Ja bym się raczej głęboko zastanowił nad graniem na Legie w meczu z Grodziszczanami. Poza wysoką wygraną Warszawiaków w ostanim spotkaniu pomiędzy
Legią a Dyskobolią to zwykle piłkarze z Grodziska wygrywali. Co więcej Legia będzie już chyba myślami przy meczu na Ukrainie i wydaje mnie się że będzie uważała, żeby nie złapac jakiś głupich kontuzji. Co więcej trener Wdowczyk może wystawić jakiś eksperymentalny skład gdyż na pewno będzie oglądał ten mecz ktoś z Doniecka. A to, że Wisła straciłą punkty w Gdyni jeszcze bardziej przemawia za tym że Legia może podejść do dzisiejszego meczu lajtowo.
Także mój typ 1X - 4/10
Ciekawszy mecz dzisiejszego dnia to
ŁKS Łódź - Górnik Łęczna .
Obie drużyny całkiem inaczej rozpoczeły sezon co może pokazywać jak są drużyny przygotowane do początku sezonu. ŁKS to beniaminek, który będzie silny głównie u siebie na boisku i chcąc spokojnie się utrzymać takie mecze musi wygrywać. Absencje już były podane wyżej i wyraźne widać, że wieksze osłabienia są w drużynie Górnika.
Na trybunach pojawi się zapewne liczna ekipa kibiców z Łodzi, która bezie 12 zawodnikiem i pomoże utrzymeć pierwsze miejsce w tabeli dla ŁKSu
ŁKS - Górnik Ł. - 1 6/10