Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#607957 - 26/06/2006 23:48 Re: [1/8] Włochy - Australia
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Quote:

Robak przestań mylic koszykówke z piłką nożną

J.Roman.R napisz coś bo mi ręce opadają

no moim zdaniem to był faul ofensywny,ale i tak się nie liczy,bo Totti popełnił błąd 3 sekund....

Do góry
Bonus: Unibet
#607958 - 26/06/2006 23:55 Re: [1/8] Włochy - Australia
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Dajcie spokój, gwizdnąć coś takiego w 93 minucie fazy pucharowej mundialu to jest skurwysyństwo wielkiego kalibru.
Żadnego faulu nie było,po raz kolejny sędziowie dali dupy.

Dokładnie. Karniak wyssany z hiszpańskiego palca w 93 minucie. Włosi byli jeszcze bardziej zaskoczeni od Australijczyków jak usłyszeli gwizdek pseudo-arbitra.

Po raz pierwszy będę przez to trzymał kciuki za Francuzów jutro...

A jakby gwizdnął w 10 min meczu towarzyskiego to wg was by było "skurwysnstwo" czy nie?

też by było,tylko mniejszego kalibru.......

A z tego co piszesz,to się tak zastanawiam , czy czytasz to potem czy nie,bo ja czytam i widze totalne kocopoły,chłopie obejrzyj sobie powtórki tego karnego,poczytaj regulamin,zastanów się nad rangą tej decyzji i jeszcze raz odpisz,czy był karny , ok?

Wg mnie był rzut karny.

Dziękuję za dialog

Z mojej strony to tyle

Do góry
#607959 - 27/06/2006 00:10 Re: [1/8] Włochy - Australia
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Quote:

Robak o czym Ty do mnie rozmawiasz ?

To chyba wycinek z przepisów gry w koszykówke ? czy nie ?

Nie chce mi się już pisać bo jest pózno itd ale to co napisałeś ma sie nijak do tego czego jesteśmy świadkami na boiskach. Nie tak dawno bo w meczu Argentyna - Holandia obrońca "Albicelestes" o mało nie urwał głowy Ooijerowi - o dziwo nie było faulu !!!!
takich przykładów jest multum a ty wyjeżdzasz z takim czymś że Grosso musiał zmienić kierunek biegu o 3 cm dlatego że "Kamgur" wyciągnął ręke

Prawda jest taka że poziom sędziowania w tych MŚ sięgnął dna

Jak nie masz pojęcia o grze w piłkę i o przepisach to po co to obstawiasz i się wypowiadasz na ten temat? Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w wypowiedziach pomeczowych ani Hiddink, ani żaden z Australijczyków nie krytykuje decyzji sędziego. Tylko ci co przegrali kasę płaczą...

Pogrubiłem Ci to co w/g mnie jest najważniejsze ponieważ mylisz teorię sędziowania z praktyką.

To czym mam pojęcie o piłce nożnej ocenili juz dawno ludzie bardziej kompetentni niż ty więc daruj sobie takie wypowiedzi ^&^*%*&*^&*
Po co obstawiam ? - nie twój zasrany interes

Wypowiadam sie jako kibic, ( nie grałem tego meczu ) bo mam do tego pełne prawo oraz dlatego że rażące błędy sędziów wypaczają wyniki meczów i to mnie najabardziej irytuje.

Kończę z Tobą dyskusje boś niereformowalny

Do góry
#607960 - 27/06/2006 00:21 Re: [1/8] Włochy - Australia
aha Offline
enthusiast

Meldunek: 02/05/2006
Dajcie spokoj, dopoki FIFA nie wprowadzi kamer i replay'u dla sedziego badz sedziow (monitorki z boku boiska), zawsze beda spory.

Ale przekrety z FIFY tego nie zrobia, bo co by sie stalo jakby taka Australia wyeliminowala Wlochow albo jacys murzyni z Afryki?! Kompromitacja futbolu europejskiego.

Tak zawsze jest furtka. Moze i sedzia mial racje, ja wiem natomiast jedno - jakby to sie przydazylo Australii, moim skromnym zdaniem na 95% sedzia nie podyktowalby rzutu karnego.

I tyle w temacie.

Wedlug mnie kraje typu Australi, Ghana, Trinidad & Tobago - czyli nazwijmy ich outsiderzy - powinni sie zjednoczyc i postawic ultimatum - albo FIFA wprowadza kamery i sprawiedliwie zaczyna oceniac albo te kraje daja sobie spokoj z zenujaca imprezka jaka sa MS. Bo po ch*** sie meczyc, jechac na mistrzostwa jak i tak sedzia zrobi to co mu pasuje.

Bo to jest kpina, kpina z:
- widzow na stadionie
- z widzow przed telewizorami
- i wreszczie kpina z ciezkiej pracy jaka odwalaja trenerzy i zawodnicy

A jak ktos twierdzi, ze wprowadzenie kamer zniszczy urok imprezy to ma niepokolei w glowie - bo juz nic bardziej nie moze zniszczyc uroku pilki noznej niz to co wyprawiaja sedziowie obecnie.

I nie byloby chamskich zagran typu uderzenie z banki albo oplucie przeciwnika - ze wzgledu na kamery. Nie wspominajac juz o rzekomych spalonych, ktorych czesto nie ma.

No coz, pomazyc sobie mozna...

Do góry
#607961 - 27/06/2006 00:29 Re: [1/8] Włochy - Australia
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Karny przecież się należał - widać było ewidentnie, że Grosso przewrócił się o nogi Australijczyka. Oczywiście, szukał tego karnego i gdyby chciał, ominął by australijczyka, ale na tym polega boiskowe cwaniactwo. Niemniej karny w moim przekonaniu się należał.

A Australia "okradła się sama" - zapłacili za brak doświadczenia, że pozwolili zepchnąć się w ostatniej minucie na pole karne zamiast jakoś przetrzymać piłkę.

Bzyku napisal to co sam chcialem. Wlosi zawsze byli cwani i to po raz kolejny pokazali.Hiddink- coz karta w koncu sie odwrocila, ilez mozna miec takiego farta.

Do góry
#607962 - 27/06/2006 00:54 Re: [1/8] Włochy - Australia
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Quote:

Quote:

W OGÓLE NIE DOTKNĄŁ NOGI Australijczyka, zawadził jedynie i to lekko o łokieć leżacego. Ja czegos takiego nie nazywam cwaniactwem, bo to była EWIDENTNA PRÓBA WYŁUDZENIA KARNEGO
I jeśli coś się należało, to żółta kartka dla Grosso, a w konsekwencji czerwona, bo żołtą juz miał.

A wg Ciebie faul jest tylko wtedy jak się zawadzi o nogę?

Quote:

Według mnie faul jest wtedy, gdy zawodnik
- kosi przeciwnika równo z trawą
- łapie przeciwnika za koszulkę, ręke, nogę itd.
- przewraca przeciwnika rękoma
- wchodzi w przeciwnika ciałem bez piłki

To najbardziej typowe faule, choć wymienić można ich więcej

Natomiast jeśli zawodnik drużyny ( atakującej ) przewraca się sam, to faulu czy karnego nie ma, bo być nie może
I nie ważne, czy zawadzi o nogę, rękę czy ciało przeciwnika
To jest wymuszenie, bo de facto faul nie ma tu miejsca
W meczu Włochy - Australia tak właśnie było
Grosso przewrócił się sam, a pomiedzy nim, a obrońcą praktycznie nie było kontaktu !
On zawadził o łokieć Australijczyka, ale to nie było przyczyną upadku Włocha
Grosso wyskoczyl wcześniej i zrobił to wyłącznie po to, by wyłudzić karnego
Należała mu się za to kartka !
Karny z kapelusza

Co do meczu Portugalia - Holandia

Sędzia jest nie po to, by rozdawać kartki
Rusek pokazał kilkanaście żołtek i 4 czerwone, ale czy zapanował nad sytuacją?
Wprost przeciwnie - on tylko zaognił sytuację
Oczywiscie kartki są po to, by trzymać w ryzach zawodników, ale też trzeba to robic umiejętnie i sprawiedliwie, a przede

wszystkim zdobyć sobie autorytet. Zawodnicy muszą szanowac decyzje sędziego, a nic takiego w tym meczu nie było!

Co do meczy wypaczonych, to było ich sporo
Pierwsza sprawa to spalone, ale z tym gorzej niz fatalnie
Druga sprawa to kartki, w niektorych meczach uchodzi zwykłe chamstwo, w innych dostaje się kartki za bzdety

Wypaczone mecze to
Australia - Japonia, sędzia uznal dwie nieprawidłowe bramki
Australia - Chorwacja, powinny być ze 4 karne dla Australii, a był jeden. Bramka na 2:2 Kewell po spalonym
Ukraina - Tunezja, brak karnego dla Tunezji, karny z kapelusza dla Ukrainy
Argentyna - Meksyk, nieuznana bramka w ostatnich minutach
Francja - Korea, sędzia nie zauważyl bramki
Szwajcaria - Togo, brak ewidentnego karnego dla Togo przy 0:1
Australia - Włochy, karny z kapelusza i koniec meczu, zamiast czerwonej kartki dla Wlocha i dogrywki, zbt pochopne

wywalenie Materazziego

To tylko te, ktore mi sie nasuneły, ale jest ich wiecej

Do góry
#607963 - 27/06/2006 01:07 Re: [1/8] Włochy - Australia
rene Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Karny przecież się należał - widać było ewidentnie, że Grosso przewrócił się o nogi Australijczyka. Oczywiście, szukał tego karnego i gdyby chciał, ominął by australijczyka, ale na tym polega boiskowe cwaniactwo. Niemniej karny w moim przekonaniu się należał.

