#614282 - 08/07/2006 16:46
Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Przepraszam ze siw wtrace.....po co wy wogole gracie takie rzeczy jak puchar Intertoto? Przeciesz to jest puchar 4 albo i 5 kategorii....wiekszosc klubow z zachodniej Europy wogole nie chce w nim grac... i jesczze jedna sprawa....zadna absolutnie z tych druzyn ktore sa w tej fazie rozgrywkowej ( mam n mysli te pary ktore sa teraz) nie maja realnych szans na zagranie w pucharze UEFA gdyz sa poprostu słabiutkie....jak dla mnie to grac Tylko na wałki.....Tak przynajmniej ja mysle
POZDRAWIAM CIE LOGAN: ) trzezwe podejscie do sprawy: )
|
Do góry
|
|
|
|
#614283 - 08/07/2006 17:16
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
Przepraszam ze siw wtrace.....po co wy wogole gracie takie rzeczy jak puchar Intertoto? Przeciesz to jest puchar 4 albo i 5 kategorii....wiekszosc klubow z zachodniej Europy wogole nie chce w nim grac... i jesczze jedna sprawa....zadna absolutnie z tych druzyn ktore sa w tej fazie rozgrywkowej ( mam n mysli te pary ktore sa teraz) nie maja realnych szans na zagranie w pucharze UEFA gdyz sa poprostu słabiutkie....jak dla mnie to grac Tylko na wałki.....Tak przynajmniej ja mysle
POZDRAWIAM CIE LOGAN: ) trzezwe podejscie do sprawy: )
Zgadzam sie, ze bez sensu jest grac ten puchar, ale tak sobie sprawdze Twoja wiedze, ile rund ma puchar intertoto?
|
Do góry
|
|
|
|
#614284 - 08/07/2006 17:35
|
Pooh-Bah
|
A co chcesz mi quiz urzadzic? rundy sa trzy ale pozniej gra sie od najnizszego szczebla w Pucharze UEFA czyli od 1 rundy pre -eleminacyjnej.... oto reguły w wersji angielskiej bo tylko taka znalazłem: )
Format change The format of the UEFA Intertoto Cup changed for the 2006/07 season with three rounds now played instead of the previous five. The eleven victorious sides from the UEFA Intertoto Cup third round advance to the second qualifying round of the UEFA Cup, which replaces the old system where the winners of three finals all progressed into the UEFA Cup first round.
Knock-out competition For all ties in the competition, clubs play two matches against each other on a home and away basis, with the club scoring the greater aggregate of goals qualifying for the next round. The main access list of competing teams is dependent on the number of associations that wish to participate. Forty-nine associations have one place each in principle, but if an association declines to enter a side, its berth can be allocated by UEFA to another nation.
|
Do góry
|
|
|
|
#614285 - 08/07/2006 17:51
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Nie sądziłem, że taki numer mogą Lechici odwalić z jakimiś kelnerami z Mołdawi. Broniłem ich, sądząc, że nawet w chujowej formie dadzą radę ogórkom (a przynajmniej nie przegrają), a teraz pierszy kamień rzucę. Jedna wielka żenada. Jak tak można w dupie mieć kibiców?! Polska piłka to jedno wielkie bagno i nie ma co się łudzić, że będzie lepiej. Myślę, że w następnym sezonie nasze miejsce w Intertoto należy oddać jakiemuś innemu krajowi, który być może coś więcej powalczy. Proponuję może Czarnogórców
|
Do góry
|
|
|
|
#614286 - 08/07/2006 18:03
|
enthusiast
Meldunek: 02/05/2006
|
A kto zmusi Lecha na sile zeby wygrywac? Trener wyraznie krecil nosem ze mu sie ten puchar nie widzi. Ma inne priorytety i tyle.
A co bys chcial? Zeby trener powiedzial:
"Oswiadczam publicznie, ze w meczu z Moldavia przegramy bo nie zalezy nam na pucharze"
Na jakim swiecie zyjesz? Nikt na swiecie tak nie powie - i tak duzo zrobil dla obstawiajacych i kibicow krecac nosem i publicznie mowiac ze im ten puchar zwisa. A kto byl naiwny to stracil pieniadze albo czas na trybunach jako kibic.
To jest sprawa Lecha czy chca wygrac czy nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#614287 - 08/07/2006 18:13
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Quote:
A kto zmusi Lecha na sile zeby wygrywac? Trener wyraznie krecil nosem ze mu sie ten puchar nie widzi. Ma inne priorytety i tyle.
A co bys chcial? Zeby trener powiedzial:
"Oswiadczam publicznie, ze w meczu z Moldavia przegramy bo nie zalezy nam na pucharze"
Na jakim swiecie zyjesz? Nikt na swiecie tak nie powie - i tak duzo zrobil dla obstawiajacych i kibicow krecac nosem i publicznie mowiac ze im ten puchar zwisa. A kto byl naiwny to stracil pieniadze albo czas na trybunach jako kibic.
To jest sprawa Lecha czy chca wygrac czy nie.
Dzięki za cenne rady. Skoro nie widzisz problemu w tym, że drużyna, która ma aspiracje zostania 3cią potęgą w polskiej lidze i pokazania się w europejskich pucharach, odpada z pucharu z egzotycznym przeciwnikiem z dalekiej Mołdawii to co tu więcej gadać. Dla mnie to żadne usprawiedliwienie, że oni są w trakcie przygotowań. W pucharach nie reprezentują tylko siebie, ale całą polską piłkę zbierając nam punkty do rankingu. Jak tak dalej będzie szło to nasze wszystkie drużyny będą odpadały już w pierwszych rundach wszystkich rozgrywek, bo grając tylko w naszej słabej lidze nie będą się wcale rozwijać. Już teraz doskonale widać, że cały świat piłkarski (łącznie z dotychczasowym zaściankiem) nam ucieka. Cuda na kiju, jak ktoś powiedział
|
Do góry
|
|
|
|
#614288 - 08/07/2006 18:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wątpie żeby ten mecz był "fixed" Nie widzieliście, a pier....
|
Do góry
|
|
|
|
#614289 - 08/07/2006 18:34
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Quote:
zmien avatar
|
Do góry
|
|
|
|
#614290 - 08/07/2006 18:42
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
zmien avatar
co? Obelixa nie lubisz?
|
Do góry
|
|
|
|
#614291 - 08/07/2006 18:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2005
|
Niestety wszyscy chcieliby aby drużyny grały uczciwie, ale po raz kolejny Lech pokazał, że co? Że ma w dupie punkty w tabeli UEFA i mam nadzieje, że jeśli dziady dostaną się do jakiś pucharów w przyszłym roku to akurat im zabaraknie punktów do rozstawienia i śmierdziele będą grały z kimś z górnej półku. Pewnie, że mogliby wygrać, ale oni są małymi ludkami i mają - wbrew temu co się mówi i pisze - trenera minimalistę... takie mecze właśnie z przeciwnikami z jeszcze niższej półki pokazują kto jest profesjonalistą a kto zwykłym kopaczem. Łożenie pieniędzy na ten klub mija się z sensem. Jaki był kurs na zwycięstwo gości? I to jest cała odpowiedź... Pytanie: Ile osób w Poznaniu zagrało na porażkę Lecha? Odpowiedź: 12 (zawodnicy + trener) Pozdrawiam sympatyków Lecha, nie jest ważne, że to niby Amica zdobyła puchar, Amica obecnie to część drużyny a całość to minimaliści. Oby ta fuzja nie wyszła Wam bokiem...
|
Do góry
|
|
|
|
#614292 - 08/07/2006 18:52
|
Carpal Tunnel
|
Kolejny, nie widziałeś meczu i mówisz że wałek. Prawda taka że metroseksualne pseudogwiazdy były po prostu gorsze. Wolniejsi 10 razy (już widzę te tłumaczenia że zmęczeni obozem..) + wyjątowa skuteczność i szmata Cierzniaka
Ja jako kibic Lecha się ciesze że tego Intertoto po prostu nie będzie. Miałem w ogóle na ten mecz nie iść, niestety było silniejsze ode mnie, poszedłem..
A gwiazdy z Wronek jeszcze dostaną po dupie..
|
Do góry
|
|
|
|
#614293 - 08/07/2006 19:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2005
|
Pewnie, że tego meczu nie widziałem, bo jestem z Warszawy więc nawet jakbym miał bilet to bym Tobie oddał (nie chcę takich meczów oglądać ) Dzisiaj Legia też do przerwy przegrywała z ŁKS Łomża... no ale jakoś wygrali 2:1. Ale powiedz, dlaczego te nasze gwiazdeczki są gorsze? Przecież przez te rozgrywki można awansować do pucharu... odpadać w pierwszej rundzie? Nie jest Wam wstyd... nawet jak trenerowi (on już umie po polsku mówić?) te mecze nie pasują? Najpierw Terek a teraz Mołdawia... Legia pewnie też nic nie pokaże, za dużo mają "pedały" płacone... gwiazdeczki pieprzone!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#614294 - 08/07/2006 19:51
|
Carpal Tunnel
|
No jest mi wstyd, ale co mam poradzić?
A przykład Tereka nie jest najlepszy, bo to wcale nie były "ogórki" a praktycznie 1 ligowiec z Rosji (gdzie liga jest raczej silniejsza od naszej..)
Szkoda że nie podajesz przykładów na Legii, no ale nie będziemy polemizować (bo to nie miejsce na to)
|
Do góry
|
|
|
|
#614295 - 08/07/2006 20:09
|
Pooh-Bah
|
Widze ze to forum powoli zaczyna byc smieszne.....ustawka jak nic a POZNANIACY kreca z niedowierzaniem głowami....eh
|
Do góry
|
|
|
|
#614296 - 08/07/2006 20:16
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Quote:
Widze ze to forum powoli zaczyna byc smieszne.....ustawka jak nic a POZNANIACY kreca z niedowierzaniem głowami....eh
buhahahahaahahaha nie badz smieszny jasne co rok sa ustawki ,a i napewno Polska Ekwador tez byla ustawka.Ochlon czlowieku .Nasza pilka to dno.
|
Do góry
|
|
|
|
#614298 - 08/07/2006 21:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
komentarze, że mecz odpuszczony, albo sprzedany są według mnie bez sensu i bez podstawne...
było tyle kibiców na meczu, siedzieli nawet na trybunie, która się dopiero buduje! kibice w jak najlepszej atmosferze dopingowali Lecha...
no i zaczęło się nawet dobrze, zresztą Lech cały mecz miał piłkę, a tamci strzelali bramki...
nasi byli wolniejsi fakt, strzelali po słupkach i szeryf w poprzeczkę... a tamci niemal 100% skuteczności...
doszło do tego, że 3 bramke dla Mołdawian cały stadion uczicił brawami i owacjami na stojąco... potem krzycząc "jeszcze jeden" piłkarzy Lecha wygwizdano...
aha fakt jeszcze jeden... po szmacie Cierzniaka (wolny z 35 metrów jakoś) kibice "Krzysztof Kotorowski" sam nie wiem czemu wzięli tych bramkarzy z Amicy jaktopajace...
a pod koniec meczu... "Czesław Michniewicz" to oddaje ostateczną atmosferę meczu...
ogólnie śmiech przez łzy... więcej śmiechu... kulnęli nas jak młodych... ale nie jest tak ża, bo to tylko intertoto...
a co do Lecha to czułem się jakbym był we Wronkach... niestety (patrząc na boisko) patrząc na trybuny byłem na Lechu!
piłkarze mają nauczkę i niech szanują kibiców, bo dzisiejszy mecz pokazał, że jest ich wielu!
|
Do góry
|
|
|
|
#614299 - 08/07/2006 22:30
|
addict
Meldunek: 07/06/2005
|
wlasnie olali sobie totalnie kibicow i polska pilke... Nie chce mi sie kolejny raz rozpisywac strzeszcze to w kilku zdaniach: 1)W Moldawi tez sie przygotowuja do ligi i jakos graja-pomijajac inne zespoly ktore tez walcza do konca (wiadomo Tampere Kalmar itp) choc nie maja wiekszych szans na wans do Uefa a Lech mial b dobre losowanie do tego Amica ostatnio grala w fazie grupowej 2)Franz krecil nosem i mu sie nie dziwie h**owa pora na puchar ale coz to sa tylko 4 mecze i nie rozwala calego cyklu bo wszytskie kraje pracuja teraz nad kondycha podobnie Wisla i LEgia tez sie przygotowuja a jakos graja... Jak pisze po co odpuszczac puchar? aby zagarc 2 mecze mniej ludzie bez jaj ... rok temu taka wymowka by przeszla ale nie teraz... do tego Kazdy chce grac w UEFA i Lech w PP i Amica w lidze walczyly o taki start a teraz wystarczylo praktycznie zagarc 2 dobre mecze zamiast 2 sparingow... Przykra sparawa ale w necie ktos niezle ujal wystepy polskich druzyn w pucharach "Kazdy ma sowoja Cementarnice" eh najpierw mundial teraz to a ostatnie sukcesy polskiej pilki to Wisla 2002r i Widzew w LM :|aq tak 0... Dodam tylko iz Lech jesli jak mowicie odpuscil to mogl odpasc w lepszym stylu ale skonczmy te glupie gadki bo tak jest co roku i wychodzi na to ze Polacy to wytrawni gracze u bukmacherow sa na plusie bez value czy sure (Lotwa, Litwa , Kolumbia, Valerenga, Tibilisi, Vitoria, Ventspils, Cementarnica Terek itp itd) rok w rok maja dobre typy pozdro ps Jak sluachalem w radiu tego 1,2,3 to myslalem ze komentator sobie jaja robi albo zamienili sie koszulkami
|
Do góry
|
|
|
|
|
|