Strona 7 z 11 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#633167 - 25/08/2006 15:02 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
most7wanted Offline
addict

Meldunek: 16/05/2006

Argentyna - Nowa zelanida

handicap Nowa Zelandia +20,5 hmm czy warto zagrac ? wątpie by Argentynczycy osiągneli tak duża przewage :] a Wy ? kursik mnie kusi...

Do góry
Bonus: Unibet
#633168 - 25/08/2006 17:11 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
www.basbetball.luppo.pl

MŚ podsumowanie 1 rundy

Runda grupowa japońskich MŚ już za nami. W kilku słowach o każdym z zespołów, bo udało nam się obejrzeć większość spotkań azjatyckiego mundobasketu&#8230; Grupy A-B mupp, grupy C-D zw1. Grecją opisał mupp, bo uważa ,że jestem tendencyjny w stosunku do Greków...tak jak on do Angoli;p
GRUPA A
Argentyna. Złoci medaliści IO z Aten jak dotąd nie zawodzą, spacerkiem przeszli fazę grupową i widać, że wciąż mają wielkie rezerwy. Poukładany zespół z wieloma snajperami we wspaniałej formie&#8230; Albicelestes są silni na każdej pozycji (i to wraz ze zmiennikami), również wyśmienicie (o niebo lepiej niż w Maladze) gra PePe Sanchez (34 asysty w 5 meczach) przez co tak lubiany przez nas Prigioni nie ma szans zbyt wiele psuć w grze wicemistrzów świata. Bardzo ciężko będzie zatrzymać Ginobiliego i spółkę, jak dotąd drużyna funkcjonuje perfekcyjnie.

Francja. Francuzi raczej nie powtórzą bardzo udanych dla nich zeszłorocznych ME (gdzie w sumie rzecz biorąc tylko wyjątkowy pech pozbawił ich mistrzowskiego tytułu) bowiem brakuje Rigaudeau i Parkera&#8230; Gra Les Bleus prowadzona przez Jenneau i Bokolo, momentami przez Foiresta, nie jest imponująca. Przypomina to niestety trochę juniorską koszykówkę (niecelny rzut -> na deskę idzie 3-4 Francuzów -> gdzie 3 się bije tam rywal korzysta&#8230;) - nonszalancja, przestoje w grze, głupie błędy, rzuty z nieprzygotowanych pozycji. Ewidentnie brakuje tej drużynie lidera, w meczu z Serbią ciężar wziął na siebie Boris Diaw, ale nie wydaje mi się (i z wywiadu, który właśnie przeczytalem, wnioskuję że on również :P), by był już na tyle dojrzałym graczem, że pociągnie za sobą trójkolorowych w najtrudniejszych momentach&#8230; Wszyscy pamiętamy jak fantastycznie wykonywał wolne na zeszłorocznych ME&#8230;
Les Bleus są świetni w defensywie, doskonale przygotowani atletycznie, jak już są pod koszem to wpychają piłkę do obręczy nawet na siłę, tylko jak się tam dostać? Jeśli zaskoczą, będą groźni, ale jakoś średnio wierzę w ich metamorfozę.

Nigeria. Fuksiarski win z Serbią, kompromitacja z Wenezuelą, wygrana w kluczowej potyczce z Libanem. Nic specjalnego, typowe farciarskie wyjście z grupy. Szkoda czasu żeby coś o nich pisać, Niemcy zrobią z Murzynami porządek.

Serbia (i Czarnogóra). Odkryciem początkowych spotkań był Askrabić, który niestety z powodu kontuzji (nie wiadomo wciąż jak poważnej) nie mógł wystapić w meczu z Argentyną. Poza tym trochę &#8216;klockowata&#8217; ta Serbia, dość dobra w obronie, mają problemy z przejściem do szybkiego ataku, liderem jest Igor Rakocevic, który jednak coś zaczął czarować ze swoją techniką rzutu + chyba nie dorósł do pozycji lidera na tak ważnej imprezie. Powiem tak&#8230; Napisałbym więcej, tylko po co, skoro Serbia w sobotę kończy swój udział w japońskim mundobaskecie ?

Liban i Wenezuela. Liban serdecznie pozdrawiam. Co do Wenezueli &#8211; trochę kompromitacja. Przynieśli sporo kasy, bo nie potrafili walczyć, bo nie chcieli grać, bo nie umieją grać. Liderem zespołu był Richard Lugo i niech to wystarczy za komentarz.
W takich momentach pytam się &#8211; dlaczego na MŚ może grać tylko 5 zespołów z Europy ?!?!?!?!

GRUPA B
Hiszpania. Kolejny faworyt, który na razie nie zawodzi oczekiwań. Pierwsza piątka &#8211; petarda, rezerwy także mocne (choć chyba nie tak mocne jak Argentyny), głodni sukcesu, z Gasolem w doskonałej formie&#8230; Grają szybko, pięknie, błyskotliwie. Serbów pokonywali już w sparingach przed MŚ, teraz powtórzą ten wyczyn. Ciężko powiedzieć gdzie jest górna granica możliwości Hiszpanów, bo grupę mieli wyjątkowo fatalną.

Niemcy. A idźcie mi z nimi&#8230; Nic rewelacyjnego poza Dirkiem, który też formą nie zachwycał, a w spotkaniu z Angolą przeszedł sam siebie. Nigerię przejdą (co za fuks!!!), ale potem czeka USA. POWODZENIA DD

Angola. Rewelacja mistrzostw jak dla mnie. Szeroki wyrównany skład, świetne przygotowanie atletyczne i szybkościowe, radość z gry, szybkie ręce w obronie&#8230; Niestety są surowi taktycznie, jak słusznie zauważył zw1 bardzo rzadko korzystają z zasłon. No i mają niestety nieco za niski skład, żeby coś tu zwojować większego&#8230; Jeżeli jednak Francja nie zagra dobrego meczu, to będzie miała z Afrykanami spore problemy. Bardzo, bardzo przyjemny dla oka zespół

Nowa Zelandia. OMG, gdzie jest ta forma z Aten? Gdzie jest pomysł na grę? Gdzie jest skuteczność? Ogromne minusy za grę z Japonią i Niemcami, plus za podjęcie walki w wydawało się totalnie beznadziejnej sytuacji&#8230; Ale szczerze mówiąc dużo więcej się po graczach z Oceanii spodziewałem. Pero Cameron, który zapewnił win z Japonią nadaje się już chyba tylko do takich meczów&#8230; Argentyna zrobi im sporą przykrość ;>

Japonia. Lol. Po co to komu?

Panama. Lol. A PANowie tu MAją sprzątać? Wstyd za brak ambicji, taka troszkę ulepszona wersja Wenezueli&#8230; Nie żebym był niekulturalny, ale won z MŚ, zapraszamy zespoły z Europy ;P

GRUPA C
Grecja. Oni dopiero się rozkręcają. Po &#8216;cudownym&#8217; wręcz zwycięstwie z Australią (i to dzień po dramatycznym spotkaniu z Litwą) wydawało się, że już nie będą odstawiać żadnych szopek &#8211; a tu proszę, jakie show w końcówce spotkania z Brazylią...
Stracili Zisisa, ale myślę, że nie odczują tego za bardzo- na ławce doskonali zmiennicy. Nie ma powodów do paniki jak dotąd, wygrywają najmniejszym nakładem sił i ufając Yannakisowi po prostu trzeba taki stan rzeczy zaakceptować, w oczekiwaniu na wielkie mecze Hellady, które zapewne przed nami&#8230; Mistrzowie Europy mistrzami świata? Nie potrafię w to uwierzyć, ale kto wie&#8230; Spokój w końcówkach, mentalność zwycięzców, o umiejętnościach zwłaszcza w defensywie chyba nie muszę wspominać.

TURCJA
Pozytywne zaskoczenie tych MŚ, wygrywali w zaciętych końcówkach, w ostatnim meczu ulegli specjalistom w tej dziedzinie - Grekom.
Turkom wyszło na dobre pozbycie się ze składu Turkoglu, Okura i Turcriego...postawili na młodych(sporo z nich grało w tegorocznych ME do lat 20 w Izmirze gdzie zajeli 2 miejsce), zdolnych, którym się co najważniejsze chce. I widać efekty.Pod koszem duet koksiarzy Paker i Kuqo ,którzy w te wakacje wygladają naprawde solidnie. Poza tym Erdogan i Kultay spisują sie naprawde dobrze i dają bardzo duzo wnosząc potrzebne doświadczenie.Ten zespół to jednak melodia przyszłości chociaż szczerze wątpie by Kebaby siegnęły kiedys po najwyższe laury w ME,MŚ czy Igrzyskach Olimpijskich. Nie wiemy też na ile groźna jest kontuzja Ilyasovy, który wnosił do gry zaskakująco dużo&#8230;

LITWA
Kraj wielu koszykarskich talentów gra w tych Mistrzostwach bez swoich najwiekszych gwiazd Sarasa Jasikievicusa i Romunasa Siskauskasa,,Rimantasa Kaukenasa czy Zydrunasa Ilgauskasa.Po dość pechowych porażkach z Turcją i Grecją zajeli 3 miejsce i bedą mieli cieżką przeprawę w 1/8 z Italią.
Liderem druzyny jest Macijauskas,koszykarz którty rok temu wyjechał z Europy by spróbować swoich sił w NBA ale po roku gry na Amerykańskich parkietach wraca do Europy chyba z korzyścią dla niego i całej europejskiech koszykówki.
Jednak jego forma jest daleka od tego co prezentował w ubiegłych latach...widać ,że przez rok grzał ławę i nie jest już tak efektywny i skuteczny.Poza tym Arvydas jest jakby poza zespółem,nie widać współpracy miedzy nim a resztą zespołu na boisku.Nasi sąsiedzi mają za to cały arsenał wysokich skrzydłowych...Javtokas Jasaitis Lavrynowicz to uzane nazwiska na parkietach Europy ale jako druzyna Litwa w tych MŚ za wiele nie ugra...Widać i to bardzo ,że bardzo brakuje człowieka ktory poprowadziłby grę i wykorzystał potencjał,ktory ten zespół z pewnością ma!Troche szkoda ,że Saras dał sobie spokój z reprezentacja...jesteśmy bardzo ciekawi jak prezentuje sie rok po opuszczeniu Europy.
Czwarta druzyną z tej grupy to Australia ,skazana jest na odpadniecie już w nastepnej rundzie wiec na temat ich gry bedzie niewiele...jest kilku graczy jak Bogut czy Pinkely którzy pokazali się z dobrej strony...swietne mecze z Grecją czy Brazylią ale to było za mało by w nastepnej rundzie nie wpaść na USA.

Brazylia. Rozczarowała...zespół ,kilkanaście dni temu napędził stracha USA(porażka w grze kontrolniej 86-90 PRZED mś)nie zagra w dalszej częsci turnieju...ale jak przegrywa sie tak frajersko z Austalią czy Turcja(tu przegiął Barbosa-nie trafił dwóch osobistych w ostatnich sekundach meczu) to nie można wyjsć z tak trudnej grupy.

Katar. uffffff ...dali zarobić w meczu z Turcja i należy im sie za to przybicie piątek.... To tyle naich temat...przycisnieci w obronie nie potrafili wyprowadzić piłki z wlasnej połowy i ich umiejetnosći nie nadają sie na ten poziom rozgrywek.Troche tez popsuli nam typy w 1 dniu imprezy kiedy udało im sie zmusić Grecje do tego by wzieła sie za gre...ogóry i juz!:DDDD

GRUPA D
USA
Tak dobrego USA nie widziałem od dawna... Grają tak jak im się chcę, więc przy maksymalnej mobilizacji (tylko czy to możliwe?) rywale mają naprawdę niewielkie szanse... Wielka forma Carmelo Anthony'ego, do tego niezawodni Lebron James i fenomenalny Dwayne Wade (jego wsad nad mierzacym 213 cm Brezecem na długo zostanie w mojej pamięci, dodam jeszcze że był to alley oop... Auć!). O umiejętności przejścia do kontrataku chyba nie muszę wspominać. Drużyna Krzyzewskiego gra zespołowo, nie wiem jak będzie jak pojawią sie jakieś problemy/nerwy (choć przecież z Włochami dostawali w pewnym momencie 12-oma punktami), ale podejrzewam że trener w nieco bardziej 'europejski' sposób patrzy na grę tej ekipy i nie bedzie gwiazdorstwa tylko marsz po tytuł. Na do widzenia parę słow o Chrisie Paulu... Fanem NBA nie jestem i bez bicia przyznam się, że o gościu niewiele słyszałem, jednakże jego gra robi piorunujące wrażenie - mało strat, fantastyczna gra w obronie, doskonałe dogrania do partnerów, umiejętność różnicowania tempa w ataku... Brawo!
Nigdy nie byłem i nie jestem fanem druzyny Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej ( ), ale teraz grają naprawdę ciekawy basket i już nie mogę się doczekać ich pojedynków z pozostałymi realnym kandydatami do tytułu. Pokonać ich będzie ciężko, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę to, że fizycznie są przygotowani na grę co 2-3 dni non stop + 48 minut w meczu, co jednak przy tak intensywnej grze może również mieć znaczenie.

WŁOCHY
Odmłodzona reprezentacja Włoch-vice mistrz IO 2004 w Atenach troche namieszała w tej grupie...minimalne zwycięstwa z Słowenia i Puertoriko jak i podjecie Walki z ekipą USA to miłe zaskoczenie.Przed MŚ był taki okres ze Włosi przegrywali wszystko co popadnie a ich trener pan Carlo Recelatti mówił ,że sięgeli dna.Nie jest z nim jednak tak źle ale ich styl gry znacząco się nie zmienił...cały czas bazują na rzutach z dystansu i to jest ich główną bronią(sam Marconato rzuca:DDD)Pod koszem kiepsko...rzekłbym wręcz bardzo kiepsko ale jak na razie to wystarczyło by awansować z drugiego miejsca.Cięzko powiedziec co mogą osiągnąc dalej-trafiają na Litwę i zapowiada się bardzo ciekawy mecz!

SŁOWENIA
Chcieli jechac do domu ale ktoś bardziej chciał i grają dalej.Byli zdecydowanie lepsi w meczu z Italią a go przegrali...pokonały ich Chiny w dość dziwnych okolicznościach ale mimo to grają dalej.Ten zespół nie ma ikry i czegoś w nim brakuje...może gwiazdy która wziełaby cieżar gry na własne barki w najważniejszych momentach...Od Włochów dostali możliwość dalszej gry w MŚ ale Turcja powinna pozbawić ich wszelkich złudzeń! (muppet pozdrawia Brezeca i pyta go jak kontakt z tyłkiem Dwayne'a W. ?)

CHINY
Yao no i Wang, który w meczu ze Słowenią w ostatnich sekundach dobiegł do linni rzutów za 3 punkty, i mimo obecnosci obronców, trafił co dało "skośnym" awans do 1/8...tam Grecja i bye bye...

PORTORYKO
Wielki zawód.Ale chyba nie wszyscy chciali grać dalej.Przed MŚ federacja zagroziła groziła dyskwalifikacją nawet na 5 lat jezeli którys z koszykarzy odmówi gry w reprezentacji!To było widać..dla mnie co poniektórzy przeszli obok tych mistrzostw.Strasznie męki z Chinami,gdzie wygrali dopiero po dogrywce i porażka na własne życzenie w decydującym meczu z Włochami.Nie stanowili kolektywu...zbyt dużo indywidualnych popisów za mało zespołu tak w skrócie można podsumować ich grę na tych MŚ.

SENEGAL
Są czarni wielcy i skoczni ale nie mają pomysłu na grę.Brakuje im trenera ,który wykorzystał by ich atuty fizyczne...zagrali jedną dobrą połowę z Włochami ale to wszystko...zgodnie z planem 6 miejsce.

Do góry
#633169 - 25/08/2006 18:39 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Po zapoznaniu sie z recenzjami zw1 and comp. i swoich podrzędnych analizach - na jutrzejszy wczesny ranek:
ARG-NZL - 2(+21,5) 4/10 EXP

Argentis grają wybitnie ale jak NLZ zaczynają wchodzić trojki - mogą być niezwykle groźni - zresztą nie jest to chlopaczek do bicia typu Kuwejt czy Wenezuela - Należy pamiętać że to już faza PO - dlatego jak sie przegra mecz jedzie sie do domu.
Nie sądzę że mają jakieś szanse, ale może podejmą walkę - na to liczę, a over troszkę loteryjny zależy od skuteczności za 3pkt. Może będzie wysoka? - ale linia i tak wydaje mi się za wysoka (158,5)

WLO-LIT - 1 4/10 2.15 UB
WŁO-LIT - under 150,5 8/10

Napewno najciekawsze spotkanie jutrzejszego dnia. Wlosi choć nie zachwycają to bardzo solidny zespoł z jeszcze solidniejszą obroną. Pokazali to w spotkaniu z USA.
Litwa też bronić potrafi - a przy bardzo asekuracyjnej grze wynik nie może być wysoki. Troszkę boję się końcówki (osobiste) - ale liczę że 3kw. wyrobią bezpieczną ilość pkt.

TUR-SLO 1 /1.90/ EXP/ 8/10

Nie bardzo rozumiem takie kursy? Z przebiegu MŚ Kebaby nie tyle powinny wygrać ze Sloweńcami ile po prostu ich rozjechać - każdą wygraną poniżej 10pkt na korzyć turcji będę traktowal jako niespodziankę. Linia nie do gry.

Hisz-SiCz - ten typ jutro - dla mnie hit - oby tylko nie skończył sie podobnie jak w meczu z Argentyną?

Ktoś za ktoś przeciw?

Do góry
#633170 - 25/08/2006 18:48 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ja przeciw underowi Włochy - Litwa czemu - no wystarczy spojrzeć na wynik półfinału IO w Atenach ...
Pozatym Litwa to overowy zespół a Włosi trójeczkami potarfią się też dostosować do poziomu

Do góry
#633171 - 25/08/2006 18:55 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Ja przeciw underowi Włochy - Litwa czemu - no wystarczy spojrzeć na wynik półfinału IO w Atenach ...
Pozatym Litwa to overowy zespół a Włosi trójeczkami potarfią się też dostosować do poziomu

Popieram
Stawiam również na wygraną makaroniarzy.

Do góry
#633172 - 25/08/2006 20:13 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Mało czasu więc sorki za suche typy:
Argentyna - Nowa Zelandia over 158,5
Włochy - Litwa over 150,5
PS. Liczę też na over Turcji ...

Do góry
#633173 - 25/08/2006 21:47 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
a ja zagram "pod prad" i dam slovencow
przyznaje sie niewidzialem turcji na tych mistrzostwach wiec niewiem jak graja z suchych statow mysle ze graja twarda w obronie i duzo gry pod kosz
slovenie widzialem w 2 meczach i podobala mi sie ich gra maja "kompletny" zespol moga zagrozic rzutem za "3" pkt lakovic becirovic udrich moga zagrac pod kosz do nesterovica lub brezeca moga probowac grac "silowo" do milicica juraka
poczekam az jutro kursy poleca na turcje i dam slovencow

Do góry
#633174 - 25/08/2006 21:49 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
andj Offline
veteran

Meldunek: 16/02/2005
Heh, wybrałem te same mecze co Krajan, ale tylko jeden typ się pokrywa (Turcja). Dwa razy gram odwrotnie... Czemu? Wkleje to, co stworzylem na www.basbetball.w.pl

Nowa Zelandia to moim zdaniem najsłabszy zespol 1/8 finałów. Argentyna - najlepszy, obok USA a może w ogóle najlepszy Zaskakuje przede wszystkim PePe Sanchez, wiele więcej niż się spodziewałem wnosi ławka... Poza tym Albicelestes nie mają litości dla średniaków.
A cztery lata temu, w cwiercfinale MŚ, Argentyna (w tym samym skladzie niemal, co dzis) po 19 minutach wygrywala z USA roznica... 19 punktów. Wtedy Amerykanie byli slabi (tylko jeden gracz z dwoch pierwszych piatek NBA). Ale Nowozelandczycy sa przeciez jeszcze slabsi

Porównując Litwinów i Włochów jedna rzecz rzuca się w oczy - Włosi są słabsi pod koszem... A skoro tak, to będą raczej starali się przyspieszyć grę - albo grać szybki atak, albo rzucać z dystansu... Litwini też pokazali spory potencjał ofensywny w ostatnim meczu grupowym z Brazylią (35 pkt. w I kwarcie), stąd pomysł na over.

Słoweńcy mają gwiazdy, ale grają tak, jakby nie mieli trenera Nie potrafili wygrać z Włochami czy Chinami, nie wygrają też z bardzo ciekawie zbudowanym zespołem Turcji... Młodzi Turcy (z Erdoganem czy Kutlayem) przypominają mi Francuzów (z Rigadeau) z poprzednich mistrzostw Europy. Na tej imprezie na pewno nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.

Do góry
#633175 - 25/08/2006 22:27 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

2 zaklad ktory zagram to
Argentyna - Nowa Zelandia
Ile rzutów za 3 punkty zdobędzie Nowa Zelandia? - Typ: Więcej niż 7,5
1.70
nev zeland to chyba zespol ktory oddaje najwiecej rzutow za 3 pkt( niechce mi sie sprawdzac dokladnie statystyk ale chyba tak jest ) maja srednia powzyej 20 rzutow za 3 pkt cameron penny bradshaw jones sa w stanie trafic 8 "trojek "

Do góry
#633176 - 25/08/2006 22:39 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

2 zaklad ktory zagram to
Argentyna - Nowa Zelandia
Ile rzutów za 3 punkty zdobędzie Nowa Zelandia? - Typ: Więcej niż 7,5
1.70
nev zeland to chyba zespol ktory oddaje najwiecej rzutow za 3 pkt( niechce mi sie sprawdzac dokladnie statystyk ale chyba tak jest ) maja srednia powzyej 20 rzutow za 3 pkt cameron penny bradshaw jones sa w stanie trafic 8 "trojek "

niestety niezagralem tego zakladu jak skonczylem pisac posta i chcialem postawic zaklad zaklad znikl z oferty poczekam jeszcze chwile jak bedzie chyba warto go dac

Do góry
#633177 - 25/08/2006 22:57 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

3 zaklad wart "uwagi" wg. mnie
Turcja - Słowenia
Jaka drużyna zdobędzie największą ilość rzutów za 3 punkty? - Typ: Słowenia
1.70
w turcji rzuty za 3 pkt wykonuja tylko Kutluay Arslan i Ilyasova w ekipie sloveni ( tak jak w druzynach balkanskich ) rzuty za 3 pkt wykonuja prawie wszyscy zawodnicy slovency maja dobre "strzelby " zza linni 6.25 i wg. mnie trafia wiecej "trojek " niz turcja

Do góry
#633178 - 25/08/2006 23:01 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Z sobotnich spotkań moją uwagę przykuwa głównie mecz Turcja - Słowenia.
Według mnie faworytem są tutaj Turcy, a kurs @1.85 to całkiem atrakcyjna propozycja na niesamowicie twardo, niustępliwie i konsekwentnie grających w defensywie Turków.
Ja już od lat wierny jestem swemu niezmiennemu przekonaniu, w mysl którego tylko obroną można w baskecie zdobyć najwyższe laury. Myślę, że tak będzie też jutro (dzisiaj) i to obrona zadecyduje o końcowym sukcesie.
W związku z powyższum bardzo podoba mi się też under 76,5 punktów Słowenii po kursie @1.85.

Przeszacowany wydaje mi się być kurs na Serbię, ale na ich zwycięstwo raczej nie postawię. Myślę natomiast o handi +8,5 na SiC po kursie @1.9 gdyż uważam, że mecz ten wbrew kursom będzie bawrdzo wyrównany.
Serbia może i nie powalała na kolana swoją dotychczasową grą w tych MŚ, ale w końcu jest to obrońca tutułu, a przwdziwe Mistrzostwa na dobrą sprawę zaczynają się dopiero teraz.

Do góry
#633179 - 26/08/2006 00:12 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Ja skusiłem sie dwukrotnie na typowanie liczby punktów jako, że poziom dwóch (a nawet trzech) dzisiejszych par jest niezwykle wyrównany.

1. Włochy v Litwa over 150.5 -----> lub Litwa
Przychylam sie do wszystkich wcześniejszych wypowiedzi kolegów. Aby takowy typ jednak został spełniony potrzebna nam będzie dobra postawa Litwinów, którzy zmuszą Włochów do pogoni, gdyż jeżeli to "Makaroniarze" będą od początku dyktować warunki z overem szczerze powiedziawszy może być różnie.

