#593547 - 01/06/2006 19:03
Re: Polska-Chorwacja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
może overek? czemu nie? over 2.5 @2.05
Overek na pewno a oprócz tego jeszcze 1x Tylko nie wiem jaki jest kurs na 1x. Można też dać X. Powinno wejść .
|
Do góry
|
|
|
|
#593548 - 01/06/2006 19:03
|
La Pulga
Meldunek: 29/01/2005
|
Moim zdanie Chorwacja pokona Polaków bez problem choć chciałbym sie mylić i chciałbym żeby Polacy wygrali ale rzeczywistość jest tragiczna To co Polacy pokazali z Kolumbia woła o pomste do nieba w każdym elemncie Kolumbijczycy przerastali Polaków Chorwacja pokonała Austrie 4:1 w meczu tym przebudził sie super strzelec Werderu Brema Ivan Klasnic (w eliminacjach nie strzelił żadnej bramki) są również doświadczeni zawodnicy tacy jak bracia Niko i Roberrt Kovac Znakomity bramkarz (według mnie) Stipe Pletikosa Na koniec chciałbym zaznaczyc ze Polacy rozegrali z Chorwatami dotychczas trzy spotkania przegrywajac dwa (1:3 , 1:4) oraz remisując 0:0
|
Do góry
|
|
|
|
#593550 - 02/06/2006 05:41
|
journeyman
Meldunek: 27/05/2006
|
Sentymenty trzeba odłożyć na bok Niestety nasz zespół nie potrafi grać piłką, gra bez piłki też kuleje co zazwyczaj przekłada się na to że nie potrafimy wymienić kilku szybkich podań. Gra na jeden kontakt jest chyba części zawodników zupełnie obca. Mankamentów w naszej grze jest wiele i niestety jeżeli przed samym WC’2006 byłem optymistą to rzeczywistość nadszarpnęła mój optymizm. Oczywiście gramy o odzyskanie twarzy ale przy Chorwatach będziemy tłem. Chorwaci również zawiedli w ostatnim swoim meczu więc zwycięstwem w meczu z Polakami na pewno będą chcieli poprawić nastroje przed mundialem. Chorwacja – Polska 1 2.35 Chciałbym się mylić
|
Do góry
|
|
|
|
#593551 - 02/06/2006 14:03
|
newbie
Meldunek: 30/06/2004
|
Orientuje się ktoś czy Chorwacja wystąpi w tym meczu w najmocniejszym składzie?
|
Do góry
|
|
|
|
#593552 - 02/06/2006 14:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Moim zdanie Chorwacja pokona Polaków bez problem choć chciałbym sie mylić i chciałbym żeby Polacy wygrali ale rzeczywistość jest tragiczna
Rzeczywistośc nie jest taka tragiczna,mozna zarobic na wygranej Chorwatów,a naszym to szkody nie przyniesie,bo to mecz towarzyski
Chorwacja - Polska 1
Nad overem sie jeszcze zastanowię,bo jest jedno "ale". Bramkarz "Hrvatskiej" często wznawia grę wyrzutem reka,rzadko wykopem,wiec moze byc ...under
|
Do góry
|
|
|
|
#593553 - 02/06/2006 14:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Quote:
Nad overem sie jeszcze zastanowię,bo jest jedno "ale". Bramkarz "Hrvatskiej" często wznawia grę wyrzutem reka,rzadko wykopem,wiec moze byc ...under
hehe :-)
Ogladalem dzisiaj konferencje prasową polaków, i mialem odczucie, że Janas juz po malu usprawiedliwial sie za jutrzejsza porazkę. Wyraz jego twarzy, zawsze był kwaśny, ale dzisiaj to niepokoj i to zamartwienie wrecz z niego emanowalo.
Moim zdaniem te słowa, że szczyt formy na przyjsc na mudnial to jes pic na wode. Z pewnoscia w meczu z Chorwatami zagramy lepiej niz z Kolumbią, z wiadomych wzgledów.
Klasa chorwatów w moim mniemaniu jest mniej/wiecej taka jak naszych orłów. Remis z Iranem... nie napawa optymizmem, tymbardziej ze uratowany w 95 minucie.
Wydaje mi sie, ze wiele osob grajac na chorwatów, bardziej sie sugeruje sie naszą nieudolnością, niz jakimis rozsadnymi argumentami przemawiajacymi za Croatią.
Owszem chorwaci u siebie w eliminacjach byli niezwykli grozni, ale to bylo dawno temu i nie prawda.
Granie nie na zespol ktorego sie upatruje jako zwyciesce, ale przeciwko zespolowi, ktory rzekomo jest w fatalnej formie... z reguly konczy sie niepowodzeniem.
Moim zdaniem jutro padnie bramkowy remis... 1-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#593554 - 03/06/2006 06:12
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Pozwolę sobie wkleić mojego posta napisanego po meczu Polska - Kolumbia Quote:
Kiedy Polacy pokonali drużynę wyżej sklasyfikowaną od nas w rankingu FIFA ??? O ile sobie przypominam, było to 12 listopada 2003 roku w Warszawie, kiedy to wygraliśmy z Włochami 3-1. Nie wiem, czy można zaliczyć też zwycięstwo nad Grecją 1-0 w Bydgoszczy w maju 2004 roku, bowiem Grecy spory awans zanotowali po ME, kiedy to zdobyli tytuł mistrzowski.
A tak wygrywamy tylko z kelnerami, bo na tyle nas stać. Dodać należy, iż oba ww. zwycięstwa odnieśliśmy w Polsce, a nie chciało mi się szukać wartościowego wyjazdowego zwycięstwa (chyba 3-1 z USA na MŚ'02).
Gwoli przypomnienia, najnowszy ranking FIFA informuje, że: 19. Niemcy 26. Kostaryka 29. Polska 39. Ekwador
Oby tylko nie było takiej kolejności w grupie.
A Chorwaci jak wiadomo są przed nami.
Może to trochę płytkie, ale niestety staystyka nie kłamie. Ja w każdym bądź razie gram dziś na Chorwatów z remisem. 30% zysku od stawki w zupełności mnie zadowoli.
|
Do góry
|
|
|
|
#593556 - 03/06/2006 07:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Quote:
tym bardziej ze boruc ma jakies problemy z palcami wiec moze wyjdzie nasza gwiazda
I co, myślisz że jak Kuszczak wyjdzie w pierwszym składzie to znowu wpuści szmate? To się nie zdarza w dwóch meczach pod rząd, więc nie bój sie :|
|
Do góry
|
|
|
|
#593557 - 03/06/2006 08:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Quote:
tym bardziej ze boruc ma jakies problemy z palcami wiec moze wyjdzie nasza gwiazda
I co, myślisz że jak Kuszczak wyjdzie w pierwszym składzie to znowu wpuści szmate? To się nie zdarza w dwóch meczach pod rząd, więc nie bój sie :|
Zdarza się ,zdarza ,bo to jest sport,a w sporcie zdarzaja sie rzeczy przedziwne i niesamowite
Jednak skłonny jestem postawic na to,ze Kuszczak zaprezentuje sie bardzo dobrze,bo stac go na to,a mentalnie jest duzo mocniejszy niz Boruc i Dudek razem wzieci.
Problem w tym,ze sam Kuszczaqk remisu nie wyciągnie ,a druzynie Janasa na dziś daleko do....Iranu...tak,tak.
W mojej opinii wygrana Chorwacji,a 1X po kursie 1,30-1,35 do kombosa jak najbardziej pasuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#593558 - 03/06/2006 09:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
Wiecie o tym, ze bramka na 2:2 strzelona przez chorwatow w meczy Chorwacja-Iran padla z rzutu karnego w 97 min podyktownego przez chorwackiego sedziego?
poza tym nikt tu nie bedzie sie forsowal, to nie kolumbia ktora przyjechala przetestowac paru mlodych pilkarzy,
na pewno w druzynie chorwacji nie bedzie presji na wynik natomiast u nas po meczu z kolumbia przydaloby sie przynajmniej nie przegrac (chyba ze Janas chce juz teraz sie zwolnic z posady selekcjonera po mundialu), ja mysle ze dzisiaj zadziala cos podobnego jak u francuzow, tzn po pierwszym meczu wygwizdanym przez kibicow (z meksykiem) drugi z Dania byl juz bardzo dobry (powiedzialbym na miare mundialu)
Chorwaci maja jeszce mecz z hiszpania, my z reprezentacja dolnej saksonii (sic!)
reasumujac: Polska-Chorwacja 1X under/over no bet
|
Do góry
|
|
|
|
#593560 - 03/06/2006 11:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Quote:
----------------Pletikosa------------
-------Tomas------R.Kovac----------Simunic-----
--------------Vranjes---------Modric-----------
-------Srna--------Kranjcar-------------Babic-----
-----------Klasnic----------Olic-----------
Quote:
Kuszczak - Dudka, Bak, Jop, Zewlakow - Smolarek, Radomski, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynowek - Zurawski
prawdopodobne meczowe 11stki
|
Do góry
|
|
|
|
#593561 - 03/06/2006 11:22
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Quote:
Sentymenty trzeba odłożyć na bok
Niestety nasz zespół nie potrafi grać piłką, gra bez piłki też kuleje co zazwyczaj przekłada się na to że nie potrafimy wymienić kilku szybkich podań. Gra na jeden kontakt jest chyba części zawodników zupełnie obca. Mankamentów w naszej grze jest wiele i niestety jeżeli przed samym WC’2006 byłem optymistą to rzeczywistość nadszarpnęła mój optymizm. Oczywiście gramy o odzyskanie twarzy ale przy Chorwatach będziemy tłem.
Chorwaci również zawiedli w ostatnim swoim meczu więc zwycięstwem w meczu z Polakami na pewno będą chcieli poprawić nastroje przed mundialem.
Chorwacja – Polska 1 2.35
Chciałbym się mylić
Polacy nie potrafią grać, nie potrafią podawać, nie wiem, czy chociaż biegać potrafią Pewnie im się nie chce Zapomniałeś o eliminacjach, gdzie wygrywaliśmy mecz za meczem Jeden mało znaczący mecz przy przygłupawej publiczności i mamy pełen obraz naszej reprezentacji Aha, zapomniałem dodać że bez Dudka, Franka i Kłosa ale z Rasiakiem To jest mecz towarzystki i trudno coś wytypwać Ja myślę, że under jest pomimo wszystko prawdopodobny
|
Do góry
|
|
|
|
|
|