#5608683 - 30/10/2012 15:05
Re: Neteller [11]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Czy takie wypłaty są podwójnie przewalutowane? Czyli wypłata w PLN przeliczana na EUR (skoro karta w EUR) po czym cała kwota zdjęta z konta prowadzonego w PLN? Jak to wygląda dla osób posiadających właśnie konto w PLN u nich?
Bo generalnie dziwne, że 2500zł nie chciało przejść skoro i 3000zł powinno pozwolić wypłacić. W jakim bankomacie chciałeś zrobić tę wypłatę? Opłaty za konwersje waluty (FX), naliczane dla kart Net+ 1. Jeżeli Twoja karta Net+ jest prowadzona w walucie innej niż Twój rachunek NETELLER, naliczymy opłatę za konwersje waluty NETELLER w wysokości 2.95% za każdą transakcje Net+. 2. Jeśli skorzystasz z karty Net+ do przeprowadzenia transakcji w walucie innej niż ta, w której prowadzona jest Twoja karta Net+, naliczymy opłate za konwersje waluty Net+ w wysokości 2.95%. 3. Jeżeli Twój rachunek NETELLER jest prowadzony w innej walucie niż Twoja karta Net+ i użyjesz tej karty do przeprowadzenia transakcji w jeszcze innej walucie, możemy naliczyć obie opłaty za konwersje waluty, ponieważ konwersja waluty nastąpila dwukrotnie. 4. Aby uniknać nadmiernego obciążenia opłatami za konwersje podczas korzystania z karty prepaid Net+, zalecamy wybranie waluty najczęsciej stosowanej podczas wypłat z bankomatów lub transakcji w punktach sprzedaży, jeśli taka opcja jest możliwa, lub waluty, w której prowadzony jest Twój rachunek NETELLER, jeśli waluta odpowiednia dla bankomatów i punktów sprzedaży nie jest dostępna. VIP-y mają 1,5% zamiast 2,95%. W każdej historii transakcji masz wyszczególnione FX 1 i FX 2, choćby było to zero.
|
Do góry
|
|
|
|
#5623981 - 10/11/2012 17:13
|
member
Meldunek: 20/07/2010
|
na okeciu jest z tego co pamiętam.
|
Do góry
|
|
|
|
#5624336 - 10/11/2012 21:58
|
member
Meldunek: 20/07/2010
|
ogólno dostepny, z tego co pamietam przy wejsciu na hale odlotów.
|
Do góry
|
|
|
|
#5673381 - 17/12/2012 20:20
[Re: dondzikson]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
Panowie,mam kilka pytanek.Mam nadzieję że ktoś pomoże. 1.Czy można zmienić walutę na koncie netka np. z USD na funty lub euro.? 2.Jak najkorzystniej wypłacać pieniądze z netellera np.na jakieś konto walutowe w Polsce,bankomaty wypłacające obcą walutę po korzystnym kursie? ew. inne pomysły? 3.Jakie ponosimy opłaty w razie przelewu na konto złotówkowe? 4.Jak długo się czeka na kartę Net+ i czy można swobodnie nią płacić w sklepach,wypłacać w bankomatach. Nigdy nie korzystałem z tego typu portfeli,stąd moje pytanka.Z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc. 1. Trzeba zamknac stare konto i zalozyc nowe. 2. Najkorzystniej to postarac sie o konto VIP wtedy prawie wszystko masz za 0 zł. 3. Nie wiem. 4. Ja czekałem 5 dni, nie miałem problemów z płaceniem itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#5673588 - 18/12/2012 02:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2010
|
Wydaje mi się,że to będzie jak z ukrytym debetem na koncie bankowym.Np:opłata za konto 10 zł,saldo na koncie 0zł,jak coś mi przychodziło to system automatycznie pobierał mi zaległa opłatę. Tak miałem w Citibanku,że zawsze mi wpierdalało kasę jak dostawałem wypłatę ,albo zwrot kosztów służbowych.
Tutaj radziłbym skontaktować się mailowo i zapytać dokładnie. Spróbuj może zamknąć konto i założyć drugie.Jak powód podaj zmianę waluty na PLN czy Euro( patrz post simonsa powyżej) Kombinuj ,gdyż 30 dolców to prawie 100 PLN,więc szkoda oddawać to za frajer. Ja potrzebowałem skorzystać z konta Net+ ,ale nie wiedziałem czy mineło mi 14 m-cy od daty jego założenia.Chcąc uniknąć tego haraczu zapytałem mailowo ze strony netka,podałem nr tel i oddzwonili. Trudno,bo trudno z moim anglikiem się dogadałem z babą i dowiedziałem się ,że do okresu karencji brakuje mi niespełna 2 tygodnie. Wpłaciłem więc kasę kwitem Ukash na konto im przelałem do buka.
Jak nie możesz skorzystać z MB,i szkoda kasy na Netellera to załóż sobie konto Click2Pay.To działa na tej samej zasadzie co MB. Karta Mastercard jest nawet tańsza niz w MB ,bo kosztuje 10USD a nie 10 EUR. Na Click2Pay raz nawet wypłaciłem niewielka sumę z Betsson,a potem płaciłem ich kartą rachunek jak byłem w knajpie na wódce ze znajomym.Transakcja bezproblemowa była.
|
Do góry
|
|
|
|
#5673601 - 18/12/2012 02:27
|
journeyman
Meldunek: 10/04/2003
|
czy wystarczy raz na pol roku sie zalogowac i oplata nie zostanie pobrana? bezczynnosc konta to nie tylko same wplaty/przelewy jak sadzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5673605 - 18/12/2012 02:30
[Re: piontek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2010
|
czy wystarczy raz na pol roku sie zalogowac i oplata nie zostanie pobrana? bezczynnosc konta to nie tylko same wplaty/przelewy jak sadzicie? Wydaje mi się ,że chodzi tutaj o brak transakcji na koncie i samo logowanie sie nie pomoże ,ale trzeba by poświęcic chwilkę czasu i spróbować znaleźc szczegóły w regulaminie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5673612 - 18/12/2012 02:40
|
addict
Meldunek: 04/02/2005
|
Dzieki Iwdakuno za odpowiedz, wydaje mi sie, ze jest niestety tak jak mowisz. Click2Pay mnie nie ratuje, bo z tego kasyna mozliwa jest tylko wyplata na Netellera i konto bankowe. Na konto bankowe nie chcialbym wyplacac, ale pewnie bede musial tak zrobic.
A jesli chodzi o oplate, to logowanie nie wystarczy: "Jeśli nie korzystasz z rachunku NETELLER przez 14 miesięcy z zachowaniem salda na rachunku, obciążymy Cie opłatą administracyjną. Aby uniknąć tej opłaty, zaloguj się do rachunku i dokonaj transakcji. Może to być dowolna transakcja. Możesz dokonać wpłaty, przeslać pieniądze znajomemu, przelać je do innej witryny lub z innej witryny bądz po prostu wypłacić pozostałe środki."
|
Do góry
|
|
|
|
|
|