Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#609461 - 28/06/2006 11:14 [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
1 lipca, 21:00
Frankfurt nad Menem - Commerzbank Arena

Brazylia - Francja

.
Która drużyna awansuje ?
Only one choice allowed (131 total votes)
Brazylia - 97 (74%)
Francja - 34 (26%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
Bonus: Unibet
#609462 - 28/06/2006 11:49 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Zapoznałem się z wieloma opiniami na temat tego meczu. Wiele osób uważa że będzie to wyrównany i ciekawy pojedynek. Dodatkowno zapozałem się też z opiniami brazylijczyków i dla nich będzie to mecz wyjątkowy. Są żądni rewanżu na żabojadach za upokorzenie w 1998 roku. Napewno nie zlekceważą rywali i zrobią wszystko aby wygrać ten mecz. Twierdzenie że szanse wynoszą 50/50 to kompletne nieporozumienie. Nie przewiduję w tym spotkaniu większych problemów dla reprezentacji Brazylii.

ps. Chciałem też przedstawić w formie graficznej prawdopodobny przebieg spotkania (Brazylia na górze).

Do góry
#609463 - 28/06/2006 11:54 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
hehe ciekawy materiał graficzny i jestem bliski poglądu ze bedzie on prawdziwy. Czas Francuzów mam nadzieje na tym mundialu mija. Wczoraj z Hiszpanami nie grali źle jednak wydaje mi się ze więcej atutow mają Canarinhos. oczywiście o ile w miarę dobrze spisywac się będą brazylijskie gwiazdy jak Adriano czy spasiony Ronaldo.

Cieawy pojedynek się szykuje, który elektryzuje cały piłkarski światek. Moje pierwsze odczucia są takie ze żabojadki pojadą do domu.

Do góry
#609464 - 28/06/2006 12:39 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Jeszcze nie zastanawiałem sie nad tym meczem za bardzo, ale po tym, co pokazali Francuzi w meczu z Hiszpanią, muszę zmienić zdanie o tym zespole. Sądziłem, że jest to zespół, który sukcesy ma już za sobą, ale teraz nie jestem tego juz taki pewien. Francja trochę męczyła się, by wyjść z grupy, ale teraz doświadczenie odgrywa dużą rolę, o czym przekonali się Hiszpanie. Motywacji Francuzom nie zabraknie, a i umiejetnosci też nie.
Będzie to mecz dwoch najstarszych ekip ( chyba ), bo 1 skład Canarinhos to też pradziadki.
Ta chęć rewanżu ze strony Brazylijczyków, może im wyjść bokiem.
Moją uwagę zwraca kiepska forma Ronaldo i Adriano
Ten drugi wczoraj został trafiony piłką przez swojego kolegę z zespołu i o dziwo piłka trafiła do siatki. Nota bene po spalonym
Uwagę zwraca ustawienie Ronaldinho, który póki co jest jednym z najsłabszych w ich ekipie.
Obrona Brazyli jest żenujaco słaba w przeciwieństwie do obrony Francuzów
Dla mnie wynik tego spotkania jest sprawą otwartą
Ale to taki pierwszy viev

Do góry
#609465 - 28/06/2006 13:00 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Na to spotkanie najprawdopodobniej wykuruje sie Robinho, ktory z pewnoscia bedzie stanowil wieksze zagrozenie na wspol z Ronaldo niz Adriano.

Do góry
#609466 - 28/06/2006 13:21 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Chciałem też przedstawić w formie graficznej prawdopodobny przebieg spotkania (Brazylia na górze).

hehe, wczoraj w Pinnacle kurs na brazylie w momencie wystawienia to 1,93 w ciagu 2 minut spadl na 1,8 i tak sie utrzymalo

Do góry
#609467 - 28/06/2006 14:02 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005

Podpisuje się pod tym obydwiem rękami O meczu na tym etapie MŚ powinno być bardzo dużo do napisania ale ten mecz jest odstępstwem od reguły. Francja dostanie takie baty że długo będą to pamiętać, Słuchajcie nie ma co się oszukiwać Brazylia nawet jak dalej będzie "człapać" po boisku to i tak jakieś 2-0 wyczarują ale jak zechcą się odgryść za 98 rok to zrobią z nich placek. Adriano chyba już nie wylezie tylko cały mecz zagra Robinhio także będzie git. Francja obecna nie dosięga tamtej z 98 roku do pięt a Brazylia na pewno będzie bardziej zmobilizowana teraz niż w tamtym dziwnym meczu. Win Brasil nie podlega dla mnie żadnej dyskusji !!

Do góry
#609468 - 28/06/2006 14:14 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
aha Offline
enthusiast

Meldunek: 02/05/2006
Jak mnostwo bukow wystawia kursy 1,85 - to bedzie z duzym prawdopodobienstwem ZONK. Znam to z autopsji.
Ja tego raczej nie ruszam

Do góry
#609469 - 28/06/2006 14:44 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
hynek Offline
Pooh-Bah

LART ja rowniez uwazam, ze dalej awansuje Brazylia, ale twój huraoptymizm chyba jest przesadzony.

"Francja dostanie takie baty że długo będą to pamiętać" - tak napisałeś.

Nie wydaje mi się by dominacja Brazylijczyków byla aż tak duża, uważaj bo się możesz przejechać

Do góry
#609470 - 28/06/2006 16:14 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Brazylia nie grala do tej pory z jakims klasowym rywalem, naprawde ciezko powieziec cos o ich dyspozycji, Francja teoretcznie pokonala na razie niby klasowaego rywala chociaz z kim ta Hizpania wygrala na MS? Z Arabia, Ukraina i Tunezja? Te rywale to plotki, dlatego zagralem wczoraj Francje. Taki mecz jak Francja - Brazylia dopiero pokaze nam co te druzyny sa warte, bo jedna z nich zobaczymy w finale. Mam zagrana Francje jako mistrza, jednak liczylem ze wyjda z pierwszego miejsca i beda miec latwiejsza droge do finalu, dlatego czekam teraz az Pinnacle wystawi kurs na takie zdarzenie jak Francja nie bedzie mistrzem i to zagram. Bardziej licze na Argentyne ktora tez mam zagrana na mistrza, jedna z Niemcami ktorzy sa w gazie moze byc roznie. Teoretycznie latwe zarabianie juz sie chyba skonczylo, bo te mistrzostwa to wielkie polowy dla zawodowych graczy, jednak jeszcze mozna bukow oskubac, dlatego kurs na Brazylie 1,93 hm, osobiscie bym wystawil 1,75 dlatego ta roznica to teoretycznie zarobek przy 100 zdarzenia, oczywiscie jesli jest sie dobrym analitykiem.

Do góry
#609471 - 28/06/2006 20:52 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
Trzeba spojrzeć przeciwnikowi w oczy - widząc jak cieszą się Francuzi po wygranej z Hiszpanami, zrozumiałem, że to ich koniec, oni już dla siebie osiagnęli więcej niż się spodziewali, dziadki cieszyli się jakby dokonali rzeczy, o której tylko śnili, pokonali młodzież z Hiszpanii, powiem krótko - wyjdą na mecz już przegrani, spora ich cześć jest w szoku, że wogóle tam się znalazła.

Do góry
#609472 - 28/06/2006 21:51 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
hynek Offline
Pooh-Bah

Quote:

Trzeba spojrzeć przeciwnikowi w oczy - widząc jak cieszą się Francuzi po wygranej z Hiszpanami, zrozumiałem, że to ich koniec, oni już dla siebie osiagnęli więcej niż się spodziewali, dziadki cieszyli się jakby dokonali rzeczy, o której tylko śnili, pokonali młodzież z Hiszpanii, powiem krótko - wyjdą na mecz już przegrani, spora ich cześć jest w szoku, że wogóle tam się znalazła.

nie wydaje mi się by twój tok rozumowania był dobry. Szanuję, ale się nie zgadzam. Niewątpliwie Francuzi mają mentalnośc zwycięzców i wcale nie bezpodstawnie. Cieszyli się jak wszyscy - z awansu. Może szczególnie też z tego, ze pokonali klasowego rywala co doda im pewności siebie, zwycięzyli przegrywając 1:0.

