Karpat- Lahti Pelicans 1Pierwsza drużyna zasadniczego sezonu spotyka się na własnym lodowisku z 10 zespołem, Karpat gra u siebie bardzo dobrze: 20 wygranych, 4 remisy i tylko 4 porażki, rzy 8 wygranych 6 remisach i 15 porażkach dzisiejszego przeciwnika Karpat prezentuje się bardzo przyzwoicie, jednak teraz wkraczamy w faze play- off, każdy mecz jest strasznie ważny, tym bardziej rozgrywany we własnej hali, i takie spotkania trzeba po prostu wygrywać, potencjał i możliwości napewno po stronie gospodarzy, mam nadzieję, i na to licze
, że pierwsi strzelą bramkę, co otworzy im drogę do zwycięstwa
. W sezonie zasadniczym na swa spotkania jakie Krapat grał i siebie z Lahti, dwa wygrał: 4:2, i 6:1, na wyjaździe raz wygrał po dogrywce 1:0, raz przegrał 3:1, widać, czego uzasadniać chyba nie trzeba
, że przewaga własnej hali jest bardzo ważnym czynnikiem
Nie przewiduję tutaj większych problemów, jednak, mam świadomość tego, że Lahti wyłoży wszystkie siły aby uzyskać dobry rezultat, a jako, że faza play- off rządzi się własnymi prawami- wszystko jest możliwe (co pokazywały już inne europejskie ligi, jak chociażby Czechy, czy Słowacja
). Mam jednak nadzieję, że Karpat bez problemów zwycięzy w dzisiejszym spotkaniu.