#609461 - 28/06/2006 11:14
[1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Brazylia
|
|
97 (74%)
|
Francja
|
|
34 (26%)
|
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#609464 - 28/06/2006 12:39
Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Jeszcze nie zastanawiałem sie nad tym meczem za bardzo, ale po tym, co pokazali Francuzi w meczu z Hiszpanią, muszę zmienić zdanie o tym zespole. Sądziłem, że jest to zespół, który sukcesy ma już za sobą, ale teraz nie jestem tego juz taki pewien. Francja trochę męczyła się, by wyjść z grupy, ale teraz doświadczenie odgrywa dużą rolę, o czym przekonali się Hiszpanie. Motywacji Francuzom nie zabraknie, a i umiejetnosci też nie. Będzie to mecz dwoch najstarszych ekip ( chyba ), bo 1 skład Canarinhos to też pradziadki. Ta chęć rewanżu ze strony Brazylijczyków, może im wyjść bokiem. Moją uwagę zwraca kiepska forma Ronaldo i Adriano Ten drugi wczoraj został trafiony piłką przez swojego kolegę z zespołu i o dziwo piłka trafiła do siatki. Nota bene po spalonym Uwagę zwraca ustawienie Ronaldinho, który póki co jest jednym z najsłabszych w ich ekipie. Obrona Brazyli jest żenujaco słaba w przeciwieństwie do obrony Francuzów Dla mnie wynik tego spotkania jest sprawą otwartą Ale to taki pierwszy viev
|
Do góry
|
|
|
|
#609466 - 28/06/2006 13:21
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Chciałem też przedstawić w formie graficznej prawdopodobny przebieg spotkania (Brazylia na górze).
hehe, wczoraj w Pinnacle kurs na brazylie w momencie wystawienia to 1,93 w ciagu 2 minut spadl na 1,8 i tak sie utrzymalo ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#609468 - 28/06/2006 14:14
|
enthusiast
Meldunek: 02/05/2006
|
Jak mnostwo bukow wystawia kursy 1,85 - to bedzie z duzym prawdopodobienstwem ZONK. Znam to z autopsji. Ja tego raczej nie ruszam
|
Do góry
|
|
|
|
#609470 - 28/06/2006 16:14
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Brazylia nie grala do tej pory z jakims klasowym rywalem, naprawde ciezko powieziec cos o ich dyspozycji, Francja teoretcznie pokonala na razie niby klasowaego rywala chociaz z kim ta Hizpania wygrala na MS? Z Arabia, Ukraina i Tunezja? Te rywale to plotki, dlatego zagralem wczoraj Francje. Taki mecz jak Francja - Brazylia dopiero pokaze nam co te druzyny sa warte, bo jedna z nich zobaczymy w finale. Mam zagrana Francje jako mistrza, jednak liczylem ze wyjda z pierwszego miejsca i beda miec latwiejsza droge do finalu, dlatego czekam teraz az Pinnacle wystawi kurs na takie zdarzenie jak Francja nie bedzie mistrzem i to zagram. Bardziej licze na Argentyne ktora tez mam zagrana na mistrza, jedna z Niemcami ktorzy sa w gazie moze byc roznie. Teoretycznie latwe zarabianie juz sie chyba skonczylo, bo te mistrzostwa to wielkie polowy dla zawodowych graczy, jednak jeszcze mozna bukow oskubac, dlatego kurs na Brazylie 1,93 hm, osobiscie bym wystawil 1,75 dlatego ta roznica to teoretycznie zarobek przy 100 zdarzenia, oczywiscie jesli jest sie dobrym analitykiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#609472 - 28/06/2006 21:51
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Quote:
Trzeba spojrzeć przeciwnikowi w oczy - widząc jak cieszą się Francuzi po wygranej z Hiszpanami, zrozumiałem, że to ich koniec, oni już dla siebie osiagnęli więcej niż się spodziewali, dziadki cieszyli się jakby dokonali rzeczy, o której tylko śnili, pokonali młodzież z Hiszpanii, powiem krótko - wyjdą na mecz już przegrani, spora ich cześć jest w szoku, że wogóle tam się znalazła.
nie wydaje mi się by twój tok rozumowania był dobry. Szanuję, ale się nie zgadzam. Niewątpliwie Francuzi mają mentalnośc zwycięzców i wcale nie bezpodstawnie. Cieszyli się jak wszyscy - z awansu. Może szczególnie też z tego, ze pokonali klasowego rywala co doda im pewności siebie, zwycięzyli przegrywając 1:0.
Nie wydaje mi się by to zwycięstwo jakoś "uśpiło czujność" Francuzów. Na pewno nie wyjdą na to spotkanie syci, z myślą, ze zrobili już wystarczająco dużo.
|
Do góry
|
|
|
|
#609473 - 29/06/2006 07:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Jak dla mnie najbardziej miarodajne są ostatnie mecze tych drużyn, czyli występy ćwierćfinałowe. I tu Brazylia zagrała tak jak na całych mistrzostwach, bez specjalnego wysiłku "marne" 3:0, a Francja, z być może na siłę dostrzeganym progresem, wypunktowała Hiszpanów.
Zakładając, że w przypadku Brazylijczyków o sile tej drużyny decyduje ofensywa, to ... marnie to widzę. Z kilku powodów:
- na 99% w pierwszej jedenastce wyjdą "ciężkie" działa: Ronaldo i Adriano, którzy w potyczkach z równie doświadczonymi defensorami francuskimi, ale o niebo sprawniejszymi, mają szansę tylko w przypadku jakiegoś przypadkowego błędu,
- zakładam, że Francuzi zagrają podobnie jak z Hiszpanami, uważnie w obronie i w środku pola i ostrożnie w ataku. Jeżeli Barthez nie będzie miał okazji zbyt często intereweniować na przedpolu, to jestem spokojny o wynik. Mam nadzieję, że Henry zaglądnie w statystyki spalonych i obejrzy sobie na video, jak je idiotycznie popełniał i marnował wysiłek kolegów i mam nadzieję, że wyciągnie wnioski, co przy środkowych Lucio i zwłaszcza Juanie powinno skutkować 1-2 bramkami po szybkich atakach,
- przewidywany sposób gry Franzuzów powinien raczej zneutralizować jedną z największych broni Brazylijczyków, a więc szybki atak w wykonaniu choćby Kaki i Ronaldinho - ale tutaj liczę na wczesną reakcję Makelele i Vieiry. Poza tym, na moje oko Ronni nie błyszczy i mam nadzieję, że jeszcze z tym blaskiem poczeka.
Reasumując przewiduję przewagę Brazylijczyków, z której niewiele będzie wynikać, wynik w okolicy remisu, ze wskazaniem na Francuzów, dlatego zagram X2 Francja za 3/10.
Jedyne co mnie niepokoi to: postawa Bartheza i ewentualne eksperymenty w składzie Domenecha ...
|
Do góry
|
|
|
|
#609474 - 29/06/2006 07:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
LART ja rowniez uwazam, ze dalej awansuje Brazylia, ale twój huraoptymizm chyba jest przesadzony.
"Francja dostanie takie baty że długo będą to pamiętać" - tak napisałeś.
Nie wydaje mi się by dominacja Brazylijczyków byla aż tak duża, uważaj bo się możesz przejechać
Hynek ja mówię na podstawie tego co widzę A widzę że Francja cienka jak dupa węża a tylko dlatego tak daleko zaszli że mieli najłatwiejszą grupę chyba i trafili na Hiszpanię, która jak wiadomo na MŚ jest błogosławieństwem dla każdej drużyny poza fazą grupową Brazylia wygląda słabo i sam to wiem, ale w meczu z Japońcami 2 połowa z odmłodzoną obroną i bez Adriano a z Robinio prezentowali się już o niebo lepiej. Myślę ze Pareira na bank posadzi Adriano i da odpocząć Cafu. Jak tak zrobi to będzie git. Poza tym Brazylia ma na pewno duże rezerwy i co do tego nie mam wątpliwości i jak będzie trzeba to je odblokuje a Francja - ten mecz z Hiszpanami to na tę chwilę ich szczyt możliwości. A poza tym już wykorzystali również limit szczęścia jaki im przysługiwał od losu na jedną wielką imprezę. Pozdrawiam Cię Hynek ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#609475 - 29/06/2006 07:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
wolna , statyczna , stara Francja kontra pelna sil , niezmeczona , rozluzniona Brazylia ? CHYBA KPI KTOS kto uwaza ze Francja przejdzie Brazylijczykow ! Dida kontra Barthez ? tego chyba nie trzeba komentowac ... , Barthez dramat , zle wychodzi do pilek , nie pewny na przedpolu , przy stalych fragmentach bardzo duzo bledow ( Juninho , Carlos , Ronaldinho ... ), do tego szybkosc Robinho , pomyslowosc w rozegraniu Ronaldinho , a Francja ? co moze przeciwstawic ? moze troche ambicji i to tyle wg mnie ! stawiam wynik Brazylia-Francja 3-0
|
Do góry
|
|
|
|
#609476 - 29/06/2006 11:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja stawiałem przed mistrzostwami na finał Niemcy - Brazylia i tego sie trzymam do konca: ) Brazylia gra na 50 -60 % swoich mozliwosci a i tak wygrywa...wierze w to ze Francja powalczy ale tylko powalczy....... Francji wyszedł jeden mecz na mistrzostwach. Mecz z Hiszpanią a własciwie nie jeden mecz tylko koncowe 50 jego minut: )jak dla mnie awans BRAZYLII....
|
Do góry
|
|
|
|
|
|