Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#606408 - 24/06/2006 15:39 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Niestety w 1/8 finalu a i obawiam sie ze w 1/4 i 1/2 juz jest pozamiatane. Droge do finalu utorowano Niemcom i zalatwi im sie miejsce w finale. Za powazne inwestycje poszly co by nie musialo sie to zwrocic - kilka dni przed startem MS otwarto ogromny dworzec kolejowy w Berlinie, nakrecono juz koniunkturke - kraj od kilku juz lat znajduje sie w gospodarczej recesji, co rok politycy robia ludziom 'niespodzianke' ktora polega na wiekszych kosztach zycia rok w rok - wystarczy wymienic obowiazek oddawania pustych butelek w sklepach (za kazda nieoddana butelke czy puszke sklep nie odda nam 25 centow doliczonych do ceny zakupu napoju), wprowadzono oplaty od ciezarowek za dawno splacone juz autostrady (decydujac sie na najbardziej drastyczna forme, od przejechanego kilometra), miesiac temu z 16 do 19 % podwyzszono VAT, zmniejszono dotacje do komunikacji publicznej - jak trzeba zlupic obywatela to kazda wladza z kazda sie dogada - rzadzi tam teraz koalicja socjaldemokratycznych oszolomow (ze spadochroniarzem Schroderem ksywa Gazprom) i CDU-CSU - obie 'przeciwstawne' partie sie dogadaly i juz razem lupia obywateli coraz wiekszymi kosztami zycia i dziela wplywy - wracajac do plaszczyzny sportowej doskonaly wynik na mistrzostwach ma odwrocic od tego wszystkiego obywateli zgodnie z haslem mniej chleba- wiecej igrzysk. Z tego powodu nie wypobrazam sobie choc szczerze bym sobie zyczyl tego, zeby Niemcy odpadli w cwierc- lub polfinale - za duze straty to by za soba pociaglo a malo kto lubi tracic. Do dyspozycji sa usluzni sedziowie w zanadrzu i w razie potrzeby koledzy z Juventusu doradza jak wygrac bedac slabym. Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#606409 - 24/06/2006 15:50 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005
Quote:

Trochę się zastanawiam po tych zachwytach nad Szwedami ilu tak naprawdę ludzi piszących o tym temacie robi za klakę dla buków !! Panowie trochę racjonalizmu. Szwecja słaba jak nigdy. Widać to jak na dłoni. W słabiutkiej grupie ugrali remis z Trynidadem 0-0; cudem czy fuksem czy jeszcze nie wiem czym wygrali z Paragwajem na pewno nie będąc lepszym zespołem, a z Anglią na litość Boską trzeba było nie oglądać meczu żeby mówić że Szwecja zagrała dobrze. Przede wszystkim to Anglia zagrała źle. Nie zapominajcie, że Szwecja już od dłuższego czasu gra źle co potwierdziła również w meczach towarzyskich. Niemcy popełnili kilka błędów na tych MŚ z Kostaryką ale w meczu otwarcia i nie bardzo się temu nawet dziwię. Później już było coraz lepiej. Ktoś pisał że Polacy sprawili im sporo kłopotów - proszę sobie nie żartować Nie pamiętam statystyk ale nie wiem czy mieliśmy ze 2 celne strzały. To była obrona Częstochowy, zresztą nie udana. Klasę Niemcy pokazali już grając na luzie z Ekwadorem, który nie istniał grając z nimi. I nie dlatego, że zadowolił się 2 miejscem tylko dlatego, że Niemcy zagrali kapitalny mecz. To oni byli pod presją ale nie było tego kompletnie widać. Wracając do Szwedów myślę, że nie będą w stanie strzelić Niemcom nawet gola. I przywoływanie tutaj statystyk z roku 1958 nic nie zmienia. Poprostu atak Szwecji jest bezradny. Ibrahimowich bez formy i na dodatek zachowuje się jak primadonna. Myślę, że Melberg i spółka z tyłu będą mieli sporo roboty w tym meczu i raczej nie sprostają zadaniu. Jedyny człowiek, który podoba mi się w Szwecji to Wilhelmson ale on sam tego meczu nie wygra. U niemców teoretycznie najgorzej wygląda środek obrony ale z meczu na mecz o dziwo i tak coraz lepiej. Reszta formacji to gracze światowego formatu. A pomoc i atak jeden z najmocniejszych w tej chwili na świecie. Szwedzi jak chcą powalczyć muszą wygrać środek pola. Ja nie widzę takiej możliwości. Nie lubię jednych ani drugich dlatego moja opinia powinna być zupełnie bezstronna. Uważam, że Niemcy pokonają Szwedów a mój typ na ten mecz to:

