#6214085 - 20/04/2014 17:18
Re: Film, TV, seriale [38]
[Re: TriumfWoli]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Ale jak juz,to mala wojenka,nie dam sobie wmowic ze "Funny games" to gra rezysera z widzem i jest to jakis tzw mindfuck,w mojej opinii film prostolinijny,slaby ,a cala dyskusja w okol niego miala pomoc w promocji. Funny Games (oryginalny, po niemiecku) był bardzo dobrym filmem. Nie wiem natomiast jak amerykański remake, ale jak zwykle pewnie jest o klasę (lub dwie) niżej... Ostatnio obejrzałem francuski serial The Returned. Powoli się rozkręca, ale ma swój klimat. Polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#6215841 - 23/04/2014 09:53
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2009
|
Pisalem wlasnie o niemieckim pierwowzorze. Natomiast przyznaje ze kapitalna gra tych dwoch czubow, sa do tego stopnia realni ze autentycznie Cie wkurwiaja. Gdybym ich spotkal na ulicy to bym im wpierdolil
|
Do góry
|
|
|
|
#6216042 - 23/04/2014 19:14
|
|
Ostatnio obejrzałem francuski serial The Returned. Powoli się rozkręca, ale ma swój klimat. Polecam. Dobra wiadomość, drugi sezon został zakontraktowany i jeszcze w tym roku się ukaże.
|
Do góry
|
|
|
|
#6217451 - 25/04/2014 07:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6218115 - 26/04/2014 00:07
[Re: Mitul]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2010
|
Mam takie pytanko do was kinomaniacy ; ) Od jakiegoś czasu trapi mnie taki film który oglądałem bardzo dawno temu i pamiętam tylko parę scen... Jest to film w którym facet z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) poznaję kobiete z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) spotykają się kilkukrotnie... Jedna ze scen jest taka że para z dziećmi poszli na miejscowy basen, na ten basen przychodzi gość który osądzany jest przez miejscowych o pedofilię i kiedy ten gość wchodzi do basenu wszyscy wychodzą... W danym filmie jest też miejscowa drużyna na pewno w futbol amerykański złożona ze strażaków, ochroniarzy czy policjantów... Ostatnia scena jaką pamiętam jest taka że być może główny bohater, bardzo często ogląda najczęściej wieczorem skate'ów jeżdżących na deskach po rampie. Może nikt nic nie skojarzy, a może ktoś od razu wystrzeli. Dzięki z góry, chciałem coś wpisać by nie było offtopu lecz jednak siedzę bardziej w klasykach niż filmach teraźniejszych czy nowych na dziś, więc raczej prochu nie wymyślę.
|
Do góry
|
|
|
|
#6218141 - 26/04/2014 00:25
[Re: Hellraiser]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Mam takie pytanko do was kinomaniacy ; ) Od jakiegoś czasu trapi mnie taki film który oglądałem bardzo dawno temu i pamiętam tylko parę scen... Jest to film w którym facet z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) poznaję kobiete z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) spotykają się kilkukrotnie... Jedna ze scen jest taka że para z dziećmi poszli na miejscowy basen, na ten basen przychodzi gość który osądzany jest przez miejscowych o pedofilię i kiedy ten gość wchodzi do basenu wszyscy wychodzą... W danym filmie jest też miejscowa drużyna na pewno w futbol amerykański złożona ze strażaków, ochroniarzy czy policjantów... Ostatnia scena jaką pamiętam jest taka że być może główny bohater, bardzo często ogląda najczęściej wieczorem skate'ów jeżdżących na deskach po rampie. Może nikt nic nie skojarzy, a może ktoś od razu wystrzeli. Dzięki z góry, chciałem coś wpisać by nie było offtopu lecz jednak siedzę bardziej w klasykach niż filmach teraźniejszych czy nowych na dziś, więc raczej prochu nie wymyślę. strzelam "http://www.filmweb.pl/Male.Dzieci" a co do klasyki, to myślę, że pisanie o niej nie jest tutaj zabronione
|
Do góry
|
|
|
|
#6218290 - 26/04/2014 02:12
[Re: Akhu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2010
|
Mam takie pytanko do was kinomaniacy ; ) Od jakiegoś czasu trapi mnie taki film który oglądałem bardzo dawno temu i pamiętam tylko parę scen... Jest to film w którym facet z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) poznaję kobiete z dzieckiem (chłopiec/dziewczynka) spotykają się kilkukrotnie... Jedna ze scen jest taka że para z dziećmi poszli na miejscowy basen, na ten basen przychodzi gość który osądzany jest przez miejscowych o pedofilię i kiedy ten gość wchodzi do basenu wszyscy wychodzą... W danym filmie jest też miejscowa drużyna na pewno w futbol amerykański złożona ze strażaków, ochroniarzy czy policjantów... Ostatnia scena jaką pamiętam jest taka że być może główny bohater, bardzo często ogląda najczęściej wieczorem skate'ów jeżdżących na deskach po rampie. Może nikt nic nie skojarzy, a może ktoś od razu wystrzeli. Dzięki z góry, chciałem coś wpisać by nie było offtopu lecz jednak siedzę bardziej w klasykach niż filmach teraźniejszych czy nowych na dziś, więc raczej prochu nie wymyślę. strzelam "http://www.filmweb.pl/Male.Dzieci" a co do klasyki, to myślę, że pisanie o niej nie jest tutaj zabronione Strzał jak u majora Koniga w nitkę. Może jak coś znajdę starego i mało znanego to wrzucę parę zdań. Dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#6218885 - 26/04/2014 20:47
[Re: Hellraiser]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6219008 - 27/04/2014 00:07
|
veteran
Meldunek: 03/04/2004
|
Most nad Sundem
Forbrydelsen
to jest to co powinno podpasowac
|
Do góry
|
|
|
|
#6221004 - 30/04/2014 00:13
[Re: jerome]
|
|
Ja obejrzałem sobie ostatnio The Killing, naprawdę świetny serial o tematyce kryminalistycznej. Dobra gra aktorska, realizm i świetny klimat deszczowego Seattle naprawdę mi się spodobały. Teraz czekam na ostatni 4 sezon, składający się z 6 odcinków, będzie wydany przez Netflixa w sierpniu. Zna ktoś podobne seriale, stojące na dobrym poziomie? True Detective już oglądałem i wychwalałem Broadchurch, Mayday, What Remains? To są angielskie seriale, ale godne polecenia. Oglądał ktoś może Shetland - to jest coś w podobnym stylu?
|
Do góry
|
|
|
|
#6221018 - 30/04/2014 00:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Oglądał ktoś może Shetland - to jest coś w podobnym stylu?
to jest taki procedural (jedna sprawa na dwa odcinki) inspirowany trochę kryminałami skandynawskimi najlepsze są pejzaże surowego szkockiego klimatu niekiedy trudno zrozumieć przez ten specyficzny akcent o co im chodzi czymś podobnym, tylko że rozgrywającym się w Walii, jest Hinterland
|
Do góry
|
|
|
|
#6221106 - 30/04/2014 01:41
|
Carpal Tunnel
|
w sumie Conradzie nie pisałeś nic o "Salamander", miałeś oglądać ? podobał się ? :
|
Do góry
|
|
|
|
#6222049 - 30/04/2014 20:52
[Re: vindom]
|
|
w sumie Conradzie nie pisałeś nic o "Salamander", miałeś oglądać ? podobał się ? : Pierwszy odcinek takie sobie, do tego obraz słaby bo z Pada wrzucałem na telewizor. Odpuściłem na razie. Obejrzałem za to serial (seasony 1 i 2) The Accused. Mi się nie podobał, zbyt negatywne wszystko, dobre dla tych co lubią oglądać jak ktoś ma przejebane. A teraz zaczynam skandynawski serial Arne Dahl. Natomiast przypadkiem znalazłem dzisiaj w Amazonie serial Hemlock Grove. Niestety amerykański. Oglądał ktoś może pierwszy sezon?
|
Do góry
|
|
|
|
#6222059 - 30/04/2014 20:57
|
Carpal Tunnel
|
Arne Dahl w porządku serial, tylko odcinki w formie filmów telewizyjnych niż klasycznych epizodów (pod względem czasu trwania)
Hemlock Grove widział, i mimo ciekawego początku, szybko okazuje się, że to produkcja raczej adresowana dla nastolatków
jak masz okazję to już lepiej Red Road, choć w sumie też nic szczególnego
|
Do góry
|
|
|
|
#6224362 - 04/05/2014 20:31
[Re: vindom]
|
|
Arne Dahl w porządku serial, tylko odcinki w formie filmów telewizyjnych niż klasycznych epizodów (pod względem czasu trwania) Spróbowałem ale pierwszy odcinek 1,5 godz. to były kluchy z olejem, straszna bryndza. Scenariusz, aktorzy, o jej... Z drugiej strony 'Jericho' też nie wciągał od razu, ale jak się obejrzało 3-4 odcinki to serial okazał się super. W tym Arne Dahl będzie lepiej czy mniej więcej tego samego można się spodziewać co w pierwszym odcinku?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|