Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#644536 - 24/08/2006 08:36 Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004

Cracovia-Groclin 2 3.1 3.3 1.22 1.6
G.Leczna-W.Plock 2.45 3.1 2.55 1.37 1.4
Legia W.-Gornik Z. 1.3 4.3 8.2 1.02 2.83
Z.Lubin-Belchatow 2.2 3 2.98 1.27 1.49
Lech Poz.-Wisla K. 3.1 3.1 2.1 1.54 1.25
Pogon S.-K.Kielce 2.4 3.1 2.6 1.35 1.41
Widzew L.-Arka Gd. 1.65 3.4 4.5 1.11 1.94
Odra W.-LKS Lodz 2.2 3 2.98 1.27 1.49

(kursy Prof.)

Wg mnie 1 spotkanie, jest bardzo atrakcyjne:
Pogoń Szczecin - Korona Kielce 2 (x2)

Analizy pisać nie będe. Pogoń jest słaba i tyle. Liczę że kielczanie który pogubili ostatnio trochę punktów, spokojnie wywiozą punkty ze Szczecina.

Dwa inne które mnie jeszcze interesują to Górnik Łęczna-Wisła Płock X2 (Łęczna wg mnie jeden z najsłabszych ekip w lidze. Odstrasza mnie tylko dzisiejszy pucharowy mecz i słabsza forma płocczan w ostatnim meczu z Pogonią. Widziałem 2 spotkania Wisły Płock w tym sezonie i jest to naprawde solidna drużyna. Myślę że nie przegrają.)

oraz

Lech Poznań - Wisła Kraków 1 (i nie kieruje sie tutaj tym że jestem Poznaniakiem, bo Lecha gram niezwykle rzadko. -Kurs wysoki, -Wisła zawsze miała na Bułgarskiej ciężko, -w końcu może Lech strzeli gola jako pierwszy). Przyznaje że ten typ trochę intuicyjny.

Zapraszam do dyskusji.

Do góry
Bonus: Unibet
#644537 - 24/08/2006 14:06 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
KacMa Offline
enthusiast

Meldunek: 11/09/2001
Lech Poznań - Wisła Kraków X2

Analizy pisać nie będe. Lech traci bardzo dużo goli (w tym sezonie 8) i tyle. Liczę że wiślacy który pogubili trochę punktów, spokojnie wywiozą punkty z Poznania.

Do góry
#644538 - 24/08/2006 14:11 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Regis Offline
stranger

Meldunek: 23/08/2006
Moj kupon

Zagłebie L - GKS Bełchatów - typ [02] kurs :1.4

Wydaje mi sie,ze GKS jest jeszcze na fali,wygra 1-2 mecze zanim skonczy sie dobra passa,zaglebie jest obecnie przecietnym zespolem,mysle,ze niepodola pilkarzom Bełchatowa.

Cracovia - Dyskobolia Grodzisk 1 typ[1] kurs :2.0

Cracovia jest mocna u siebie,podbudowani ostatnim zwycięstwem z faworyzowanym przeciwnikiem i w dodatku na wyjezdzie dadza rade dyskobolii,ktora w tej kolejce niewygrala jeszcze ani jednego spotkania.

Legia - Górnik Z. typ [1] kurs: 1,3

Po wczorajszej porazce,Legionisci beda barzdiej skupieni,wlodarczyk sie odblokowal,kibice zrobia swoje.nie daje zadnych szans gornikowi.

Odra W - ŁKS typ [02] kurs : 1.43

ŁKS to solidna drużyna, według mnie o klase lepsza niz Odra Wodzislaw.ogladalem w ostatniej kolejce mecze obydwu druzyn i nie mam zludzen kto wygra

Pogoń Szczecin - Korona Kielce typ [2] kurs : 2.5

bardzo dobry kurs,juz uzytkownik wyzej rozpisal sie nt tego meczu.Pogoń przeżywa kryzys,Korona gra solidnie.warto sprobowac

Widzew - Arka typ [1] kurs 1.8

Widzew w tym sezonie prezentuje bardzo dobry poziom,gra u siebie arka gdzies na koncu tabeli z 2 pktami.zwyciestwo widzewa prawie pewne.

Gornik Łęczna - Wisła Płock typ [02] 1.34

kolega wyżej rozpisał sie nt tego meczu,ja wiecej niz on na ten temat do powiedzenia nie mam .dla bezpieczenstwa gram z remisem.

co do postu wyzej to wydaje mi sie,ze wynik tego meczu jest bardzo nieprzewidywalny,ja osobiście bym tutaj nie ryzykował

Do góry
#644539 - 24/08/2006 14:14 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Regis Offline
stranger

Meldunek: 23/08/2006
oczywiscie Cracovia gra u siebie a nie na wyjezdzie - przepraszam za blad: )

Legionisci beda skupieni na Polskiej Lidze,chcac odzyskac dobra pozycje:)

Do góry
#644540 - 24/08/2006 14:22 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Wade Offline
member

Meldunek: 03/08/2006
Legia Warszawa-Górnik Zabrze 1
Zdecydowałem się zagrać Legie ponieważ w końcu muszą się przełamać i czuje ze to bedzie w tym meczu. Druzyna z Zabrza prezentuje się całkiem solidnie w ostadnim meczu grala dobry futbol i przy małym szczesciu powinna mecz z widzewem wygrać. Legia zawodzi w 3 ostadnich meczach 1 strzelała bramki ale nie potrafiła wygrać jednak w meczu z Szachtarem wydaje mi się ze cos pomału wraca do normy i wierze w to ze publicznośc przy ul.Łazienkowskiej(w tym ja:D) pomoże wygrać Legii to spotkanie nasuwa się tylko jedno jak nie teraz to kiedy??

Pogoń-Korona x2
Pogoń zawodzi po całosci brazylijczycy nic nie grają trudno powiedzieć kiedy zaczna zdobywać punkty ligowe grają u siebie ale nie wierze w to ze stać ich na wygraną o remis mogą powalczyć z czego daje Korone z podpórką Korona w meczu z Wisła pokazała kilka ciekawych akcjii gry z 1 piłki i myśle ze ten typ jest pewny.

Do góry
#644541 - 24/08/2006 14:59 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Quote:

Lech Poznań - Wisła Kraków X2

Analizy pisać nie będe. Lech traci bardzo dużo goli (w tym sezonie 8) i tyle. Liczę że wiślacy który pogubili trochę punktów, spokojnie wywiozą punkty z Poznania.

Musiałeś złośliwie się ustosunkować do mojego posta, nie? Lokalizacja:Poznań Ci u mnie przeszkadza?

Taki mądry jesteś kolego to załóż się:
-Lech w tej kolejce zdobędzie nie mniej punktów niż Pogoń
-Pogoń nie pokona Lecha w zbliżającym się niedługo meczu w Szczecinie (tu mozemy zrobic asiana, remis - nikt nie wygrywa)

PS. Polecam forum kibice.net , a nie to.

Do góry
#644542 - 24/08/2006 15:35 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
piotrek_ndm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/11/2005
Napastnik Korony Kielce Marcin K. nie pojechał dziś z zespołem na sobotni mecz do Szczecina z miejscową Pogonią. Minionej nocy rozbił samochód przy ul. Rajtarskiej w Kielcach. Prowadzony przez niego peugeot 307 zaklinował się między słupkami ograniczającymi przejazd. Piłkarz zgłosił się na policję dopiero rano. Podczas badania o godz. 7:30 stwierdzono w jego organizmie prawie promil alkoholu.

- Marcin K. twierdzi, że nie prowadził samochodu pod wpływem alkoholu, a dopiero z powodu stresu spowodowanego wypadkiem wypił dwa piwa. W tej sprawie powołany zostanie biegły, który stwierdzi, czy wersja podana przez piłkarza jest prawdziwa. – poinformował zespół prasowy Komendy Miejskiej Policji w Kielcach.

- Jesteśmy oburzeni, ale musimy zbadać sprawę. Oficjalne stanowisko klubu zostanie przedstawione jutro po rozmowie z piłkarzem – powiedział rzecznik prasowy Korony Maciej Topolski.

90minut.pl

Do góry
#644543 - 24/08/2006 15:42 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
KacMa Offline
enthusiast

Meldunek: 11/09/2001
Quote:

Musiałeś złośliwie się ustosunkować do mojego posta, nie? Lokalizacja:Poznań Ci u mnie przeszkadza?

Do Poznania nic nie mam. Miasto całkiem całkiem. Do Lecha mi bliżej niż do Legii jeśli chciałbyś już wiedzieć. Ale Wisła w tej rundzie nie straciła gol (może już czas) i gra całkiem nieźle. Lech to dla mnie wielkie rozczarowanie - spodziewałem się innego bilansu bramek a nie 8:8.
Wisłą ma szansę wskoczyć na fotel lidera bo GKS gra ciężki mecz z Zagłębiem.

Quote:

Taki mądry jesteś kolego to załóż się:
-Lech w tej kolejce zdobędzie nie mniej punktów niż Pogoń
-Pogoń nie pokona Lecha w zbliżającym się niedługo meczu w Szczecinie (tu mozemy zrobic asiana, remis - nikt nie wygrywa)

Wcale taki mądry nie jestem, a virtualne zakłady mnie nie kręcą.

Quote:

nie wiem co to za forum i nie chcę wiedzieć. Dla mnie liczy się zarabianie kasy a czy to zrobię na Pogoni czy na Lechu to mi rybka.

pozdrowienia, może do zobaczenia.

Do góry
#644544 - 24/08/2006 15:51 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Widzew Łódź VS Arka Gdynia
Typ: 1, under 2,5

Do twierdzy Łódź zawita gdyńska Arka. Po ostatniej kolejce w zdecydowanie lepszych humorach jest Widzew Łódź, który przywiózł cenny punkt z Zabrza. Choć w tamtym spotkaniu zdecydowanie lepszą stroną był Górnik Zabrze i gdyby piłkarze Marka Motyki mieli lepiej nastawione celowniki to Widzew wróciłby z zerowym dorobkiem. W Łodzi podopiecznym Michała Probierza gra się zdecydowanie lepiej. Żadna ekipa ligowa nie była wstanie pokonać Widzewa na ich własnym terenie. Pokonane zostały ekipy Groclinu Grodzisk i Łódzkiego Klubu Sportowego. Przed spotkaniem z gdyńską Arką trener Michał Probierza zabrał swoich podopiecznych na krótkie zgrupowanie do Smardzewic. Piłkarze w spokoju mają się przygotować do kolejnego trudnego spotkania. Nadal Widzew ma problem z lewą obroną. Nie są wstanie w tym spotkaniu zagrać Robert Kłos i świetnie dysponowany w ostatnim meczu Łukasz Broź. Prawdopodobnie zastąpi ich wracający do gry Jakub Wawrzyniak. Piłkarz twierdzi, że jest wstanie wytrzymać trudy spotkania po kontuzji. Z resztą Michał Probierz nie ma innego wyjścia i będzie musiał postawić na tego piłkarza. Do Łodzi przyjeżdża gdyńska Arka. Zespół Wojciecha Stawowego miał być rewelacją rozgrywek. Jednak popularni "żółto-niebiescy" prezentują się bardzo źle na początku sezonu. Ich grę w tym sezonie można by przyrównać do początku sezonu 2005/2006. Wtedy beniaminek z Gdyni też remisował wszystkie spotkania. Jednak w tym sezonie liczono w Gdyni na więcej. Zespół miał sobie spokojnie zapewnić utrzymanie w środku ligowej stawki a na razie Arka zajmuje ostatnie miejsce w lidze. Co gorsza żaden z zawodników nie był wstanie się wpisać na listę strzelców. Znowu linie ofensywne Arki Gdynia kuleją. Piłkarze Arki czekają na gola już od 106 dni. Wszystko wygląda źle a miało być zupełnie inaczej. Do tego dziwną wypowiedź po meczu z Łęczną udzielił Wojciech Stawowy, który sugerował, że największym transferem zimowym klubu będzie zmiana trenera. Coś nie dobrego dzieje się w tym klubie, ale tak jest zawsze, gdy nie ma wyniku sportowego. Wątpię, aby Arka była wstanie wywieźć korzystny rezultat z twierdzy Łódź.

Do góry
#644545 - 24/08/2006 20:44 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
mig Offline
member

Meldunek: 29/10/2005
Pogoń-Korona 2
Myśle że Korona , która myśli zapewne o pucharach w przyszły roku powinna sobie poradzić z Pogonią walcząca o utrzymanie w tym sezonie gdzie większość piłkarzy pochodzi z Brazyli, mieszkają w Gutowie Małym a grają w Szczecinie tzn.każdy mecz dla nich do wyjazd? i coś mi się wydaje że jest im obojętne czy wygrają czy przegrają , oni grają tylko żeby sobie pokopać piłkę i się wypromować dalej (może ich ktoś wypatrzy z Ukrainy lub Rosji) przyszłość klubu dla którego obecnie graja chyba im wisi??

Zagłębie Lubin-GKS Bełchatów 1
Gospodarze moim zdaniem to drużyna swojego boiska gdzie raczej jak już przegra to z Wisłą K. może z Legią ale z Bełchatowem powinni już wygrać , no i kiedyś ta szczęsliwa passa Bełchatowian musi się zakończyć!

W obydwu meczach może też być over 2,5

Pozdro

Do góry
#644546 - 24/08/2006 23:22 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
gocek Offline
stranger

Meldunek: 24/08/2006
system 3z7 [lub 3z6 ale bez meczu Legii]
zagłębie - gks X 3.00
cracovia - groclin X 3.10
pogoń - korona X 3.10
odra - Łks X 3.00
Legia - górnik X 4.30
Łęczna - Płock X 3.10
Lech - Wisła X 3.10

myśle że to będzie kolejka remisów i będzie ich co najmniej 3
Analizując spotkania w większości każdy wynik jest możliwy zarówno zwyciestwo gości jak i gospodarzy [zagłebie-gks, pogon-korona, odra-łks, łeczna-płock, lech-wisła] a remisy cracovi-groclinu, legii-gornika chyba nikogo nie zdziwią.

co sądzicie o takim przebiegu kolejki? jest on możliwy?

Do góry
#644547 - 24/08/2006 23:57 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
LOYD Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2005
Witam

Dyskusja wree.. wiec i ja cos napisze o naszej polskiej kopanej
POGON - KORONA 2
Widzialem w akcjii obydwa zespoly i wniosek nasuwa sie sam
ZAGLEBIE - BOT 1
Nic innego jak wygrana gospodarzy nabiereaja rozpedu
LECH - WISLA 1
No potym co ostatnio zobaczylem co sie tam stalo ? pewna wygrana nad marnie wygladajacymi smokami
CACOVIA - GRODZISK 2
Mam wrazenie ze goscie maja wiekszy spokoj przy rozgrywaniu pilki a zespoly maja podobna lecz odlegla taktyke

Pozdrawiam

PS; wszystko zabezpieczone dwudrogowo i overek w poznaniu

Do góry
#644548 - 25/08/2006 08:40 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Zagłębie- Bełchatów X2

Po stronie Bełchatowa jest aktualna forma, która jest zdecydowanie wyższa niż w Lubinie gdzie stracono Iwańskiego, a reszta jak by dostała oferty to pewnie by też skorzystała. Zagłębie raczej przypomina drużyne z początku poprzedniego sezonu niż pod okiem Smudy. Po wygranej nad Cracovią myślałem, ze to przełomowy moment i zacznął dobrze grać jednak nic z tego. Z Groclina wywieziony szczęśliwie remis, który zawdzięczać mogą postawie Liberdy i skuteczności, a raczej ich braku piłkarzy Groclinu. Bełchatów 4 kolejki i 12 punktów i Matusiak i Garguła otrzymali powołanie do kadry, więc będą chcieli pokazać, że zasłużyli na to tym bardziej, ze to będzie pierwsza na żywo transmisja w Canal+ z meczu Bałchatowa. Tak łatwo jak z Odrą nie będzie ale licze na przynajmniej remis.

Do góry
#644549 - 25/08/2006 09:09 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Czesc
Dlaczego Loyd piszesz takie bzdury i wprowadzasz innych w blad - Cracovia - Groclin 2 bo niby goscie maja wiekszy spokoj w rozgrywaniu pilki.Zgodze sie z toba ze maja spokoj bo nie potrafia jej rozgrywac.Groclin wraz z Wodzislawiem stworzyli najgorsze widowisko w lidze (Odra-Groclin 0:0).
Kolejny mecz z Zaglebiem rowniez 0:0.Jezeli chodzi o kreatywnosc oraz stwarzanie sobie stuacji podbramkowych groclin jest mierny.Z drugiej strony Cracovia ,ktora byla w stanie strzelic 7 bramek w wyjazdowych meczach w Poznaniu i Lubinie.Cracovia to druzyna ,ktora oprocz Kolportera gra najladniejsza pilke.Tzw gra krakowska jest widoczna,gra na jeden kontakt,akcje z rozmachem.Kurs jest duzy bo graja z Groclinem,ale jestem przekonany ze dopoki Liczka bedzie
trenerem to ta druzyna bedzie grala dretwo z kontry bez jakiegokolwiek polotu,schematycznie.Cracovia byla w stanie strzelic 3 bramki zaglebiu na wyjezdzie zas Groclin zaglebiu zadnej u siebie.
Dla mnie pewna jedynka

Do góry
#644550 - 25/08/2006 10:21 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Kamikaze Offline
old hand

Meldunek: 28/07/2006
Quote:

Skoro tak to Ty zmien avatar.
Panie Moderatorze avatar uzytkonika kfjatek czasem nie lamie regulaminu forum ? Mi sie wydaje ze tak.

Do góry
#644551 - 25/08/2006 11:00 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
Ok, zapraszam na analizę piątej kolejki Orange Ekstraklasy

tabela po 4. kolejce:

M-ce Drużyna Mecze Punkty
1. GKS Bełchatów 4 12
2. Wisła Kraków 4 10
3. ŁKS Łódź 4 7

4. Widzew Łódź 4 7
5. Cracovia Kraków 4 6
6. Korona Kielce 4 5
7. Lech Poznań 4 5
8. Zagłębie Lubin 4 5
9. Legia Warszawa 4 4
10. Wisła Płock 4 4
11. Pogoń Szczecin 4 4
12. Górnik Zabrze 4 4
13. Górnik Łęczna 4 4
14. Odra Wodzisław Śląski 4 4
15. Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 4 3
16. Arka Gdynia 4 2

Wisła powoli wraca do forym, dobra gra w UEFA i zwycięstwa w lidze spowodowała, że pozycja lidera jest tylko kwestią czasu. Fatalna forma Legii spowodowała, że o czołówkę Wisła gra z GKS Bełchatów (który notebane wygrał wszystkie swoje dotychczasowe spotkania) i z dwoma łódźkimi beniaminkami. Dalej w tabeli jest więcej bałaganu niż czegokolwiek jasnego. Różnica pomiędzy piątym a czternastym miejscem to zaledwie dwa punkty. Tabelę zamyka Arka Gdynia, która jeszcze bramki nie strzeliła. Zapraszam na szczegóły:

Mecz kolejki:

Lech Poznań - Wisła Kraków

Wisłą Kraków u siebie gra bardzo dobrze, pokonała Koronę, Wisłę Płock i trochę słabszego Górnika. Na wyjeździe jest troszkę gorzej, zaledwie bezbramkowy remis z Arką. Czy wreszcie doczekamy się dobrej gry i zwycięstwa wyjazdowego?
Krakowianie są na fali wznoszącej, wydawało się, że jest tam więcej problemów niż w Legii, ale jednak wszystko się jakoś roziązało. Brakowało napastnika, ale Radovanović gra całkiem nieźle. Do tego do gry wraca Paweł Brożek. W pomocy nie mieści się najlepiej zarabiający piłkarz - Cantoro czyli konkurencja jest niezła. No i obrona z Cleberem i Głowackim jeszcze nie straciła gola w lidze. Baszczyński także wznowił już treningi. Wyeliminowanie Austriaków z Pucharu UEFA tylko doda wiary Wiślakom. Petrescu dla mnie jest świetnym szkoleniowcem i myślę, że odpowiednio ustawi zespół.
Co słychać w Poznaniu? Grają towarzysko. Lech pokonał Lipno Stęszew (5. liga) 9:1 (3:1). W tym sezonie Lech jest mistrzem odrabiania strat. W pierwszej kolejce z 0:2 na 3:2 z Wisłą Płock, w trzeciej z Koroną na 2:2, w czwartej z Cracovią z 1:3 na 3:3. Trochę to nie dziwi gdyż trenuje ich Smuda, który słynął z tego jeszcze w Widzewie. No, ale z Wisłą odrobić 0:2 będzie dużo ciężej. Smuda zapowiada walkę od pierwszych minut, mówi, że Wisła to nie Cracovia i jej piłkarze nie zlekceważą. No, ale trudno przypuszczać by mówił "przegramy".
Ostatnie dwa spotkania w Poznaniu wygrał Lech, co wyraźnie pokazuje, że rywal ten Wiśle "nie leży". Tym razem nie wyobrażam sobię jednak porażki Krakowian, a na X2 kursik jest za mały więc typuję "dwójkę".

Moj typ: 2 kurs: 2,1

Niespodzianka kolejki:

Cracovia-Groclin

Cracovia nie jest dobra w trzymaniu prowadzenia. Dwukrotnie roztrwonili wynik 3:1. W ostatniej kolejce szczęśliwie (wielu twierdzi, że dzięki sędziemu) wygrali w Poznaniu. W jedynym dotychczas spotkaniu u siebie wygrali z Odrą 1:0.
Goście zawodzą na całej lini. Trzy remisy i porażka oraz przedostatnie miejsce w tabeli to na pewno nie to, co chciał osiągnąć Zbigniew Drzymała przed sezonem. Po poprzednim nieudanym sezonie miał nastąpić powrót do czołówki, ale znowu zapowiada się gra o środek tabeli. Groclin nie ma słabego składu. Im po prostu czegoś brakuje. Muszą się odblokować. Może teraz?
Trzy ostatnie spotkania pomiędzy tymi zespołami wygrał Groclin co jeszcze bardziej skłania mnie do typowania X2.

Moj typ: X2 kurs: 1,6

Pewniak kolejki:

Legia Warszawa - Górnik Zabrze

Legia odpadła z Ligi Mistrzów co wszyscy wyrokowali więc musi zaczać grać w lidze. Mecz z Górnikiem jest idealną okazją by wygrać. Warszawiacy zaczęli sezon obiecująca od zwycięstwa z Cracovią, potem przyszedł remis z Groclinem, a ostatnio dwie nieoczekiwane porażki. Obie drużyny mają problemy ze strzelaniem goli, ale myślę, że to gospoddarze w tym meczu strzeląich więcej. Typuję 2:0. Odblokowanie sięWłodarczyka w meczu z Szachtarem też może mieć wpływ na grę Legii.
Ostatnie dwa spotkania wygrała Legią i tym razem powinno być podobnie, z racji, że jest gospodarzem. Odważnym polecam zagranie handicapu po kursie zbliżonym do 2,00.

Moj typ: 1 kurs: 1,3

Pozostale spotkania:

Pogoń Szczecin - Korona Kielce

O Pogonii możan pisać co tydzień to samo. "Co pokażą Brazylijczycy tym razem?". Potrafią niespodziewanie wygrać, by potem dostać cztery bramki u siebie. Ostatnio walczyli z Wisłą Płock długo, by w końcówce ulec 2:1.
Korona także jest nieprzewidywalnym zespołem po odejściu Piechny. Ostatnie dwa mecze zagrała jednak całkiem nieźle, z Lechem straciła pewne zwycięstwo w końcówce, a z Wisłą w Krakowie przez dużą część meczu kontrolowała grę. Myślę, że mecz z Pogonią jest doskonałą okazją do zwycięstwa. Szczerze mówiąc jedyne nad czym myślałem przed tym meczem to czy dać X2, czy samą "dwójkę".
W poprzednim sezonie dwukrotnie wygrała Pogoń.

Moj typ: 2 kurs: 2,6

Górnik Łęczna - Wisła Płock

Kolejny mecz z serii X2 czy 2. Tutaj sytuacja jest troszeczkę inna. Górnik ostatnio wygrał z Arką i ma okazję podtrzymać passę drugim meczem u siebie. Na ławce trenerskiej Górnika Łęczna zadebiutuje Krzysztof Chrobak, który zastąpił Dariusza Kubickiego. Ta zmiana już ostatnio była widoczna.
Wisłą z kolei może być troszkę zdołowana po trzecim nieudanym podejściu do Pucharu UEFA. Trzecim, w którym przegrała różnicą goli strzelonych na wyjeździe. Niepewne jest także, czy trener gości pozostanie na swoim stanowisku. Kusi go bowiem reprezentacja Wybrzeża Kości Słoniowej.
Ostatnie cztery mecze wygrali gospodarze. Te wszystkie czynniki skłaniają mnie ku typowaniu remisu.

Moj typ: X kurs: 3,1

Widzew Łódź - Arka Gdynia

Jeden z ciekawszych meczy dla mnie w tym tygodniu. I to nie tylko dlatego, że sam kibicuję Widzewowi. Dlaczego bukmacherzy wystawili taki duży kurs (około 1,7) na gospodarzy w meczu z zamykającą tabelę, tragicznie spisującą się Arką Gdynia?
Widzew wydaje się faworytem. Gra u siebie na prawdę dobrze, wygrał mecze z Groclinem i derby z Łksem. Arka jak na razie wyjazdowo zremisowała z Pogonią.
W Widzewie na kontuzje narzekają Łukasz Broź i Robert Kłos. Dodatkowo rozchorował się również Rusłan Miedżidow. Do treningów wrócili za to Jakub Wawrzyniak i Bartłomiej Grzelak. Ten pierwszy prawdopodobnie zagra od pierwszej minuty już w sobotę.
W poprzednim sezonie Arka Gdynia dopiero w barażach zapewniła sobie utrzymanie w Orange Ekstraklasie. Teraz także wydaje się, że zespół będzie zaledwie bronił sięprzed spadkiem.
Mimo wszystko pójdę za głosem serca i zatypuję na gospodarzy, chociaż obawiam się o bezbramkowy remis.

Moj typ: 1 kurs: 1,7

Odra Wodzisław Śląski - ŁKS Łódź

Odra kolejny sezon gra tak samo. Utrzymuje się tuż nad strefą spadkową. Tym razem jest podobnie. Gospodarze wygrali z Zagłębiem, zremisowali z Groclinem i przegrali z GKS i Cracovią. U siebie Odra prezentuje się jednak dużo lepiej niż na wyjeździe.
ŁKS jest ciekawym zespołem. Niespodziewanie beniaminek zajmuje trzecie miejsce w tabeli. Udało im się wygrać z brazylijską Pogonią i ostatnio, niespodziewanie z Legią. Zremisowali u siebie z Górnikiem Łęczna i polegli w derbach z Widzewem. Od powrotu Madeja do gry wszystko wygląda poukładane ui kłopoty ze strzelaniem goli odeszły w niepamięć. Odra jednak słynie z żelaznej obrony (nie licząc poprzedniego meczu) więc może być ciężko.
Myślę, że jest to kolejny mecz na remis. Dodatkowo typuję bezbramkowy remis.

Moj typ: X kurs: 3,1

Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów

Gospodarze grają w tym sezonie fatalnie. Wspomnieć trzeba nie tylko o fatalnej postawie w lidze, ale także o kompromitacji w Pucharze UEFA. Ewidentnie widać kłopoty ze strzelaniem goli. Odejście Iwańskiego na pewno tego nie poprawi.
Lider z kolei ma problemy z Mariuszem U. Piłkarz jest podejrzany w aferze korupcyjnej i został z nim rozwiązany kontrakt. Jak to wpłynie na atmosferę w zespole? Na pewno niekorzystnie, bo był to gracz pierwszego składu.
Zagłębie jedno odblokowanie już miało, teraz pora na kolejne. Skromne 1:0 w meczu z liderem? Czemu nie ten się przecież też musi kiedyś potknąć.
Już dwukrotnie typowałem przeciw GKS i dwukrotnie mnie zaskakiwał. Ciągle jednak nie uważam by to była drużyna na miarę Mistrzostwa Polski więc typuję gospodarzy.
Dwa ostatnie spotkania między tymi drużynami wygrali gospodarze. I według moich oczekiwań teraz będzie podobnie.

Moj typ: 1 kurs: 2,2

Typy jak zwykle z profa
Zapraszam do komentowania i polemizowania

Do góry
#644552 - 25/08/2006 11:06 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
14honor88 Offline
veteran

Meldunek: 30/03/2006
Cracovia-Groclin

5. Cracovia ......... 4 . 6 .2:0:2 .9-10
15. Dyskobolia .... 4 . 3 .0:3:1 .2-3

*aktualne miejsca w tabeli .il.meczy/zw/rem/por/bilans goli

Jest to spotkanie w ramach rozgrywek V kolejki Ekstraklasy. Na stradionie przy ulicy . Kałuży popularne "Pasy" zmierzą się z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski. Spotkanie rozpocznie się o godz. 20:00 i przy sztycznym oświetleniu zapowiada się świetne widowisko.

Spotkają się dwie zupełnie odmienne drużyny. Jak wypowiadał się trener "pasów" mecz nie będzie łatwy bo przeciwnik jest bardzo dobrze poukładany w defensywie. Lecz nie ma najlepszego ataku czego efektem jest bilans bramkowy po 4 kolejkach 2:3. Cracovia jest wręcz przeciwieństwem Grodziszczan bo ma bardzo bramkoszczelny atak , ale też tracą dużo goli.W ostatnich 2 spotkaniach "pasów" padło aż 14 goli.W Lubinie "pasy" uległy w sumie 3:4 lecz wygrywały już 3:1 .Nastepny mecz to mecz przyjaźni w Poznaniu gdzie ostatecznie Craxa wygrała 4:3 .Lecz mecz wzbudził wiele kontrowersji tak że nawet pewny bukmacher oddał pieniadze osobą które postawiły na Lecha.Groclin w poprzedniej kolejce zremisował na własnej murawie 0:0 z Lubińskim Zagłebiem , a jeszcze gorzej gra wyglądała z Odra Wodzisław gdzie także padł wynik 0:0 .Bezpośredni bilans oby zespołów jest korzystny dla gości którzy wygrali 3 z 4 spotkanań.

Sezon 2005/2006
Groclin Grodzisk Wielkopolski - Cracovia 4:1
Cracovia - Groclin Grodzisk Wielkopolski 1:3

Sezon 2004/2005
Cracovia - Groclin Grodzisk Wielkopolski 2:0
Groclin Grodzisk Wielkopolski - Cracovia 3:1

Jednak nie można sugerować się powyższymi statystykami gdyż formy zespołów w tym sezonie są zupełnie inne. Cracovia gra bardzo dobrą piłke i do dzisiejszego spotkania przystapi w optymalnym składzie. Grodzisk nie wygrał jeszcze żadnego meczu.Zapowiada się dobry mecz lecz w Canal + w tym czasie będzie transmisja innego - rozgrywanego równolegle meczu W Lubinie pomiedzy Zagłebiem a obecnym liderem Bełchatowem.

Do góry
#644553 - 25/08/2006 13:47 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
wybierz-nowego-nicka Offline
stranger

Meldunek: 04/08/2006
Na dzisiejszy wieczór zaplanowano dwa dość ciekawie zapowidające się mecze, które rozpoczną piątą serię spotkań. Cracovia podejmować będzie Groclin Grodzisk Wielkopolski, a Zagłębie Lubin na własnym boisku zmierzy się z liderem Orange Ekstraklasy GKS-em Bełchatów. Cracovia po dwóch wyjazdowych meczach - horroach, kiedy to wLubinie prowadząc 3:1, ostatecznie ulegli Zagłębiu 3:4, a w Poznaniu, wygrywając do 75 minuty 3:0 o włos uniknęli katastrofy, pokonujac ostatecznie Lecha 4:3, choć mecz mógł zaończyć się zupełnie inaczej, gdyby sędzia zunał bramkę w ostatnich minutach dla Lecha. Teraz do Krakowa przyjedzie Groclin. Podopieczni Wernera Lićki nie zaznali smaku zwycięstwa w bieżących rozgrywkach. Trzy remisy i jedna porażka (przedostatnie miejsce w tabeli na dodatek), to cały dorobek grodziszan. W związku z tym, że Groclin ma słabszy atak niż obronę (bilans bramkowy 2-3), a podopieczni trenera Stefana Białasa, akurat z atakiem nie mają takich problemów, co z linią defensywną (bilans 9-10), to przewiduję, zę nie padnie za wiele goli w dzisejszym meczu. Skłaniałbym się jednak do postawienia na remis ze wskazaniem na Groclin, który musi w końcu wygrać, bo po kolejnym meczu bez zwycięstwa może się nieco zakotłować w Grodzisku.
Cracovia - Groclin
nasz typ: under 2,5 (1,75 @ Bwin.com)
X2 (1,73 @ Bwin.com)
Statystyka: 1-0-1 br: 3-3 (na boisku gospodarza)

Ostatnie sukcesy sensacyjnego lidera z Bełchatowa przyćmiły sprawy pozaboiskowe jednego z graczy GKS-u. Mimo, że "działalność" piłkarza nie miała wspólnego nic ekipą z Bełchatowa, to nie czarujmy się, będzie ta cała sprawa miała jakiś wpływ na poczynania podopiecznych trenera Oresta Lenczyka. Mimo wszystko uważam, że GKS nie przegra w Lubinie z Zagłębiem, któe prezentuje się poniżej oczekiwań. W ostatniej kolejce lubinianie bezbramkowo zremisowali z Groclinem i teraz nie sądzę, by poradzili sobie z Bełchatowem. Dla odważnych proponuję "suchy" remis, jednak wydaje się, ze zbyt dużo goli to w Lubinie jednak nie padnie.
Zagłębie - GKS
nasz typ: under 2,5 (1,85 @ Bwin.com)
X (3,1 @ Bwin.com)
Statystyka: 3-0-1 br: 6-6
(źródło www.dlakibica.pl)

Do góry
#644554 - 25/08/2006 14:23 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
GieKSiarz1964 Offline
stranger

Meldunek: 24/08/2006
Cracovia Kraków - Groclin Grodzisk Wlkp
Widzew Łódz - Arka Gdynia

Dlaczego wypisałem tylko te dwa mecze ? Ponieważ te dwa mecze brałem tylko pod uwage patrząc na zestaw par 5 kolejki Orange Ekstraklasa ...

Cracovia Kraków - Groclin Grodzisk Wlkp (mój typ 1)
Nie będę się rozpisywał tak dokładnie jak w/w, gdyż już chyba wszystko napisano ?! Poprostu przedstawie swoje sugestie dotyczące tego, a nie innego meczu. Odziwo słabo zaczął sezon bogaty Groclin, co jest zdziwieniem fachowców jak i pewnie nas samych.
15. Groclin Grodzisk Wielkopolski 4 3 0 3 1 2 3
Ta pozycja nie wróży dobrze ! Chociaż pewien optymizm można wlać w kibiców dobra gra obrony, raptem 3 bramki stracone w przeciwieństwie do Cracovi(10), ale zaś słabo wyglądają przody. To lekka przesada mając Sikore, Rockiego, Piechniaka żeby strzelić w 4 kolejkach 2 bramki ! A z kolei Cracovia ...
5. Cracovia 4 6 2 0 2 9 10
Wiem ! Pewnie zaś pomyślicie, że kolejny któremu statystyki w głowie, ale jakby nie pastrzeć to statystyki są po to żeby je zmieniać. Cracovia ciekawie zaczęła sezon, a patrząc na to ile bramek strzelają to mówi samo za siebie. Szkoda troche tej słabej postawy "Pasów" w obronie pomimo, że mają w tyłach takiego wyjadacza jakim jest Wiśniewski to widocznie coś tak źle funkcjonuje !

Widzew Łódz - Arka Gdynia (mój typ 1)
Tu dużo nie będę pisał. Powiem tak, Widzew i jego młoda armia jeszcze nie jednym faworytom odbierze w tym sezonie pkt, a Arka do takowych krezusów Orange Ekstraklasa nie należy. Nie wspominając, że w 4 kolejkach nie strzelili bramki, a Widzew stracił w 4 kolejkach tylko albo jak kto woli aż 3 bramki, strzelając przy tym 4 bramki. Pytanie co by Arka oddała za 4 bramki strzelone ?

Do góry
#644555 - 25/08/2006 17:15 Re: Orange Ekstraklasa - 5 kolejka (25-27.08)
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
Pseudotrener Klejdinst - Orest Lenczyk 2 2.80 w sportingbet, zaskoczyły mnie tak wysokie kursy na gości - nic tylko grać grać grać

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro