#600433 - 21/08/2006 23:28
Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
dobra, to jest nas na razie czterech: - maycj - th0mas - wlodi - rockeman jeszcze chociaż z dwóch chętnych by się przydało i ta mini-liga zaczęła by mieć "ręce i nogi". ps.licze na zgłoszenie fubuki'ego ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600435 - 22/08/2006 05:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Quote:
Punkty za re buy'e też są wg mnie troszkę "nie halo", bo faworyzują graczy których na to stać, a dobry gracz bez dokupywania żetonów poleci przez to w klasyfikacji.
coś musiałeś źle zrozumieć, bo w turniejach ligi mistrzów nie ma rebuyów. Są tylko punkty za buyin , czyli za wpisowe, a w porównaniu z punktami zdobytymi za miejsce w turnieju jest to naprawde niewielka ilość ( za buyin maksymalnie można dostać 5 punktów, podczas gdy za punktowane miejsce minimum 20 pkt )
A poza tym w Sportingbet jest teraz bonus 100 $ dla osób, które nie grały bądź nie logowały się do Pokoju Pokera, i będzie on stopniowo uwalniany wraz z rozgrywanymi rozdaniami ( przynajmniej takie mam info , choć nie wiem czy tak jest do końca , bo u mnie na koncie pojawił się napis Pending Bonus 100$ ) . Ja gram tylko turnieje MTT i STT , więc to nie dla mnie .
|
Do góry
|
|
|
|
#600436 - 22/08/2006 06:05
|
Carpal Tunnel
|
aj faktycznie Gregov, pomyliły mi się określenia... Buy inn z re buy ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) a biorąc pod uwage ten wzór do obliczania punktacji to rzeczywiście te punkty za buy inn nie są aż tak bardzo znaczące (na całe szczęscie dla obiektywizmu końcowych rozstrzygnięć) a tak w ogóle to trzymam kciuki za te ostatnie turnieje. Widziałem, ze ostro walczysz o czołówke i mam nadzieję, ze uda Ci się zając jak najwyższą lokate w końcowej klasyfikacji ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif) przy okazji muszę się pochwalić ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) przed chwilką wygrałem swój pierwszy truniej ![](/ubbthreads/images/graemlins/Hurrra.gif) dokładnie były to kwalifikacje, no ale zwycięstwo to zwycięstwo ![](/ubbthreads/images/graemlins/Hurrra.gif) w końcu być pierwszym przy 500 startujących to nie taki pikuś ![](/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif) Chociaz finałowy heads up pozostawił mi troszke niesmak. Gdy zostało nas dwoch ,to przewaga w Cipsach mojego przeciwnika wynosiła mniej więcej 700 000 do 50 000. Już mnie miał "na widelcu", tym bardziej, ze blindy już wynosiły 15 000. A mimo to wygrzebalem się z tej podbramkowej sytuacji i doprowadziłem do wyrównania stanu żetonów! I wtedy koleś ni z tego ni z owego pisze mi na czacie ,że oddaje mi zwycięstwo i poszedł w pizdu ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) Wkurzylo mnie to trochę, bo konkretnie z nim jeździłem, i myśle że bym go pyknął. Pewnie głupio mu było przegrać po walce, bo dostać w dupe kiedy juz sie miało zwycięstwo w kieszeni to jednak troche kicha. Więc wielce kurde honorowo oddał mi - słabiakowi - pierwsze miejsce ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) Baaaaaaardzo Dziękuje ![](/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600440 - 22/08/2006 15:54
|
Carpal Tunnel
|
no może... tylko trochę mało w tym sensu... kwalifikowała się pierwsza 30-stka. I ta grupa osób została wyłoniona po 2 godzinach gry. cały turniej trwał 3 godziny, czyli kolesiowi przez godzine jakoś chciało się grać o nic, a kiedy zostało nas dwóch i zapewne pare miut do końca rozgrywki to... jemu się odechciało... ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) no zresztą nieważne, nie ma co wnikać w szczegóły. nawet gdybym zajął ostatnie premiowane kwalifikacją miejsce to i tak byłoby super. A tak swoją drogą to niezle jaja, kiedy się gra na sofcie którego się jeszcze nie opanowało ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) wczoraj właśnie pierwszy raz grałem w Sportingbet i miałem kilka "wypadków". Na samym początku gry miałem flusha i zamiast końcowe podbicie zrobić o 300 to mi się zrobiło o... 30... przez to mimo silnego układu zgarnąłem wyjątkowo mało żetonów. A później jeszcze w dalszej części gry nie pamiętam co miałem, ale coś mega silnego. Wpisałem na klawiaturze numerycznej wysokie końcowe podbicie, tylko że... zamiast póxniej nacisnąć "bet" wcisnąłem z rozpędu... "check"... i też mogłem fajnie się wzbogacić a skończyło na proficie w wysokości "paru Cipsów" ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) Mam pytanko do "turniejowiczów". Jak oceniacie dysproporcje między free roll'ami a płatnymi turniejami?? Różnica w poziomie na pewno jest, ale czy aż tak bardzo wyraźna? czy np. łatwiej we free rollu na 2000 graczy być w pierwszej 50-tce, czy łatwiej na 500 graczy w trunieju za wpisowe 5$ być też w tej pierwszej 50-tce? Jak Wy to widzicie, jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?
|
Do góry
|
|
|
|
#600441 - 23/08/2006 11:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#600442 - 23/08/2006 13:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/05/2003
|
Quote:
http://img201.imageshack.us/img201/3797/pokerekmz6.png
...od freerolli po Mistrzostwo Swiata...
gratki,niech ktos załozy temat cos jak "wklejamy kuponiki" ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600444 - 23/08/2006 18:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Quote:
Witam, jestem poczatkujacy i mam pytanko, czy jest w sieci mozliwosc grania na wirtualne pieniadz,z tym ze nie chodzi mi o wp bo juz przegralem
Zarejstruj się w VC Poker, za samą rejstrację dają darmowe 10$, również można grac na wirtualne pieniądze. Legiaaaaaaa 111111111 .
|
Do góry
|
|
|
|
#600445 - 23/08/2006 23:41
|
Carpal Tunnel
|
no %&^%&##$ co za dzień ![](/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif) rozumiem, ze mozna przegrać pechowo przez river. Normalka! po prostu pech. ALe kiedy przez "river" przegrywa się serie kilkunastu rozdań to $%^(&^#$( ![](/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif) Przed ostatnia kartą mam zdecydownie silniejsze układy od rywala/li, i aby wygrać rozdanie nie może paść np.7-mka. Wszystko tylko nie 7! River - 7. OK - mówi się trudno ,miałem pecha. Lecz kiedy taka sytuacja powtarza sie na okrągło, to chyba nie ma człowieka w którym by się wszystko nie zagotowało! Nie wiem jaki był cel kiedy był przygotowywany soft ![](/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif) czy było nim to ,aby dochodziło do wręcz niewiarygodnych rozwiązań?? to ma wzmóc atrakcyjność gry? jeśli tak to "gratulacje" dla twórców ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) albo przez całego SnG (wytrzymałem jakieś dwadzieścia rozdań) nie dostałem ani jednej karty top10 ![](/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif) Później jak już dostawałem dwia karty w jednym kolorze,np. 2 i 7 to i tak się cieszyłem ,że chociaż szansa na flusha się pojawia ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) I tak przez calego SnG. Oczywiście "poleciałem", ale z takimi kartami to nawet Gus Hansen by się nie dostał do pierwszej "trójki" ![](/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif) Buuuuuuu... na dziś wystarczy - koszmarny dzień sorka ,że tak się nażaliłem w tym temacie, ale musiałem gdzieś te emocje z siebie wyrzucić. Dość wrażeń jak na jeden dzień ![](/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif) i jeszcze ta Legia... ![](/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600448 - 27/08/2006 22:26
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
wygrało mi sie 10$ we free roll'u w sportingbet. Wcześniej nie miałem tam żadnej kaski, i teraz jak się pojawiła ta dyszka, to uaktywniła się opcja Pending bonus: 100.00$ Wie ktoś o co w tym chodzi?
OK, już obczaiłem baze ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600449 - 28/08/2006 08:09
|
member
Meldunek: 15/04/2006
|
witam
sorki ale pare dni parałem się bukmacherką z niezłym skutkiem,i nie pisałem postów, co do waszej ligi to zgłaszam się. hehe Powiem wam że i4poker to kopalnia złota jak dla mnie ostatnio. zapisałem się tydzień temu, dostałem ksiązke o pokerze, koszulke karty. ksiązke zlałem dosłownie bo same pierdoły i kiepsko mi szło. mówie muszę coś zmienić przejrzałem książke jak grać żeby wygrać i popatrzyłem na stolik z innej perspektywy. po prostu gracze tam trzymają się zasad z tej książki i blefuja jak szaleni, hehe. wpłaciłem 20 euro zostało mi 1 euro i nagle zrobiło mi się 16 grając na mikrostawkach. najlepszy był typ blefujący z 37 trefl do końca blefował i nawet sprawdził mojego re raise po river . jak poznać że blefują? podbijają stawki tak żeby nie było opłacalne call z punktu widzenia szansy na układ kart ze stołu. wszystko wg książki. pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#600450 - 28/08/2006 08:25
|
member
|
Quote:
hmm jak możesz mieć 509 255 żetonów??? było 509,255 gracza??? ![](/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif)
pozdro ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600451 - 28/08/2006 09:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
Quote:
Quote:
hmm jak możesz mieć 509 255 żetonów??? było 509,255 gracza??? ![](/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif)
pozdro
Ilosc zetonow interesuje mnie tylko w czasie gry, a po grze liczy sie tylko to, czy ewentualna wygrana trafila na moje konto ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#600452 - 28/08/2006 10:02
|
member
|
tylko że liczba żetonów powinna być zaokrąglona do 1000 lub 500 w zależności od początkowych żetonów . w i4poker z tego co pamiętam zawsze wszystkie żetony trafiają do zwycięzcy. odjęli Ci żetony? albo mistyfikacja
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
|
|