Strona 5 z 11 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 >
Opcje tematu
#633127 - 21/08/2006 16:01 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
lleyton Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2001
Quote:

A ja trafilem dzis wszystkie dokladne wyniki tylko nie pochwalilem sie przed meczami

litości

Muppet- nie przesadzaj, nie każdy ma tyle czasu, żeby wypisywać na forum to co gra- a nie dziw się, że po wygranych ludzie sie cieszą.

Przypomnę tylko, że jeśli o mnie chodzi, to jak miałem wtopy, to tez pisałem o tym po fakcie i nie miałme problemu z przyznaniem sie do wtop, chociaż wcześniej nie pisałem co gram.

Ale widzę, że żyjesz w przeświadczeniu, że tylko ty trafiasz kosza.

P.S. Twoje opisy meczy są bardzo pomocne.

Do góry
Bonus: Unibet
#633128 - 21/08/2006 16:19 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
take it easy mupp;)

Edited by zw1 (21/08/2006 20:07)

Do góry
#633129 - 21/08/2006 17:51 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
lleyton Offline
Pooh-Bah

Quote:

...

To ja przy okazji dwa słowa o jutrzejszych meczach.

Portoryko- Chiny

Chiny to Yao i paru młodych graczy potrafiących rzucić z dystansu, może będą groźni ale z parę lat. jak widać na tym turnieju szału nie robią ichyba juz nie zrobią.
Portoryko gra na przyzwoitym poziomie- sa zdecydoanei szybsi i bardziej ograni.

mój typ- Portoryko -6

Usa- Slowenia

Jeszcze przes mistrzostwami wydawalo mi się, że Słoweńcy będą czarnym koniem i zrobią tu fororę, jednak ich mecz z Włochami całkowicie zmienilmoje zdanie i dlatgo zagram USA -16.5- narzekamy wszyscy na amerykańców, że nie sa w formie,a le oni robia swoje i tym razem tez zrobią.

Pozdro

Edited by zw1 (21/08/2006 21:01)

Do góry
#633130 - 21/08/2006 18:27 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Jeżeli Twopje słowa muppet były skierowanedo mnie... a do kogo??
tomo sam kasujesz byle gówno u siebie w dziale jezeli nie ma solidnej analizy a tu chwalisz sie swoimi osiagnieciami gdy wynik jest juz dawno znany
Jezeli juz tak bardzo chcesz to robic jest dział podsumowujący wszystko musisz go tylko odkopać;p

Edited by zw1 (21/08/2006 20:06)

Do góry
#633131 - 21/08/2006 20:21 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Grecy z dnia na dzień będą się rozkrecali i nabierali pewności siebie przed następnymi meczami.

Ci zawodnicy graja ze sobą już bardzo długo i efekty ich gry było juz widac w ubiegłym roku gdzie zdobyli Mistrzostwo Europy.W meczu z Litwą nie podobało mi się zwalnianie gry zespół Yannakisa i mam nadzieje ,że z Australia zagrają już duzo skuteczniej szczególnie w grze z kontry w której są mistrzami.

Czas też by coś ugrali Chińczycy...obraz co do tego typu wykrystalizował mi się dopiero po meczu z Japonii z Panamą i konsultacji z moimi kolegami z serwisu basbetball...Ming pod koszem zrobi miazgę i jezeli Litewski trener "skośnookich" odpowiednio ustawi zespół na obwodzie Chińczycy mają szanse na swoje pierwsze zwyciestwo w turnieju.Spodziewam się też sporej ilości punktów...Portorykańczycy nie dbaja bardzo o obrone,ich akcje są dość krótkie i oddają sporo rzutów w podobnej proporcji z pozycji dwupuktowych jak i zza łuku dlatego linia 167 nie jest moim zdaniem optymalna i licze na jej przekroczenie.

Do góry
#633132 - 21/08/2006 20:42 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
14honor88 Offline
veteran

Meldunek: 30/03/2006
Tak sobie przeglądam oferte i widze propozycje buków

Profek
Chiny - Portoryko - 2.04 - 1.87

bwin
Chiny - Portoryko - 2.85 - 1.37

Nie sądzicie że Bwin troche zaniża kursy ?

Do góry
#633133 - 21/08/2006 20:44 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
ostrzeżenie

Edited by zw1 (21/08/2006 21:00)

Do góry
#633134 - 21/08/2006 20:49 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Quote:

Jeżeli Twopje słowa muppet były skierowanedo mnie... a do kogo??
tomo sam kasujesz byle gówno u siebie w dziale jezeli nie ma solidnej analizy a tu chwalisz sie swoimi osiagnieciami gdy wynik jest juz dawno znany
Jezeli juz tak bardzo chcesz to robic jest dział podsumowujący wszystko musisz go tylko odkopać;p

No akurat wyobraź sobie, że NIE były one kierowane do mnie...

Do góry
#633135 - 21/08/2006 21:00 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ehh fajnie że żyejmy w Polsce bo tylko tu swoi do oczy sobie skaczą ...
Na jutro widzę Litwe mocno z Katarem i over 46,5 HT
Pozatym Grecja i USA spreedy ...

Do góry
#633136 - 21/08/2006 21:49 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
14honor88 Offline
veteran

Meldunek: 30/03/2006
sebkos

A jak oceniasz Portoryko czy są aż tak wielkimi faworytami jak przedstawia to Bwin czy to raczej będzie wyrównany mecz jak to ocenia profek

Do góry
#633137 - 21/08/2006 23:18 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Greece - Australia powyzej 141.5 /1.90/ 4/10
Kangury swoje 70pkt powinny nawrzucać, a Grecy ostatnio w wyśmienitej dyspozycji - jeżeli w fazie PO nie chcą trafić na kogoś mocnego - takie mecze powinni wygrywać - a że potencjał mają - pokazują ostatnie mecze.
Powinno być sporo rzutów za 3pkt - a jeżeli ich skuteczność będzie na normalnym poziomie - linia 150pkt powinna być przekroczona.

Italy - Senegal ponizej 155 /1.90/ 6/10
Tu z koleji poprawnie grający w obronie Włosi spotykają się nieobliczlnym Senegalem (a to za sprawą grajków występujących w ligach francuskich). Przy zalożeniu, że Włosi zagrają mocno defensywnie Senegalczy sobie "nie popunktują"
"Makarony" więcej jak 80/83pkt nie powinni rzucić - a skoro mają wygrać gładko i wysoko - wychodzi, że Senegal nie przekroczy 65/68 (po cichu liczę że mogą mieć problemy ze złamaniem 60-tki

Do góry
#633138 - 22/08/2006 09:48 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Slowenia - USA powyżej 193,5 /1.90/ 4/10
O grze Amerykanów pisać wiele nie trzeba - Słoweńcy potrafili nawrzucać prawie 80-oczek Włochom (Ci mają zdecydowanie lepszą obronę od Jankesów) - jeżeli chcą nawiązać walkę też muszą grać dynamiczne akcje

Slowenia - USA 1 kwarta powyżej 46,5 /1.85/ 6/10
Jak buki ustawiają tak linię napewno nie wysysają jej z placa - przy pełnej świeżości skutecznośc zawodników jest zdecydowanie wyższa niż wraz z postępującym zmęczeniem (przynajmniej jeśli chodzi o Słoweńców) - 47pkt jak najbardziej do przeskoczenia.

Do góry
#633139 - 22/08/2006 13:38 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
mefistofeles Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/08/2006
Od początku mistrzostw gram na match handi i chciałem spytać
co sądzicie o moich typach:

Australia v Litwa handi -6/SB/1.9 na Litwę
Venezuela v S&M handi -20/SB/1.9 na S&M
Hiszpania v Angola handi -19/SB/1.9 na Hiszpanię
Nigieria v Argentyna handi -25/SB/1.9 na Argentynę

zastanawiam się jeszcze nad:

Niemcy v Panama handi -21/SB/1.9 na Niemcy

Jedno co to nie polecam to handi na Francję (wczoraj dzięki nim poleciał mi cały kupon).

Edited by sebkos (22/08/2006 18:40)

Do góry
#633140 - 22/08/2006 18:42 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
loipop Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
nowa zela - mikroprocesorki +(3,5)

Graja u siebie .. czas rozgrzac publike...kosze maja obrzucane...w meczu z dojczami jak juz byla czysta pozycja za 3 lub poldystansu calkiem nawet im szlo...widac ze szarpia gre i w ataku w niektorych akcjach wygladaja smiesznie robiac kroki w kozle czy tam podajac do dirka (joke) Sadze ze wlasne smieci pomoga pana skomputeryzowanym byleby tylko sie nie podpalali w ataku

Do góry
#633141 - 22/08/2006 19:05 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
A ja myślę że po powrocie do składu Dickela zobaczymy nowe oblicze Nowej Zelandii i z takim leszzami 5 ekipa poprzednich MŚ sobie poradzi...
Gram takze USA handi HT -10,5 z Włochami - no nie widzę innej opcji...
PS. A hitem powinien być jutro Katar jak ogra Turcje

Do góry
#633142 - 22/08/2006 19:23 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Gram takze USA handi HT -10,5 z Włochami - no nie widzę innej opcji...

Jako fan NBA ,ośmielam sie widzieć opcję przeciwną

Italia +10,5

Do góry
#633143 - 22/08/2006 19:56 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Jutro bardzo dużo spotkań - niby o mocno gównianych kursach (ja od dawna takich nie gram) - ale spróbujmy pomyśleć nad niespodziankami i liniami - z wielką ochątą przyjmę uwagi co do mojego toku rozumowania.
Grupa A:
ARG - NIG 2(+23,5)
Arg już spokojni o awans - grają bajecznie - ale Nigeryjczycy potrafią pokazać lwi pazur (pokazali to m.in. z Serbami).

FRA-LIB under 148,5
Żabojady pokazaly jak grać dobrą obronę - i nie sądzę aby jutro Libańczycy przekroczyli 50pkt - a i 100 to Francuzi nie rzucą - jakbym miał ustawiać linię - typowalbym ok. 138/140

SiCz-VEN 1(-22,5), 1(-12,5)HT
Serbowie najprawdopodobniej awansują z 3-ciego miejsca - za ARG i FRA (zostały im mecze z outsaiderami). Napewno podejdą do meczu skoncentrowani (nauczka z Nigerią) i zechcą bardzo szybko odjechać - aby później sukcesywnie powoli powiększać swoją pozycję. Venezuela wg mnie najsłabsza drużyna MŚ (pomimo win z Nigeryjczykami)
40pkt - taką dawkę powinni jutro zaaplikować.

Grupa B:
HISZ-ANG over 162 ew. 2(+19,5)
obie ekipy jak do tej pory nie schodzily poniżej 80pkt, dlaczego jutro miałoby być inaczej?
Powinno być ładne spotkanie obfitujące w radosny basket - jak wynik zakręci się kolo 200 napewno nie bedzie to dla mnie zaskoczeniem - ew. liczę na w miarę wyrównane spotkanie - Angole to jak do tej pory hit MŚ.

NIE-PAN 1(-23,5)
Dirk z kolegami jutro sobie postrzelają - a jeżeli panamczycy potrafili srogo namoczyć z godpodarzami to i Niemszki nie powinny mieć problemów. podobnie jak Serbia różnica powinna wynieść ok. 40pkt.

NZL-JAP - 1(-3,5)
Zapowida sie bardzo ciekawy pojedynek - tym ciekawszy że winer awansuje do fazy PO (zakładam win NZL z PAN w ostatnim spotkaniu).
Pomimo, źe gospodarzom pomagają ściany i nie tylko wierzę że jutro nastąpi przełamanie u jak do tej pory słabo spisujących sie Nowozelandczyków.

Narazie tyle o pierwszych dwóch grupach - jak siły i chęci pozwolą za chwilę jak widzę mecze w gr. C i D

Do góry
#633144 - 22/08/2006 20:45 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

GRUPA C:
AUS-LIT - over 153,5
Jedno z najciekawszych jutrzejszych spotkań - mecz z tzw. za 4pkt - przegrany bedzie w trudnej sytuacji. W przyp. wygranej AUS - jest ona w 4-ce - w przyp. wygranej Litwinów - o wszystkim zadecyduje mecz Litwy z Brazylią. Obie ekipy potrafią sporo rzucać - a jak trójka będzie siedziala - linia peknie w polowie 4 kwarty (dodatkowo liczę na zaciętą końcówkę i sporo osobistych.

TUR-QAT - dla no bet pod każdą postacią

BRA-GRE - ??? narazie no bet - ale ten mecz jest o 12:30 - może się coś przyśni?

GRUPA D:
CHI-SEN - ale delikatnie - 1(-5,0) i over 155,5
Chińczycy teoretycznie mocniejsi (ale egzotyka jak zawsze nie zbadana), a że jedni i drudzy rzucać potrafią (w obronie jest nieco gorzej stąd overek (wyj. mecze z Włochami - ale tu jest inna bajka)

POR-SLO - over 167,5 i niespodziewanka (tu lżej) 1 /3.20/
obie ekipy zasuwają jak male samolociki - dodatkowo grą obronną nie grzeszą - linia na mój gust zaniżona - wystawiłbym 179,5. Liczę, że tu podobnie jak w meczu Hisz-Angola - wynik będzie skierowany w stronę 2-ki na przodzie.

i dla mnie hicior dnia - i tu pogodzę moich kolegów:

WLO-USA - under 195,5 i to napewno nie lekko (jak pokażą wcześniejsze mecze)
Dla mnie Włosi (obok francji) dysponują olbrzymim potencjałem defensywnym - i dla całego szacunku dla impetu Amerykańców - jutro sobie tak nie porzucają - a linia 100pkt pozostanie nietknieta (jak nie z Italią to z kim zejdą poniżej 100-ki?
A że Włosi tego meczu nie powinni wygrać (ale na wynk grał nie będę) stąd max. 90 - a i do tego kto im ręcę "rozbuja" - najprawdopodobniej ostro zajmą się obroną - a co za tym idzie 196 nardzo prawdopodobne jako linia zaporowa.

REASUMUJĄC - duzo typów zagranych w różnych konfiguracjach i kilka singli. Wg najprawdopodobniejszych (wg mnie):

1. over Hiszpanii i Słowenii oraz under Francji (FT i HT) i Włochów

2. over Litwy oraz win(-hp) serbii i Niemców

3. pozostałe

Co myslą pozostali? Spora część już postawiona - ale czekam na jakieś eliminatory?

Do góry
#633145 - 22/08/2006 21:34 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
lleyton Offline
Pooh-Bah

Krótko, bo zasypiam

Litwa -6
USA under 195.5
Turcja under 154.5

wszystko 5/10

i wariaty 2/10

Panama +22.5
Wenezuela +22.5
Liban +21.5

Do góry
#633146 - 22/08/2006 22:57 Re: Mistrzostwa Świata JAPONIA 2006 - mężczyźni
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
www.basbetball.luppo.pl

USA - Włochy/sebkos
22.08.2006
Amerykanie udowadniają wszystkim w grupie po co przyjechali do Japonii ... a że grupa w sumie słaba to młucą kogo popadnie z uśmiechami na twarzach. Granica 10,5 pkt do przerwy dla tak ofensywnego zespołu z drużyną bez polotu tak naprawdę jakim są Włosi nie powinna być problemem patrząc na to w jakim czasie dzisaj lokomotywa odjechała Słoweni budzi respekt

MŚ Turcja Katar/zw1
22.08.2006
W grupie C walka o 1 miejsce roztrzygnie się miedzy Turcja i Grecja...obie ekipy nie potrzebują jutro zwyciestw bowiem mecz który zadecyduje o kolejności w grupie odbędzie się w czwartek.Bardzo możliwe jest,że trener Turków da odpocząć niektórym zawodnikom i bedzie grał pełnym składem przygotowując się do spotkania z ekipą Hellady.Zespoły spotkały się niedawno w turnieju EFES PILSEN CUP w Stambule i po dogrywce wygrała druzyna turecka...nie wierzę by Turcy jutro byli w jakiś większy sposób zmobilizowani i handicap 27 wydaję mi sie bardzo atrakcyjny.

MŚ Turcja Katar
typ Katar +27 1.9/expekt 100j

Senegal - Chiny/sebkos
22.08.2006
Mecz o stawkę, linia wysoka, drużyny bez strzelców (poza Yao...) mecz towarzyski przed MŚ 110 pkt ... gram

MŚ, środa (muppet)
22.08.2006

Serbia vs Wenezuela

Typ: Serbia -11 HT
1.909 @10bet
Stake 7/10

Serbowie rozpoczęli MŚ od zlekceważenia rywala, następnie pechowo wtopili z Francją... Mają jednak szczęście, że w grupie B czeka na nich zespół raczej do ogrania (najprawdopodobniej Niemcy/Angola) więc nic strasznego jak dotychczas się nie stało.
Okres przygotowawczy był w wykonaniu Serbów bardzo imponujący, odnieśli kilka cennych zwycięstw m.in. nad Argentyną (ba, wręcz zmiażdzyli rywali!). Drużyna jest młoda, utalentowana i piekielnie groźna dla każdego, jeśli ma swój dzień.
W środowym spotkaniu spotkają się z ekipą Wenezueli, która wg mnie jest najgorszą drużyną tych MŚ. Jest to zlepek indywidualności, których umiejętności ciężko ocenić pozytywnie. Brakuje zgrania, pomysłu na grę, waleczności, ambicji... Wygrana z Nigerią była absolutnie przypadkowa i wynikała z wyjątkowego splotu okoliczności, które pozwoliły odnieść to honorowe zwycięstwo.
Serbowie powinni zacząć z impetem, oczekuję bardzo wysokiej wygranej Rakocevica i spółki, bo wiem przewyższają rywala w każdym elemencie koszykarskiego rzemiosła. Polecam zarówno handicap HT jak i FT, powinna być taka młócka jak z Libanem, albo i większa...

Hiszpania v Angola

Typ: over 162
1.90 @expekt
Stake 6/10

Oba zespoły prezentują się w Japonii wyśmienicie. O ile po ekipie Hiszpanów można było się tego spodziewać, o tyle postawa Angoli jest już swego rodzaju pozytywnym zaskoczeniem. Angola gra szybko, efektownie i wyjątkowo mądrze - zawodnicy są doskonale zgrani, mocni fizycznie, szybcy, zwinni. Hiszpanii przedstawiać nikomu nie trzeba, w dodatku wydaje się, że większość jej reprezentantów idealnie trafiła z formą.
Oba teamy miały 1 dzień wolnego, więc powinny jutro 'na świeżo' przystąpić do gry, a znając styl obu zespołów powinno to zaowocować wysokim wynikiem. Próbowaliśmy overa Hiszpanii w 2 poprzednich meczach i się nie udało minimalnie, teraz powinno być dobrze, bo zdobywanie punktów będzie należeć do obu zespołów, a nie tylko tego z Półwyspu Iberyjskiego.

Zgadzam się z opiniami chłopaków co do undera w meczu Senegal v Chiny (b. ważne spotkanie, grają dwa bardzo wysokie zespoły przez co ciężko liczyć na szybkie tempo meczu), spreadu na Katar oraz USA.
USA prezentuje się tu naprawdę wyśmienicie, jest dobrze poukładanym zespołem, w którym nie ma miejsca na egoizm. Doskonale grają w ataku, a w obronie także potrafią sprawić, że Jaka Lakovic gra jak junior, a nie jeden z najlepszych obrońców w Europie... Dziś Słowenia miała przewagę w zbiórkach, Włosi na deskach nie mają żadnych atutów, więc przewaga USA może być nawet większa niż w dzisiejszym meczu (także kwestia ambicji Amerykanów, którzy doskonale znają sobie sprawę z 'marki' Italii w koszykarskiej Europie).

Sądzę, że bez większych kłopotów poradzą sobie także Słoweńcy - Portoryko nie wie co to obrona, dziś z Chińczykami (a właściwie z Yao Mingiem) się udało, ze Słowenią nie powinni mieć zbyt wiele do powiedzenia.

Litwini także rozkręcają się z meczu na mecz i podejrzewam, że zdołowani Australijczycy od początku będa przegrywać. Spread na Litwę niski, a może skończyć się nawet 2cyfrową przewagą (ahh te trojki...). Litwini pod deskami mają naprawdę piorunującą ekipę.

Nowa Zelandia vs Japonia

Typ: Nowa Zelandia
1.633 @10bet
Stake 5/10

Ostatnim meczem, który zagrałem, jest Nowa Zelandia z Japonią. Wzmocnieni Dickelem (dostał bana na 3 mecze) gracze Nowej Zelandii (ktorzy wcale tak bardzo nie ustępują ekipie australijskiej, co pokazaly sparingi) powinni rozprawić się z gospodarzami imprezy, którzy są niesamowicie niscy. Zwycięstwo nad ekipą Panamy wynikało bardziej z braku mobilizacji i ambicji Panamczyków, a nie dobrej postawy Ippon... Przed MŚ nie miałbym wątpliwości kto tu zwycięży, teraz trochę obaw jest, ale wierzę, że zwycięży lepszy - Jones, Penney to świetni snajperzy, którzy muszą w końcu eksplodować. NZ to nie ogórki, kiepski terminarz nie znaczy, że muszą skonczyć tę imprezę już w środę.

Polecam także kombinowanie z tzw. 'teaserami' (dostępne m.in. w 10bet.com , Pinnacle) czyli zwiększaniem/zmniejszaniem spreadów i totali przy pomniejszonym kursie.

MŚ Japan(zw1)
23.08.2006
Moi koledzy doakładnie opisali swoje spostrzeżenia...Nowa Zelandia by pozostac w grze jutro musi pokonać gospodarzy turnieju...Japończycy są bardzo słabi fizycznie i nadrabiają to wielkim sercem do gry ale na ekipę NZ to nie wystarczy...hc moim zdaniem atrakcyjny...

Chiny i Senegal graja mecz podobnie jak Nowa Zelandia grają mecz o pozostanie w grze i jezeli dzisiaj w meczu z Porto Rico w regulaminowym czasie ta linia nie została przekroczona to sądzę ,że nie nastąpi to w spotkaniu z Senegalem.

double
Nowa Zelandia - Japonia
typ Nowa Zelandia -4
Chiny Senegal
typ under 154.5
expekt/3.61 45j

Do góry
Strona 5 z 11 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 >

Moderator:  Akhu, rafal08