Strona 14 z 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >
Opcje tematu
#585645 - 20/06/2006 07:41 Re: GRUPA - A -
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005
Niemcy - Ekwador
typ: 0-1 AH - 1

Mecz bardzo ważny dla być może dalszych losów MŚ !! Spotkanie o 1 miejsce w Grupie A z której to na pewno nie wyjdzie Polska. Oczywiście zakładając najbardziej prawdopodobny scenariusz tabelki Grupy B po meczu Anglia-Szwecja, że Anglia wyjdzie z tej grupy na 1 miejscu a Szwedzi na 2 to dla mnie wynik meczu Niemców może być tylko jeden. Wygrana Niemców i to myślę, że wyżej niż 1 golem. W końcu z kim tak naprawdę grają Niemcy. Przypomnę z Ekwadorem. Oczywiście to zespół, który odprawił z kwitkiem Polaków i Kostarykan ale to nie oszukujmy się przeciętniak !! Dziś Niemcy pokarzą nam miejsce naszej piłki oczywiście pewnie wygrywająć z Ekwadorem. Myślę, że azjata na Niemców wygląda dobrze i przed własną publicznością zechcą wyjść z grupy z 1 miejsca a na to pozwoli im tylko wygrana w tym meczu. A ofensywę mają naprawdę imponującą i myślę że Klose po tym jak jakoś dziwnie nie mógł trafiać z Polską dziś się odblokuje. Ja nie widzę innej możliwości jak WIN Niemców. Pozdrawiam LART.

Do góry
Bonus: Unibet
#585646 - 20/06/2006 07:53 Re: GRUPA - A -
Kris5 Offline
addict

Meldunek: 16/05/2006
Ludzie po co sie rozpisujecie o naszych oni juz pokazali na co ich stac i dajmy im spokoj!!!!!Dzisiaj mamy jeden z pewniejszych meczow mistrzostw czyli niemcy kostaryka i do tego kurs 1,45 przeciez to nic tylko brac i ni erozumiem dlaczego jeszcze nikt o tym nie pisze?? Przeciez nei mozna sie sugerowac ze ekwador wygral ze slabiutka Polska czy jescze slabsza kostaryka Niemcy dizs graja o pierwsze miejsce w grupie i napewno zrobia wszystko aby je zdobyc;) pozdrawiam i polecam granie na naszych zachodnich sasiadow:) a o bialo czerwonych sie juz nei rozpisujcie szkoda waszych klawiatur i palcow pozdrawiam:)

Do góry
#585647 - 20/06/2006 08:08 Re: GRUPA - A -
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Ludzie po co sie rozpisujecie o naszych oni juz pokazali na co ich stac i dajmy im spokoj!!!!!Dzisiaj mamy jeden z pewniejszych meczow mistrzostw czyli niemcy kostaryka i do tego kurs 1,45 przeciez to nic tylko brac i ni erozumiem dlaczego jeszcze nikt o tym nie pisze?? Przeciez nei mozna sie sugerowac ze ekwador wygral ze slabiutka Polska czy jescze slabsza kostaryka Niemcy dizs graja o pierwsze miejsce w grupie i napewno zrobia wszystko aby je zdobyc;) pozdrawiam i polecam granie na naszych zachodnich sasiadow:) a o bialo czerwonych sie juz nei rozpisujcie szkoda waszych klawiatur i palcow pozdrawiam:)

A po co się rozpisywać o mecz który już był no chyba że masz na myśłi mecz Niemcy-Ekwador

Do góry
#585648 - 20/06/2006 08:35 Re: GRUPA - A -
darekdarecki Offline
old hand

Meldunek: 25/04/2005
Niemcy - Ekwador

Jeśli Niemcy to wygraja wyjdą z grupy na 1 miejscu i trafia prawdopodobnie na Szwedów jęsli ich pokonają to trafia na Argentyne

Jeśli Niemcy zremisuja bądź przegrają z Ekwadorem to trafia na Anglie i jeśli wygrają to trafia na Brazylie

Osobiście wolał bym trafić na Brazylie niż na świetnie dysponowanych Argentynczyków

Do góry
#585649 - 20/06/2006 08:40 Re: GRUPA - A -
edge Offline
journeyman

Meldunek: 27/05/2006
Polska - Kostaryka

Polska drużyna ma ogromny problem z dojściem do sytuacji strzeleckich. W meczu z gospodarzami turnieju na palcach jednej ręki można było policzyć ilość strzałów oddannych na bramkę Lehmanna. Zawodnicy stanowiący trzon kadry totalnie zawodzą co niestety ma przełożenie na osiągane rezultaty. Owszem zagramy w ustawieniu bardziej ofensywnym (4-4-2) ale gradu bramek się nie spodziewam.

Z drugiej strony mamy team Kostaryki który do kluczowego dla grupy A meczu z Ekwadorem podszedł zupełnie bez ambicji, natomiast dwie strzelone bramki w meczu otwarcia to głównie zasługa niemieckiej defensywy.

Gdybym dziś miał coś postawić to:
Polska - Kostaryka: under 2.5, 1.8
Polska - Kostaryka: 1, 1.8
(kursy z Bet-at-home)

Do góry
#585650 - 20/06/2006 08:45 Re: GRUPA - A -
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Quote:

Niemcy - Ekwador

Osobiście wolał bym trafić na Brazylie niż na świetnie dysponowanych Argentynczyków

Osobiście to myślę, że najpierw trzeba przebrnąć Szwecję lub Anglię a potem myśleć o Brazylii albo Argentynie...

Pozdr

Do góry
#585651 - 20/06/2006 09:05 Re: GRUPA - A -
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Tylko, że Anglia czy Szwecja nie robi aż tak bardzo jak Brazylia/Argentyna
Więc tok rozumowania dobry, ale Niemcy są za glupi zeby to wymyslec

Do góry
#585652 - 20/06/2006 10:35 Re: GRUPA - A -
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
ja dzis gram ze Jelen strzeli bramke. dlaczego?? bo mu sie nalezy, dla mnie najlepszy polski zawodnik tych mistrzostw, do tego dochodzi pewnie przeczucie i to ze przysnilo mi sie ze strzelil bramke Ekwadorowi w pierwszym meczu co jednak sie nie sprawdzilo, wiec teraz ostatni mecz a moje sny czesto bywaja prorocze, mozliwe tez ze podczas snu wystapil jakis blad i zamiast Kostaryki pojwil sie Ekwador kurs w stsie 3.40, do tego jeszcze mam ze Klose strzeli za 2.10 wczoraj dla zabawy i z nudow postawilme ze strzeli Szewa i Torres ale niestety nie wszedl tenis wiec dzis tylko pilke gram pzdr

Do góry
#585653 - 20/06/2006 11:03 Re: GRUPA - A -
matmax23 Offline
member

Meldunek: 04/02/2006
Witam,

Na BA, ktoś przytoczył ciekawe statystyki, jesli chodzi o liczbę rzutów rożnych.

Germany 4 - 2 Costa Rica
corner kicks : 7 - 3

Germany 1 - 0 Poland
corner kicks : 10 - 4

Poland 0 - 2 Ecuador
corner kicks : 11 - 2

Ecuador 3 - 0 Costa Rica
corner kicks : 3 - 4

Suma rzutów rożnych:
Niemcy - 17
Polska - 15
Kostaryka - 7
Ekwador - 5

Oczywiście to jest sucha statystyka i w oparciu wyłącznie o nią ciężko cokolwiek prorokować. Niemcy muszą wygrać z Ekwadorem, więc spodziewam się podobnej liczby podbramkowych okazji jak z Polską, a więc wielu rzutów rożnych. Polakom wydaje się również powinno zalezeć na zwycięstwie, czy bedą atakować udolnie to nie wiadomo, ale rzutów rożnych powinni trochę mieć, skoro nawet grając ultradefensywnie z Niemcami mieli ich 4.
Myślę, że w dużej mierze powyższe statystyki oddają sposób gry zarówno drużyn europejskich, jak i południowoamerykańskich w tej grupie i dlatego w expekcie polecam taki oto dubelek na rzuty rozne:
Polska - Kostaryka 1 - 1,65
Niemcy - Ekwador 1 - 1,35
AKO - 2,23.

Do góry
#585654 - 20/06/2006 11:24 Re: GRUPA - A -
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
Niemcy - Ekwador

Wedlug mnie te dwie eikpy (biorac pod uwage tylko te dwa mecze grupowe) prezentuja podobny poziom. Niemcy jesli znowu sie otworza tak jak z Kostaryka i Polska (na poczatku) to naprawde nie wroze im nic dobrego. Ekwador potrafil zmarginalizowac poczynania Wanchope to dlaczego nie mialoby sie to samo udac z Klose. Niemcy musza wreszcie rozegrac dobre spotkanie w obronie. Obojetnie czy z Brazylia czy z Argentyna bez obrony tych meczach nie wygraja. Dorzucmy do tego dobra defensywe Ekwadoru i 0:0 jak nic. Chyba ze Ekwador odpusci...

no bet

Polska - Kostaryka

Kostaryka i Polska rozegraja pozegnalny mecz. Ten mecz wbrew temu co sie mowi jest bardzo wazny dla Janasa. Przypomne: 4 lata temu przegralismy 0:2 0:4, gra byla gorzej niz beznadziejna, dla wszystkich bylo jasne ze Engel musi odejsc, tymczasem z USA wygralismy 3:1 i wiele osob zaczelo sie zastanawiac czy dymisja Engela to dobry pomysl. Suma sumarum zwolnili go. Teraz watpliwosci sa juz teraz czy zwolnic Janasa, a jakby do tego dorzucic wysoka wygrana z Kostaryka to na pewno trener spalby spokojniej. Prawdopodobnie Szymkowiak za Sobolewskiego, czyli wracamy do starego systemu z jednym defensywnym pomocnikiem. Systemu z ktorym potrafilismy strzelac bramki slabszym przeciwnikom.
Na strone Kostaryki przemawia tylko jedno: konczacy kariere Wanchope. Ale on sam niczego nie zdziala.
Dwa mecze Polakow odpuscilem, jednak teraz nie moge sie powstrzymac aby nie postawic na naszych "orlow" w meczu z chyba najslabsza druzyna turnieju.

Polska - Kostaryka 1 1,79
Polska - Kostaryka delikatnie over 2,1
betfair

Do góry
#585655 - 20/06/2006 11:36 Re: GRUPA - A -
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
Niemcy - Ekwador 1 @ 1.45

Trzecia kolejka spotkań w grupie polskiej, grupie A. Gospodarze mundialu Niemcy podejmują Ekwador. Obydwie drużyny mają już zapewnioy awans do dalszych gier. Niemcy w swych pierwszych dwóch meczach pokonali Kostarykę 4:2 i Polskę 1:0, zaś Ekwadorczycy Polskę 2:0 i Kostarykę 3:0. W związku z tym, ze obydwie drużyny nie muszą już walczyć o mundialowy byt, niektórzy twierdzą, ze możemy być świadkami takiej gry zespołów, która najlepiej ustawi ich przed 1/8 finału. tak się jednak sklada ze spotkanie to rozgrywane jest o 16. zaś mecze grupy B o 21. to toteż Niemcy z Ekwadorczykami mieliby zdecydowanie mniejsze pole do popisu przy ustawieniu spotkania, gdyż nie będą mieli wiedzy jak zakończy się mecz Szwecji z Anglią.
Niemcy są gospodarzami turnieju. Dopingować ich będzie dziś pełen stadion kibiców. Uważam że choćby z tego powodu nie odpuszczą sobie tego spotkania. Sam Klinsmann stwierdził, ze zagrają na 100% o zwycięstwo by podtrzymac formę i morale zespołu. Ekwador jak dotąd prezentował się nieźle, jednak nie jest to jakaś świetna drużyna, z którą niemcy szczególnie na własnym terenie nie mogliby wygrać. Ponadto prawdopodobnie zagrają bez strzelca dwóch bramek na tym mundialu - Carlosa Tenorio. Typuję skromne zwycięstwo gospodarzy.

Do góry
#585656 - 20/06/2006 12:04 Re: GRUPA - A -
rycerz_83 Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
niemcy(-1) - ekwador(+1) h.azjatycki
typ:niemcy kurs:2,0

patrzac na tabele to faworytem powinien byc ekwador,
pattrzac na gre troszke sie wyrownuje,
jednak te mistrzostwa przebiegaja mimo wszystko tak, ze faworyci wygrywaja raczej, nie liczac przypadku gdy graja z druzynami z afryki, tego nie ruszam wogole!

niemcy musza wygrac aby prawdopodobnie na anglie nie trafic,
i sadze ze wygraja, wiec warto zaryzykowac po kursie 2,0 na to ze prowadzac ukluja jeszcze jedna brameczke.

Do góry
#585657 - 20/06/2006 12:38 Re: GRUPA - A -
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Niemcy - Ekwador,
gdyby o wyniku miały decydować umiejętności piłkarskie, to zdecydowanie powinni wygrać Niemcy. Jedyne, co może sprawić, że wynik będzie inny to ewntualne kalkulacje naszych zachodnich sąsiadów. Przyznan, że dość długo się zastanawiałem w świetle ostatnich "niespodzianek" czy można się liczyć z taką ewentualnością.
Uważam, że w tym meczu nie powinno dojść do zaskakującego rozstrzygnięcia, gdyż:

1. Wygranie grupy niemal zapewnia Niemcom spotkanie ze Szwedami, z którymi mają wyjątkowo korzystny bilans h2h. Myślę, że Niemcy nie chcieli by sie spotkać na tym etapie rozgrywaek z Anglią i zrobią co trzeba, żeby na nich nie trafić.

2. Wygranie z Ekwadorem sytuuje Niemców korzystnie w drabince, gdyż z Brazylią zagrają najwczesniej w finale (jeżeli oczywiście zajdą tak daleko).

3. Myślę, że NIemcy bardziej obawiają się Brazylii niż Argentyny. Argentyna zaczęła od "wysokiego c" pokonując po bardzo dobrym meczu WKS, potem było jeszcze lepiej z SiCz. Trudno grać lepiej, a w turnieju nie da się zagrać wszystkich meczów na jednakowo wysokim poziomie. Argentyna też kiedyś zagra słabszy mecz.
Brazylia z kolei sprawia wrazenie ospałej, jakby jeszcze nie zaczęli na dobre grać.
Przed nimi raczej progresja, powinni grać z meczu na mecz lepiej.

Jeżeli Niemcy nie wymyślili jakiegoś szalonego planu, dziś z pewnością zagrają i wygrają.

Do góry
#585658 - 20/06/2006 12:47 Re: GRUPA - A -
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Boruc - Baszczyński, Bosacki, Bąk, Żewłakow - Smolarek, Radomski, Szymkowiak, Krzynówek - Żurawski, Jeleń

Do góry
#585659 - 20/06/2006 13:15 Re: GRUPA - A -
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
Quote:

Niemcy - Ekwador,
gdyby o wyniku miały decydować umiejętności piłkarskie, to zdecydowanie powinni wygrać Niemcy. Jedyne, co może sprawić, że wynik będzie inny to ewntualne kalkulacje naszych zachodnich sąsiadów. Przyznan, że dość długo się zastanawiałem w świetle ostatnich "niespodzianek" czy można się liczyć z taką ewentualnością.
Uważam, że w tym meczu nie powinno dojść do zaskakującego rozstrzygnięcia, gdyż:

1. Wygranie grupy niemal zapewnia Niemcom spotkanie ze Szwedami, z którymi mają wyjątkowo korzystny bilans h2h. Myślę, że Niemcy nie chcieli by sie spotkać na tym etapie rozgrywaek z Anglią i zrobią co trzeba, żeby na nich nie trafić.

2. Wygranie z Ekwadorem sytuuje Niemców korzystnie w drabince, gdyż z Brazylią zagrają najwczesniej w finale (jeżeli oczywiście zajdą tak daleko).

3. Myślę, że NIemcy bardziej obawiają się Brazylii niż Argentyny. Argentyna zaczęła od "wysokiego c" pokonując po bardzo dobrym meczu WKS, potem było jeszcze lepiej z SiCz. Trudno grać lepiej, a w turnieju nie da się zagrać wszystkich meczów na jednakowo wysokim poziomie. Argentyna też kiedyś zagra słabszy mecz.
Brazylia z kolei sprawia wrazenie ospałej, jakby jeszcze nie zaczęli na dobre grać.
Przed nimi raczej progresja, powinni grać z meczu na mecz lepiej.

Jeżeli Niemcy nie wymyślili jakiegoś szalonego planu, dziś z pewnością zagrają i wygrają.

Dobrze mówi, wódki mu dać;) Zgadzam sie w pelni i również wyszedłem z założenia ze Niemcy nie będą w tym meczu kombinowac tylko zagrają by wygrac.

Do góry
#585660 - 20/06/2006 13:23 Re: GRUPA - A -
TANAMERAH Offline
old hand

Meldunek: 01/07/2004
Niemcy nie powinni się obawiać ani Brazylii ani Argentyny, ponieważ nie sądzę aby przeszli Szwecję lub Anglię. Tyle z mojej strony odnośnie gospodarzy.

Do góry
#585661 - 20/06/2006 13:27 Re: GRUPA - A -
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Niemcy nie powinni się obawiać ani Brazylii ani Argentyny, ponieważ nie sądzę aby przeszli Szwecję lub Anglię. Tyle z mojej strony odnośnie gospodarzy.

//A tak poza tym że umiesz albo i nie koniecznie liczyć to jakieś masz powody dla których tak uważasz ?? Chodzi mi o to że Niemcy nie są w stanie przejść Szwedów bo albo masz jakieś informacje, których poza Tobą na tym forum nie ma nikt albo nie oglądałeś od przynajmniej pół roku żadnego meczu Szwedów Pozdrawiam LART

Do góry
#585662 - 20/06/2006 13:28 Re: GRUPA - A -
Ronin_BC Offline
old hand

Meldunek: 18/10/2005
Quote:

ze Szwecja to maja 50/50
nawet jesli ich wyeliminuja to pozniej maja Argentyne w 1/4 i koncza swoja przygode z mistrzostwami

chyba ze dzis ich Ekwador pyknie, co nie jest wykluczone

Do góry
#585663 - 20/06/2006 13:53 Re: GRUPA - A -
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
Niemcy - Ekwador 1 1,45

skrócona tabela:

1. ECU 6
2. GER 6
3. POL 0
4. CRC 0

Walka o pierwsze miejsce, remis daje je Ekwadorowi. Dlatego Niemcy będą chciały wygrać. Nie przekonują mnie argumenty, że wolą trafić na Brazylie, to jest głupota. Niemcy chcą wygrać grupę i ją wygrają. Ekwador już osiągnął co miał ;-)

Do góry
#585664 - 20/06/2006 13:59 Re: GRUPA - A -
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
Polska - Kostaryka 1 1,9

Ponownie tabela:

1. ECU 6
2. GER 6
3. POL 0
4. CRC 0

Tym razem mimo, że nam starcza remis do 3. miejsca wszyscy wiedzą, że gramy o zwycięstwo. Jesteśmy lepsi to jest jasne i wstyd by było nie wygrać.

a do poprzedniego typu dodam jeszcze, że Ekwador gra 5 zmiennikami

Do góry
Strona 14 z 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >