Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#63176 - 01/07/2004 16:49 Totomix - zmiany na gorsze
akura Offline
stranger

Meldunek: 01/07/2004
Toto-mix usiluje zmieniac swoj image, zeby w koncu uniknac okreslen typu "Toto-syf", "Toto-shit". Niektore z ostatnich zmian sa na plus. Na przyklad wprowadza nowe systemy juz w lipcu (cala gama nowych mozliwosci).
Jednak jedna zmiana mnie osobiscie zaszokowala. Wprowadzili bowiem tzw. ekspresowe wyplaty, zgodnie z ktorymi gracz moze wyplacic wygrana juz 30 min po zakonczeniu zdarzenia.
Wszystko niby pieknie, ladnie, pomyslalem - "moze jeszcze beda z tej firmy ludzie".
A tu w tym tygodniu mega zdziwienie. Owszem mozna wyplacic wygrana 30 min po meczu, ale UWAGA! wedlug nowych rozporzadzen dyrekcji tej firmy, jak mnie poinformowala urocza kolektorka - w punktach moze byc maksymalnie 1000 zl, reszta nadwyzki jest przekazywana do centrali! Zatem na wieksza gotowke nadal bedzie sie oczekiwalo tygodniami, ewentualnie odbieralo w czesciach dzien po dniu. Szlag moze trafic...
Jest to dzialanie kompromitujace kierownictwo firmy, bo zaprzecza w sposob oczywisty mocno reklamowanej nowosci - ekspressowym wyplatom. Tego problemu chyba nikt nigdy nie mial w STS lub Profesjonalu - pieniadze zawsze sa w okienku.
No ale coz - jak widac ta firma jest nie reformowalna pod pewnymi wzgledami. I kazdy nawet najlepszy pomysl jest szybko niweczony kolejnym - kretynskim. Szkoda, bo lubilem grac w Totomixie...
Jednak na zamrazenie srodkow na tydzien lub wiecej nie bede sobie pozwalal. Dlatego wole przejechac sie kawalek dalej do Profa lub STS, ale miec pewnosc, ze jutro odbiore CALA wygrana, a nie jej ulamkowa czesc.
Ciekaw jestem Waszych opinii, czy w innych miastach jest podobny problem z wyplatami w Totomixach?

Do góry
Bonus: Unibet
#63177 - 01/07/2004 16:52 Re: Totomix - zmiany na gorsze
Michauek Offline
addict

Meldunek: 04/12/2003
Ale jesli np dzis chce odebrac wygrana z wczorajszego dnia, a w Toto pelno ludzi stawia na Grecja- Czechy (np w kasie jest 5tys) to mi wyplaca chyba, nie?

Do góry
#63178 - 01/07/2004 17:43 Re: Totomix - zmiany na gorsze
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Michauek:
[qb]Ale jesli np dzis chce odebrac wygrana z wczorajszego dnia, a w Toto pelno ludzi stawia na Grecja- Czechy (np w kasie jest 5tys) to mi wyplaca chyba, nie?[/qb][/QUOTE]po 1.
to juz wczesniej bylo ze nadwyżkę musieli oddawać do centrali

po 2.
więcej niż 2kPLN możesz wypłacić tylko w centrali albo jakimś tam oddziale :rolleyes:
w punkcie do 2kPLN

pzdr

Do góry
#63179 - 01/07/2004 17:49 Re: Totomix - zmiany na gorsze
takizwykły Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
A w STS jak jest z wypłatami? Są takie same problemy?

Do góry
#63180 - 02/07/2004 00:43 Re: Totomix - zmiany na gorsze
akura Offline
stranger

Meldunek: 01/07/2004
To oczywiste, ze nadwyzke zawsze punkty musza oddawac do centrali.
I zrozumiale tez, ze kupony powyzej 2000 realizowac mozna tylko w centrali.
Chodzi mi jednak o co innego.
Jesli chca odebrac STS-owi bogatszych klientow, to musza miec w punktach wiecej niz 1000 zl (powiedzmy 5000) na te swoje reklamowane "expressowe wygrane". A tymczasem maja obowiazek przekazywac utarg powyzej 1000 do centrali. Powoduje to taka sytuacje, ze nawet jesli ktos postawi na Czechow 5000 i powiedzmy wygra (w kuponach o nominalach mniejszych niz 2000 zl), to nie wyplaci nawet swojego wkladu, bo kasa juz bedzie w centrali! Bzdet totalny.
Dlatego ludzie unikaja Totomixa. Powinno to dzialac tak jak w STS, tzn. dwa-trzy razy w miesiacu nadwyzki ida do centrali, ale zawsze punkt ma kilka tysiecy na wyplaty.
No chyba, ze Totomix traci plynnosc i dlatego nie chce trzymac pieniedzy w punktach. Jesli tak jest, to oby to byla sytuacja tymczasowa, ale jak slyszalem, ma byc z tym jeszcze gorzej (tzn. z kasa trzymana w punktach).
Pzdr

Do góry
#63181 - 02/07/2004 13:10 Re: Totomix - zmiany na gorsze
meyde9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Moj znajomy ktory pracuje w Toto-Mix'ie mowil ze gotowka przesylaja do centrali co 10 dni bo tyle trwa okres rozliczeniowy i jesli ten okres powiedzmy wczoraj sie skonczyl to dzis ci wiekszej kasy nie wyplaci ale juz za 3-4 dni powinna byc

Do góry
#63182 - 02/07/2004 13:42 Re: Totomix - zmiany na gorsze
neo61 Offline
member

Meldunek: 09/06/2003
Dodam, że te dziady z Totomix zalegały ToTolotkowi z opłatami i dlatego została rozwiazana umowa na zakłady pilkarskie w totolizatorze.

Do góry
#63183 - 02/07/2004 15:26 Re: Totomix - zmiany na gorsze
djair Offline
stranger

Meldunek: 02/07/2004
Witam....Z tym toto-mixem to jest tak:
Okresy rozliczeniowe srednio sa co 8 dni...wiec przez ten czas kasa ktora jest w punkcie jest caly czas do dyspozycji klientow, czyli raczej nie ma problemu z wyplatami, problem moze nastapic w pierwszy dzien po rozliczeniu...ale zazwyczaj chodz nie zawsze nakazuja zostawienie 1000 zl w kasie na ewentualne wyplaty w dniu rozliczenia...oczywiscie caly czas mowimy o mniejszych kolektorach w ktorych mozna wybierac max 2000 zl...bo jezeli chodzi o przedstawicielstwa regionalne to nie wiem jak w nich sytuacja sie przedstawia...p.s. widac ze ostatnio toto-mix stara sie zmienic swoj wizerunek poprzez wprowadzenie tego Ekspresa i od 20.VII nowych systemow...zobaczymy co z tego wyniknie ... pozdrawiam

Do góry
#63184 - 09/07/2004 14:36 Re: Totomix - zmiany na gorsze
nazir69 Offline
old hand

Meldunek: 09/05/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał djair:
[qb]Witam....Z tym toto-mixem to jest tak:
Okresy rozliczeniowe srednio sa co 8 dni...wiec przez ten czas kasa ktora jest w punkcie jest caly czas do dyspozycji klientow, czyli raczej nie ma problemu z wyplatami, problem moze nastapic w pierwszy dzien po rozliczeniu...ale zazwyczaj chodz nie zawsze nakazuja zostawienie 1000 zl w kasie na ewentualne wyplaty w dniu rozliczenia...oczywiscie caly czas mowimy o mniejszych kolektorach w ktorych mozna wybierac max 2000 zl...bo jezeli chodzi o przedstawicielstwa regionalne to nie wiem jak w nich sytuacja sie przedstawia...p.s. widac ze ostatnio toto-mix stara sie zmienic swoj wizerunek poprzez wprowadzenie tego Ekspresa i od 20.VII nowych systemow...zobaczymy co z tego wyniknie ... pozdrawiam
[/qb]
[/QUOTE]ELLO!!!

Twoja informacja odnosnie wpłat z kolektur TOTO-MIXA do Centrali już jest "nieaktualna".
Decyzja ZARZADU SPOŁKI:

OD DNIA 16.LIPCA 2004.R

WSZYSTKIE kolektury:

-sa zobowiazane do wpłat pieniedzy do CENTRALI w kazdy WTOREK!!! i PIATEK!!!
-oraz tzw."zerowania " salda Kolektury na koniec kazdego MIESIACA!!!!!

Wobec tego (w zaleznosci od obrotów danej Kolektury )w kasie na wypłaty dla Klientów pozostaje aż .... 500 zł., lub 1000zł.!!!!!!!!
A wiadomo ze KOLEKTURY maja realizowac wygrane do 2000 zł. :eek: !!!!!!! ABSURD , prawda.

Tak więc Zarzad Spółki , jeszcze raz udowodnił , że interes Graczy ma głeboko w .....

pozdrowienia dla wszystkich którzy musza korzystac z usług tego Bukmachera....niestety !!!!

Do góry
#63185 - 21/07/2004 23:13 Re: Totomix - zmiany na gorsze
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
w kazdy wtorek i piatek? Jesli mnie nie myli to dzis jest wtorek i kasa powinna byc. Chcialem wyplacic 4 stowki i baba kazała przyjsc jutro "moze" kasa bedzie...zastanwiam sie co bezdie jeslui dzis wygram.
p.s. gdyby nie to ze za biurkiem siedziała zgrabna młodziutka osobka to bym ta osobe z****ł i to dokumentnie. Nawet nie moglem kuponu postawic . Co za granda.

Do góry
#63186 - 22/07/2004 00:10 Re: Totomix - zmiany na gorsze
lukasz654 Offline
enthusiast

Meldunek: 05/07/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RyanGiggs:
[qb]w kazdy wtorek i piatek? Jesli mnie nie myli to dzis jest wtorek i kasa powinna byc. Chcialem wyplacic 4 stowki i baba kazała przyjsc jutro "moze" kasa bedzie...zastanwiam sie co bezdie jeslui dzis wygram.
p.s. gdyby nie to ze za biurkiem siedziała zgrabna młodziutka osobka to bym ta osobe z****ł i to dokumentnie. Nawet nie moglem kuponu postawic . Co za granda. [/qb][/QUOTE]ludzie po *** grac i takiego buka. lepiej grac w necie! nie trzeba lazic i placic podatkow i buk wyplacalny.

Aha no moze tu ktos nie ma ukonczonych 18 lat to przepraszam

Do góry
#63187 - 22/07/2004 00:17 Re: Totomix - zmiany na gorsze
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał lukasz654:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał RyanGiggs:
[qb]w kazdy wtorek i piatek? Jesli mnie nie myli to dzis jest wtorek i kasa powinna byc. Chcialem wyplacic 4 stowki i baba kazała przyjsc jutro "moze" kasa bedzie...zastanwiam sie co bezdie jeslui dzis wygram.
p.s. gdyby nie to ze za biurkiem siedziała zgrabna młodziutka osobka to bym ta osobe z****ł i to dokumentnie. Nawet nie moglem kuponu postawic . Co za granda. [/qb][/QUOTE]ludzie po *** grac i takiego buka. lepiej grac w necie! nie trzeba lazic i placic podatkow i buk wyplacalny.

Aha no moze tu ktos nie ma ukonczonych 18 lat to przepraszam [/qb][/QUOTE]No tylko bez takich 18 lat mam nawet wiecej o 4 propo mixa jestem na niego skazany...a narazie siana tego co mam w realu nie bede wplaacl do netu bo w necie mam drobne wiec....a problem tkwi w czym innym to TOTOMIX dziadowska firma, a STS i Profa niestety w takiej dziurze jak Kraśnik to nie ma

Do góry
#63188 - 23/07/2004 19:18 Re: Totomix - zmiany na gorsze
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

jeszcze jedno pytanko, z tego co mi wiadomo kiedys wysylajac w toto w jednym punkcie mozna bylo potem odebrac to w innym punkcie nawet w innym miescie ? A teraz jak jest?

Do góry
#63189 - 23/07/2004 19:27 Re: Totomix - zmiany na gorsze
brokstar Offline
addict

Meldunek: 15/02/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RyanGiggs:
[qb]jeszcze jedno pytanko, z tego co mi wiadomo kiedys wysylajac w toto w jednym punkcie mozna bylo potem odebrac to w innym punkcie nawet w innym miescie ? A teraz jak jest? [/qb][/QUOTE]Caly czas wygrana mozesz wyplacic w dowolnym punkcie toto-mix

Do góry
#63190 - 28/07/2004 15:46 Re: Totomix - zmiany na gorsze
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
nie wiecie czy totoburdele wszedzie w Polsce maja awarie czy tylko u mnie bo mam wisłe do odebrania a tutaj mi z jakąś awarią wyskoczyli...

Do góry
#63191 - 28/07/2004 18:34 Re: Totomix - zmiany na gorsze
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał SR:
[qb]nie wiecie czy totoburdele wszedzie w Polsce maja awarie czy tylko u mnie bo mam wisłe do odebrania a tutaj mi z jakąś awarią wyskoczyli...
[/qb][/QUOTE]He moze jak widza ze idziesz to jest awaria al:

Do góry
#63192 - 28/07/2004 20:14 Re: Totomix - zmiany na gorsze
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
Ostatnio byla awaria umnie w punkcie w panoramie ,popedzam do totosyfu(jak wy to zwiecie )) ) a tam karteczka : "Awaria systemu" - gosciowa domnie jutro bedzie czynne

Do góry
#63193 - 28/07/2004 20:15 Re: Totomix - zmiany na gorsze
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
kiedy to gowno bedzie sprawnie chodzilo -moze to tez zacznijmy zwac "meczszmelc"

[ 28-07-2004, 16:16: Wiadomość edytowana przez: Gy_Gy_Crav[LPi] ]

Do góry
#63194 - 30/07/2004 02:56 Re: Totomix - zmiany na gorsze
luk4sz_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
korzystajac z tematu mam pytanie, czy jesli wysle kupon w kolekture w lublinie to czy bede mogl odebrac wygrana w innej kolekturze (w innym miescie) ? (chkodzi mi oczywiscie o toto-mix)
z gory thx

Do góry
#63195 - 30/07/2004 03:00 Re: Totomix - zmiany na gorsze
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
[QUOTE]korzystajac z tematu mam pytanie, czy jesli wysle kupon w kolekture w lublinie to czy bede mogl odebrac wygrana w innej kolekturze (w innym miescie) ? [/QUOTE]TAK

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08