#607808 - 24/06/2006 19:59
[1/8] Hiszpania - Francja
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#607809 - 27/06/2006 06:32
Re: [1/8] Hiszpania - Francja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Hiszpania-Francja 1 kurs 2.35 (TOTO-MIX) Hiszpania-Francja(+1,5) 1 kurs 5,9 (TOTO-MIX) Hiszpania-Francja (aw.) 1 kurs 1.6 (TOTO-MIX) Hiszpania-Francja (over) kurs 1.95 (TOTO-MIX)
Drużyna Francji rzutem na taśmę prześliznęła się do fazy grupowej.Miała jednak ułatwione zadanie bo spotykała się z reprezentacją TOGO,która wykłucała się o pieniądze i nie prezentowała jakiegoś porywającego stylu,grała po prostu słabo.Trzeba jednak oddać to Francuzom,że musieli wygrać 2 bramkami i to zrobili,to w jakimś tam stopniu charakteryzuje drużynę.Hiszpania w przeciwieństwie do Francji fazę grupową przeszła bez problemowo,wygrywając wysoko swoje mecze,oprócz spotkania z Arabią Saudyjską ale tam grały rezerwy.Na pewno jakiś wpływ będzie miało to,że większość graczy z Hiszpanii odpoczywało sobie w meczu z Arabią i wyjdą na dużej świeżości.Hiszpania jest według mnie zdecydowanym faworytem tego meczu bo prezentuje w tym turnieju lepszy futbol niż Francuzi.Grają dokładnie no i mają wspaniałego F.Torresa,który gra naprawdę wyśmienicie.Co by tu powiedzieć o żabojadach,nie grają za dobrze w tym turnieju,remisy ze Szwajcarią i Koreą dobrego świadectwa im nie wystawiają,a w szczególności spotkanie z Koreą to co grała wtedy Francja to była krótko mówiąc kaszana.Francja nie ma na tą chwilę zawodników,podstarzały Barthez,który gra bardzo niepewnie w bramce,Gallas,Thuram,Zidane,Vieira też najlepsze lata gry mają już za sobą.Francja nie ma po prostu zawodników,którzy będą grali pełne 90 minut na wysokim poziomie.Hiszpania jest według mnie jednym z faworytów do zagrania w finale tej imprezy i powinna potwierdzić to w meczu z Francuzami.Powiem szczerze,że handicap na to spotkanie wydaje mi się bardzo ciekawym rozwiązaniem kurs 5.9 nic tylko próbować,myślę,że Hiszpanie zaaplikują Francji 2 razy więcej bramek,nie wiem czy wogóle Francuzom uda się jakąś strzelić.Stawiam na 2 wyniki 2:0 , 3:1.
|
Do góry
|
|
|
|
#607810 - 27/06/2006 07:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Z Vieirą kolega przesadził że ma najlepsze lata za sobą, bo prawdę mówiąc obok Henryka to najlepszy zawodnik kogutów. Ja sądze że tradycji stanie sie zadość i Hiszpanie dziś spakują manele, a kurs przedni
|
Do góry
|
|
|
|
#607812 - 27/06/2006 09:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Ja jako fan Hiszpanów typuję ich awans, jednak tego meczu chyba u buków nie zagram, a jeśli już to na awans, nie na zwyciestwo w regulaminowym czasie gry. Hiszpanm, jak im kibicuję, tak uważam ich za team czasem nieprzewidywalny. Historia tegop nauczyła. Na pewno spotkanie będzie bardzo zaciętye i pełne walki, abstrachując od aktualnej dyspozycji Francuzów, którzy według mnie mogą swych szans upatrywać w rzutach karnych, gdyż ogólnie rzecz biorą aktualnie są zespołem słabszym od Hiszpanów. Mam nadzieje, ze kopacze nie zaskoczą mnie dziś niemiło i będe mógł oglądac Espanię w ćwierćfinale MŚ
|
Do góry
|
|
|
|
#607814 - 27/06/2006 10:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
Quote:
Z Vieirą kolega przesadził że ma najlepsze lata za sobą, bo prawdę mówiąc obok Henryka to najlepszy zawodnik kogutów. Ja sądze że tradycji stanie sie zadość i Hiszpanie dziś spakują manele, a kurs przedni
tylko to nie wynika z ich dobrej gry tylko ze slabej gry pozostalych reprezentantow, dlatego na tle reszty druzyny prezentuja sie wyjatkowo dobrze.
|
Do góry
|
|
|
|
#607815 - 27/06/2006 11:37
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Wszyscy typują Hiszpanów więc pewnie żabojady awnasują. Tak to juz jest. Pozatym od lat wiadomo że Hiszpanie niepotrafią grać na turniejach. Francja WIN 3.45 Expekt
jak dla mnie to nie jest żaden argument...czyli co, wypadałoby grac zawsze przeciwko faworytom bo ci na których się stawia, zawodzą? No sorry, ale tak jest może w 10% przypadków. Bo tak się składa ze jak stawiasz na faworyta i trafiasz to nie robisz z tego afery bo tak miało być.Tylko wałki się rozpamiętuje.
A co do tego że Hiszpania nie jest drużyną turniejową...hmm no cóz, wszystko musi miec kiedyś swój kres lub jakis wyjatek od reguły. Każde mistrzostwa to już inny zespół, inni zawodnicy, trener. Jednym słowem te argumenty mnie nie przekonują.
|
Do góry
|
|
|
|
#607816 - 27/06/2006 11:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Niby Hiszpania jest faworytem - tak przynajmniej mówią kursy i gra w turnieju obu drużyn. Jeśli spojrzeć na nazwiska i osiągnięcia, to faworytem są Francuzi. Hiszpania w roli faworyta, nie, nie, ja się nie piszę! Oni mogą rozwalić żabojadów ze 4:0, ale równie dobrze mogą przegrać. Piszecie, że kurs na Hiszpanię dobry. A jaki on tam dobry?! Handicap też mi się nie podoba, bo Hiszpania w MŚ gra ładnie, ale odpada. Nie znaczy to, że trzeba grać na Francję. Choćby z tego powodu, że to Hiszpania nie przegrała od dawna. Francja niby dziadki, ale wcale nie muszą przegrać. Doświadczenie jest po ich stronie. Mają też Henry'ego, który jest w stanie samemu przesądzić o losach meczu. Do innych też bym się nie czepiał. Jest jeszcze jedno - Hiszpania nie umie grać z żabojadami! Reasumując - dla mnie najlepszy typ to zagrać na remis. Ten kurs jest dobry, a rozstrzygnięcie - prawdopodobne. Chciałbym, by dalej poszli Hiszpanie, bo im kibicuję. Obawiam się, że awansować mogą żabojady i spotkaja się z Brazylią. Tak już było i oby się nie powtórzyło Mam nadzieję, że El Nino i Villa włożą żabojadom po brameczce i odeślą ich do jakiegoś paryskiego muzeum
|
Do góry
|
|
|
|
#607817 - 27/06/2006 14:35
|
Pooh-Bah
|
Przypadek??? Sędzią meczu Hiszpania - Francja jest... Włoch, Roberto Rosetti Wczoraj hiszpański sędzia podarował awans Włochom, dyktując karnego z kapelusza. Nic nie sugeruję, ale obsada sędziowska co najmniej zastanawiająca
|
Do góry
|
|
|
|
#607818 - 27/06/2006 17:10
|
Profesor
|
Quote:
Przypadek???
Sędzią meczu Hiszpania - Francja jest...Włoch, Roberto Rosetti
Wierzę że to Hiszpanie awansują dalej nie dlatego że pomogą im w tym sędziowie a dlatego że na ta chwilę mają zdecydowanie lepszy zespół niż Francuzi.Wielu znakomitych młodych zwodników głodnych sukcesu i co najważniejsze w wysokiej formie El'Ninio Villa oraz Ci od których zależy jeszcze więcej bo kreowanie gry - Xavi Reyes Xabi Alonso Iniesta Fabregas.Tyły pod kontrolą "Tarzana" napewno nie pozwolą na wiele Heny'emu który zresztą nie jest w najwyższej formie więc siłą rzeczy nie jest tak grozny jak był choćby w rozgrywkach LM.
Zapowiada sie intresująca Corrida gdzie wroli skazanego na śmierć byka ekipa Francji będąca u schyłku swoich miedzynarodowych sukcesów
Viva Espanya
|
Do góry
|
|
|
|
#607821 - 27/06/2006 17:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Myślę,że to będzie raczej spokojny i underowy mecz,ale kurs na under śmiesznie niski-na poziomie 1.47.I tak sobie myślę,że może warto zagrać remis do przerwy po 1.85?Co wy na to?
|
Do góry
|
|
|
|
#607822 - 27/06/2006 17:49
|
Pooh-Bah
|
Nie wiem czy jestem w błędzie,ale wydaje mi sie,że nie ma transmisji tego meczu w tv.Czyżbym był w błędzie?
|
Do góry
|
|
|
|
#607823 - 27/06/2006 17:54
|
Profesor
|
Quote:
Nie wiem czy jestem w błędzie,ale wydaje mi sie,że nie ma transmisji tego meczu w tv.Czyżbym był w błędzie?
Zależy co masz na mysli pisząc tv
Napewno spotkanie pokaże Polsat Sport Extra oraz Polsat główny
|
Do góry
|
|
|
|
#607825 - 27/06/2006 18:02
|
Pooh-Bah
|
Quote:
jesli nie masz PS extra, to mecz pokazuja na Polsacie otwartym o 20.50. http://polsat.com.pl/?wh=0
Dzięki, uspokoiłeś mnie.W programie tv na Wirtualnej Polsce jest o tej porze jakiś film-pewnie jakaś pomyłka. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#607826 - 27/06/2006 18:10
|
Carpal Tunnel
|
Ja wam jeszcez raz powtarzam,Hiszpania wygrywa dzisiaj różnicą 2 bramek i w następnej fazie turnieju pokazuje gdzie jest miejsce wielkich gwiazdeczek z Brazylii.Mój typ na dzisiaj to 2:0 lub 3:1 dla hiszpanów,sam Torres na pewno coś ukłuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#607827 - 27/06/2006 18:18
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Ja wam jeszcez raz powtarzam,Hiszpania wygrywa dzisiaj różnicą 2 bramek i w następnej fazie turnieju pokazuje gdzie jest miejsce wielkich gwiazdeczek z Brazylii.Mój typ na dzisiaj to 2:0 lub 3:1 dla hiszpanów,sam Torres na pewno coś ukłuje.
No tak a powiesz nam dlaczego i jak to zrobi
|
Do góry
|
|
|
|
#607828 - 27/06/2006 18:21
|
addict
Meldunek: 05/10/2005
|
Quote:
Quote:
Odpowiedź na Twoje pytanie jest w 2 poście w tym temacie...
|
Do góry
|
|
|
|
#607831 - 27/06/2006 18:46
|
Profesor
|
Quote:
Myślę że warto to zagrać za drobne. Albo atak Hiszpanii rozniesie obronę Francji, albo Francuzi z kontry strzelą kilka bramek Hiszpanom i na końcu Hiszpanie strzelą jedną honorową.
Raczej skłaniałbym sie ku tej pierwszej wersji bo co może zrobic Henry "który jest w niesamowitym gazie"
|
Do góry
|
|
|
|
#607833 - 27/06/2006 19:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja gram zdecydowanie Francuzów.....mysle ze buki musza oddac im to co zabrali 4 lata temu...
|
Do góry
|
|
|
|
#607834 - 27/06/2006 20:02
|
Profesor
|
Quote:
Ja gram zdecydowanie Francuzów.....mysle ze buki musza oddac im to co zabrali 4 lata temu...
No to jest argument jak ch***
|
Do góry
|
|
|
|
#607836 - 27/06/2006 20:50
|
Pooh-Bah
|
Stoin a może twe rozumowanie jest hujo.....??? moze jeszcze jakis błyskotliwy komentarz : )?albo podkreslenie jakich to wspaniałych pilkarzy ma Hiszpania.....Przy 1:0 dodatkow symbolicznie ( ale jednak) zagrałem za po kursie 9.0 : ) Jestem ciekaw jak duzo dzis ludzie na livbetingu przepieprzyli pieniazkow......
|
Do góry
|
|
|
|
#607837 - 27/06/2006 20:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
Odpowiedź na Twoje pytanie jest w 2 poście w tym temacie...
//Jakie rozumowanie taki typ
|
Do góry
|
|
|
|
#607838 - 27/06/2006 21:00
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Wiekszosc gra Hiszpanie, ze wzgledu na poprzednie mecze rzeczywiscie wszystko wskazuje na Hiszpanow. Jednak z tego co pamietam H. zawsze dawali ciala na takich imprezach, dlatego delikatnie po kursie 2.4 poszlo na awans Francji. Powodzenia wszystkim:)
Francja 3:1 FT
Nie napisze ze 'IZI' bo jeszcze kolega t. na mnie naskoczy, niech bedzie ze to byl fart. Pozdrawiam trzezwo myslacych
|
Do góry
|
|
|
|
#607841 - 27/06/2006 21:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Quote:
Bo to był fart.
Przecież ten wolny, po którym padła bramka na 2:1 to była symulacja Henry'ego. To on powinien dostać żółtą kartkę. Po raz kolejny sędziowie decydują o wyniku meczu
... a 13 min i 26 sekund wcześniej sędzia nie gwizdnął oczywistego wolnego dla Francji. I kto wie jak potoczyłyby się piłki w tym meczu? Może nawet byłoby 4:1 dla Hiszpanii albo 5:3 dla Francji ...
|
Do góry
|
|
|
|
#607842 - 27/06/2006 21:12
|
Profesor
|
Quote:
Stoin a może twe rozumowanie jest hujo.....??? moze jeszcze jakis błyskotliwy komentarz : )?albo podkreslenie jakich to wspaniałych pilkarzy ma Hiszpania.....Przy 1:0 dodatkow symbolicznie ( ale jednak) zagrałem za po kursie 9.0 : ) Jestem ciekaw jak duzo dzis ludzie na livbetingu przepieprzyli pieniazkow......
Nie sądze by moje rozumowanie było chujowe.Zawiedli Hiszpanie a nie mój tok myślenia natomiast twoje argumenty są conajmniej śmieszne.
Może rozwiniesz ta błyskotliwą wypowiedz o tym że "buki oddadzą to co zabrali 4 lata temu" ?
|
Do góry
|
|
|
|
#607844 - 27/06/2006 21:17
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Co za ironia, główny starał się jak mógł, aby sędziować idealnie, a cyrk odwalił liniowy razem Henrym, no cóż do tego doprowadzają wszystkie te rekalmy, jeden z drugim ciągle je kręci, że nie odróznia już planu o boiska, ale w sumie lepszym partnerem do trenigu dla Brazyliczyków będą Francuzi, ich obrona zmusi ich trochę do ruszenia głową, ale trudno mieć wątpliwości, kto awansuję dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#607847 - 27/06/2006 21:27
|
Pooh-Bah
|
Skad ja wiedzialem ze wszyscy beda sie dopatrywali zbiegu okolicznosci......Gratuluje RENE i EXPERTO trzeźwego i opartego na faktach i załozeniachg podejscia do sprawy: )
Do Stoina: Przeciesz moja mysl była hu...wiec po co chcesz znac jej sens??? nie lepiej przejzec jakies statystyki badz ppoprzednie mecze Hiszpanow w TV obejzec... i delektowac sie jak wpsaniale grali?...a dzis jakas niesamowita niemoc...nawet 3 razy na bramke nie udało im sie strzelic....no ale NAPEWNO to była słabosc dnia;)
|
Do góry
|
|
|
|
#607849 - 27/06/2006 21:39
|
Profesor
|
Quote:
Przeciesz moja mysl była hu...wiec po co chcesz znac jej sens???
Czy była ch***a ? Ja tego nie napisałem.Może dla kogoś była dla mnie była śmieszna.
Czytasz to co pisze czy nie ?
Nie chce znać jej sensu bo ona go nie ma.Chciałbym żebys ją rozwinął
|
Do góry
|
|
|
|
#607850 - 27/06/2006 21:41
|
Pooh-Bah
|
Stoin: Inteligentny człowiek cofnał by sie 4 lata wstecz...do czasow pewnej cyklicznie rozgrywanej na swiecie imprezy i przypomniał sobie jaka przysługe dla bukow zrobili wtedy francuscy kopacze....koniec rozwiniecia mysli: ) reszte kumaci sie domysla...: )
|
Do góry
|
|
|
|
#607851 - 27/06/2006 21:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Quote:
Dla mnie graczem meczu był Makelele - to jest wymiatacz światowego formatu
true... true Makelele = profesor
Podzielam opinie,ze Francja zasluzenie wygrala. Niektorzy pisza,ze nic nie pokazala?? A ja sie pytam: - kto zaprezentowal jak zwykle obrone na wysokim poziomie?? - mieli isc na wymiane ognia z Hiszpanami?? - kto stworzyl grozniejsze sytuacje?? (Hiszpanie poza karnym, bodajze zadnej).
Francuzi grali to co potrafia najlepiej: defense I z tej obrony wyprowadzali grozne kontry. Hiszpanie nie potrafili sobie z tym poradzic. Za malo moim zdaniem wykorzystywali skrzydla.
A co do meczu z Brazylia,to jezeli ktos uwaza,ze Ronni i spolka pojada ich latwo, to zycze powodzenia
Pozdrawiam IGOR
|
Do góry
|
|
|
|
#607852 - 27/06/2006 22:04
|
Pooh-Bah
|
Kibicowalem Hiszpanom, ale żabojady, których nie lubię, wygrały zasłużenie. Nie zganiałbym porażki Hiszpanii na wolnego, bo faktycznie, Henry zasymulował wyśmienicie i faul powinien być w drugą stronę. Ale też Hiszpanie mieli czas ustawić się do wolnego i zażegnać niebezpieczeństwo. To nie wolny był przyczyną ich porażki, ale gra, która toczona była w jednostajnym tempie. Hiszpanie nie potrafili zaskoczyć dobrej obrony Francuzów i praktycznie nie wypracowali sobie czystych sytuacji do strzelenia bramki. W obronie popełnili sporo błędów i dlatego przegrali. Mi najbardziej podobał się Franck Ribery. Kilka razy mocno zamieszał, no i strzelił bramkę. Wiecej świeżej krwi u żabojadów by się przydało, choć akurat w tym meczu dziadki spisały się! U Hiszpanów trudno kogoś wyróżnić, bo takiego zawodnika nie było. Wszyscy zagrali przeciętnie. Wydaje mi się, że za późno weszli Luis Garcia i Joaquin, choć ja bym zdjął nie Raula i Villę ( czyli dwóch napastników ) ale Villę i Fabregasa. Zdjęcie Xaviego też było błędem. Trzeba było zdjąć przecietnego Xabiego Alonso
|
Do góry
|
|
|
|
#607853 - 28/06/2006 06:25
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Odniosłem wrażenie, że u Hiszpanów wyszło wczoraj to, co niestety dla nich jest piętą Achillesową, owszem grają w wielkich klubach, ale nie oni stanowią o ich wielkości, często świecą blaskiem większych gwiazd, które biegają obok nich i w reprezentacji pobadają w 'polski syndrom' (zachowując odpowiednie proporcje ) - gdy im idzie to wspinają się na wyżyny, a gdy napotykają trudności, gdy mecz nie wyłania u nich lidera/-ów, nagle gdzieś to powietrze ucieka i przypominają trochę dzieci we megle, no ale to drużyna ma potnecjał, maja super pokolenie i mają genialnego trenera - na ławce Liverpoolu, jak pójdą po rozum do głowy i dadzą Benitezowi reprezentacje, to ME i MŚ w RPA mogą być ich.
|
Do góry
|
|
|
|
#607854 - 28/06/2006 06:27
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Quote:
Quote:
Wszyscy typują Hiszpanów więc pewnie żabojady awnasują. Tak to juz jest. Pozatym od lat wiadomo że Hiszpanie niepotrafią grać na turniejach. Francja WIN 3.45 Expekt
jak dla mnie to nie jest żaden argument...czyli co, wypadałoby grac zawsze przeciwko faworytom bo ci na których się stawia, zawodzą? No sorry, ale tak jest może w 10% przypadków. Bo tak się składa ze jak stawiasz na faworyta i trafiasz to nie robisz z tego afery bo tak miało być.Tylko wałki się rozpamiętuje.
A co do tego że Hiszpania nie jest drużyną turniejową...hmm no cóz, wszystko musi miec kiedyś swój kres lub jakis wyjatek od reguły. Każde mistrzostwa to już inny zespół, inni zawodnicy, trener. Jednym słowem te argumenty mnie nie przekonują.
Nieważne jest przekonać kogoś do swojego typu, ważne jest żeby wygrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#607855 - 28/06/2006 07:36
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nieważne jest przekonać kogoś do swojego typu, ważne jest żeby wygrać.
to fakt, ważne żeby wygrać, ale na takim forum dobra argumentacja jest rzeczą cenną. Taka jest prawda, ze cięzko było odpowiednio uargumentować ten typ. I myślę, ze roznie mógł się ten mecz jeszcze skończyć gdyby sędzia np. nie gwizdnął tego wolnego z którego padł gol. A mógł tego przecież nie odgwizdać...
No ale cóż, stało się. Francuzi szczególnie w drugiej połowie grali lepiej i zanosiło się na to ze coś wpadnie do siatki hiszpańskiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#607856 - 28/06/2006 08:33
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Odniosłem wrażenie, że u Hiszpanów wyszło wczoraj to, co niestety dla nich jest piętą Achillesową, owszem grają w wielkich klubach, ale nie oni stanowią o ich wielkości, często świecą blaskiem większych gwiazd, które biegają obok nich i w reprezentacji pobadają w 'polski syndrom' (zachowując odpowiednie proporcje ) - gdy im idzie to wspinają się na wyżyny, a gdy napotykają trudności, gdy mecz nie wyłania u nich lidera/-ów, nagle gdzieś to powietrze ucieka i przypominają trochę dzieci we megle, no ale to drużyna ma potnecjał, maja super pokolenie i mają genialnego trenera - na ławce Liverpoolu, jak pójdą po rozum do głowy i dadzą Benitezowi reprezentacje, to ME i MŚ w RPA mogą być ich.
Ja myślę, że tu nie chodzi o liderów czy gwiazdy, bo takich Hiszpanie mają i mieli zawsze. W La Liga gra wielu, którzy stanowią o sile swoich klubów, co widać zarówno w
samej lidze i rozgrywkach międzynarodowych. Nie przekłada sie to na reprezentację. Problem jest w mentalności Hiszpanów i ich podejściu do piłki. Hiszpania, jako reprezentacja, nie ma mentalności zwycięzcy, brakuje im takiego włoskiego cwaniactwa. Liczy się ładna gra, posiadanie piłki, dużo podań i gry w środku pola. Do tego dochodzi słaba gra w obronie. Wszystkie te mankamenty wyszły wczoraj i skończyło się to tak, jak... zawsze się kończy. Jeśli Hiszpanie trafią na dobrze zorganizowanego przeciwnika ( szczególnie w obronie ) to są bezsilni. Francuzi zagrali bardzo dobrze w tyłach. Czwórkę obrońców wspierali świetni Vieira i Makelele, a także cofający się Malouda i Ribery. Hiszpanie wciąż grali to samo, choć wszystkie ich ataki ( pozycyjne ) zatrzymywały się na 30 - 40 metrze Grając cały mecz to samo i - co gorsza - w jednakowym tempie, odebrali sobie szansę do szybkich kontr, akcji oskrzydlających, a tym samym nie wykorzystali potencjału
jak mają poszczególni zawodnicy. Tacy zawodnicy jak Torres, Villa, Joaquin czy Garcia to nie są gracze do ataku pozycyjnego, ale do kontry lub szybkiej kombinacyjnej
gry, akcji 1 na 1. Ich szanse na wygranie czegoś w powietrzu z rosłymi i twardo grającymi obrońcami są małe. Im bliżej końca, tym coraz bardziej zaczęli się gubić i popełniać błędy. Po raz kolejny wyszło, że obrona Hiszpanów jest słabiutka. Jest tam Puyol, jest bezbarwny Pablo oraz Pernia i Ramos. Ci dwaj ostatni zdecydowanie lepsi w okcjach
ofensywnych jak w destrukcji. Puyolowi, który przez długi czas grał na boku, brakuje trochę centymetrów lub silnego i zdecydowanego partnera na środku. Ta formacja jest za miękka, brakuje tu ludzi potrafiacych bezpardonowo walczyć z przeciwnikami, szczególnie w powietrzu. Pokazała to bramka strzelona przez Francuzów po problematycznym wolnym.
Te pokolenie jest rzeczywiscie fajne i byłoby szkoda, by się zmarnowało. Ja myślę, że Hiszpanom potrzebny jest dobry trener zagraniczny, który nieco inaczej ustawi ich
grę, a przede wszystkim zbuduje solidną defensywę, bo bez tego na poziomie reprezentacyjnym ani rusz. Hiszpanie mieli dobrą obronę w Korei, tylko wtedy prowadził ich obrońca - Jose Antonio Camacho W Korei przegrali z... sędzią i kontuzjami ( napastnicy ) Benitez, moim zdaniem, to nie jest dobry kandydat do objęcia reprezentacji Ja uważam, że Hiszpanie powinni sięgnąć po zagranicznego trenera, który zmieni sposób ich gry, nauczy ich trochę cwaniactwa, a przede wszystkim nauczy ich
wygrywać ważne mecze. Trenera, który będzie potrafił wykorzystać potencjał poszczególnych piłkarzy. Ja widzę tu Hiddinka albo Cruyffa.
|
Do góry
|
|
|
|
#607857 - 28/06/2006 10:20
|
Profesor
|
Zgadzam się z rene - ta Hiszpania ma wielu znakomitych piłkarzy którym może zazdrościć większość reprezentacji zarówno w europie jak i na świecie na czele z Polakami ale czy nie mają mentalności zwycięzców ??? Coś w tym musi być ale ten problem pojawia sie dopiero w wieku seniora.Młodzi Hiszpanie co chwile sięgają po tytuły młodzieżowych mistrzów europy, świata może rzadziej ale jednak potrafia wygrywać duże imprezy.Podobny problem istnieje w Polsce - mamy bardzo zdolną młodzież niestety problem pojawia sie w momencie przejścia z wieku juniora do seniora.Przestają sie rozwijać piłkarsko,zaczynają mysleć o wszystkim innym ( kasa ) tylko nie o cięzkim treningu i graniu w piłkę. Co do Hiszpani - tej reprezentacji naprawdę niewiele brakuje do ideału ale nie mają czegoś co mają np Francuzi a raczej kogo mają - Makelele. W każdej dobrej drużynie powinna być hierarchia - powinni być ludzie od kreowania gry zwolnieni od cięzkiej pracy w defensywie, powinni być gwiazdy którzy mają wolną ręke jesli chodzi o poczynania na boisku. powinien być charyzmatyczny kapitan który ogranie te całe towarzystwo ale powinni byc tez ludzie od "czarnej roboty" takim jak jest Makelele. Hiszpanie niestety nie mają takiego człowieka.Mają Xavi'ego Cesca Xabi'ego Alonso czy Inieste - wszyscy oni są znakomici technicznie , kreatywni itd natomiast w obronie graja za miękko.Hiszpanie nie mają takiego "skur******" który potrafi uprzykrzyć życie przeciwnikowi w środku pola.Owszem Marchena czy Albelda to są boiskowe "chujki" ale jednak nie ta inteligencja gry co Cloude M Apropo argumentacji niektórych typów w tym temacie czy w innym. Ja wychodzę z założenia że "Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znalezć"
|
Do góry
|
|
|
|
#607859 - 28/06/2006 19:45
|
Pooh-Bah
|
Stoin: Tak tak tak....lepiej pisać długo i zawile...pisać rozprawki na pół strony ....Wiele Ci to napewno pomoze jak Typ jest do du...: )
|
Do góry
|
|
|
|
#607860 - 28/06/2006 20:50
|
Profesor
|
Quote:
Stoin: Tak tak tak....lepiej pisać długo i zawile...pisać rozprawki na pół strony ....Wiele Ci to napewno pomoze jak Typ jest do du...: )
A co ty tak cfaniakujesz smarku ?
Trafiłes kurs 2.4 i zwariowałeś ?
Jeśli jestes taki cfaniak to podziel się swoimi spostrzeżeniami.Za kogo teraz buki oddadzą pieniądze ?
Za finał z mś z 86 roku ?
Skonczyłem z toba dyskusje.
|
Do góry
|
|
|
|
#607861 - 28/06/2006 20:56
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Quote:
... gra francuskich dziadków niż ich rówieśników z Brazylii.
heh
Średnia lat urodzenia zwodników pierwszej 11 spotkań 1/8 finału.
Niemcy 78,8 Argentyna 77,8 Włochy 76,8 Brazylia 76,6 Francja 76,1
A jeśli w Brazylii zejdą Cafu i Roberto Carlos (a za nich wejdą Cicinho oraz Gilberto) średnia wzrośnie do poziomu Argentyny.
|
Do góry
|
|
|
|
#607862 - 28/06/2006 21:16
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Quote:
A co ty tak cfaniakujesz smarku ?
Trafiłes kurs 2.4 i zwariowałeś ?
Jeśli jestes taki cfaniak to podziel się swoimi spostrzeżeniami.Za kogo teraz buki oddadzą pieniądze ?
Za finał z mś z 86 roku ?
Skonczyłem z toba dyskusje.
Po pierwsze:proponuje bys smarka poszukał w okolicach własnego nosa lub obejzał sie wsrod rodziny z pewnoscia go znajdziesz...... Po drugie: jak człowiek nie trafia Typow to staje sie nerwowy i agrysywny jak Ty teraz wzgledem otoczenia no ale coz moze kiedys bedzie lepiej.... Po trzecie:prezentujesz soba niski poziom i pewnych rzeczy zapewne nawet w dłuższym horyzoncie czasowym nie zrozumiesz. Wierz w swój sport i jego czystość i zapychaj kasą kieszenie buków.: ) Po czwarte: Nie cfaniakuje i nie trafilem kursu 2.4 tylko 2.25...nie zamierzam Ci nic tłumaczyc ani z Toba dyskutowac..i dziwie sie ze jeden nietrafiony typ moze byc przyczyna powstania takiego jadu w człowieku: )
|
Do góry
|
|
|
|
#607864 - 29/06/2006 11:50
|
Pooh-Bah
|
Experto: Te mistrzostwa sa dośc dziwne mysle ze ogolnie w fazie grupowej wszystko wchodziło jak w masło ( nie wiem czy sie w tym ze mna zgodzisz)...ale teraz juz trudniej..... bo awans Ukraincow czy wygrana Francuzów to jednak małe niespodzianki..pierwszy faworyt na mistrza juz odpadł patrz HISZPANIA..... kto odpadnie teraz? kogo EXPERTO widzisz w finale?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|