Niemcy - Szwecja (0-1 azjata) - 1
kurs: ok. 2,20

Nie chcę się chwalić za bardzo ale dla mnie wygrana Niemców nie podlegała dyskusji a jeszcze mam za 300 na live over 2,5

Do góry
#606410 - 24/06/2006 15:55 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003
Quote:

Tak wiec chcialem napisac ze mecz Argentynczykow wcale nie musi byc taki ciekawy, chcialem napisac ze mecz Niemcow ma szanse byc ciekawszym meczem...
wiele rzeczy chcialem napisac ale mecz ju trwa wynik 2-0 i jak na ten moment moj typ lezy pod gruzami i nic sie wskazuje ze sie "wygrzebie"
Wychodzi na to ze Bzyku ma racje, no ale poczekajmy:)

Co do "ciekawości" meczu to można się spierać.Póki co to spotkanie Niemcy-Szwecja jest dość jednostronne.Choć buki faworyzowały Niemców to nie spodziewałem się,że Szwedzi będą tacy bezradni .A w dziesięciu to już po nich...Poza tym plus dla gospodarzy za bardzo ofensywną grę.

Natomiast bardzo jestem ciekaw co myślicie o overku w drugim meczu,a kurs kusi.

Do góry
#606411 - 24/06/2006 15:55 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
overclocker Offline
old hand

Meldunek: 12/01/2006
Quote:

Niestety w 1/8 finalu a i obawiam sie ze w 1/4 i 1/2 juz jest pozamiatane. Droge do finalu utorowano Niemcom i zalatwi im sie miejsce w finale. Za powazne inwestycje poszly co by nie musialo sie to zwrocic - kilka dni przed startem MS otwarto ogromny dworzec kolejowy w Berlinie, nakrecono juz koniunkturke - kraj od kilku juz lat znajduje sie w gospodarczej recesji, co rok politycy robia ludziom 'niespodzianke' ktora polega na wiekszych kosztach zycia rok w rok - wystarczy wymienic obowiazek oddawania pustych butelek w sklepach (za kazda nieoddana butelke czy puszke sklep nie odda nam 25 centow doliczonych do ceny zakupu napoju), wprowadzono oplaty od ciezarowek za dawno splacone juz autostrady (decydujac sie na najbardziej drastyczna forme, od przejechanego kilometra), miesiac temu z 16 do 19 % podwyzszono VAT, zmniejszono dotacje do komunikacji publicznej - jak trzeba zlupic obywatela to kazda wladza z kazda sie dogada - rzadzi tam teraz koalicja socjaldemokratycznych oszolomow (ze spadochroniarzem Schroderem ksywa Gazprom) i CDU-CSU - obie 'przeciwstawne' partie sie dogadaly i juz razem lupia obywateli coraz wiekszymi kosztami zycia i dziela wplywy - wracajac do plaszczyzny sportowej doskonaly wynik na mistrzostwach ma odwrocic od tego wszystkiego obywateli zgodnie z haslem mniej chleba- wiecej igrzysk. Z tego powodu nie wypobrazam sobie choc szczerze bym sobie zyczyl tego, zeby Niemcy odpadli w cwierc- lub polfinale - za duze straty to by za soba pociaglo a malo kto lubi tracic. Do dyspozycji sa usluzni sedziowie w zanadrzu i w razie potrzeby koledzy z Juventusu doradza jak wygrac bedac slabym. Pozdrawiam

z dupą na rozumy się pozamieniałeś

"Niestety w 1/8 finalu a i obawiam sie ze w 1/4 i 1/2 juz jest pozamiatane. Droge do finalu utorowano Niemcom i zalatwi im sie miejsce w finale"

jeśli rywal niemców w 1/4 (raczej Argentyna)
jest według ciebie łatwy do pokonania to gratulacje za
wymyślenie tej teori spiskowej

Do góry
#606412 - 24/06/2006 16:15 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Przede wszystkim chciałbym pozdrowic Lorda Devastatora: )).....bo w 100 % zgadzam sie z tym co napisał.... przeciesz Niemcy poniesli olbrzymie wydatki w zwiazku z mistrzostwami i jak myslicie nie MUSi im sie to zwrocic? Oczywiscie ze Musi......przeanalizujcie sobie mistrzostwa swiata z lat ubiegłych nawet słabe kraje gdzie futboal wcale nie buył religiom...(.Patrz USA pare lat temu) musiały przejsc chodz faze grupowa aby podtrzymac koniunkture zreszta Niemcy dziwnym przypadkiem dostały słaba grupe w ktorej nikt nawet z nimi walki nie nawiazał......ja sie obawiam ze oni odpadna ale dopiero w POlfinale taki jest moj typ....ja ich dodałem do wczorajszym szwajcarow...i jak patrze co sedzia wyprawia na boisku ( patrz ta druga zolta kartka dla szwedow ) to tylko mnie utwierdza w tym ze jak Niemcy troche sobie nie beda radzic to sedziowie pomoga.....

Do overclockera: jezeli wierzysz w czystosc sportu to wierz w nia dalej: ) Zycze sukcesow; ))

Do góry
#606413 - 24/06/2006 16:29 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
miko80 Offline
stranger

Meldunek: 27/04/2006
teraz to... wiesz...

i do postów wyżej - prosiłbym o nie rozmywanie dyskusji wątkami "ekonomicznymi", jednocześnie skupiając się bardziej na umiejętnościach zawodników i ich formie

Lord Devastator - odpowiem tutaj, żeby nie rozciągać postów. Nie, nie uważam tak, tylko proszę jednocześnie o skierowanie uwagi na tematy bardziej związane z piłką (forma, umiejętności) niż na tego rodzaju dyskusje jak wyżej. Teorie lekko "spiskowe" typu: muszą przejść bo koniunktura itp. są często podchwycane i za chwilę pewnie będzie tu dyskusja o tym.

I tylko o to mi chodzi - żeby nie okazało się, że cały temat będzie zapchany dyskusją o tym, czy ktoś tak "specjalnie poustawiał" żeby Niemcy doszli do finału, czy też nie.
A poprzednich postów nie ruszałem i nie mam zamiaru ruszać - ja tylko zawczasu proszę żeby dyskusja nie odbiegła od tematu

Edited by Bzyku (24/06/2006 16:49)

Do góry
#606414 - 24/06/2006 17:08 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
ziomal Offline
member

Meldunek: 20/08/2001
Quote:

@Ziomal

Niemcy w Korei nie zachwycali,ale osobiscie uwazam,ze mieli lepsza ekipe od tej teraz. Przede wszystkim w defensywie prezentowali sie solidniej.

Pozdrawiam
IGOR

no ale teraz maja lepszy "polski atak no i super skrzydla
shots on target : 10 - 1
shots off target : 16 - 3

Gdzie byla ta tak faoryzowana przez forumowiczow Szwecja???

Niemcow dalej nie lubie ale dzieki nim jestem na niezlym plusie
1,4 na awans(33%) i 1,75 na wygrana w meczu (66%)
i chyba calosc dzisiejszego zysku postawie na awans przeciwko argentynie teraz przeliczniki beda wyzsze

Do góry
#606415 - 24/06/2006 17:17 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/04/2005
Quote:

Quote:

Nie chcę się chwalić za bardzo ale dla mnie wygrana Niemców nie podlegała dyskusji

Gratulacje LART za typ -1 na Niemców.
Co prawda over 2.5 nie wszedł, ale i tak jestem ciekaw Twojej opinii na temat Argentyna - Meksyk.

Zwycięstwa Argentyny jestem pewien na 90%, ale kursy marne.

Jeżeli Argentyna zagra swoje to uważam, że "over 2.5" wejdzie (1.97 expekt) , bo Meksyk też może jakimś cudem coś wtoczy.
A jeżeli nie wtoczy to drugi zakład:
"Argentyna wygra do zera" (1.9 expekt) . Obrona argentyńska gra nieźle i w meczach grupowych stracili tylko 1 bramę z WKS.

Do góry
#606416 - 24/06/2006 17:20 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja też jestem bogatszy, bo nie uwierzyłem w kiepską defensywę Niemców. Trzeci mecz na zero w tyłach, jakby nie patrzeć. Dziurawą defensywę, a w zasadzie jej brak, to mieli dziś Szwedzi. Miro i Poldi rozklepali ją we dwójkę.
Zagrałem czystą 1 oraz 1/1

A jak faworyzowana Argentyna dziś zremisuje, to będę mógł ze dwie wioski wykupić, bo kilka układów jeszcze czeka

Do góry
#606417 - 24/06/2006 17:30 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ja też jestem bogatszy, bo nie uwierzyłem w kiepską defensywę Niemców. Trzeci mecz na zero w tyłach, jakby nie patrzeć. Dziurawą defensywę, a w zasadzie jej brak, to mieli dziś Szwedzi. Miro i Poldi rozklepali ją we dwójkę.
Zagrałem czystą 1 oraz 1/1

A jak faworyzowana Argentyna dziś zremisuje, to będę mógł ze dwie wioski wykupić, bo kilka układów jeszcze czeka

Bardzo dobre podejscie - ja gram na to ze Argentyna odpadnie najdalej w 1/4 finalu. W tych miostrzostwach bardzo wyraznie mozna zauwazyc ze sukcesy osiagaja druzyny majace swych przedstawicieli w hierarchii swiatowej. Po co dyskutowac o formie jak czasem o wiele lepszym wyjasnieniem jest spojrzenie co jest komu winien i kto powinien zaplacic za dawne przyslugi. Jak na dloni to bylo widac w grupie francuskiej - Korea za awans do 1/2 finalu ('forma sportowa' hehehe ) zaplacila Francji - odpadniecie w 1 rundzie i pograzenie setek milionow uponow przy okazji i Szwajcarii - teraz uwaga pytanie - z jakiego kraju jest szef FIFA?? Poza tym Ghana - (sekretarz onz) i Niemcy - los za wielu ludzi zalezy od tego zeby nie odpadli i nie odpadna za szybko - a wielka szkoda z moznymi i wplywowymi tego swiata sie nie wygra

Do góry
#606418 - 24/06/2006 17:36 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
chocolate Offline
member

Meldunek: 08/05/2006
tak tak, dobrze prawicie, teraz tylko wystarczy rozpatrzeć komu sprzyjają żwyioły i kosmici.

Do góry
#606419 - 24/06/2006 17:38 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
nitek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2004
Lord Devastator hehe przypominasz mi Mela Gibsona w takim fajnym filmie, on tez wszedzie weszyl spisek, dzisiaj ze Szwecja sie pomylilem i to gruubo, ale Szwecja nie przegrala przez zaden uklad, tylko dlatego, ze grala fatalnie. Nie potrafili wyjsc z pilka spod wlasnej bramki !! Powiem wiecej Szwecja zagrala gorzej niz Polska Jesli Argentyna zagra na swoim poziomie nie bedzie co zbierac. Takiego meczu sie nie da po prostu wydrukowac, Fifa wie, ze moglaby za duzo stracic. Zobaczymy dzisiaj jak zagra Argentyna........

Do góry
#606420 - 24/06/2006 17:40 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Quote:

Nie chcę się chwalić za bardzo ale dla mnie wygrana Niemców nie podlegała dyskusji

Gratulacje LART za typ -1 na Niemców.
Co prawda over 2.5 nie wszedł, ale i tak jestem ciekaw Twojej opinii na temat Argentyna - Meksyk.

Zwycięstwa Argentyny jestem pewien na 90%, ale kursy marne.

Jeżeli Argentyna zagra swoje to uważam, że "over 2.5" wejdzie (1.97 expekt) , bo Meksyk też może jakimś cudem coś wtoczy.
A jeżeli nie wtoczy to drugi zakład:
"Argentyna wygra do zera" (1.9 expekt) . Obrona argentyńska gra nieźle i w meczach grupowych stracili tylko 1 bramę z WKS.

No już drugi raz mnie w tych MŚ Szwedzkie frajerstwo wydymało tym razem stary frajer Larsson ale pies go zaj....

A co do meczu Argentyny to myślę że Win bezsprzeczny. Co do tego że nie straci tutaj może być różnie. Oni znają się od dziesiątek lat jak chodzi o grę ze sobą. Poza tym Mexyk ma patent po niekąd na Argentyne ostatnie wyniki na remis. Co do overa to wierząc statystykom ich spotkań w ostatnich latach powinien paść under. Ale to wszystko statystyki. Na boisku widać że Meksykowi czegoś na tych MŚ brakuje. Wyszli z grupy trochę szczęśliwie. A Argentyna błyszczy. Grają piękną piłkę dla oka i grają do końca. Niemcy dziś przycisnęli słabych Szwedów zrobili swoje i stanęli. Argentyna jak złapie rytm pójdzie na całość. Dla mnie przyjacielu wygrana Argentyny w okolicach 3 bramek ale Meksyk może coś strzelić. To ciężkie zespół i nie wygodny. Ja bym tutaj śmiało grał tak jak na Niemcach

Argentyna - Meksyk
typ: 0-1 HA - 1

Do góry
#606421 - 24/06/2006 17:45 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Lord Devastator hehe przypominasz mi Mela Gibsona w takim fajnym filmie, on tez wszedzie weszyl spisek, dzisiaj ze Szwecja sie pomylilem i to gruubo, ale Szwecja nie przegrala przez zaden uklad, tylko dlatego, ze grala fatalnie. Nie potrafili wyjsc z pilka spod wlasnej bramki !! Powiem wiecej Szwecja zagrala gorzej niz Polska Jesli Argentyna zagra na swoim poziomie nie bedzie co zbierac. Takiego meczu sie nie da po prostu wydrukowac, Fifa wie, ze moglaby za duzo stracic. Zobaczymy dzisiaj jak zagra Argentyna........

Co z tego ze Szwecja zle zagrala - moze bylo takie odgorne zamowienie i polecienie? Przypomne tylko 2 wyniki - El Mistrzostw Europy Szwecja- Lotwa 0-1 (moze to i dobrze bo Polska na bank odpadlaby z Turcja - powody mentalne dlugo by sie tu rozwodzic, no i jeszcze na ME 2 lata temu wynik na zamowienie 2-2 z Dania = Wlosi do domu - wiecie jaka szwedzka druzyne nazywaja 'najwieksza k...ą Skandynawii'??

Do góry
#606422 - 24/06/2006 17:45 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Zobaczymy dzisiaj jak zagra Argentyna........

Argentyna to dzisiaj wygra, tylko cholera ile ???

1.37 na Argentynę to trochę mało. Dajcie panowie jeszcze kilka pomysłow bo dzisiaj jakoś nic ciekawego sam nie mogę dostrzec w ofertach

Pozdrawiam

Do góry
#606423 - 24/06/2006 17:47 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Zobaczymy dzisiaj jak zagra Argentyna........

Argentyna to dzisiaj wygra, tylko cholera ile ???

1.37 na Argentynę to trochę mało. Dajcie panowie jeszcze kilka pomysłow bo dzisiaj jakoś nic ciekawego sam nie mogę dostrzec w ofertach

Pozdrawiam

Graj handi -1 na Argentyne i jak to mówi mój kolega nie szukaj w dupie mózgu powodzenia

ps. oczywiście mowa o azjacie

Do góry
#606424 - 24/06/2006 17:54 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
nitek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2004
Mysle nad HC -1,5 za 2,07. Saviola i Crespo w wysmienitej dyspozycji do tego Roman sie juz pozbieral po porazce w LM i rozdziela bardzo dobrze pilki.Z Holandia sie wyraznie oszczedzali mysle, ze dzisiaj zagraja na 100% i po 1 bramce nie odpuszcza jak Hiszpania np.

Do góry
#606425 - 24/06/2006 17:57 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ja bym tutaj śmiało grał tak jak na Niemcach

Argentyna - Meksyk
typ: 0-1 HA - 1

Po chwili zastanowienia i nieukrywam, że na podstawie powyższej podpowiedzi:

Argentyna - Meksyk 1 (-1.0/-1.5 hand. azj.) kurs 1.82 (expekt)

A po meczu zobaczymy

Do góry
#606426 - 24/06/2006 18:56 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Lord Devastator nie otwieraj innym oczu nie staraj sie ich do niczego przekonywac to i tak nie przyniesie rezultatu..........wiekszosc ludzi do konca swoich dni bedzie grała sportowo ..kazdy dziwny wynik beda argumentowali obnizka formy....gorszym dniem....albo ze druzyna słabsza wspieła sie na wyzyny..wiekoszosci ludziom nie sni sie jakie machanizmy wkroczyly w sport i jak swiat biznesu, polityki i ukladow jest mocno połaczony ze swiatek sportu....p.s Niemcow trafilem meczu Argentyny nie ruszam

POZDRAWIAM

Do góry
#606427 - 24/06/2006 20:55 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Udko Offline
enthusiast

Meldunek: 05/09/2003
Czy ktoś się orientuje czy Gamebookers liczy 90 minut w przypadku postawienia na wygraną Argentyny czy także z dogrywką?

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >