Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#607897 - 24/06/2006 20:00 [1/8] Włochy - Australia
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
26.VI 17:00 KAISERSLAUTERN
WŁOCHY - AUSTRALIA

Do góry
Bonus: Unibet
#607898 - 25/06/2006 07:01 Re: [1/8] Włochy - Australia
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
W meczu z Australią z powodu kontuzji nie zagra Nesta.

źródło: eurosport

Do góry
#607899 - 25/06/2006 21:56 Re: [1/8] Włochy - Australia
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Dla mnie pewny awans Socceroos !!!
Włosi są kompletnie bez formy. Największy problem mają w drugiej linni, bo tam wszyscy graja ponizej swoich możliwości. Z defensywą też nie jest najlepiej ( boki ), no i zabraknie Nesty. Najlepiej wyglada atak, ale problem w tym, iż Wlosi wyjdą najprawdopodobniej tylko z jednym napastnikiem, tak jak w meczu z USA i będzie to najsłabszy Gilardino.
Socceroos są na fali i Włochów sie nie przestraszą. Wypowiedzą im ostrą walkę od pierwszej minuty i tą walkę wygrają, bo kto zna Australijczyków ten wie, jak zdeterminowany to naród. Zresztą pokazali to w meczu z Chorwacją. Socceroos od strony piłkarskiej też prezentują się znakomicie, a wilelu ich graczy jest w wybornej formie. No i jest jeszcze Hiddink. Dla mnie pewniak po kursie 7.50

Do góry
#607900 - 26/06/2006 07:02 Re: [1/8] Włochy - Australia
Borys Offline
stranger

Meldunek: 22/06/2006
Włosi są faworytami i nie jestem pewien czy nieustraszoność australijczyków wystarczy aby ten mecz wygrać. Jedego jestem pewien będzie ostro i czerwona karteczka pasnie na pewno. A co do typów, to chyba jednak Italia.

Do góry
#607901 - 26/06/2006 07:55 Re: [1/8] Włochy - Australia
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
hhmm jeszcze nie tak dawno wydawałoby się ze w takim meczu można bez mrugniecia okiem stawiać na Włochów. Ci jednak prezentują się na tych mistrziostwach dość przeciętnie, zeby nie powiedzieć ze momentami miernie. Australijczycy prezentują się jak na ich możliwości całkiem nieźle. Wydaje mi się, ze mimo wszystko awansuje Italia, jednak może się to "urodzić w wielkich bólach".

Chyba odpuszczę ten mecz u buków w obliczu bardzo szerokiej oferty z Wimbledonu

Do góry
#607902 - 26/06/2006 08:01 Re: [1/8] Włochy - Australia
pitus Offline
enthusiast

Meldunek: 16/11/2005
witam wszystkich,
chcialbym tylko poinformowac iz dzisiejsze spotkanie sędziuje:Luis Medina Cantalejo (Spain) a to jest sedzie który ma średnia 7 kartek w meczu,wiec warto poszukac zakladów co do kartek a jast duze prawdopodobienstwo ze w meczu a taka stawke bedzie tych kartek wiecej a moze nawet i czerwień sie przytrafi.
POzdro

Do góry
#607903 - 26/06/2006 08:19 Re: [1/8] Włochy - Australia
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
Co do kartek, to po wczorajszym meczu, nie sądzę, żeby nastąpił efekt lawiny i nastąpiła moda wśród śędziów, kto da ich więcej, mogą stonować, ale faktycznie w tym meczu trudno sobie to wyobrazić. Co do meczu, osobiście stawiam na Australie - drużyna grająca bez presji, co Hiddink doskonale wykorzystuje i gra jeszcze bardziej odważniej w ustawieniu niż z Koreą, gdzie był pod niewyobrażalnie większą presją, jedyne co mnie powstrzymuje to wzięcie rewanżu na nim przez Włochów za Koree, no ale to już inna drużyna i byłaby foworytem gdyby Kangury grali z nimi bojaźliwie, co oczywiście nie będzie miało miejsca; podsumowując jeżeli Australia nie straci swego mundialowego stylu przez stawką o jaką gra - a mianowicie - zespołowość, dyscypina taktyczna, dynamizm i stawianie wszystko na jedną karte, to będziemy świadkami pierwszej niespodzianki w 1/8.

Do góry
#607904 - 26/06/2006 09:08 Re: [1/8] Włochy - Australia
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Ja jestem odmiennego zdania niż większość. Sądzę że Włosi wygrają ten mecz. Odkąd pamiętam Włosi nigdy nie grali pięknego footballu, ale zawsze daleko dochodzili. Włosi mają o klase lepszą drużyne od Australii. Każdy włoski zawodnik jest o wiele lepszy od swojego odpowiednika z Australii. Nie widzę możliwości żeby mecz skończył się innym wynikiem niż zwycięstwo Włochów. A styl meczu jak to zwykle bywa z Włochami nie będzie porywający.
Są dwa scenariusze:
1. Włosi w pierwszych minutach strzelą gola i przechodzą do defensywy i od czasu do czasu robią groźne kontry.
2. Włosi spacerują sobie po boisku cały czas kontrolując przebieg meczu, a w ostatnich minutach meczu strzelają gola decydującego o zwycięstwie.

Ale myślę że jednak od początku zaatakują i będą straszyć kontrami Australijczyków.

Do góry
#607905 - 26/06/2006 09:27 Re: [1/8] Włochy - Australia
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
W Betssonie over zoltych 5,5 po 1,58 mysle ze warto probowac mecz o wszystko nikt nogi tu nie odstawi i kartki moga sie dzis posypac

Do góry
#607906 - 26/06/2006 09:28 Re: [1/8] Włochy - Australia
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Rene ależ przywalił z grubej rury pewny awans socceros :
Daj spokój proszę cię z takimi bredniami o czym my mówimy.
Piłkarska potęga bo jest to naród który sukces w piłce nożnej ma olbrzymie przewali z jakąś Australia.
WIęC DLACZEGO WYGRAJą WłOSI:
Australia wyczerpała limit szczęśćia w meczach grupowych to raz.
Umiejętności piłkarskie i taktyczne są po stronie Włochów
Mają więcej indwidualności
Upał im nie przeszkodzi w Włoszech taka pogoda od czerwca do września to normalność.
Mają dobrego doświadczonego trenera
Wreszcie należa do Piłkarskiej Potęgi która w większości turniejów MŚ Europy nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Tzn minimum 8, choć ostatnie turnieje z różnych powodów były poniżej oczekiwań.
Nie ma co liczyć że Włosi zlekceważą przeciwnika bo są głodni sukcesów właśnie z względu na to że mają w pamięci mecz z Koreą gdzie sędzia brutalnie ich skrzywdził.
Dla nich ten mecz jest początkiem drogi na półfinał bo lepszej drogi później Szwajcaria Lub Ukraina wymażyć sobie nie mogli.
Bo w tym turnieju liczą się piłkarskie potęgi które mają i jakieś tam Ekwadory itp po za wyjściem z grupy nie mają na co liczyć.

A TERAZ ARGUMENTY DLACZEGO AWANSUJE AUSTRALIA:
bo im się przyfarci i strzelą gola z niczego , i później Włosi spudłują karnego oraz strzelą 2 gole z spalonych.
No i pomoże im sędzia.

Sorry ale nawet Hiddink tu prochu nie wymyśli, i tak wyjście z grupy było olbrzymim sukces dla Australi.

Jest to turniej faworytów i tak myśle będzie do końca choć w strefie 8 drużyn - ćwierćfinałów poza meczem WŁochy-Szwjcaria/Ukraina naprawdę wszystko się zdarzyć może.

Do góry
#607907 - 26/06/2006 09:44 Re: [1/8] Włochy - Australia
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Ale Australia poazała że świetnie potrafi grać w piłke dobry mecz z Brazylią z Japonią i Chorwacją też zagrali bardzo dobre meczea Włosi niczym wielkim jeszcze mnie niezafascynowali na tych mistrzostwach.

Nie jestem zdania że Australia na 95% przejdzie Włochów ale jesli wygrają to napewno nie jakimś wielkim szczęsciem!

Włochy każdy mecz graja na stojąco twarda obrona i wymuszanie stałych fragmentów gry jakieś kontry kilkoma zawodnikami itd.i to tyle na co ich stać a raczej na co pozwalają Włoscy trenerzy, nie można powiedzieć że taka taktyka sie nie sprawdza ale jeststrasznie nudna dla kibica.

Ja obserwuje Serie A i B już naprawde kilkanaście lat jestem fanem Interu i wiem że wypieranie się Włochów że oni mają już Catenachio za sobą i są teraz inne czay to tylko mydlenie oczu.Widze jak gra Inter, Juventus i inne zespołu z Włoch a przecież na zawodnikach z Włoch Lippi bazuje swoją ekipę.Troche od tej taktyki obronnej odeszeł AC Milan za sprawą swego trenera i to im wychodzi na dobre a reprezrentecja pewnie długo tego nie zmieni i będe zdania że w dzisiejszej piłce z takim podejściem do gry daleko sie nie da dojść.

Do góry
#607908 - 26/06/2006 09:48 Re: [1/8] Włochy - Australia
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Quote:

Sorry ale nawet Hiddink tu prochu nie wymyśli, i tak wyjście z grupy było olbrzymim sukces dla Australi.

a dlaczego nie? Na początku też Australia w opinii większej liczby osób miała nie wyjść z grupy.
Później miała być łatwo "połknięta" przez Brazylię.
I na koniec miała przegrać z Chorwacją.

Jakoś "proch" wymyślił żeby pokonać Japonię, grać jak równy z równym z Brazylią i powstrzymać chorwatów.

Więc może i na Włochów proch wymyśli?

Ja przed MŚ pisałem, że widzę Włochów na tronie i dalej to podtrzymuję, więc jednak muszę uważać, że Włosi wygrają.
Ale to nie będzie łatwy mecz - oba zespoły preferują bardziej siłowy styl gry, mocną stroną obu jest taktyka - tylko że Włosi teoretycznie mają lepszych piłkarzy.

Przewiduję naprawdę ciężki i wyczerpujący mecz (pogoda) - mimo wszystko uważam, że awansują Włosi, ale mogą to uczynić po dogrywce lub fartem po karnych.

Do góry
#607909 - 26/06/2006 09:49 Re: [1/8] Włochy - Australia
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ale Australia poazała że świetnie potrafi grać w piłke dobry mecz z Brazylią

Z Włochami też zagrają dobry mecz i przegrają tak samo jak przegrali z Brazylią.
Brazylia w zasadzie też nie pokazała jeszcze nic nadzwyczajnego na tych mistrzostwach.

Do góry
#607910 - 26/06/2006 10:06 Re: [1/8] Włochy - Australia
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
borinho mozesz mi wytlumaczyc: jak taka Pilkarska Potega jak wlosi ktorzy maja wiecej indywidualnosci, lepsze umiejetnosci taktyczne i pilkarskie miala "ostatnie turnieje z różnych powodów poniżej oczekiwań"? dlaczego to rozne powody nie mialyby zadzialac dzisiaj? dlaczego taka Pilkarska Potega nie potrafila ograc jankesow, ktorzy w pilke kopac nie potrafia? dlaczego uwazasz ze australia wyczerpala limit szczescia w meczach grupowych? ogladales grupowe mecze tej druzyny? czyli wygrana 3:1 z japonia, remis 2:2 z chorwacja i porazka 0:2 z brazylia to byly wyniki bardzo szczesliwe? dlaczego uwazasz ze hiddink prochu nie wymysli skoro od koncowki lat 80 kiedy zdobyl lige mistrzow z psv ciagle "glowkoje" i odnosi sukcesy z kolejnymi druzynami?

Do góry
#607911 - 26/06/2006 10:12 Re: [1/8] Włochy - Australia
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Dzisiejszy mecz Wlochow bedzie dla nich meczem o wszystko, i to akurat nie jest odkryciem:)
Jesli Wlosi odpadna to cala Italia bedzie wieszac na nich psy ze odpadli z z Kangurami ktorzy w opinii ststystycznego Wlocha w pilke grac nie umieja,
niestety niedoceniaja oni geniuszu Hiddinka oraz jego umiejetnosci wybieraia najlepszych rozwiazan w ktorych w moim odczuciu facet jest niemalze doskonaly.
Pisze "niemalze" bo Wlosi sa druzyna ktora gra dokladnie na tyle na ile potrzebuje, a do tego miewaja czesto ta odrobine szczescia ktora jest nieodzowna, inna sprawa ze owe szczescie potrafia sami sprokurowac, a to juz jest spora przewaga nad dzisiejszym rywalem.
Ogolnie ciezki mecz, kursy wg mnie nie odzwierciedlaja dobrze szans obu druzyn,
za Wlochami przemawia wiele ale z drugiej strony maja rywala ktory kierowany przez wybitnego stratega wcale na boisku nie musi okazac sie gorszy, zawodnicy z antypodow doskonale realizuja zalozenia taktyczne naswietlone przez trenera, sa wytrzymali jak wolu, szybcy i calkiem sprytni.
Stawiac dzis spore stawki na Wlochow nie jest najlepszym rozwiazaniem.
Owszem, Wlosi nie pokazali jeszcze nic wielkiego jak do tej pory ale dotychczas nie byli zmuszani do wielkiego wysilku, mecz z USA byl dziwnym meczem ale remis ich urzadzal i nie bylo potrzeby rzucac wszystkich sil.
Jedyne co mnie martwi odnosnie Wlochow ze moga podswiadomie zlekcewazyc rywala, do tej pory ich przecietna gra wystarczala ale dzis moze sie okazac ze Kangury ustawia poprzeczke duzo yzej niz dotychczasowi rywale i moze sie okazac ze odrobienie bedzie bardzo ciezkie
Ogolnie kibicuje Wlochom ale mam spore obawy co do wyniku dzisiejszego meczu, a kurs 7 na Australijczykow jest sporo zawyzony.

Handi +2 na Kangury za 1,55 na ten moment wydaje sie calkiem niezle.
Ostatnio nie weszlo podobne handi na Szwedow ale coz tu duzo pisac, mecz kazdy widzial i wszyscy widzieli ze to nie byli Ci Szwedzi ktorych wiekszosc oczekiwala:)

Zastanawiam sie tez nad overem 2,5 za 2,25.
Dotychczasowe spotkania 2-0, 1-0, 1-0 moze juz czas na kilka bramek??

Do góry
#607912 - 26/06/2006 10:16 Re: [1/8] Włochy - Australia
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja nie postawiłem ani grosza na Włochów, choc przed turniejem uważałem ich za jednego z faworytów.
Wiem, że mecze grupowe, a mecze w fazie pucharowej to die różne bajki.
Natomiast nie przekonują mnie argumenty, że "Wlosi pospacerują sobie po boisku", że "każdy Włoch jest lepszy od swojego australijskiego odpowiednika", że "dla Australii sukcesem było wyjście z grupy"
To nie Polacy, którzy coś tam ugrają i zaczynają liczyc kasę i robić za gwiazdy.
To Włosi są faworytem i muszą ten mecz wygrać, czyli pokonać Australię. A Socceroos nie maja nic do stracenia, a wręcz przeciwnie - mogą tylko zyskać... bo w następnej rundzie trafia na teoretycznie slabszego przeciwnika.
Australijczycy jak dotąd pierwsi tracili bramke w turnieju, a pomimo tego wygrali z Japonia i Zremisowali z Chorwacją.
Ten remis da im dodatkowy impuls i wyzwoli w nich jeszcze wiekszą chec do gry. A kto zna Australijczyków, ten wie, jak waleczny to narod. Kto nie zna - mógł to zobaczyć z Chorwacją.
Włosi moze i maja nazwiska, ale Australijczycy też
tylko ja u Włochów widzę regres, a Socceroos są na fali wznoszącej.
Włosi dobrze graja, jak im idzie, czyli jak pierwsi strzelą bramkę. Nawet jak to im się uda, to sie przejadą, bo ja jestem na 100% pewien, że Australia też cos strzeli. A jak strzeli jako pierwsza ( tak chyba bedzie ) to będzie zdiwkienie i Wlochów i nerwy.
Ten rywal jest dla Włochów najgorszym z najgorszych, bo Australijczycy grają ofensywnie i są przy tym bardzo nieobliczalni. Wlosi nie zagraja na zero, to im sie nie uda.

Wlosi na razie pokazali sporo slabości. Cieńko gra druga linia. Wszyscy zawodnicy z tej formacji są pod formą.
Obrona też jest niepewna
Napastnicy mnie przekonuja najbardziej, ale oni muszą dostawać dobre piłki, no i jeden ( bo tak chyba zagraja Włosi ) to za mało na Socceroos

Pogoda chyba nie będzie miała wpływu, a jeśli juz to będzie handicapem Australijczyków, bo widać, że z kondycja u Włochów nie za bardzo. Mieli trudny sezon i sporo kontuzji

Do góry
#607913 - 26/06/2006 10:19 Re: [1/8] Włochy - Australia
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

jak taka Pilkarska Potega jak wlosi ktorzy maja wiecej indywidualnosci, lepsze umiejetnosci taktyczne i pilkarskie miala "ostatnie turnieje z różnych powodów poniżej oczekiwań"? dlaczego to rozne powody nie mialyby zadzialac dzisiaj?

Nie pamiętam wszystkich turniejów Włochów, ale ten ostatni z Koreą Włosi przegrali z oczywistego powodu - sędzia był 13 zawodnikiem Korei.
A dziś Włosi grają w siebie, a Australijczycy są gośćmi na ziemi europejskiej.
Quote:

dlaczego taka Pilkarska Potega nie potrafila ograc jankesow, ktorzy w pilke kopac nie potrafia?

Najwyraźniej Włochom nie chciało się grać w tamtym meczu. U drużyn o tej klasie to normalna rzecz, że nie w każdym meczu chce im się grać. Jednak mecz z Australią jest meczem o bardzo wysoką stawke i w tym meczu Włosi nie będą się aż tak bardzo obijać.

Do góry
#607914 - 26/06/2006 10:35 Re: [1/8] Włochy - Australia
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Każdy wie jaki to był turniej w Korei kreczmer .
Z europejskich drużyn niemal wszyscy faworyci odpadli.
A w meczu Koreą grali przeciw sędziemu.
Me kompletnie im nie wyszły ale jak im nie wychodzi w turnieju to odpadają z reguły w grupie a nie w 1/8 finału.
Tu gramy w Europie , i właśnie fakt braku sukcesu od roku 2000 sprawi że włosi przebiją się do 8 .
Widziałem mecze wszystkie podczas tego mundialu i wiem że nic 2 razy się nie zdaża.
Australia z Chorwacją równie dobrze mogła przegrać gdyby nie gol z kilkumetrowego spalonego .
2 sprawa myślicie że Buffon to jest tak słaby golkiper jak Kawaguchi z Japoni skończmy z marzeniami tutaj mamy do czynienia z czołowym golkiperem świata.
Jak by te MŚ był w w kraju Azjatyckim lub Australii to Kangury miały by szanse , ale nie na Europejskiej ziemi która będzie sprzymierzeńcem Włochów. Jest masa argumentów które wyjdą podczas gry i tak jak mówie jeśli Australia by awansowała to po jakimś mega farcie ale nie dzięki lepszej grze.
Kolejna sprawa : mecze grupowe zdobyli : 7 punktów w 3 meczach to 2 z najlepszych możliwych wyników a liczą się punkty a nie słaba gra w jednym meczu. Zresztą ta grupa była grupą śmierci i była najtrudniejsza z wszystkich walka odbywała się tu do końca.
Ja uważam że to był by koniec świata przynajmniej dla Włochów gdyby dziś odpadli z Australią

Do góry
#607915 - 26/06/2006 13:15 Re: [1/8] Włochy - Australia
rawol Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/01/2005
zupelnie nie wiem dlaczego widzicie jakas szanse dla Australii??
Wlosi graja zle na tych mistrzostwach? o czym Wy piszecie? rozumiem ze chcielibyscie ogladac pilke efektowna piekna jak w wykonaniu Hiszpanii czy Portugalii Brazylii,nic z tych rzeczy to pilka wloska oparta na obronie swietnym wyprowadzaniu kontry, wlosi wg mnie graja bardzo dobrze na tych mistrzostwach a obrona swietnie wspolpracuje z druga linia, ghana nie strzelila, czesi nie stworzyli okazji w polu karnym do strzelenia bramki jedynie Nedved probowal z dystansu usa nie oddalo celnego strzalu bramka-samoboj, wg mnie wlosi w tym meczu bramki nie straca a czy gilardinio inzaghi- ktory potrzebuje 3-4 sytuacji by strzelic 1 bramke cos ustrzela zobaczymy, ogladalem wywiady z zawodnikami i hiddinkiem oni juz nie wierza mowia o wielkiej Italii i sukcesie wyjscia z grupy gdzie mieli lepsze zespoly od siebie, kazdy wloski pilkarz przerasta kangura o klase wiec ja bym nawet 10 groszy w tym meczu nie postawil na Australie...
jak bedzie zobaczymy juz za 2,5 godziny

Do góry
#607916 - 26/06/2006 13:33 Re: [1/8] Włochy - Australia
Bocian20002 Offline
member

Meldunek: 12/06/2004
A nie widzicie wartości w Asian Handicapie na Australię +1 za 1.88 w expekcie?

Jakoś nie widzę tutaj Włochów wygrywających dwoma bramkami, zwłaszcza w kontekście informacji, jakoby Juve zostało zdegradowane do Serie B i pozbawione dwóch ostatnich tytułów mistrzowskich, a Milan ukarany -20 pktami na początku kolejnych rozgrywek ligowych.

Poza tym Totti bez formy, Nesta nie zagra a Włosi są przerażeni Hiddinkiem, który rozbił ich Koreą i napsuł krwi ze swoim PSV w meczu z Milanem w LM w zeszłym sezonie...

AH +1 na Australię - do rozważenia

PS. Nie obstawiałem nic od roku chyba, bo przerzuciłem się na pokera - ale rozważam puszczenie kilkudziesięciu dolców na ten bet - jeżeli ktoś z Was widzi racjonalne przesłanki przeciwko, to proszę je szybciutko przedstawić

pzdr

boc

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >