#643127 - 22/08/2006 06:34
Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
|
addict
Meldunek: 16/08/2005
|
no i wszystko jasne z tą dziką kartą:
Wbrew deklaracjom prezydenta FIVB Acosty – Włosi znacznie wcześniej dowiedzieli się, że zagrają w turnieju finałowym. Już przed piątym weekendem Ligi Światowej włoskie media obiegła informacja, że prezydent FIVB obiecał "dziką kartę" szefowi tamtejszego związku. Potem obaj panowie dementowali te informacje, ale fakty wskazywały na coś innego.
- Już przed trzema tygodniami mój włoski menedżer opowiadał mi, że działacze tamtejszej federacji głośno i bez ogródek informowali wszystkich, że dzika karta trafi w ich ręce – powiedział „Przeglądowi Sportowemu” Sebastian Świderski.
Ale to nie koniec. Włosi jadąc na mecze ostatniego weekendu do Moskwy, zarezerwowali powrotne bilety na 29 sierpnia, a trener Montali zabrał ze sobą Alberto Cisollę, który leczył niedawno kontuzję i przeciwko Rosji nie zagrał. Lekarze twierdzą jednak, że do środy będzie już zdolny do gry. A właśnie w środę rozpoczyna się turniej finałowy…
|
Do góry
|
|
|
|
#643129 - 22/08/2006 09:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2005
|
Quote:
dokładnie jestem zdania, że w meczu Włochów z Francją może paść każdy wynik...
zresztą dużo spotkań wg. mnie będzie wyrówanych... a Francja i Włochy to podobne potencjły... i po takim kursie jak pisze Juan Roman mając 50% szans grzechem jest nie spróbować...
Nie sądzisz chyba, że brazylia będzie się męczyła z Bułgarią, być może stracą seta i to wszystko 
|
Do góry
|
|
|
|
#643130 - 22/08/2006 10:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Quote:
Quote:
dokładnie jestem zdania, że w meczu Włochów z Francją może paść każdy wynik...
zresztą dużo spotkań wg. mnie będzie wyrówanych... a Francja i Włochy to podobne potencjły... i po takim kursie jak pisze Juan Roman mając 50% szans grzechem jest nie spróbować...
Nie sądzisz chyba, że brazylia będzie się męczyła z Bułgarią, być może stracą seta i to wszystko
to oczywiste, miałem na myśli np. takie spotkania jak Rosja - Serbia Serbia - Bulgaria Serbia - Francja
|
Do góry
|
|
|
|
#643133 - 23/08/2006 08:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 22/12/2003
|
Ciekawy kurs w sportingbecie na over, 25/22 25/22 25/22 i wchodzi, nie mowiac o tym, ze Bulgaria moze urwac seta Brazylii.
Brazylia - Bulgaria Under/Over ----------------------------- Expekt linia 179.5 1.87 1.87 Gamebookers linia 179.5 1.85 1.85 Fonbet linia 177.5 1.8 1.9 Sportingbet linia 140,5 2.025 1.727
|
Do góry
|
|
|
|
#643134 - 23/08/2006 08:35
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2006
|
Postanowiłem zagrać, że Bułgaria wygra pierwszy set z Brazylią. Chłopaki będą napewno mocno zmobilizowani, bo to dla nich pierwsza taka impreza od dawien dawna. A i Brazylia traciła sety i to z drużynami potencjalnie słabszymi niż Bułgaria czyli Finlandia czy Portugalia. W kontekście całego spotkania mimo wszystko liczę, że Brazylia nie da powochąć Bułgarom zwycięstwa. Za drobne
23/08/2006 12.00 Brazil-Bulgaria (1st set) 2 4.30 (Betandwin)
|
Do góry
|
|
|
|
#643135 - 23/08/2006 08:47
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Turniej Finałowy czas zacząć... Prawdę mówiąc to buki się za bardzo nie wysiliły z ofertą, jedynie expekt i gb dali standardową ofertę jak na siatkówkę, Bwin ograniczył się tylko do samych meczów i I setow a Unibet to kompletnie olał temat póki co... no nic trzeba brać to co dają. A po sporach i rozważaniach na temat przyznania dzikiej karty Włochom (punkt widzenia zależy oczywiście od punktu siedzenia) pora na rozpoczęcie rozgrywek, sześć zespołów , dwie grupy i faza grupowa od dziś do piątku, grają każdy z każdym w ramach grupy oraz po jednym meczu z jedną drużyną z drugiej grupy wg rozstawienia, tak więc pojedynki międzygrupowe to Bułgaria-Serbia, Włochy-Francja oraz Rosja-Brazylia. Na początek jeden typ na cały turniej, oryginalny zbytnio nie będę ale nie ma co na siłę szukać sensacji, w finale uważam że zagrają Rosja - Brazylia a cały turniej skończy się wygraną "Kanarków". Brazylia nie miała trudnej grupy w fazie eliminacyjnej, sprawę pierwszego miejsca rozstrzygnęła de facto już w pierwszych dwóch kolejkach grupowych po czterech wygranych z Argentyną więc tak naprawdę dopiero teraz będą mecze w których siatkarze z kraju samby będą musieli wznieść się na wyżyny umiejętności. I stać ich na to aby zagrać mecze grupowe a przede wszystkim półfinał i finał "na maxa" i zapewnić sobie zwycięstwo w turnieju. Ponadto przypominam że w ostatni weekend z Portugalią grały rezerwy bo pierwszy skład Brazylii przebywał już na zgrupowaniu we Włoszech aby spokojnie przejść aklimatyzację w Europie. Równa forma, zgranie zespołu no i siatkarskie indywidualności powinny wystarczyć na zwycięstwo w turnieju który rozpocznie się za godzinę. Ja zagram - Brasil to win @1,95 /Expekt/. Co do dzisiejszych spotkań to zgadzam się z kolegami co do typu hcp 1,5 seta na Francję. Francja grała z Włochami cztery razy w grupie, trzy razy wygrała a raz przegrała 2-3. A więc w każdym z tych spotkań ugrała 2 sety. Czy fakt otrzymania "dzika" spoowoduje nagłą metamorfozę Italii? Nie wydaje mi się , choć mobilizacji nie zabraknie. Dlatego typ +1,5 seta na Francję godny uwagi, dodam że kurs na to zdarzenie w Expekcie spadł z 2,12 na początku do 1,75 obecnie. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#643136 - 23/08/2006 08:56
|
journeyman
|
Co to dzikiej karty Włochów to ja nie widzę żadnej niespodzianki. Włochy są tysiąc razy bardziej utytułowaną drużyną niż Polska i to im się należała dzika karta. Jeżeli chcieliby wypromować taką drużynę jak Polska czy Kuba to by ustalili regulamin np. taki że wchodzi druga drużyna z najlepszą liczbą punktów. Już po rozkładzie grup wiedziałem że będzie to któraś drużyna z pary Włochy-Francja. Z jednej strony szkoda, że nie ma naszych w Turnieju Finałowym, ale tak prawdę mówiąc chyba moglibyśmy się tylko niemiło rozczarować, bo jak przypomnę sobie mecze z Serbią, która hipotetycznie przyjmując nie jest faworytem to za wiele szans naszym nie dawałem. Przychylam się również do typu +1.5 na Francję, która może się okazać czarnym koniem turnieju. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#643140 - 23/08/2006 11:41
|
enthusiast
Meldunek: 17/01/2006
|
Quote:
Niezłą padline odstawiła Brazylia !!! pozdro
no co ty przesatn wystarczylo spojrzec w statystyki pomiedzy tymi druzynami i bylo wiadomo ze nie bedzie to latwy mecz dlabrazyli. ALe co jak co 0:3 to sie nie spodziewalem. Bulgarzy juz nie raz grali jak rowny z rownym z Brazylia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#643142 - 23/08/2006 12:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
Quote:
Quote:
no co ty przesatn wystarczylo spojrzec w statystyki pomiedzy tymi druzynami i bylo wiadomo ze nie bedzie to latwy mecz dlabrazyli. ALe co jak co 0:3 to sie nie spodziewalem. Bulgarzy juz nie raz grali jak rowny z rownym z Brazylia.
A mógłbyś szanownie wyjaśnić o jakich statystykach piszesz, bo jakoś nie mogę natknąć się na żadne statystyki, mówiące o tym że ten mecz Brazylia mogła przegrać. Ja bym raczej upatrywał dzisiejszą słabą dyspozycje canarinios w problemach aklimatyzacyjnych.
|
Do góry
|
|
|
|
#643143 - 23/08/2006 13:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
A mógłbyś szanownie wyjaśnić o jakich statystykach piszesz, bo jakoś nie mogę natknąć się na żadne statystyki, mówiące o tym że ten mecz Brazylia mogła przegrać. Ja bym raczej upatrywał dzisiejszą słabą dyspozycje canarinios w problemach aklimatyzacyjnych.
//Ja też jestem ciekawy tych statystyk Przyjacielu Brazylia w siatkę jest przez wielu uważana za większą potęgę niż w piłkę nożną. Jak zwał tak zwał ale dużo w tym prawdy. Porównywanie Brazylii do Bułgarii i jeszcze twierdzenie że grały równe zespoły to conajmniej nietakt !! Wiem że ta przegrana to meeeega sensacja ale takie są fakty. Jak los sprawi, że spotkaja się obydwa zespoły raz jeszcze w tym turnieju Brazylia nie da szans Bułgarom i jestem o tym przekonany. Dobrze że nie grałem bo miałem grać 3-1 i 3-2 dla Brazylii na singlach Pozdrawiam LART 
|
Do góry
|
|
|
|
#643145 - 23/08/2006 15:11
|
enthusiast
|
Quote:
Przyjacielu Brazylia w siatkę jest przez wielu uważana za większą potęgę niż w piłkę nożną
to wiesz ja taka potege mam gdzies,Jesli tak ją nazywasz to co powiesz na fakt przegrania przez ta potegę. Zaraz wam zamieszcze staty (bo czasu nie mam)bulgarow zreszta na fivb.org jest ten wykaz ostatnie mecze 3:2 dla Brazyli w meczu z Balgarami
|
Do góry
|
|
|
|
#643146 - 23/08/2006 15:18
|
Inwestor
|
Tak jak pisałem kursy na mecz Francja-Włochy to było nieporozumienie - prezent od buków na Francję, oba zespoły grały ze sobą piąty raz w tej edycji LŚ, Francja wygrała 4 raz, a dwa sety ugrała w każdym z tym meczów. Udane popołudnie z hcp +1,5  Co do meczu Brazylii to oczywiście olbrzymia niespodzianka na początek turnieju, pytanie czy to problemy z aklimatyzacją, słabszy dzień czy też Brazylia będzie rozczarowaniem turnieju - odpowiedź poznamy jutro o 12.00 - mecz Brazylia - Włochy. Dla obu zespołów mecz o wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
#643148 - 23/08/2006 21:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Quote:
Przyjacielu Brazylia w siatkę jest przez wielu uważana za większą potęgę niż w piłkę nożną
to wiesz ja taka potege mam gdzies,Jesli tak ją nazywasz to co powiesz na fakt przegrania przez ta potegę. Zaraz wam zamieszcze staty (bo czasu nie mam)bulgarow zreszta na fivb.org jest ten wykaz ostatnie mecze 3:2 dla Brazyli w meczu z Balgarami
//No wiesz to nie cyborgi tylko ludzie - a nikt nie kazał koledze o ile grałeś bo nie wiem tego - grać Brazylii po 1,14 Powiedz ile Brazylia meczy przegrała nie wiem od roku? Myślę że do liczenia na palcach druga ręka nie będzie Ci potrzebna. Ale tak jak mówisz to co się stało to duża sensacja i tutaj się zgadzamy. Piwo dla kolegi za dyskurs 
|
Do góry
|
|
|
|
#643150 - 24/08/2006 05:34
|
enthusiast
|
Serbia - Bulgaria cholibka niby 1 Ale po tym co wczoraj serbia zrobila w 2 secie to anty siatkowka z 9-16 rosjanie zrobil 17:16  LOL jakich malo. Tak sie zastanawiam i wychodiz mi ze nie po to Bulgarzy wygrali z Brazylia by przegraz z Serbami hehe. ALe mysle ze polegna bo Brazylia gra miekka pilke a Serbowie twardsza hehe.Opieraja swoją gre na sile przedewszystkim. W tamtym roku Serbowie wygrali 1 seta z Brazylia do 15, by nstepne 3 sety polec gladko. Dzis mysle ze palaja checia zemsty wiec trzeba sioe dostac do finalu.Wczoraj przegrali dzis wygraja to takijuz narod jest  Francja - Rosja +1.5 typ 1 Rosja kolejne 3:0 ?? Nie nie wierze. Francja niepopelni bledu Serbi,Rosja nie zagra tak jak wczoraj nie moze juz tak zagrac bo ile tak bedzie serwować?Nie dzis.Zeby te mece byly w tv to by mozna bylocos powiedziec czy francja wygrala wczoraj bo grala na dobrym poziomie czy raczej wlosi podekscytowani prowadzenie 2:1 oddali mecz. RTR PLANETA SPORT cholera idzie to gdzies na necie ogladac???
|
Do góry
|
|
|
|
#643151 - 24/08/2006 06:01
|
journeyman
|
Po wczorajszym sukcesie Bułgarów w pierwszym secie po kursie 4.25 mam trochę rezerwowego kapitału żeby zagrać ponownie na Włochy w taki sam sposób.
24/08/2006 12.00 Italy-Brazil (1set) 1 3.00 (Expekt)
W przypadku Brazyli może wystąpić efekt pierwszej krwi. Jak inni zobaczą, że Bułgaria może to dlaczego my nie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#643152 - 24/08/2006 06:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
Quote:
Ja nie gralem no cost ty nie gram siatki po kursie 1.14 hehe zaluje tylko ze nie zaryzykowalem i nie dalem bulgarow. Ale ja gram osobiscie za spore stawki dlatego nie dalem na bulgarow bo to za duze ryzyko bylo hehe
dzis na Brazylie 1.3 a ja po wczoranszym skusze sie na Wlochow przynajmniej w opcji +1.5. Uwazam ze Brazylia moze miec klopoty nie tylko aklimatyzyjne ale ogolnie z dyspozycjia fizyczna a moze i juz nawet psychiczna.
Hey Unibet mógłbyś jednak podać źródło skąd czerpałeś statystyki przy analizie meczu Bul- Bra, bo chyba wczoraj zapomniałeś, czy coś.Ta stronka może się tu wszystkim przydać przy następnych tego typu meczach, gdzie historia spotkań będzie decydowała o wygranej.
Ja osobiście dzisiaj spróbuje Brazylie. Kurs mizerny ale Włochy to żaden przeciwnik w finałowej 6, nie powinno ich tu być i tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#643156 - 24/08/2006 08:42
|
enthusiast
|
Quote:
Quote:
Ja nie gralem no cost ty nie gram siatki po kursie 1.14 hehe zaluje tylko ze nie zaryzykowalem i nie dalem bulgarow. Ale ja gram osobiscie za spore stawki dlatego nie dalem na bulgarow bo to za duze ryzyko bylo hehe
dzis na Brazylie 1.3 a ja po wczoranszym skusze sie na Wlochow przynajmniej w opcji +1.5. Uwazam ze Brazylia moze miec klopoty nie tylko aklimatyzyjne ale ogolnie z dyspozycjia fizyczna a moze i juz nawet psychiczna.
Hey Unibet mógłbyś jednak podać źródło skąd czerpałeś statystyki przy analizie meczu Bul- Bra, bo chyba wczoraj zapomniałeś, czy coś.Ta stronka może się tu wszystkim przydać przy następnych tego typu meczach, gdzie historia spotkań będzie decydowała o wygranej.
Ja osobiście dzisiaj spróbuje Brazylie. Kurs mizerny ale Włochy to żaden przeciwnik w finałowej 6, nie powinno ich tu być i tyle.
standardowo z fivb.org tam w historiach trzeba szukac. Historia spotkan nie decyduje o wyniku lecz stwierdza fakt ze jaki bedzie mecz. Bo jesli 5 razy Brazylia grala np z Finlandia i wygrala 5 razy to raczej ale 6 raz nei przegra. Oto mi chodzilo.
Szukajcie az znajdziecie
|
Do góry
|
|
|
|
#643158 - 24/08/2006 10:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
Quote:
Po meczu to każdy nagle wie wszystko, tylko jakoś na tyle mądry przed meczem nie byłeś, żeby chociaż jedno zdanie napisać.
|
Do góry
|
|
|
|
#643162 - 24/08/2006 20:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Mam pytanie: co decyduje o wyzszej pozycji, przy rownej ilosci punktów ? Roznica setów, male punkty czy mecz bezposredni ? Jezeli bulgaria nie ma zapewnionego jeszcze pierwszego miejsca, to zagram ich jutro zdecydowanie. Widac, ze sa w gazie...gb wystawil ich za @1.95. Jezeli pierwsze miejsce maja zapewnione to raczej nie ma sensu, bo z pewnoscia beda grac rezerwy. W tym wypadku wypalona Italia za @1.75 wyglada smacznie. Nie ma jeszcze kursów na 2 pozostale spotkania...jednak jezeli doczekam sie kursu w granicach @1.6 na Brazylia to z pewnoscia nie omieszkam zagrac. W 3 spotkaniu Francja, jednak to uzalezniam od kursu. Serbia przegrala 6 setów, nie wygrywajac ani jednego. W tyh 6 setach przynajmniej w 3 na poczatku spotkania prowadzili dosc zdecydowanie. Widac, ze czegos im brakuje. Jutro dla nich mecz o nic, a Francja z pewnoscia bedzie chciala przypieczetowac 2 miejsce w grupie i awans. Jezeli doczekam sie atrkcyjneg kursu na żabojadów to ich zagram. Prosze o szybkie udzielenie odpowiedzi. 
|
Do góry
|
|
|
|
#643163 - 24/08/2006 21:03
|
Inwestor
|
Przy równej ilości punktów decyduje tak jak w fazie zasadniczej stosunek małych punktów tzw. ratio.
|
Do góry
|
|
|
|
#643164 - 25/08/2006 07:42
|
Inwestor
|
Witam, Ostatni dzień rozgrywek w grupach turnieju finałowego. Po zaskakujących wynikach z udziałem Bułgarii oraz niezłej grze Francji sytuacja przed ostatnimi meczami wygląda całkiem interesująco, a na pewno inaczej niż spodziewaliśmy się przed turniejem. Wielu bowiem się spodziewało że dzisiejszy ostatni mecz Brazylia-Rosja to będzie spotkanie drużyn które zajmą pierwsze miejsca w swoich grupach i w tym meczu będą chciały tak zagrać żeby nikt z nich nie spadł na drugie miejsce i żeby nie spotykać się już jutro znowu - w półfinale. Tymczasem jedyną możliwością żeby Brazylia z Rosją się nie spotkały w półfinale jest to że oba zespoły zajmą miejsca...drugie a co więcej póki co to Brazylia nie ma jeszcze na 100% pewnego awansu. Co jeszcze ciekawsze to nie Brazylia z Rosją będzie dziś rozdawać karty, tylko...Bulgaria oraz...Francja od których tak naprawdę zależy czy wieczorny mecz Bra-Ros będzie tylko sparingiem przed jutrzejszym ponownym spotkaniem tych zespołów czy też jeszcze będzie mógł coś zmienić w układzie tabeli. Ale po kolei...pierwsze spotkanie o 12:00 Bulgaria-Wlochy , Bułgarzy już awansowali, Włosi szanse maja teoretyczne ale w praktyce niewielkie....potrzeba ich wygranej (wysokiej jesli idzie o małe punkty) z Bułgaria oraz wygranej Rosji z Brazylia....moim zdaniem mało prawdopodobne ale zobaczymy, ciekawe czy Bułgarzy dziś zagrają pierwszym skladem i maksymalnie zmobilizowani, wszak awans pewny , jutro znowu kolejny dzień meczowy a stawka jutro dużo większa... Przy wygranej Bułgarii sprawa jest jasna Bułgaria pierwsza, Brazylia druga. Przy wygranej Włoch wszystko zależy od rozmiarów zwycięstwa , wiadomo tylko że Bułgaria awansuje. Teraz zakładając pierwszy wariant mecz o 15.00 bedzie meczem w którym Francja może sobie wybrać rywala, jeśli przegra niewysoko z Serbią to zagra w półfinale z Bułgarią już na pewno, jeśli wygra może się okazać że rywalem w półfinale będzie Brazylia...z kim lepiej grać?  Ale najpierw poczekajmy do meczu o 12:00.... Ciąg dalszy nastąpi.... 
|
Do góry
|
|
|
|
#643165 - 25/08/2006 08:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2005
|
sam już nie wiem...moze byc różnie  nie wiadomo jak nastawieni do spotkania wyjdą bułgarzy....podobno awans maja pewny juz wiec moga odpuścić ale...niekoniecznie... ciekawe jest tylko z kim bułgarzy beda chcieli zagrac w kolejnej fazie rozgrywek,,,z francja czy tez z rosją...wydaje mi sie ze ta puierwsza wersja jest bardziej prawdopodobna w takim razie bułgarzy wygrywaja z włochami a rocjanie przegrywaja z brazylia przy jednoczesnej porazce francji z serbia...ale tu tez do zabawy wchodzi francja która moze sie podłożyc i tym samym zdobyc drugie miejsce w grupie (chociaz nie mogą przegrać za wysoko) i wtedy zagrają z bułgaria a brazylia z rosją .............wiecie co chyba sie juz sam zakręciłem w tym wszystkim....krótka piłka..mo ze ktos to jakos efektywnie rozpisać??/ 
|
Do góry
|
|
|
|
#643166 - 25/08/2006 08:10
|
Inwestor
|
Przecież napisałem jak ma się sprawa z pierwszymi meczami, dalej na razie nie ma co pisać bo za dużo wariantów, poczekajmy co zrobią Bułgarzy z Włochami...dodam tylko że Bułgaria za bardzo nie może sobie wybrać rywala bo gra pierwsza a mecze późniejsze będą decydować o układzie w tabeli...
|
Do góry
|
|
|
|
#643167 - 25/08/2006 08:14
|
Carpal Tunnel
|
no własnie...hmmmm ja jednak zaryzykuje na bułgarie....brazil powinna wygra ć z ruskimi i wtedy bułgarzy zagrają najprawdopodobniej z fracją..
Fakt faktem na bułgarie 1.8
|
Do góry
|
|
|
|
#643168 - 25/08/2006 09:54
|
addict
Meldunek: 15/08/2006
|
Mam pytanie czy Serbia ma jakie kolwiek szanse na awans ???
|
Do góry
|
|
|
|
#643169 - 25/08/2006 09:56
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#643170 - 25/08/2006 09:58
|
journeyman
|
Witam. Ja sądzę,że Bułgaria wiedząc,że to turniej odpuści sobie mecz z Włochami i zagra rezerwami.Nie znaczy to,że słabi Włosi odniosą zwycięstwo.Będą musieli o nie powalczyć,ale chcąc wyjść a twarzą z tego turnieju tak zrobią i wygrają. Wygrana Włochów W drugim meczu Francja-jak sądzę- podłoży się Serbii i przegra nieznacznie.Będzie chciała spotkać się w półfinale z Bułgarią,bo będzie obawiać się potencjału Brazylii. Wygrana Serbii. W meczu trzecim Rosja wystawi rezerwy i każe im maksymalnie wymęczyć Brazylijczyków,którzy będą musieli wygrać ten mecz. Wygrana Brazylii. A jak będzie-zobaczymy!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#643172 - 25/08/2006 10:26
|
Inwestor
|
Serbowie mają szanse jak najbardziej pytanie czy będą w stanie wygrać wysoko z Francją.
|
Do góry
|
|
|
|
#643173 - 25/08/2006 11:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/07/2003
|
Witam mój scenariusz jest taki -Bułgaria awansowała już z 1 miejsca w grupie -Druga jest Brazylia(nie patrząc na wynik z Rosją) a w drugiej grupie widzę to tak: Francja pokonuję SiCz Rosja przegrywa z Brazylią Wtedy z tej grupy awansują z pierwszego miejsca(Francja) z drugiego(Rosja) półfinały wyglądają następująco: Bułgaria-Rosja Brazylia-Francja do finału awans uzyskają(moim zdaniem) Rosja i Brazylia(przepisowo) Rosja weżmie rewanż na Brazylii za dzisiejszą porażkę w grupie i wygra ten finał Analizy,spostrzeżenia,uwagi mile widziane.
|
Do góry
|
|
|
|
#643174 - 25/08/2006 11:57
|
Inwestor
|
Bułgaria 3-0 wygrała z Włochami....
Rozkręciła się Bułgaria oj rozkręciła, pytanie co będzie z tą maszynką jutro bo jak się za mocno sprężynkę nakręci to może pęknąć...
Ale do rzeczy, w jednej grupie już wszystko jasne, awans Bułgaria (1 miejsce) i Brazylia(2 miejsce) - tu już nic się nie zmieni.
Zmienić się może za to w drugiej grupie, w tej sytuacji dużo zależy od meczu który rozpocznie się za godzinę: Francja - Serbia, Francja blisko awansu , mogą nawet przegrać z Serbami ale minimalnie - jeśli tak się stanie że Serbowie minimalnie wygrają (do ok 10-15 punktów w zależności od ilości setów) to na pewno już Francja zagra jutro z Bułgarią a Brazylia z Rosją.
Jeśli Francja wygra z Serbią to zachowa szanse na I miejsce, wszystko będzie wieczorem w rękach Rosjan i to oni rozdadzą karty ale jeśli Francja przegra wysoko z Serbią...to jedzie do domu....
Czy będą kombinować?
|
Do góry
|
|
|
|
#643179 - 25/08/2006 21:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Jutrzejsze półfinały:
14.00
Bułgaria-Francja 1.55|2.25
Rosja-Brazylia 2.25|1.55
kursy z gamebookers
typ: Bułgaria-Francja - 9-0, taki bilans setowy mają bułgarzy w turnieju finałowym, napewno nie jest to dziełem przypadku poprostu panowie sa w wysmienitej formie, jutro spodziewam się wyniku 3-0, 3-1. Rosja-Brazylia - dzis 2-3, po świetnych dwóch setach w wykonaniu Rosjan, w czwartym dali się głupio ograć, nie wiem czy podziałało to na ich psychę, ale w TB to już nie była ta sama drużyna, czyżby jutro powtórka z rozrywnki , wydaje się że tak, mój typ: over, warto także zagrać dokładne wyniki w obie strony 2-3, 3-2.pozdrawiam i zapraszam do dyskusji 
|
Do góry
|
|
|
|
#643180 - 26/08/2006 07:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/05/2006
|
dzis polfinaly i wydaje mi sie ze bulgarzy juz nie beda grac tak jak w wczesniejszych meczach i dzis przegraja z francuzami takie mam przeczucie co do drugiego meczu to kurs 1.70 na brazylia bardzo mi sie podoba i gram za wieksza kaske
i caly czas zastanawia mnie bulgaria-francja i chyba zagram na francuzow
|
Do góry
|
|
|
|
#643181 - 26/08/2006 07:51
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
Brazylia - Rosja 1 1,5
Wczoraj stawialem na ruskich, mecz w sumie o nic,a kurs dobry,to bylo przetarcie, zobaczyli co kto moze, dzis kiedy jut trzeba wygrac, Brazylijczycy odprawia Rosjan w lepszym stylu. Stawiam na 3-1 , ruscy sobie nie poradza z ich szybka i dokladna gra.
Bulgaria - Francja 1 1,5
Jesli Bulgarzy utrzymaja poziom z poprzednich spotkan beda w finale. Nie ma szans zeby francuzi poradzili sobie z taka zagrywka jaka maja bulgarzy. z serbami nie wygladali wcale na kogos kto ten mecz odpuszcza zupelnie, grali poprostu slabiej, a jak labo grala serbia w 2 pierwszych meczach, to nawet nie chce mi sie przypominac. 3-1 dla bulgarii, w koncu straca seta, ale to wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
#643182 - 26/08/2006 08:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/04/2005
|
miałem okazje oglądać wszystkie mecze FF LŚ 2006 i podziele się moimi spostrzeżeniami na temat sobotnich półfinałów...
1) Brazylia - Rosja - oba zespoły zaskakują mnie bardzo negatywnie i subiektywnie spoglądając na ich gre nie mam ochoty aby którykolwiek z zespołów wygrał moskiewski turniej, jednak osobiście bardziej przekonała mnie do siebie Rosja, która w newralgicznych momentach potrafi "siąść" na rywalu i rozbić go w pył, co już nie raz udowodniła, jednak nie potrafie pojąć, dlaczego tak łatwo oddają sety, które następują właśnie po takich druzgocących małych zwycięstwach, czyżby deprymowała ich własna publiczność (która notabene nie dorasta do pięt polskim fanom). we wczorajszym meczu nie grał (chyba tylko przez pierwszy set postał na boisku) Baranov, którego serwis, blok czy też atak jest niesamowity, zawodnik kompletny, co było sporym osłabieniem w ekipie rosyjskiej, zreszta ostatnie 2 sety grali w mocno okrojonym skladzie. Brazylijczycy? po poczatkowym falstarcie rozkrecali sie z meczu na mecz, ale ich gra jest kuriozalna, potrafia gladko przegrac by w nastepnym secie latwo (albo i nie) wygrac, nie ma za krzte regularnosci, nie przekonali mnie w zadnym meczu.
i zapewne dzisiejsza konfrontacja obu druzyn skonczy sie podobnie do wczorajszej, czyli tie-break'iem, w ktorym moim zdaniem zwyciezy rosja - glodna sukcesu, grajaca przed wlasna publicznoscia... ale tak czy siak - no bet.
2) francja - bulgaria - nad tym meczem nie bede sie rozwodzic, absolutnie wszystko przemawia za bulgarami - seriws, przyjecie, regularnosc, czas spedzony na boisku (co w tej fazie moze miec juz znaczenie) bo francja grala 7-8 zawodnikow przez wszystkie 3 mecze, absolutnie uwazam 1.5zl na bulgarow jako doskonala promocje, i tak jak pisal poprzednik - byc moze, byc moze bulgaria straci dzis pierwszego seta w turnieju, bo kiedys musi to nastapic, ale to bedzie wszystko na co stac francozow, zadowolonych juz z siebie...
|
Do góry
|
|
|
|
#643184 - 26/08/2006 09:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/02/2005
|
Rosja - Brazylia TYP 1 2.05
Bułgaria - Francja TYP 1 1.55 Te 2 mecz zagram dziś jako dubla za dosć grubo jak dla mnie  , ogladałem wszystkie mecze tegorocznych rozgrywek LŚ i dlatego tak własnie typuje. Bułagria wręcz sensacyujnie ogrywała koljnych rywali po 3-0, choć oni zawsze mieli potencja, mają niesamowicie dobry blok i posiadają moim zdaniem najlepszych środkowych na tym turnieju, w ataku też są bardzo mocni, ale głównym atutem jest dobry blok i świetni srodkowi i to powiino wystarczyć na schemastycznie grajacych Francuzów. W 2 meczu upatruje wygranej Rosji, choć wczoraj Brazylia wygrała 3-2 z nimi ale mnie to wcale nie przekonuje, Brazylia jest po psrostu słabo przygotowana do turnieju, Giba wogóle nie ma formy, Rosjanie grają u sibie i to jest kolejny atut, mają świetny blok a pozatym bardzo dobrą zagrywkę, na skrzydłach świetnych atakuących Poltavskiego i baranova (on na pocztątku turnieju był rezerwowym , teraz gra w podstawowej 6) Moim zdaniem dziś właśnie wygra Rosja i Bułgaria i spotkają sie w niedzielnym finale  to tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#643187 - 26/08/2006 10:33
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
brazylijczycy wygrali wczoraj w meczu o nic, to jesli dzis stawka jest final LS zrobia to jeszcze raz, tylko ze wyrazniej. rosyjski blok bedzie rozrzucony w pyl i nawet giba bez formy bedzie konczyl na czystej siatce Brazil -1,5 2,2 ( Unibet)
|
Do góry
|
|
|
|
#643188 - 26/08/2006 10:41
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
To ja też dodam coś od siebie - bo narazie final six tegorocznej Ligi Światowej jest dla mnie zyskowny - poza meczem SiC - Bułgaria  )). Brazylia - Rosja 1 typ na sety 3:1 Bardzo dobrze się stało, że Brazylia przegrała pierwszy mecz z Bulgarią, to byl dla nich taki lodowaty prysznic dzieki któremu zrozumieli, że ten turniej nie bedzie dla nich spacerkiem i dzień pozniej pewnie pokonali Włochów. W przypadku Canarinhos nie ma mowy o odpuszczaniu meczów, wszyscy wiedzą jak powaznie do swojej pracy podchodzi Bernardo Rezende. Myślę, że Brazylijczycy będa chcieli zrewanżować się Bułgarii za porażkę w pierwszym meczu i będą bardzo zdeterminowani w dzisiejszym meczu. Rosja owszem ma świetny blok ale Brazylia także, jezeli Brazylia będzie grać szybko to jestem spokojny o wynik. Rosja nie przekonuje mnie na tym turnieju (oglądałem ich dwa pierwsze mecze). Abramov wykonuje jakąs dziwną lekką zagrywkę, Grankine to na pewno nie Wadim Chamucki, do Połtawskiego nigdy jakoś specjalnie nie miałem przekonania. Jak dla mnie mozliwy w tym meczu jest tie-break dlatego handicap -1,5 seta odpuszczam jednak Brazylie zagrałem i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#643191 - 26/08/2006 14:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Quote:
Planeta Sport - rosyjski kanał sportowy, niekodowany na Platformie Cyfrowego Polsatu , wystarczy przeszukac oba trnaspondery i znalezc wsord utworzonej listy.
bardzo interesujacy zreszta kanał. aczkolwiek półfinały będą transmitowane juz na antenie TVP i TVP3
z Cyfrowym Polsatem ten kanal ma tyle wspolnego co ja z Uniwerystetem Warszawskim ten kanal jest po prostu niekodowany na satelicie HB, majac zwykly cyfrowy tuner mozna ten kanal odbierac, szkoda, ze w Polsce nie ma takiego kanalu (moze TVP Sport bedzie czyms takim, zobaczymy po ich starcie), pokazuja mecze rosyjskiego hokeja, kosza, pilki noznej + wiele zawodow miedzynarodowych
|
Do góry
|
|
|
|
#643192 - 26/08/2006 17:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/04/2005
|
Quote:
Quote:
Planeta Sport - rosyjski kanał sportowy, niekodowany na Platformie Cyfrowego Polsatu , wystarczy przeszukac oba trnaspondery i znalezc wsord utworzonej listy.
bardzo interesujacy zreszta kanał. aczkolwiek półfinały będą transmitowane juz na antenie TVP i TVP3
z Cyfrowym Polsatem ten kanal ma tyle wspolnego co ja z Uniwerystetem Warszawskim ten kanal jest po prostu niekodowany na satelicie HB, majac zwykly cyfrowy tuner mozna ten kanal odbierac, szkoda, ze w Polsce nie ma takiego kanalu (moze TVP Sport bedzie czyms takim, zobaczymy po ich starcie), pokazuja mecze rosyjskiego hokeja, kosza, pilki noznej + wiele zawodow miedzynarodowych
no tak, użyłem skrótu myślowego (tak bardzo popularnego ostatnio ) za co przepraszam, bo w gruncie rzeczy chodzilo mi wlasnie nie o sama platforme CP, a dekoder. masz oczywiscie racje. a dodam, ze czesto mozna na Planecie Sport poogladac rozne mistrzostwa w Tancu Towarzyskim, ktore serdecznie polecam, bo sa niesamowite 
a co do dzisiejszych mecz, oba wyniki zaskakują, ale biorąc pod uwage przebieg meczy nie dziwią wcale. Kapitan bułgarów powiedział, ze tak bardzio chcieli wygrac, ze az przegrali. naprawde slabo grali mezczyzni rodem ze zlotych piaskow, na co miala wplyw rowniez francja, ktora miala swoj dzien, doskonala obrona i swietny blok, ale czy taki dzien moze powtorzyc sie jutro? nie sadze, brazylia nie opiera swojej gry wylacznie na sile, tak jak zaprezentowali to dzis bulgarzy i ma wiele taktycznych rozwiazan, ktorych u zielonych dzis zabraklo... schemat gonil schemat. odbior prawa - lewa, bomba itd. nie wydaje mi sie, aby francja jutro powalczyla z tak dysponowanymi brazylijczykami, ktorzy rozkrecaja sie z meczu na mecz, a jutro przepowiadam apogeum ich ujmiejetnosci. ot ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#643193 - 27/08/2006 08:47
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Moja opinia na temat dzisiejszych spotkań z innego forum: W dzisiejszych spotkaniach typuję: - finałowe zwycięstwo Brazylijczyków - triumf Rosji w meczu o trzecie miejsce Po wczorajszych półfinałach te typy wyglądają dość pewnie. Jednak kursy, jakie oferują na nie bukmachery są dla mnie stanowczo zbyt niskie, w związku z czym szukałem innego typu. No i znalazłem. Brazylia - Francja under 185,5 kurs 1,85 ExpektWbrew temu, co zostało powiedziane w studiu TVP nie uważam wcale, żeby Francuzi grali wczoraj siatkówkę na niebotycznie wyskoim poziomie. Oni zagrali po prostu solidnie i mądrze. Na wynik olbrzymi wpływ miała po prostu niemoc Bułgarów, którzy nie tworzyli monolitu i nie potrafili choćby zbliżyć się do poziomu prezentowanego przez nich samych w dotychczasowych spotkaniach. Brakowało lidera, który wziąłby na siebie ciężar gry, widząc, że zespołowi "nie idzie". Próbował między innymi Kazijski, czasem nawet Mu się udawało, ale trwało to maksymalnie kilka piłek. Francuzi rozrzucali Bułgarów, często łatwo odczytywali intencje bułgarskiego rozgrywającego i dobrze blokowali (dla mnie wręcz bardzo słabo Bułgarzy atakowali z krótkiej, gdzie byli zatrzymywani zdecydowanie zbyt łatwo przez francuskich środkowych bloku, a podwójną krótką, która mogła tu być jakimś rozwiązaniem, zastosowali bodajże ... 2 razy :/). W takiej sytuacji Francuzom wystarczała po prostu konsekwencja. I tak właśnie grali. Mądrze i konsekwentnie. Gdyby spojrzeć jednak na formę poszczególnych zawodników to nie jest tam już tak różowo. Świetnie co prawda spisuje się Rouet, Francuzi dobrze rozgrywają, ale już z drugiej strony ataku jest nieco słabiej. Antiga na boisku jest jakiś nieswój, we wczorajszym spotkaniu pokazał klasę dosłownie raz, zagrywając trzy bardzo mądre, choć nie za mocne zagrywki z rzędu. Granvorka nie gra w ogóle, choć to jest chyba akurat wzmocnienie Les Bleus w obecnej sytuacji. Naprzeciw Francuzów staje dziś Brazylia. Canarinhos efektownie rozprawili się wczoraj z Rosjanami, stracony trzeci set był w zasadzie chyba tylko efektem rozkojarzenia zespołu brazylisjkiego. Giba czy Andre atakowali na niewiarygodnych wręcz wysokościach posyłając piłkę ponad blokiem Rosjan, nawet jeśli był on naprawdę dobrze ustawiony i trafiając w pole. Brazylijczycy nie bali się niczego, widzieli, że są tak dobrze dysponowani, że praktycznie nie zdarzało im się w ataku ze skrzydła obijanie bloku rywali - zawsze starali się umieszczać piłkę nad lub między ich rękami, tak aby wylądowała w polu. Po nieudanych zagraniach widać było pełną mobilizację, a ten, który błąd spowodował od razu brał za niego pełną odpowiedzialność, na co reszta drużyny momentalnie dodawała Mu otuchy. Dla mnie atmosfera była fantastyczna. W trzecim secie Rosjanie się przebudzili, Brazylijczycy myśleli, że jest już po meczu, stąd grali nieco zbyt luźno i to się zemściło. Kilka błędów na rozegraniu, dobre bloki Rosjan i w efekcie porażka, a na dwie piłki prze końcem seta wściekłość Giby uderzającego rękami w słupek... Uspokojenie i powrót do normalności przyszły jednak szybko. Brazylijczycy co prawda musieli w czwartym secie stoczyć z Rosjanami twardy bój, ale nawet w tej partii byli po prostu zespołem lepszym, pomimo tego, że to już była zdecydowanie mocniejsza Sborna niż w pierwszych dwóch setach. Konkludując - wczoraj nieźle grający Rosjanie byli w stanie Brazylii urwać zaledwie jednego seta, dziś Francuzów według mnie na więcej nie stać, a under 185,5 punktu może wejść spokojnie nawet przy czterosetowym pojedynku. Jak dobrze pójdzie, to Brazylijczycy wygrają 3-0 i wynik nawet nie zbliży się do tej linii, a 1-3 to dla mnie maksimum tego, co mogą dziś osiągnąć Francuzi... W drugim meczu zdecydowanie Rosja, ale nie podejmuję się wytypować tutaj nic więcej. Kursy na zwycięstwo Rosjan zbyt niskie, a co do linii... Niby under jeśli Rosjanie zagrają tak jak w trzecim i czwartym secie wczoraj, ale oni dość wolno się rozkręcają, a poza tym może Bułgarzy przypomną sobie jak grali w rozgrykwach grupowych. Zdecydowanie więc no bet. Pozdrawiam i mam nadzieję, że dotarliście do końca 
|
Do góry
|
|
|
|
#643194 - 27/08/2006 19:19
|
Inwestor
|
Quote:
Na początek jeden typ na cały turniej... Równa forma, zgranie zespołu no i siatkarskie indywidualności powinny wystarczyć na zwycięstwo w turnieju który rozpocznie się za godzinę. Ja zagram - Brasil to win @1,95 /Expekt/.
Brasil !!! 
Dziękuję siatkarzom za duże emocje i pokaźne wygrane a wszystkim udzielającym się w temacie za efektywną, myślę wymianę poglądów 
Teraz jeśli idzie o siatkówkę Panów to dwumiesięczna przerwa, ale warto czekać, bo od 17 listopada Mistrzostwa Świata w Japonii (wcześniej, od 31 października turniej kobiet).
Gratuluję wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|