#637943 - 30/10/2006 17:14
Re: Perfumy
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
Ktoś napisał,że Fahrenheit Diora to zapach dla Panów po 40. Bzdura kompletna. Największym minusem Fahrenheita jest to,że jest dosyć popularny i oryginalny za bardzo nie będziesz.Zapach jest na rynku od 1988 roku!!! Jest to zapach,nazwałbym, gorący. Świetny na jakieś specjalne wieczory, elegancki. Zapach jest rewelacyjny i trwały,kobietom się podoba. Druga sprawa to acqua di gio. Zapach świetny,świeży,super na lato,również bardzo popularny.Za 100 kilka złotych tylko i wyłącznie podróby. Ja lubię jeszcze jeden "starszy zapach",ale jest to zapach mający tylu samo zwolenników jak przeciwników,jest inny.Chodzi o Kenzo Pour Homme,bardzo trwały. O innych moich perfumkach napiszę osobno,bo teraz mi się coś nie chce.
To napisalem ja i fakt - co do tego konkretnego zapachu moglem sie mylic. Nie pamietam go dokladnie. Ale inny fakt jest faktem: marki takie jak Yves Saint Laurent, Dior, czy Gucci sa tworzone z mysla o ludziach bardziej statecznych. Co do Armaniego, to zgadzam sie w zupelnosci - to ciekawe perfumy.
Llama tak jak napisalem - pisz na priva w czwartek, oczywiscie jesli sie zdecydujesz na moja propozycje. Nic za to nie biore, wysle Ci dowod zakupu, rozliczymy sie w zlotowkach po cenie sprzedazy funta, czyli ok 5,7 PLN. Taki Armani Aqua di Gio, Mania, czy Black Code 50 ml, to w UK wydatek ok 23 funtow z tego co pamietam, ale cokolwiek bedziesz chcial postaram sie znalezc taniej, jako ze mam duze zamowienie od matki mojej dziewczyny . Zobacz np. czy spodoba jej sie jakis zapach Elizabeth Arden (Green Tea, Beauty, Red Door) - to taka sama klasa jak reszta, ale sa w swietnych doslownie cenach.
Co ciekawe tak okazyjnych cen jak w UK na perfumy nie ma podobno w zadnym innym kraju Europy (przynajmniej z tych ktore zna moja dziewczyna, a zna ich troche).
|
Do góry
|
|
|
|
#637945 - 30/10/2006 18:44
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2006
|
Jonathan,no i tu się raczej zgodzę. To perfumy dla bardziej statecznych.Jest jednak ale. Higher czy higher energy diora to perfumki też rześkie,świeże i "dynamiczne",dla ludzi młodszych i bardziej szalonych. Tak więc marka nie zawsze jest regułą,bo klinci są różni. No zapomniałem.Fajny jest też Jil Sander,ten w takim flakoniku jak piłka czy jajko  . Jeśli chodzi o damskie to super są jadore i coco mademoiselle Chanela.
|
Do góry
|
|
|
|
#637947 - 30/10/2006 19:47
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja mam fajne perfumki i bardzo rzadko spotykane chyba w Polsce. Nawet ich na allegro.pl nie ma  Kenneth Cole - Black 100ml
O, wlasnie te kupilem mojej dziewczynie. Kosztowały 22 funty za 50ml i do tego eau de perfum, nie zas toilette.
Szewczenko: Debenhams i Boots sa diabelnie drogie.
|
Do góry
|
|
|
|
#637949 - 30/10/2006 20:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/07/2003
|
Jak dla kobiety to tylko dwa polecam : Jill Sander - Pure Zone Narciso Rodriguez - For Her
|
Do góry
|
|
|
|
#637950 - 30/10/2006 22:10
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jonathan: napisz gdzie w UK można znaleźć tańsze perfumy ? Sprawa jest taka, że tam gdzie byłem w tym roku w pracy to trudno było o większą miejscowość niż 30 tyś ludzi i inny sklep z perfumami niż Boots. Byłem też parę dni w Londynie i miałem do wyboru dwie wymienione wyżej i znane mi perfumerie albo sklepy w dzielnicach "arabskich" gdzie perfumki były oczywiście tańsze ale nie byłem przekonany do ich oryginalności
Boots, a tym szczegolnie Debenhams maja jedna zalete: duzy wybor.
Gdzie kupic perfumy ? Przede wszystkim w:
1. The Perfume Shop 2. The Fragrance Shop
Wybor i owszem mniejszy, niz ten w Debenhams, czy Harvey Nicholls, ale podobny do Bootsowskiego, natomiast ceny znacznie nizsze niz we wszystkich trzech. Kiedy pisze, ze wybor jest mniejszy nie znaczy to, ze jest maly - wrecz przeciwnie. Owszem, nie dostanie sie tam np. Aqua di Parma, Ermenegildo Zegna, czy Stelli McCartney, ale kto oprocz nalogowych konsumentow perfum slyszal o takich markach ? Zwykly "zjadacz chleba", do ktorej to kategorii sie w tej materii zaliczam i tak dostanie oczoplasu, bo sa tam Dior, YSL, Issey Miyake, Donna Karan, Davidoff, Cerruti, Klein, Lacoste, Boss, Dolce&Gabbana, Chanel, Kenzo, Gucci, Givenchy, Moschino, Cacharel, Joop, Versace, Paco Rabanne, Burberry Ralph Lauren i dziesiatki innych.
3. Semi Chem
bardzo fajny sklep, w zeszlym roku pracowaly tam dwie moje znajome, ale jest chyba tylko w Szkocji. Mniejszy wybor, le ceny baaardzo ok.
4. Bodycare 5. Savers 6. Home Bargains
nawet niekiedy całkiem dobre ceny na perfumy maja Wilkinsons lub ASDA
|
Do góry
|
|
|
|
#637951 - 07/12/2006 22:19
|
veteran
Meldunek: 16/11/2002
|
Witam mam nadzieje ze ktos poleci mi konkretna aukcje chce kupic KENZO POUR HOMME, lacoste essential lub gucci ale nie jestem zbytnio obcykany moze ktos juz kupowal bo na allegro jest tego od groma na to forum o perfumach tez patrzylem ale im dluzej czytalem tym bardziej bylem niezdecydowany, napewno ktos juz kupowal i moze mi polecic danego sprzedawce lub perfum z allegro bo juz chyba z 2h obczajam  a kazdemu sie trafi negatyw jedni cos chwala drudzy niee i badz madry z gory dzieki nie wiem czemu ale nikt nie kupuje kenzo i nie wiem ktore warto  tak to bym sie pokierowal iloscia sprzedanych pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#637952 - 07/12/2006 23:04
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1065023 - 21/03/2007 16:36
[Re: Conrad]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1070327 - 23/03/2007 06:45
[Re: zmudaRTS]
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Davidoff cool water-spoko zapach,ostatnio załatwiłem sobie 75ml,za 8$(oczywiscie orginalne),z zapachów meskich polecam; Mont Blanc-Starwalker Gucci-Rush,Envy Polo sport R.L. taa mont blanc starwwalker:D:D ale polecam tez armani black code.. no i oczywiscie hugo boss szary
|
Do góry
|
|
|
|
#1072069 - 23/03/2007 23:29
[Re: zmudaRTS]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004