#6683795 - 02/06/2016 22:35
Re: Wczasy, wypoczynek, last minute [4]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/09/2014
|
Miałem się wybrać na Teneryfę, ale spojrzałem na oferty z Egiptu i pod wieloma względami przewyższają komfortem, ceną oferty hiszpańskie. Z Waszego doświadczenia tygodniowe-10 dniowe wczasy z kobitą, w którą stronę lepiej spojrzeć?
|
Do góry
|
|
|
|
#6683831 - 02/06/2016 23:34
[Re: Azalkmaar]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6683835 - 03/06/2016 00:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
dokladnie, Chorwacja moim zdaniem nei zachwyca, jesli masz do wybpru inne kraje. Ja bylem w rejonie Umag i plaze byly bardzo kiepskie, ale podobala mi sie za to architektura miasteczek. Najlepsze co pamietam z tego wypadu, to ze masakrycznie droga byla coca cola stanowila ok 40% ceny obiadu
|
Do góry
|
|
|
|
#6685988 - 06/06/2016 12:39
[Re: kazow]
|
veteran
Meldunek: 08/11/2001
|
Witam I mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego wyjazdu do Chorwacji - powiedzcie mi proszę jaka tam jest temperatura we wrześniu bo z tego co wyczytałem wrześniowa pogoda to jakieś 23 stopnie i mało deszczu co by mi akurat pasowało:) Kolejne pytanie bo akurat jestem ze Śląska i napiszcie mi jak to jest z tymi winietami zaraz jak przekroczę granicę z z czechami to wykupuje winiety na te państwa przez które będę jechał?? czy np. przekroczę granicę z czechami to kupuje winiety na czechy potem z austrią to kupuję w austrii i tak dalej?? I gdzie sie kupuje te winiety można to zrobić online jakoś na te kraje przez które będę przejeżdzał. No i ostatnie pytanie off topic czy ktoś z Was był kiedyś na wycieczce objazdowej Austria a konkretnie Wiedeń takiej 3 dniowej jeśli ktoś był to z jakim biurem podróży bo to autokarem. Pozdrawiam Rafał P.S. Sorki za śmieszne pytania ale to pierwszy mój wyjazd tak daleki samochodem i jeszcze z trójką dzieci w tym dosyć małe bliźniaczki 4 letnie więc mam trochę obaw i na razie stracha hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#6686088 - 06/06/2016 16:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
ogolnie na wszystkich bramkach mozesz zaplacic kartą, ja płaciłem zwykłą debetówką i działało
na największych zjazdach (Lucko, Zagreb) masz też bramki na których płacisz kartą sam, bez kasjera, po portu podjezdzasz, wsadzasz karte w otwor i zaplacone, nawet nie pyta o pin
takie bramki sa oznakowane duzo wczesniej i musisz na nie zjechac, nawet 3km wczesniej i potem sie nie da wrocic na "gotówke", zaleta taka, że czasem na automatycznych zero korków a na tych z gotówką korek na 3km
|
Do góry
|
|
|
|
#6701099 - 23/06/2016 20:32
[Re: Big]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Nooo, a Darek Strychalski, pomimo swej niepełnosprawności oraz niepowodzenia za pierwszym razem dał radę ją pokonać biegiem w tym na pewno jednym z najdrudniejszych biegów ultra na świecie. Byłem na spotkaniu z nim i z jego ekipą, która pomagała mu tego dokonać, jakieś 3 tygodnie po tym wyczynie - mega ludzie, można było siedzieć i z pełną podziwu twarzą słuchać i słuchać... Zwycięzca - Bad Water <---klik klik
|
Do góry
|
|
|
|
#6721321 - 20/07/2016 12:37
[Re: radeke]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Była Chorwacja poruszana, zapytam o kraje sąsiadujące, z poza UE... Jeździł ktoś, a przede wszystkim czy używał telefonu/internetu w krajach takich jak Serbia, BiH czy Czarnogóra ? Jak to najtaniej ogarnąć? Wiem, że w t-mobile można włączyć tzw. międzynarodową strefę T-mobile za 50pln ale trzeba być klientem min. 100 dni, nie mam u nich nr-u więc odpada. Jedną z opcji jest kupienie karty na miejscu za parę eurasów, jakieś inne pomysły? Podróżnicy pomóżcie...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|