Jeszcze raz, na spokojnie...
Brawo, Brawo, brawo Robert !!!!!!!!!!!!
Nie no na spokojnie się nie da...
Faktem jest, że Robert nie ustrzegł się błedów - ale tych nie ustrzegł się dzisiaj chyba nikt.
Faktem jest, że gdyby nie rzeź niewiniątek to Robert nie zdobyłby punktów - ale ukończyć wyścig też trzeba umieć, tym bardziej na mokrym torze.
Faktem jest, że deszczówki Bridgestone spisywały się dzisiaj tragicznie - ale wyprzedzić Ralfa, Massę i przez ostatnie 2 okrążenia wybronić się przed szlaejącym Massą jadącym zdecydowanie najszybciej w tej fazie wyścigu (wynik posiadanych w końcówce wyścigu opon - końcowa różnica między Kubicą i Massą to 0,4 sec.!!!) to też nie lada sztuka.
Faktem jest też to, że gdyby nie błędy (wiem, że na gdybaniu daleko się nie zajdzie) to Robert ukończyłby w kokolicach pozycji Heidfelda bo na początku wyścigu był 2 pozycje przed nim i malutkimi kroczkami powiększał tę różnicę !!!
I niech mi nikt nie próbuje wmówić, że błędy Roberta, że szczęśliwe odpadanie innych (bo i takie głosy już słychać), ze to, że tamto...
Robert pojechał dzisiaj jak na debiutanta wspaniale i nikt nie ma prawa temu zaprzeczyć !!!
Nie wiem czy pojedzie w dalszej części sezonu, ale wiem jedno - Robert w pełni zasłużył na otrzymanie kolejnej szansy w 'normalnych' warunkach GP Turcji i wiem też, że dzisijszym wystepem na trwałe otworzył sobie drzwi do startów w wyścigach Formuły 1 i w Sezonie 2007 na pewno będzie się ścigał!.
A tak w ogóle niespotykane szczęście spotkało dzisiaj miliony Polaków, którzy pierwszy raz w życiu obejrzeli wyścig Formuły 1 bo był zdecydowanie jeden z najwspanialszych wyścigów w ostatnich sezonach i bezapelacyjnie najlepszy w tym sezonie, a dzięki temu nowi fani F1 na pewno pokochali ten sport bez opamiętania...
W związku z warunkami atmosferycznymi na Hungaroringu typowanie tego wyścigu było trochę jak rzut monetą, ale nie to jest chyba teraz najważniejsze...
Mówię to już teraz - w sezonie 2007 na 10000% jadę na Hungaroring i prawdopodobnie też na jeden wyścig do Niemiec - nic mnie nie powstrzyma !!!
Więc jakby ktoś był chętny to możemy jechać większą grupką.