#6035679 - 10/10/2013 03:06
Re: Bieganie [6]
[Re: panKa$a]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
A jak nie to przyszły rok, parę przetarć i jazda na Rysy. Ale rozumiem, że takie przygotowania, żeby wbiec tam? Żeby wejść w dobrym stylu Wiem, że dałbym radę i jutro, ale nie lubię człapać Poza tym tam już śnieg leży. Muszę też potestować swój lęk przestrzeni (na Giewoncie było spoko, zobaczymy co będzie na trudniejszych szlakach). No i to już jednak długa wycieczka, trzeba trochę dłuższego dnia. Nie wiem skąd ruszałeś (Morskie Oko czy Łysa Polana), ale tam pewnie trzeba ruszać skoro świt by uniknąć tłumów, a ja nie znoszę tłumów w wysokich górach, nie czuję się wtedy pewnie, a i mijanie innych też najłatwiejsze tam nie jest. W sumie mógłbyś pochwalić się bardziej niż tylko jednym zdjęciem . Interesuje mnie zwłaszcza punkt i godzina startu. @Mckraken, ale masz świetne połączenia z wysp, więc Teneryfa, Alpy czy Pireneje stoją otworem. Zawsze lubiłem góry, ale zajawka wróciła, jak w tym roku zobaczyłem Alpy i przejechałem się Grossglockner Strasse, piękniejszych widoków w życiu nie widziałem. Szkoda że byłem tylko przejazdem. To ja
|
Do góry
|
|
|
|
#6035731 - 10/10/2013 03:40
[Re: Platini]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
U mnie sa jest dosc renomowana klinika,specjalizacja kardioliogia. Zwykle EKG to koszt 300zl + wizyta u lekarza 100zl. Ale nie narzekeja - zappisy na miesiac do przodu... Bardziej czuję piszczele. Nawet dorobiłem się bąbla na palcu. Wczoraj było w porządku, ale miesiąc temu końcówka zejścia z Babiej to sam ból był Podstawa to buty za kostke i twarda podeszwa, taki zestaw dużo wybacza. Tryb sportowy jest ok. wczoraj mijałem wszystkich, ale fakt jest taki, że na Giewont to nawet 70 latkowie wchodzili (szacun), wszystko jest kwestią tempa, też trzeba się troche hamować, bo na dłuższych wypadach trzeba siły dobrze rozłożyć. No i trzeba będzie zrobić porządek z tymi segmentami, najlepsze są długie, bo przerwa na siku ci czasu nie psuje Nigdy w zimie, ani w nocy nie wchodziłem, ale słyszałem że ciekawe są wejścia na Babią zimowe. W zimie chciałbym wrócić do narciarstwa, tak więc jeśli chodzi o wejścia to drugoplanowa sprawa, może w lutym bym się skusił, choć to wyższy poziom, jeśli chodzi o ekwipunek, pogodę i wytrzymałość. Twoje rejony znam dość dobrze, jeśli coś to Skrzyczne, Barania Góra, dalej Pilsko, Rysianka, Babia po raz enty Ale na razie mam deficyt czasowy. Jak coś będę planować, dam znać. Na rower wpadam na bank na wiosnę. Do wiosny to ja zdaze sie spasc jak śiwnia. Fajnie gdyby taka pogoda jak teraz lub tydzien temu utrzymywala sie jak najdzluzej. Szlag mnie trafia na sama mysl,ze jeszcze 7 miesiecy temu biegalem w sniegu... Mozna by sie rzucic w Beskid Żywiecki albo nawet do Czech lub na Słowację. MAŁA FATRA? ROHACZE? Poza tym zawsze mozna na znane gorki wejsc innym szlakiem albo wytyczyc nową drogę
|
Do góry
|
|
|
|
#6035760 - 10/10/2013 05:55
[Re: jerome]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
@Mckraken, ale masz świetne połączenia z wysp, więc Teneryfa, Alpy czy Pireneje stoją otworem.
w sumie racja, ale z reguly w kwestii urlopu zazwyczaj gory przegrywaja z plaza (zostaje przeglosowany 1:3) lupus, korzystales juz z opcji planowania treningow specjalistycznych (interwaly, fartleki itp.) na garminie?
|
Do góry
|
|
|
|
#6035794 - 10/10/2013 13:40
[Re: McKracken]
|
old hand
Meldunek: 03/04/2010
|
@Mckraken, ale masz świetne połączenia z wysp, więc Teneryfa, Alpy czy Pireneje stoją otworem.
w sumie racja, ale z reguly w kwestii urlopu zazwyczaj gory przegrywaja z plaza (zostaje przeglosowany 1:3) lupus, korzystales juz z opcji planowania treningow specjalistycznych (interwaly, fartleki itp.) na garminie? Ja na moim garminie 405 często ustawiałem interwały . W sumie spoko to działa . Jeśli coś więcej Cie interesuje pytaj . Natomiast jeśli chodzi o badania i tym podobne sprawy . Rok temu robiłem EKG serca ,ale raczej duzo mi po tym badaniu lekarz nie powiedział . Wczoraj dorwałem ulotkę z oferta na określenie progu tlenowego i beztlenowego , tętna maksymalnego . Taka przyjemność w Poznaniu to koszt 180zł . Właśnie zabrałem się za czytanie książki " trening z pulsometrem" i stwierdziłam ,że takie badanie może byc pomocne przy ustaleniu planu na zimowe napieranie. Czy ktoś robił sobie takie padania ?
|
Do góry
|
|
|
|
#6036346 - 10/10/2013 21:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Odnośnie badań. Mam teraz taką promocję w firmie: Warto? dobra cena? http://www.imed24.pl/strona-glowna/aktualnosci/bieg-po-zdrowieCentrum Medyczne iMed24, oferuje specjalny Pakiet Badań Profilaktycznych „Biegaj zdrowo!” Pakiet zawiera następujące badania i konsultacje: - badanie echokardiograficzne - EKG spoczynkowe - badanie holterowskie rytmu serca - próbę wysiłkową na bieżni ruchomej - konsultację kardiologiczną lub hipertensjologiczną podsumowującą wyniki badań Za jedyne 249 zł!
|
Do góry
|
|
|
|
#6036649 - 11/10/2013 00:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6036796 - 11/10/2013 02:16
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Żeby wejść w dobrym stylu Wiem, że dałbym radę i jutro, ale nie lubię człapać Poza tym tam już śnieg leży. Muszę też potestować swój lęk przestrzeni (na Giewoncie było spoko, zobaczymy co będzie na trudniejszych szlakach). No i to już jednak długa wycieczka, trzeba trochę dłuższego dnia. Nie wiem skąd ruszałeś (Morskie Oko czy Łysa Polana), ale tam pewnie trzeba ruszać skoro świt by uniknąć tłumów, a ja nie znoszę tłumów w wysokich górach, nie czuję się wtedy pewnie, a i mijanie innych też najłatwiejsze tam nie jest. W sumie mógłbyś pochwalić się bardziej niż tylko jednym zdjęciem . Interesuje mnie zwłaszcza punkt i godzina startu. Ale w wyjściu na Rysy to za bardzo nic trudnego nie ma, także spokojnie dasz sobie radę. Tam to można jedynie iść na wschód słońca albo się przekimać . No właśnie tłumy sa najgorsze, dlatego lepiej chodzić w zimie albo jak gorsza pogoda Ze zdjęć to jeszcze mam coś tam z Orlej:
|
Do góry
|
|
|
|
|
|