#609395 - 28/06/2006 08:54
[1/4] WŁOCHY - UKRAINA
|
old hand
Meldunek: 11/04/2004
|
WŁOCHY - UKRAINA godz 21:00 Hamburg 1X2 Wlochy 1.55 X 3.40 Ukraina 7.00 Awans Wlochy 1.22 Ukraina 3.80
|
Do góry
|
|
|
|
#609398 - 28/06/2006 11:51
Re: [1/4] WŁOCHY - UKRAINA
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Quote:
Na początek mam jeden argument - wszystko przemawia przeciwko Ukrainie, więc oni awansują ci co się cieszyli, kiedy karny z Kangurami uratował im kupon, teraz będą płakać, buk daje, buk zabiera, amen.
Po raz drugi w przeciągu killku dni czytam taki irracjonalny argument...W zasadzie nie jest to żaden argument. W pilce nie zawsze można znaleźć sprawiedliwość i o meczu z Kangurami trzeba zapomnieć.
Włosi wygrają to spotkanie, nie mówię ze pójdzie im łatwo ale odprawią do domu Ukraińców, którzy wrac z Helwetami stworzyli fatalne widowisko przedwczoraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#609399 - 28/06/2006 16:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Quote:
Na początek mam jeden argument - wszystko przemawia przeciwko Ukrainie, więc oni awansują ci co się cieszyli, kiedy karny z Kangurami uratował im kupon, teraz będą płakać, buk daje, buk zabiera, amen.
Jak na początek, to argument do przyjęcia. Być może cos w tym jest. Gdyby ten typ sie sprawdzil, to niejeden zrobi rybkę. Włosi mają kłopoty w defensywie. Matrix dostał czerwień i popatrzy na kolegów tylko. Nesta walczy z kontuzją i czasem. Grą także nie zachwycają, co "pokazali" w kilku meczach. Z Ukrainą powinni sobie poradzić, która zagra bez Voronina Ale Ukraińcy mają Szewę i o tym trzeba pamietać. Szewa przed przejściem do Chelsea, będzie chciał Włochom coś wpakowac do sieci.
Ale pomimo wszystko Włochy i raczej underek
|
Do góry
|
|
|
|
#609400 - 28/06/2006 16:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Szewa przed przejściem do Chelsea, będzie chciał Włochom coś wpakowac do sieci.
Pomiędzy chcieć, a wpakować jest bardzo wielka przepaść. Ja chciałbym gwiazdke z nieba
|
Do góry
|
|
|
|
#609401 - 28/06/2006 20:42
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Dla mnie Woronin rozczarowywał i może jeszcze wyjśc na dobre Ukraińcom jego nie obecność, nie dość, że jest bardziej bez formy niż Szewa, to jeszcze popisywał się niezłym egoizmem niwecząc sporo ciekawy akcji, za to chłopak, który wlazł za niego w meczu ze Szwajcarami - Milewski - no, panowie, jego warto zapamiętać, nie dośc że walną karnego jakiego dawno na tej imprezie nie widzieliśmy, to jeszcze więcej miał ciekawy akcji na boisku, niż Woronin przez cały mundial, jeżeli wyjdzie w pierwszym składzie, może wszystkich zaskoczyć; no ale wiadomo, Włosi foworytem, ale pokazali kiłe i mogiłe jak dotychczas, więc mi tam rybka, trzymam za sąsiadów
|
Do góry
|
|
|
|
#609402 - 29/06/2006 09:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Osiem milionów dolarów premii dostaną piłkarze reprezentacji Ukrainy za awans do ćwierćfinału mistrzostw świata w Niemczech. Kwota może być znacznie wyższa, jeśli w 1/4 podopieczni Błochina wyeliminują Włochów. "Czy myślicie, że powinno się grać za dziękuję? Za dobrą postawę powinny być satysfakcjonujące pieniądze. Gdyby zagrali słabo, nie otrzymaliby nic. Ale i tak najważniejsze są narodowy honor i prestiż" - powiedział selekcjoner drużyny narodowej Ukrainy, Oleg Błochin. W piątkowym (30 czerwca) meczu ćwierćfinałowym Ukraina zagra w Hamburgu z Włochami. Początek spotkania o godz. 21.00. cyt. za PAP //No to może lepiej nie grać grubo makaronów - argumenty są mocne. Poza Schevą na Ukrainie tylko rząd widział $$$ na własne oczy
|
Do góry
|
|
|
|
#609405 - 29/06/2006 10:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Po tyle, czyli 8 MLN baksów na łebka, to Araby dostały na drobne wydatki, ale i tak nie wyszli z grupy. Na szczęście pieniądze nie grają! Gdyby dali to sędziemu, to mieli by większe szanse. A tak wygra ITALIA
//Z tego co ja wiem to najwyższy transfer w tym kraju opiewał na 8 MLN $$$ także nie wiem o jakich wydatkach mówisz a poza tym moje info jest tylko ciekawostką, którą napisałem aby wszyscy wiedzieli, że jest dodatkowy punkt w tym meczu dla Ukrainy. Nie jest to oczywiście jakiś pewnik, który daje im od razu wygraną. Związek mógł tak dużo dać wiedząc, że nie ograją Włochów ale będą za to ładnie wyglądali no bo nikt już im nie zarzuci, że piłkarze nie mieli motywacji
Moje zdanie jest również takie że Włosi to wygrają
|
Do góry
|
|
|
|
#609407 - 29/06/2006 11:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Jest takie potwierdzenie apropo HISZPANÓW ..." GRaja jak nigdy a przegrywaja jak zawsze......i ponownie sie to sprawdziło we wtorek: ) Z Włochami jest natomiast tak....mecza sie jak zwykle ale w koncu cos tam wciskaja i grają dalej (jak zawsze: ): ) Ogladanie ich Futbolu to nie wiem jak dla was ale dla mnie watpliwa przyjemnosc..banda cfaniaków boiskowych i podstarzałych gwiazdorow....mimo wszystko jednak po ich stronie wieksze doswiadczenie oraz wieksze umiejetnosci techniczne poszczegolnych zawodnikow.... MOJ TYP: Włosi awansuja....w meczu po 90 minutach moze byc jednak remis lub Wosi wygraja skromnie jedna bramka...
p.s z aspektów pozasportwoch warto pamietac ze dla odciagniecia opinii oublicznej od skandalu we włoskiej lidze przydałby sie jakis sukces w pilce miedzynarodowej...patrz chociazby awans Reprezentacji do polfinału Mistrzostw Swiata... Ukraincy juz dostali na tych mistrzostwach az nadto duzo: ) POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#609411 - 30/06/2006 04:23
|
stranger
Meldunek: 24/06/2006
|
Jak do tej pory obie druzyny "przetoczyly" sie do dalszej rozgrywki. Mam nadzieje ze szczescie tym razem znowu dopisze Ukrainie i skopia makaroniarzy. Kurs 7.0 i po sasiedzku az zal nie zagrac!
|
Do góry
|
|
|
|
#609412 - 30/06/2006 05:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Quote:
Osiem milionów dolarów premii dostaną piłkarze reprezentacji Ukrainy za awans do ćwierćfinału mistrzostw świata w Niemczech. Kwota może być znacznie wyższa, jeśli w 1/4 podopieczni Błochina wyeliminują Włochów. "Czy myślicie, że powinno się grać za dziękuję? Za dobrą postawę powinny być satysfakcjonujące pieniądze. Gdyby zagrali słabo, nie otrzymaliby nic. Ale i tak najważniejsze są narodowy honor i prestiż" - powiedział selekcjoner drużyny narodowej Ukrainy, Oleg Błochin.
W piątkowym (30 czerwca) meczu ćwierćfinałowym Ukraina zagra w Hamburgu z Włochami. Początek spotkania o godz. 21.00.
cyt. za PAP
//No to może lepiej nie grać grubo makaronów - argumenty są mocne. Poza Schevą na Ukrainie tylko rząd widział $$$ na własne oczy
Ja bym raczej aż tak bardzo nie brał tego aspektu pieniężnego pod uwagę. Napewno będzie to miało jakiś wpływ na Ukrainców, ale raczej nie za duży. Jakbyśmy naszym orłom zaproponowali po 100 mln $ na łeb za mistrzostwo świata, to umiejętności by im raczej nie przybyło. Zresztą jak się jest na boisku to się nie myśli o kasie... tzn powinno tak byc, są niestety wyjątki
Jeżeli byśmy patrzeli tylko na kasę to mistrzem świata powinno byc USA, które miało obiecane najwięcej za tytuł... a jak widac przegrali mecz o wszystko z Ghana, której zawodnicy napewno grają za mniejszą kasę.
|
Do góry
|
|
|
|
#609414 - 30/06/2006 08:44
|
stranger
Meldunek: 30/06/2006
|
Ja też nie widzę innej opcji, jak ta że to Włochy awansują :]
|
Do góry
|
|
|
|
#609415 - 30/06/2006 09:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
A ja tu widzę 2 scenariusze. 1) gładka wygrana Włochów jakieś 3:1 2) 0:0 i dogrywka...
bardziej opcja nr 1
Dojście Ukrainy do półfinału byłoby czymś bardzo dziwnym, bo ta drużyna gra słabo. Po bardzo przeciętnej grze wyeliminowali Szwajcarów, ledwo pokonali Tunezję, gładko Arabię, no i te 0:4 z Hiszpanią na początku. Niestety drabinka została tak ułożona że w czwórce najlepszych drużyn świata może być Ukraina, która dostała tęgie lanie od Hiszpanów, ktorzy już odpadli. Ale takie to już są mistrzostwa. Włosi powinni dziś wygrać. Jednak ich forma z meczu z Australią raczej nie wskazuje na to. Ale skoro z Australią zagrali słaby mecz, to dziś powinni zagrać dobry, bo w ciągu tych paru dni na pewno przeanalizowali błędy z meczu z Kangurami i dziś już ich nie popełnią. A to że osłabiona włoska obrona dziś raczej nie ma znaczenia, bo Ukraińcy i tak ich atakować za dużo nie będą. Awans Włochów, może z problemami, ale awans.
|
Do góry
|
|
|
|
#609418 - 30/06/2006 13:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Ja stawiam na Włochy, ale będę kibicować Ukrainie Bo jak oni wejdą do półfinału, to pewnikiem wygrają dla siebie i dla Polski organizację ME ! Wtedy w Gdańsku powstanie Baltic Arena, na której swoje mecze rozgrywać będzie moja ukochana Lechia A jak Ukraina przegra, to troche kasy wpadnie
|
Do góry
|
|
|
|
#609419 - 30/06/2006 17:13
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#609420 - 30/06/2006 18:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja nie gram tego meczu ....Włosi moze i awansuja ale kurs 1.22 mnie akurat nie interesuje...poprostu nie jest wart ryzyka....
POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#609422 - 01/07/2006 08:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Jeszcze nie tak dawno, jednak dwie fazy gier wcześniej zastanawiałem się nad typem "awans Włochów do 1/2" - no i cóż, udałoby się. Z Ukraińcami poszlo im łatwiej niż sie spodziewałem. Doświadczenie, ogranie, cfaniactwo i przede wszystkim jednak nie ukrywajmy - wyższe umiejętności Włochów wzięły górę...chociaż początek drugiej odsłony spotkania byl nerwowy i wydawało się, ze Ukraińcy jeszcze powalczą. Gdyby nie grali z Niemcami to w półfinale kibicowałbym drużynie przeciwnej, ale w tej sytuacji niech wchodzą do tego finału Chociaż na pewno Niemcy nie są na gorszej pozycji i równie dobrze oni moga awansować.
|
Do góry
|
|
|
|
#609423 - 01/07/2006 09:56
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Drabinka im sprzyja, bo trafili na Ukrainę bez Voronina i z cieńkim jak Żurawski Szewczenką
A może inaczej - potrafili odpowiednio przypilnować najlepszego zawodnika rywali, hę?
Quote:
Brakarz Ukrainy wpuścił szmatę
A co, to ich wina?
Quote:
Kilka piłek w drugiej połowie nie wpada do ich sieci
Szczęście sprzyja lepszym. A ile Ukraina wcześniej miała farta? Fart, że byli w najsłabszej grupie. Fart, że sędzia pomógł im z niej wyjść ("karny" vs Tunezja) Fart, że będąc słabsi od Szwajcarów nie przegrali Fart, że w karnych im się udało. Fart się kiedyś kończy.
Quote:
Sędzie tego nie widzi, podobnie jak ewidentnego spalonego przy drugiej bramce!
Co? Gdzie? Kiedy? Jaki spalony?
Ja wiem, że Włochów można nie lubić, ale bądźmy obiektywni. Byli po prostu lepsi od Ukrainy, która grała jak Polska. Większość meczu nijako (niby atakowali, ale tylko dlatego, że Włosi oddawali im inicjatywę), tylko 15 minut zrywu i lepszej piłki. 15 minut w przeciągu meczu to za mało na półfinał MŚ.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|