2.Hiszpania v Serbia i Czarnogóra under 159.5
Hiszpanie imponowali w fazie grupowej. Jednak teraz zaczyna się poważna zabawa i nikt zapewne nie pozwoli przeciwnikowi na bezkarne zdobywanie punktów. Serbowie jak to już słusznie wspomniano będą musieli zwalniać grę, gdyż pujście na wymianę z Hiszpanami wydaje się być samobójstwem.
Typ ten jest też dla mnie doskonałą alternatywa dla handi na Serbów, gdyż nawet w przypadku ewentualnej wysokiej porażki "Jugoli" Hiszpanie nie powinni przekroczyc linii (znowu kłania się defensywa i faza w jakiej znajdują sie mistrzostwa).
Ponadto doskonale wszyscy pamiętamy towarzyski mecz pomiędzy obiema drużynami, który zakończył się zwycięstewm koszykarzy z Płw. Iberyjskiego 80-65. Jako, że teraz obydwa zespoły walczą w światowym czempionacie, wynik powinien być niższy, choć oczywiście ów analogia może być myląca.

Pozdrawiam

Do góry
#633180 - 26/08/2006 06:48 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
most7wanted Offline
addict

Meldunek: 16/05/2006
no i handi +20 na nowa zelandie ładnie weszlo po kursiku 2,10 BAW

Do góry
#633181 - 26/08/2006 07:08 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
Komentator Offline
enthusiast

Meldunek: 15/03/2006
Typek na dziś

Turcja - Słowenia under 153,5 1,88 (Betsson)

Uważam że linia warta zagrania z uwagi na dobrą defensywę Turków, Słoweńcy chyba sobie nie porzucaja, na dodatek obie drużyny beda skupiac sie na obronie. Typ na zwyciezce nie do grania wg mnie.

Do góry
#633182 - 26/08/2006 07:22 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
przegladam oferte i znalazlem pare kto wiecej rzuci Erodogan czy Lakovic ? stawial bym na Erdogana ale czy Lakovic wogule wystapi skoro nie widze go by gral w tych Ms ? moz sie myle i cos nie zauwazylem poprawcie mnie jezeli tak

Do góry
#633183 - 26/08/2006 07:25 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Quote:

3 zaklad wart "uwagi" wg. mnie
Turcja - Słowenia
Jaka drużyna zdobędzie największą ilość rzutów za 3 punkty? - Typ: Słowenia
1.70
w turcji rzuty za 3 pkt wykonuja tylko Kutluay Arslan i Ilyasova w ekipie sloveni ( tak jak w druzynach balkanskich ) rzuty za 3 pkt wykonuja prawie wszyscy zawodnicy slovency maja dobre "strzelby " zza linni 6.25 i wg. mnie trafia wiecej "trojek " niz turcja

Zebys sie nie przejechał na tym typie...zapomniałeś chyba o Serkanie czy Akyolu...Erdoganowai w meczu z Grecja nawet z połowy wchodziło;p

Do góry
#633184 - 26/08/2006 07:45 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Zebys sie nie przejechał na tym typie...zapomniałeś chyba o Serkanie czy Akyolu...Erdoganowai w meczu z Grecja nawet z połowy wchodziło;p

fakt o erdoganie zapomnialem i wiem ze jak ma dzien moze rzucic pare trojek wiec typ juz niejest zbyt pewny ale z 2 strony slovency rzucja duzo za 3 pkt wiec moze pokonaja w tym elemencie turkow

Do góry
#633185 - 26/08/2006 09:25 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
simi1986 Offline
old hand

Meldunek: 23/06/2006
Oczywiście krytyka jest potrzebna, ale najpierw zaargumentuj ją odpowiednio. Typ na over Włochów nie wszedł choć ci co oglądali mecz zgodzą sie że z gry powinien być over - i do tego tak niewiele brakło do OT ...

Edited by sebkos (26/08/2006 10:18)

Do góry
#633186 - 26/08/2006 09:46 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni *DELETED*
brokstar Offline
addict

Meldunek: 15/02/2004
Simi czy to wina Sebkosia, że umoczyłeś kasę? Ty masz swój budżet na grę i Ty nim zarządzasz! Ninkt nie zmusza Cię żebyś grał typy podawane przez kogokolwiek na tym forum. Druga sprawa to ludzie podający tutaj swoje typy, którzy znają się na rzeczy żadnych profitów nie mają. Robią to z chęci pomocy innym mniej doświadczonym graczom, ale nawet to nie jest tutaj doceniane. Dla mnie to normalna sytuacja w tym kraju.

Do góry
Strona 7 z 11 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Akhu, rafal08