A Australia "okradła się sama" - zapłacili za brak doświadczenia, że pozwolili zepchnąć się w ostatniej minucie na pole karne zamiast jakoś przetrzymać piłkę.

Bzyku napisal to co sam chcialem. Wlosi zawsze byli cwani i to po raz kolejny pokazali.Hiddink- coz karta w koncu sie odwrocila, ilez mozna miec takiego farta.

Zamiast pisać takie bzdety, że Grosso przewrocil się o nogi Australijczyka, popatrzcie jutro na powtórkę, BO TAK NIE BYŁO!!! Grosso nawet nie umie wyłudzić karnego. Między nim a Australijczykiem praktycznie nie było kontaktu. Australijczyk położył się wcześniej

To, że Włosi są cwani to wiadomo. Tej chytrosci i cwaniactwa zabrakło Australijczykom, ale to jest inna bajka. Nie zmienia to faktu, ze karngo nie było

A tak swoja drogą to takie sądziowanie to robienie głupa z wszystkich. Tu zgadzam się.

Jak tak ma dalej być, to lepiej wziąć 6 zespołów europejskich plus Brazylię i Argentynę i nie zawracać nikomu dupy, tylko rozegrać mistrzostwa

Do góry
#607964 - 27/06/2006 01:33 Re: [1/8] Włochy - Australia
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ok, to dla rozluznienia atmosfery:

TRENING WLOCHOW

Do góry
#607965 - 27/06/2006 03:57 Re: [1/8] Włochy - Australia
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Ooo dyskusja o karnym-niekarnym

Miałem zagranych makaronów z hc na remis [wygrają jedną bramką] ... w sumie trafiłem, ale karnego nie było
Najzwyczajniej w świecie nie było
No i kolejny sędzia daje pupska na MŚ

Do góry
#607966 - 27/06/2006 04:19 Re: [1/8] Włochy - Australia
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
Quote:

Dajcie spokoj, dopoki FIFA nie wprowadzi kamer i replay'u dla sedziego badz sedziow (monitorki z boku boiska), zawsze beda spory.

Wedlug mnie kraje typu Australi, Ghana, Trinidad & Tobago - czyli nazwijmy ich outsiderzy - powinni sie zjednoczyc i postawic ultimatum - albo FIFA wprowadza kamery i sprawiedliwie zaczyna oceniac albo te kraje daja sobie spokoj z zenujaca imprezka jaka sa MS. Bo po ch*** sie meczyc

A choćby po to się męczyć by dojść do 1/8 co niewątpliwie dla takiej Ghany jest wielkim sukcesem, który jednoczy teraz cały afrykański, kibicowski świat. Wiadomo, ze trochr więcej techniki usprawniłoby decyzje sędziów i ograniczyło możliwości manipulatorskie - w końcu człowiek nie jest nieomylny, ale zasłaniać się tym też w każdej sytuacji nie można.

Do góry
#607967 - 27/06/2006 06:46 Re: [1/8] Włochy - Australia
El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003
Quote:

To jest rozsądne rozwiązanie,a przy obecnym zaawansowaniu techniki jak najbardziej realne,by nie rzec proste.Naprawdę nie rozumiem dlaczego nie wyciągnięto wniosków po Korei i sprawy sędziowania jhakoś mądrze nie uregulowano .

Do góry
#607968 - 27/06/2006 06:48 Re: [1/8] Włochy - Australia
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Może i niesłusznie Włosi wygrali, ale jak się obstawia mecze to trzeba takie rzeczy brać pod uwagę.
To dobrze że takie drużyny jak Ghana, Trynidad i te inne grają na mundialu bo przynajmniej można przewidzieć większość wyników i trochę na tym zarobić.
Dla mnie z punktu widzenia bukmacherki jest całkowicie obojętne czy Włosi zasłużenie wygrali czy nie. Liczy się to że wygrali, a ja razem z nimi. A to kto był lepszy na boisku to mało istotne i sądzę że dalsza dyskusja na temat czy karny należał się Włochom czy nie jest pozbawiona sensu.
Mundial jest w Europie i w Europie muszą wygrywać europejskie drużyny. Jak będzie w Azji to będą wygrywał Koree, Japonie, itp.

Do góry
#607969 - 27/06/2006 07:23 Re: [1/8] Włochy - Australia
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Igor ... proponuję dobrą kawę, kilka przysiadów a potem przeczytaj jeszcze raz te głupoty co wypisujesz
Udar?

Do góry
#607970 - 27/06/2006 07:29 Re: [1/8] Włochy - Australia
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Moji Drodzy jakie kamery? jakie powtorki?
Fifa nie zgodzi sie na tego typu rzeczy bo....wtedy Panom w czerni o wiele trudniej wychodzilo by wypaczanie meczy: ))

Do góry
#607971 - 27/06/2006 07:31 Re: [1/8] Włochy - Australia
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Quote:

Mundial jest w Europie i w Europie muszą wygrywać europejskie drużyny. Jak będzie w Azji to będą wygrywał Koree, Japonie, itp.

Ale jaja, naprawdę u nas jest bardzo gorąco - a lekarze mówią nie przebywać za długo na słońcu
PS. Swoją drogą żenujące są takie wypowiedzi - narzekamy że sport to coraz bardziej tylko pieniądze a sami jak sie zachowujemy

Do góry
#607972 - 27/06/2006 07:40 Re: [1/8] Włochy - Australia
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Po pierwsze - to wcześniejszy faul Włocha nie kwalifikował się na czerwoną kartkę, a po drugie - jak Włosi graliby w 11-stu, to ... nie byłoby tej sytuacji z 93 min. i ... "na dwoje babka wróżyła".

Do góry
#607973 - 27/06/2006 07:45 Re: [1/8] Włochy - Australia
El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003
Quote:

Moji Drodzy jakie kamery? jakie powtorki?
Fifa nie zgodzi sie na tego typu rzeczy bo....wtedy Panom w czerni o wiele trudniej wychodzilo by wypaczanie meczy: ))

Niestety masz rację.W swoim poprzednim poście wskazałem na pożadany (moim zdaniem) kierunek zmian.Jednak nie mam większych złudzeń i wątpię,żeby zmiany potoczyły się w tą stronę.

Do góry
#607974 - 27/06/2006 07:50 Re: [1/8] Włochy - Australia
rene Offline
Pooh-Bah

Quote:

Może i niesłusznie Włosi wygrali, ale jak się obstawia mecze to trzeba takie rzeczy brać pod uwagę.

Dla mnie z punktu widzenia bukmacherki jest całkowicie obojętne czy Włosi zasłużenie wygrali czy nie. Liczy się to że wygrali, a ja razem z nimi. A to kto był lepszy na boisku to mało istotne i sądzę że dalsza dyskusja na temat czy karny należał się Włochom czy nie jest pozbawiona sensu.

Fakty są takie, że w Meczu Włochy - Australia była 1
Jedni wygrali, inni przegrali ten zakład. To się liczy i ja to rozumiem!
I nieważne kto był lepszy, nieważne są wszelkie okoliczności, w jakich padł ten wynik. Tak to dokładnie wygląda z bukmacherskiego punktu widzenia.
Piłka jest brutalna, a obstawianie jeszcze bardziej. Trzeba wkalkulować różne sytuacje, a to niestety jest niemożliwe.

Sama dyskusja o karnym odbiega od bukmacherki, bo zakłady są już rozliczone. Ale to nie znaczy, że jest bez sensu, że nie warto dzielić się swoimi spostrzeżeniami. Przecież po to jest forum.

Można to zrobić obiektywnie, bo jest już po meczu i nikt nikomu pieniędzy nie da ani nie zabierze. Nie wszyscy, jak widzę, to rozumieją.

Ja wcześniej wygrałem sporo, bo zagrałem przeciw Argentynie w meczu z Meksykiem. Pomógł mi w tym sędzia, który nie uznał bramki Argentyńczykom w ostatnich minutach.
W tej sytuacji nie było spalonego i ja o tym wiem.
Czy powinienem upierać się i twierdzić, że spalony był, że decyzja była słuszna? Nie, bo i po co!
Kasę mam na koncie, więc mogę obiektywnie ocenić sytuację.

W meczu Włochy - Australia sytuacja była identyczna. Sędzia wypaczył wynik meczu, z tym że przy okazji odebrał mi trochę kasy.

Z takimi sytuacjami trzeba się liczyć. Ja gram długo i nie raz przez przegrywałem bądź wygrywałem w 95 minucie, nie raz zarobiłem lub straciłem przez jakieś dziwne okoliczności. Taki jest los gracza i to trzeba wkalkulować!
A po wszystkim można już na chłodno ocenić poszczególne wydarzenia, niezależnie od tego, jak się typowało

Do góry
#607975 - 27/06/2006 07:53 Re: [1/8] Włochy - Australia
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006

Do góry
#607976 - 27/06/2006 07:54 Re: [1/8] Włochy - Australia
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Rene: A jak myslisz jak duzo osob grajacych na livie majac Włochow za 1.5 przed meczem...ubezpieczylo w koncowce remisem za jeszcze wieksze pieniadze? Nie wydaje Ci sie ze tak naprawde to ten karny uwalił wszystkich na livbetingu? I jak zawsze ciesza sie tylko bukmacherzy...

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >