Fajnie pogadac rzeczowo i wymienic sie pogladami
Wiem ze na gieldzie trzeba plynac z pradem a nie pod prad, ale wiecie dobrze ze kazdy trend kiedys sie konczy. Ja osobiscie wole wejsc w JSW teraz zanim sie trend odwroci. Obroty sa marne, jak stanie sie cos pozytywnego dla spolki to kurs moze (nie musi) wystrzelic o 10-20% z marszu.
Na petrolu stracilem pare tys zl, sroga lekcja gry na gieldzie ale to byla moja wina i wina kazdego kto wierzyl krauzemu. Oni szukali szukali i szukali tej ropy, niemalze 0 zyskow tylko szemrane transakcje wiec to inna bajka niz JSW. JSW ma miliardowe przychody. Wg mnie wystarczy restrukturyzacja i straty zamienia sie w zyski. Inny impuls to odbicie cen wegla. JSW jest w bardzo kiepskiej sytuacji ale mysle ze po wyborach do sejmu wezma sie za ta spolke i albo zrobia jakas restruktyryzacje albo sprzedadza co wyjdzie na + w obu wariantach.
Ja tam nikogo do swojej racji nie probuje przekonac, ja poprostu lubie dyskutowac. Wiem ze moge sie mylic i popelnic blad ale nieskromnie mowiac bardzo czesto mam racje i jak jestem czegos swiecie przekonany to to sie sprawdza
Rok temu chcialem wejsc w CDProjekt jak byl po 15zl to naczytalem sie ze spolka jest przewartosciowana...Ja juz nikogo nie slucham, aczkolwiek kazda wypowiedz, kazda rade czytam, biore pod uwage i samemu wyciagam wnioski.