#598459 - 22/06/2006 12:55
Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
Nie obraź sie Nowik707 ale jeszcze nikt mnie nie rozbawił swoim wpisem tak jak Ty. Chłopie czy masz pojęcie o czym piszesz?? Raczej nie więc wytłumacze Ci w czym problem. Po pierwsze w eliminacjach typy mogły pochodzić z wszelkich dyscyplin z oferty Betssona. Na tamtem czas oferta była dosyć uboga jeżeli chodzi o piłkę nożną i under/over dotyczył tylko bramek. I tu sprawa oczywista. Po drugie w fazie finałewej gramy tylko z oferty obejmującej Mundial. I tu Betsson zaskoczył szeroką ofertą, po ok 75 zakładów na każdy z meczy. I tu nastepuje zgrzyt. Proponuje Ci przejrzeć zakłady na wybrane spotkanie do końca a nie zatrzymywać się już na u/o 2,5 bramek bo te są przeważnie zaraz na początku. Podam Ci przykład z dzisiejszego meczu Brazylia - Japonia bo akurat idealnie pasuje do całej sytuacji: Japan - Brazil: Liczba bramek Bramki - więcej niż 2,5 1,60 Bramki - mniej niż 2,5 2,20 Japan - Brazil: Żółte kartki w drugiej połowie Żółte kartki - ponad 2,5 1,56 Żółte kartki - mniej niż 2,5 2,10 Kursy prawie identyczne. Zagram sobie dzisiaj np over 2,5 a po meczu powiem Ci o który zakład mi chodziło. No ale jak czytałem większośc z Was to jasnowidze  i oczywiście wiecie że to będzie chodziło o bramki. Nie wymagaj teraz, żeby ktoś z Twojej grupy sprawdzając Twoje same typy na over 2,5 zakładał że chodziło Ci akurat o bramki. Bardzo możliwe że w tych meczach, które typowałeś kurs na linię żk był podobny. Chyba prościej już tego nie mogłem wytłumaczyć I proponuje Nowik707 zanim znowu cokolwiek napiszesz zastanów się nad treścią tego żebyś znowu nie zrobił z siebie delikatnie mówiąc błazna. Nie bierz tego do siebie, że chcę Cie obrazić czy coś w tym stylu ale naprawde wyjechałeś z tym tekstem że ech 
|
Do góry
|
|
|
|
#598460 - 22/06/2006 13:12
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
Quote:
Quote:
I dalej obstaje przy swoim, za brak pełnego zapisu czego dotyczy zakład under/over lub ht/ft to odjęcie -100. A te wszystkie edycje postów typu: błąd w dacie, godzinie itd. to najzwyczajniej olać.
Zgadzam się w 100%
rowniez popieram
Uwazam ze jesli do danej pomylki nie mozna przyporzadkowac innego zdarzenia to typ powinien byc zaliczany i juz. Pomylki male kazdemu sie moga przytrafic (szczegolnie jak ktos siedzi przy komputerze sporo czasu). Inaczej czeka nas (juz jest) wiecej nerwow i stresu niz zabawy. Pewnie wiekszosc z nas nie wie teraz jak podliczyc swoje typy a koncowe liczenie to bedzie jedna wielka klotnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#598461 - 22/06/2006 13:12
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Bishop po co te dyskusje ? Popełniłeś błąd i jak normalny człowiek wystarczy się przyznać i po sprawie, każdemu może się przytrafić
Jedno pytanie, o jakim moim bledzie mowisz?? bo tyle ich popelnilem ze sie pogubilem.
|
Do góry
|
|
|
|
#598462 - 22/06/2006 13:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#598463 - 22/06/2006 13:35
|
old hand
Meldunek: 10/02/2006
|
Quote:
Quote:
Bishop po co te dyskusje ? Popełniłeś błąd i jak normalny człowiek wystarczy się przyznać i po sprawie, każdemu może się przytrafić
Jedno pytanie, o jakim moim bledzie mowisz?? bo tyle ich popelnilem ze sie pogubilem.
TYP 8 - FAZA GRUPOWA 19.06.2006 18:00 Arabia Saudyjska - Ukraina Typ: over 2,5 Kurs: 2,10 Buk: betsson
a to przyklad z dzisiaj 16:00 Czech Rep. - Italy: Żółte kartki w pierwszej połowie Kursy Żółte kartki - ponad 2,5 2,10
albo 16:00 Czech Rep. - Italy: Liczba bramek Ile padnie bramek, z wyłączeniem dogrywki i rzutów karnych? Kursy Bramki - więcej niż 2,5 2,25
TYP 9 - FAZA GRUPOWA 19.06.2006 18:00 Arabia Saudyjska - Ukraina: liczba goli Typ: pow 1,5 Kurs: 2,05 Buk: betsson
a o to i przyklad 16:00 Czech Rep. - Italy: Drużyna gospodarzy - Liczba goli Kursy Bramki - więcej niż 1,5 2,78
16:00 Czech Rep. - Italy: Drużyna gości - Liczba goli Kursy Bramki - więcej niż 1,5 2,20
16:00 Czech Rep. - Italy: Liczba goli w pierwszej połowie Kursy Bramki - więcej niż 1,5 2,85
robisz ze mnie debila ???? czy nie kumasz ? bo już cie nie rozumiem !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#598464 - 22/06/2006 18:19
|
member
Meldunek: 27/03/2005
|
pytanko male:P-wie ktos czy w meczu Czechy-Ghana padly 3 kornreki z rzedu czy nie?
|
Do góry
|
|
|
|
#598465 - 22/06/2006 18:30
|
addict
Meldunek: 08/03/2006
|
Dardaw - niczego nie insynuuję , nie twierdzę , że nie należał Ci się finał za typowanie w eliminacjach , jeśli o to Ci chodzi.Może trochę niefortunnie się wyraziłem z tym 7 miejscem , ale niczego złego nie miałem na myśli. Jeśli mamy już być drobiazgowi , to zarówno w eliminacjach jak i teraz w ofercie betssona linia u/o 2,5 na ilość goli oznaczona jest - zapis dokładny - "over 2,5 goals". Jak już napisałem używałem zapisu "over 2,5" zarówno w eliminacjach jak i w finale.Skoro ktoś uważa , że skrócony zapis "over 2,5"jest błędny w finale , to będąc konsekwentnym - ten zapis w eliminacjach jest także błędny i nie istotne jest to , że oferta u/o w eliminacjach zawierała tylko linię u/o 2,5 na ilość goli. Tak więc w finale powinien zagrać El_Darro. Seba - nie obrażam się , ale prawdę mówiąc nie wiem co Ciebie tak ubawiło.Może tekst z ołtarzykiem?  Ja naprawdę wiem co piszę i wydaje mi się , że to ma sens i w żadnym wypadku nie zrobiłem z siebie błazna. Tak - to prawda - w eliminacjach oferta u/o była uboga , ale znowu będąc drobiazgowym można wyobrazić sobie sytuację , że ktoś nie przejrzał wcześniej oferty u/o i ma wątpliwości , czy jeszcze nie było innych zakładów na linie u/o poza u/o 2,5 goals - dlatego też nawet te moje typy z eliminacji oznaczone jako "over 2,5" mogą budzić wątpliwość czego tak naprawdę dotyczą - jeśli ktoś szuka dziury w całym. Jasne , że oferta na MŚ jest ogromna , ale jeżeli w eliminacjach moje typy nie budziły wątpliwości , to sądziłem , że w finale będzie podobnie.Zresztą napisałem , że gdybym zagrał jakąś inną linię u/o, niż u/o 2,5 goals , to znalazłby się dokładniejszy opis mojego typu.Po prostu myślałem , że "over 2,5" wystarczy i tyle... Dobrze , że są ludzie , którzy patrzą innym na ręce i wszelkie wątpliwości zgłaszają w dziale z reklamacjami , ale w moim odczuciu powinniście to zgłosić najpożniej po zakończeniu fazy grupowej a przed rozpoczęciem finału i tylko o to mam pretensje.Nie traciłbym zbytecznie czasu na pisanie postów z typami , czy tłumaczenia w tym dziale.Typu nr. 14 już nie podam z ww powodów , zresztą po decyzji Biszopa nie miałbym najmniejszych szans na awans dalej. To wszystko co miałem do powiedzenia - temat uważam za zamknięty.
|
Do góry
|
|
|
|
#598466 - 22/06/2006 18:38
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Quote:
pytanko male:P-wie ktos czy w meczu Czechy-Ghana padly 3 kornreki z rzedu czy nie?
TAK, Ghana 16.55, 25.52, 26.35
ps
Proszę zaglądnąć do Regulaminu. Są szczegóły dotyczącego kolejnych etapów - proszę zapoznać się ze szczegółami. Pozd
|
Do góry
|
|
|
|
#598467 - 22/06/2006 18:43
|
|
Quote:
pixiex jeśli można to podaj wyniki tych zdarzeń:
11.06.2006 21:00 Angola - Portugal: Liczba wykroczeń Typ: więcej niż 34,5 50 Kurs: 1,82 Buk: Betsson
12.06.2006 21:00 Italy - Ghana: Liczba wykroczeń Typ: więcej niż 34,5 36 Kurs: 1,82 Buk: Betsson
14.06.2006 18:00 Tunisia - Saudi Arabia: Liczba wykroczeń Typ: więcej niż 34,5 32 Kurs: 2,02 Buk: Betsson
14.06.2006 21:00 Germany - Poland: Liczba wykroczeń Typ: więcej niż 34,5 45 Kurs: 1,53 Buk: Betsson
|
Do góry
|
|
|
|
#598468 - 22/06/2006 21:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
Nowik707 zostaw fazę eliminacyjną w spokoju (tam Twoje typy i innych były prawidłowe) - to już przeszłość. W fazie finałowej mamy kilka zakładów na te same linie u/o 0,5 1,5 2,5 Twój zapis typu musi być jasny dla innych uczestników, nikt nie będzie się domyślał co miałeś na uwadze grając zakład over2,5 Wracając do mojego przykładu Quote:
Podam Ci przykład z dzisiejszego meczu Brazylia - Japonia bo akurat idealnie pasuje do całej sytuacji: Japan - Brazil: Liczba bramek Bramki - więcej niż 2,5 1,60 Bramki - mniej niż 2,5 2,20
Japan - Brazil: Żółte kartki w drugiej połowie Żółte kartki - ponad 2,5 1,56 Żółte kartki - mniej niż 2,5 2,10
Kursy prawie identyczne. Zagram sobie dzisiaj np over 2,5 a po meczu powiem Ci o który zakład mi chodziło
Oczywiście chodziło mi o over2,5 bramek (1-4) a nie o żółte kartki w II połowie (tych było 0). Rozumiesz teraz w czym problem czy dalej nie??
|
Do góry
|
|
|
|
#598472 - 23/06/2006 07:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
2. Polska-Ekwador Typ: Całkowita liczba ataków na bramkę - drużyna gospodarzy (6-10 prób) 3 Kurs: 4,20
co do tego typu to oficjalna strona PZPN jak i statystyki koncowe na onecie podaja ze polacy oddali 7 strzalow w swiatlo bramki Ekwadoru a nie 3
http://www.pzpn.pl/reprezentacje.php?inf=9556
"Atak na bramkę" "Finish on target" 'On target' is defined as the area inside the goal posts. A finish on target should be of a quality that could result in a goal.
So a finish on target is given if it: - Results in a goal - Results in a save by the goalkeeper - A last man save by a field player where the ball was on target.
Mówiąc krótko, "Finish on target" definiowany jest jako strzał między słupki. Musi być taki, aby była możliwość uzyskania gola. Zaliczony jest, jeśli : - pada bramka, - broni bramkarz, - ostatni broni obrońca.
Nie są zaliczane słupki, poprzeczki, strzały niecelne i strzały, które są "przypadkowe" - np nieudane dośrodkowania, które wyłapuje bramkarz.
W meczu Pol - Ekw takich ataków było 3.
pozd
|
Do góry
|
|
|
|
#598475 - 23/06/2006 14:14
|
|
Quote:
TYP 14 FAZA GRUPOWA 21:00 2006-06-22 Croatia - Australia: Trzy rzuty rożne z rzędu Typ: Nie Kurs: 4,50 Buk: betsson
wie ktoś jaki był wynik tego zdarzenia? Z góry dz.za odpowiedz
Z pamięci, bo tu nie mam danych. Było 9-3 dla Australii, do przerwy 4-0, a układało sie to chyba AAAACCCAAAAA. Na pewno były 3 z rzĘdu
|
Do góry
|
|
|
|
#598477 - 23/06/2006 17:29
|
enthusiast
Meldunek: 10/03/2006
|
Quote:
Takie szybkie pytanko:
czy moge zagrac 2 typy z tego samego meczu: dokladny wynik i 3 rzuty rozne z rzedu ??
mozesz, nie ma tu zadnej korelacji 
|
Do góry
|
|
|
|
#598478 - 23/06/2006 17:29
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Nawet Biszop nie wiesz jak uargumentować mój aut a innych pozostawiając pisząc: Quote:
Co do dyskwalifikacji yaqb, tak się składa że potrafię czytać ze zrozumieniem. I w tym temacie znalazłem to: Będzie dyskwalifikacja - niestety, można 100 razy pisać to samo, ale jak widać niespecjalnie przynosi to efekty OK pixies podjął stanowcza decyzję w jego sprawie. Miał prawo.
Ale jeszcze raz się pytam: gdzie Wasza konsekwencja w takich przypadkach?? Rozumiem, że na pewno macie wiele innych i ważniejszych obowiązków i prowadzenie tego konkursu jest dla Was czynnością dodatkową. Ale nie można robić tak, że kogoś usuwacie, a potem długo, długo nic i po paru dniach znowu ktoś wylatuje. Nie mam zamiaru nikogo pouczać, ale takie decyzje jak dyskwalifikacje powinny być robione na bieżąco. Więc skoro innych to nie spotkało w międzyczasie stąd wyszedł mój wniosek o przywrócenie yaqb i sphinxa.
Quote:
seba30-> jak sobie wyobrazasz sprawdzanie na biezaco wszystkich grup?? mam nie wychodzic z domu i sledzic tylko ten konkurs?? wybacz 
(...)
Z mojej strony to koniec dyskusji.
Pozdrawiam
Biszop
Quote:
Quote:
To znaczy że jesteś nieodpowiednia osobą na stanowisku. To tak jakby się gadało z psem, ty swoje by przetłumaczyć a on ciągle "chał chał", ale to nie podziała bo na niektóre osoby poprostu z góry szczeka, a inne puszcza na podwórko.
I nawet kolejne działania nie przyjmią ci chluby, chyba że jezcze bardziej chcesz pokazać że jesteś "guru" tutaj ciekawe jak w rzeczywistość...
Więc za same prowadzenie konkursu tylko tyle się należy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|