w dwóch bazach danych i osoba ta zostaje dopisana do listy uzytkowników pozytywnie zweryfikowanych. Następnie poprzez priv na mecz.pl zostaje przesłany drugiej osobie, którą należy wybrać informacja z pełnymi danymi o nowej osobie. Działając w ten sposób nie ma żadnych szans na jakiekolwiek oszustwo. A jeśli ktoś zaryzykuje to adres oszusta po przedstawienu dowodów zostanie przekazany poszkodowanemu. Dlatego należy mieć inne hasło na forum mecz.pl i inne haslo do GG, w razie niesamowicie dziwnych przypadków, kiedy to ludziom domniemanie włamywali sie hakerzy i kradli hasła na GG. Ale nawet przejęty nr GG nie zmieni niczego, ponieważ włamywacz nie przeleje pieniędzy na swoje konto bankowe czy konto MB, ponieważ zawsze można podane dane sprawdzić na tej stronie. Adres strony: http://kanciasty.sitesled.com
|
Do góry
|
|
|
|
#651804 - 31/08/2006 12:25
|
addict
|
Tak wioec, osoby ktore zapoznaly sie z zasada dzialania strony, wiedza, ze proces weryfikacyjny nie zostanie uruchiomy, dopoki nie zostanie wybrana druga osoba (a moze i trzecia, jesli bedziecie chcieli), pomocna w tym procesie. Musi to byc osoba godna zaufania, ja ze swojej strony proponuje uzytkownika: P!t3R (nie kontaktowalem sie z Nim, nie wiem czy nawet wzialby udzial w tym projekcie). Ale jak zawsze dostosuje sie do woli ludu, dlatego prosze o propozycje takiej osoby, a byc moze ktos znany i lubiany sam sie zaoferuje.
Adres strony: http://kanciasty.sitesled.com
|
Do góry
|
|
|
|
#651806 - 31/08/2006 12:30
|
addict
|
Quote:
Z tego co wiem niektorzy pobieraja prowizje, Ci wiarygodni, ile to jest od 1000zł?
Chodzi o to ze dane osob zweryfikowanych posiadaja dwie osoby (dla wiekszego bezpieczenstwa). Ja oraz jeszcze jedna (a moze i dwie) ktora nalezy wybrac. Chodzi o to by przy ewentualnym oszustwie, dane oszusta posiadalo wiecej niz jedna osoba.
|
Do góry
|
|
|
|
#651808 - 31/08/2006 12:48
|
addict
|
Quote:
Dobry pomysł moim zdaniem , stronka ciekawa i przejrzyście zrobiona , ciekawe ilu się zweryfikuje . Dobra robota kanciasty
Ja rowniez jestem tego ciekaw. Stronki nie robilem dla siebie, tylko dla nas. Prawda jest taka, ze dzieki tej stronce, pelne dane o uzytkownikach posiadaja tylko 2 osoby, nikt inny nie ma do nich dostepu. Dzieki temu nie musimy przesylac skanow, robic mikroprzelewow i jestesmy pewni adresu MB/NEt czy nr konta jesli sie wymieniamy, wystarczy wejsc na strone.
Dla mnie osobiscie, uzytkownicy ktorzy sie nie zweryfikuja a beda sie wciaz wymieniac (poza osobami co wplacaja drugie), albo maja/beda miec cos na sumieniu, albo boja sie nowosci:)
Adres strony: http://kanciasty.sitesled.com
|
Do góry
|
|
|
|
#651810 - 31/08/2006 13:23
|
addict
|
Quote:
kanciasty odpowiedz mi na priva , co do osoby która powinna posiadać dane jest chyba Conrad.
Pisalem wczesniej masz skrzynke zapchana:)
|
Do góry
|
|
|
|
#651813 - 31/08/2006 13:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/01/2006
|
Quote:
nie koneicznie powienien być nim Conrad, bo ma duzo spraw na glowie, jednak dobry bylby jakis mod, czlowiek zaufany
Może wielki zagorzały miłośnik.. Experto
|
Do góry
|
|
|
|
#651814 - 31/08/2006 14:10
|
addict
|
Bylo by milo, gdyby jeden z moderatorow, chcialby przetrzymywac adresy osob pozytywnie zweryfikowanych. Ale i tak potrzebuje jeszcze jednej osoby, ktora razem ze mna weryfikowala by osoby, gdyz ja sam czesto nie bywam przy komputerze. Dlatego osoby, uwazajace sie za powazane juz w tym srodowisku, oraz majace checi i czas, prosze by zglosili swoje kandydatury tu na forum, by kazdy mogl wypowiedziec swoje za i ewentualne sprzeciw:) ====================================================== zweryfikuj sie i wymieniaj sie bezpiecznie: http://kanciasty.sitesled.com/lista.html
|
Do góry
|
|
|
|
#651815 - 31/08/2006 14:14
|
addict
|
Wlasnie nastapila aktualizacja strony: http://kanciasty.sitesled.comW tej chwili posiadamy 4 uzytkownikow zweryfikowanych. Dzieki temu sa osobami, z ktorymi bez obaw mozna sie wymieniac. Jesli chcesz wiedziec, na jakiej zasadzie dziala weryfikacja lub juz teraz chcesz sie zweryfikowac zajrzyj na stronke lub napisz na GG: 1591251 ========================================================= zweryfikuj sie i wymieniaj sie bezpiecznie: http://kanciasty.sitesled.com
|
Do góry
|
|
|
|
#651816 - 31/08/2006 14:33
|
addict
|
Ja uciekam, pojawie sie dopiero kolo godziny 20, jesli ktos chce sie zweryfikowac, mozna psiac na priv lub GG:1591251 odpisze jak tylko sie pojawie. Pozdrawiam ========================================================= zweryfikuj sie i wymieniaj sie bezpiecznie: http://kanciasty.sitesled.com
|
Do góry
|
|
|
|
#651818 - 31/08/2006 15:01
|
member
Meldunek: 11/06/2006
|
Fajny pomysł To czekamy na weryfikację Unibeta i Szreka.
|
Do góry
|
|
|
|
#651819 - 31/08/2006 18:07
|
addict
Meldunek: 24/06/2003
|
Propozycja!!!
Zmienić nazwe tematu na np. "Wymieniaj się bezpiecznie!!" i przykleić w tym dziale!
(Dla wymian otworzyć nowy temat)
|
Do góry
|
|
|
|
#651820 - 31/08/2006 18:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/08/2002
|
popieram propozycje czyzyka a przy okazji zapraszam do wymian Skupie Moneybookers, Neteller do kwoty 5000 PLN, place mbank, inteligo
|
Do góry
|
|
|
|
|
|