Nie wydaje mi się by to zwycięstwo jakoś "uśpiło czujność" Francuzów. Na pewno nie wyjdą na to spotkanie syci, z myślą, ze zrobili już wystarczająco dużo.

Do góry
#609473 - 29/06/2006 07:30 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Jak dla mnie najbardziej miarodajne są ostatnie mecze tych drużyn, czyli występy ćwierćfinałowe. I tu Brazylia zagrała tak jak na całych mistrzostwach, bez specjalnego wysiłku "marne" 3:0, a Francja, z być może na siłę dostrzeganym progresem, wypunktowała Hiszpanów.

Zakładając, że w przypadku Brazylijczyków o sile tej drużyny decyduje ofensywa, to ... marnie to widzę. Z kilku powodów:

- na 99% w pierwszej jedenastce wyjdą "ciężkie" działa: Ronaldo i Adriano, którzy w potyczkach z równie doświadczonymi defensorami francuskimi, ale o niebo sprawniejszymi, mają szansę tylko w przypadku jakiegoś przypadkowego błędu,

- zakładam, że Francuzi zagrają podobnie jak z Hiszpanami, uważnie w obronie i w środku pola i ostrożnie w ataku. Jeżeli Barthez nie będzie miał okazji zbyt często intereweniować na przedpolu, to jestem spokojny o wynik. Mam nadzieję, że Henry zaglądnie w statystyki spalonych i obejrzy sobie na video, jak je idiotycznie popełniał i marnował wysiłek kolegów i mam nadzieję, że wyciągnie wnioski, co przy środkowych Lucio i zwłaszcza Juanie powinno skutkować 1-2 bramkami po szybkich atakach,

- przewidywany sposób gry Franzuzów powinien raczej zneutralizować jedną z największych broni Brazylijczyków, a więc szybki atak w wykonaniu choćby Kaki i Ronaldinho - ale tutaj liczę na wczesną reakcję Makelele i Vieiry. Poza tym, na moje oko Ronni nie błyszczy i mam nadzieję, że jeszcze z tym blaskiem poczeka.

Reasumując przewiduję przewagę Brazylijczyków, z której niewiele będzie wynikać, wynik w okolicy remisu, ze wskazaniem na Francuzów, dlatego zagram X2 Francja za 3/10.

Jedyne co mnie niepokoi to: postawa Bartheza i ewentualne eksperymenty w składzie Domenecha ...

Do góry
#609474 - 29/06/2006 07:44 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005
Quote:

LART ja rowniez uwazam, ze dalej awansuje Brazylia, ale twój huraoptymizm chyba jest przesadzony.

"Francja dostanie takie baty że długo będą to pamiętać" - tak napisałeś.

Nie wydaje mi się by dominacja Brazylijczyków byla aż tak duża, uważaj bo się możesz przejechać

Hynek ja mówię na podstawie tego co widzę A widzę że Francja cienka jak dupa węża a tylko dlatego tak daleko zaszli że mieli najłatwiejszą grupę chyba i trafili na Hiszpanię, która jak wiadomo na MŚ jest błogosławieństwem dla każdej drużyny poza fazą grupową Brazylia wygląda słabo i sam to wiem, ale w meczu z Japońcami 2 połowa z odmłodzoną obroną i bez Adriano a z Robinio prezentowali się już o niebo lepiej. Myślę ze Pareira na bank posadzi Adriano i da odpocząć Cafu. Jak tak zrobi to będzie git. Poza tym Brazylia ma na pewno duże rezerwy i co do tego nie mam wątpliwości i jak będzie trzeba to je odblokuje a Francja - ten mecz z Hiszpanami to na tę chwilę ich szczyt możliwości. A poza tym już wykorzystali również limit szczęścia jaki im przysługiwał od losu na jedną wielką imprezę. Pozdrawiam Cię Hynek

Do góry
#609475 - 29/06/2006 07:53 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
wolna , statyczna , stara Francja kontra pelna sil , niezmeczona , rozluzniona Brazylia ? CHYBA KPI KTOS kto uwaza ze Francja przejdzie Brazylijczykow ! Dida kontra Barthez ? tego chyba nie trzeba komentowac ... , Barthez dramat , zle wychodzi do pilek , nie pewny na przedpolu , przy stalych fragmentach bardzo duzo bledow ( Juninho , Carlos , Ronaldinho ... ), do tego szybkosc Robinho , pomyslowosc w rozegraniu Ronaldinho , a Francja ? co moze przeciwstawic ? moze troche ambicji i to tyle wg mnie ! stawiam wynik Brazylia-Francja 3-0

Do góry
#609476 - 29/06/2006 11:37 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Ja stawiałem przed mistrzostwami na finał Niemcy - Brazylia i tego sie trzymam do konca: ) Brazylia gra na 50 -60 % swoich mozliwosci a i tak wygrywa...wierze w to ze Francja powalczy ale tylko powalczy....... Francji wyszedł jeden mecz na mistrzostwach. Mecz z Hiszpanią a własciwie nie jeden mecz tylko koncowe 50 jego minut: )jak dla mnie awans BRAZYLII....

Do góry
#609477 - 30/06/2006 07:50 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
BlueMen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/09/2004
Faktycznie,Brasil nie gra na 100 % swoich mozliwości,tańczą sambę z przeciwnikami ale teraz sa mecze o wysoką stawkę.Stawiam 2:1 dla BRASIL BRASIL

Do góry
#609478 - 30/06/2006 19:16 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
trotylek7 Offline
stranger

Meldunek: 30/06/2006
Ja wierzę we Francję! Jestem jej wiernym kibicem od 1997 roku! Brazylijczycy moim zdaniem są zbyt pewni siebie, a nic wielkiego nie pokazują na tych mistrzostwach. Moim zdaniem pochwalić tam można tylko Ze Roberto i Lucio! A we Francji? Wspaniala gra Sagnola, Vieiry, Gallasa, Zidane'a i mlodego Ribery'ego ktory nie będzie patrzył czy przed nim jest Roberto Carlos czy jakiś pierwszy lepszy słaby obrońca! Moim zdaniem Francuzów przy odrobinie szczęścia stać na finał tych mistrzostw jak nawet nie na mistrza! Ciężko będzie ociążałym napastnikom Adriano i Ronaldo, a przede wszystkim temu drugiemu, przejść przez obronę francuską, która jak na razię na tym turnieju większych błędów nie popełnia. VIVA LA FRANCE ... ALLEZ LES BLEUS
Pozdrawiam.

Do góry
#609479 - 01/07/2006 07:39 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
solo24 Offline
veteran

Meldunek: 02/01/2006
francja ma najsłabiej grająca drużyne od dłuższego czasu...cudem doszli az do 1/4!myśle,ze nie majaszans z brazylia która może nie gra oszałamiająco ale jednak wygrywa wszystkie mecz w cuglach!!myśle ze może sie nawet skonczyc 2 lub 3-0!!!

Do góry
#609480 - 01/07/2006 08:17 Re: [1/4] BRAZYLIA - FRANCJA
mctomek Offline
journeyman

Meldunek: 23/05/2006
Ja mysle, ze to bedzie mecz indywidualnosci. Jesli zagra Kaka i Emerson szanse sa wyrownane. Kaka potrafi ,,podac gola" , a Ronaldo ani Adriano szans nie marnuja. Licze na sporo goli, ale wygrana jednak Francuzów

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >