#585027 - 13/06/2006 21:01
Re: GRUPA - F -
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
Quote:
mozna zagrac za mala stawke na Chorwacje, ze bedzie miala wiecej rzutow roznych po kursie 3,6 w toto w Brazyli boczni obroncy nie beda sie za czesto podlaczac, bo sa starzy i nie beda mieli tyle sil pozatym wiekszosc akcji bedzie szla przez R10, ktory lubi grac sordkiem, indywidualne akcje i prostopadle pilki. A Chorwaci beda grac bokami na Prso. Pozatym Carlos bedzie pewnie sie spoznial z interwencjami, moze nie bedzie dopuszczac do strzalow ale pilki bedzie wybijal na rogi.
a nie mowilem Carlos i Cafu zapewnili Chorwatom chyba 3 rogi jak nie wiecej i bylo 7-5 dla Chorwatow mam nadzieje, ze ktos skorzystal.
|
Do góry
|
|
|
|
#585028 - 13/06/2006 21:16
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
no i potwierdziło się to, co pisałem w temacie o tym kto będzie mistrzem świata. Brazylia wydaje się być przereklamowana.
Adriano i Ronaldo są żałośni - od lat nie widziałem tak słabych piłkarzy u Canarinhos. Jeśli trener Parreira nie zmieni ich (a o to może być ciężko, bo w Brazylii jest olbrzymi nacisk społeczny na to by grali ich idole m.in. ci dwaj panowie. Perreira będzie potrzebował dużo odwagi by przeciwstawić się opinii społecznej) to o Mistrzostwie Świata może zapomnieć.
W tym meczu to był bezzębny tygrys, który straszy wyglądem, głośno ryczy, ale nie ma zębów (ataku). Na swoje szczęście ma jeszcze pazury (Kakę i Ronaldinho mimo jego słabszego meczu) i jest w stanie upolować słabszą zwierzynę. Ale grubego zwierza (czytaj: półfinału i dalej) to w ten sposób nie upolują.
Pisałem też że drużyną zdolną powstrzymać Brazylię są Włochy - i kto wie, czy tak nie będzie? Włosi pokazali się z bardzo dobrej strony, mogą włosi spotkać się z Brazylią już w 1/8 finału i... to będzie szlagier tej fazy rozgrywek.
A jeśli nie włosi, to czesi - to dopiero będzie super mecz.
A żeby nie było zupełnie off-topic, to w kontekście przyszłego meczu Brazylii z Australią dobrym typem wydaje się być under.
Australia gra jeszcze bardziej od Chorwacji siłowy futbol i jak się "zamurują" to będzie brazylijczykom bardzo ciężko się przedrzeć (tak jak dziś). A w następnym meczu prawdopodobnie też zagrają Adriano i Ronaldo - trener Parreira będzie potrzebował jeszcze ze dwóch kompromitacji żeby otrzeźwieć i zostawić obu zawodników tam gdzie ich miejsce, czyli na jakiejś dyskotece.
A jeśli oni zagrają, to o undera był bym spokojny.
|
Do góry
|
|
|
|
#585030 - 13/06/2006 22:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Dzisiejszy występ Brazylii był beznadziejnie słaby. Atak nie istniał, w pomocy tylko Kaka i Ronaldinho próbowali coś grać. Roberto Carlos i Cafu - już nie te lata i ciężko im będzie zagrać 7 równych meczów. Robinho wszedł po przerwie i od razu ożywił grę w przodzie. Według mnie powinien grać w następnym meczu od początku ale, jak już zauważył Bzyku, będzie o to ciężko.
Z taką formą 1/8 finału, to maximum możliwości. Uważam, że zarówno Włosi jak i Czesi, to zespoły, które są w stanie przeciwstawić się Brazylii.
Chorwacja - bardzo dobre wrażenie. Nie odstawali od Brazylijczyków, byli od nich zdecydowanie szybsi i bardziej przebojowi. Zabrakło jednak najważniejszego, wykończenia akcji. Bardzo dobre spotkanie zagrał Prso, nieźle Kranjcar. Mam nadzieję, że w następnych meczach będzie lepiej ze skutecznością i wyjdą z tej grupy.
|
Do góry
|
|
|
|
#585031 - 14/06/2006 08:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
Dzisiejszy występ Brazylii był beznadziejnie słaby. Atak nie istniał, w pomocy tylko Kaka i Ronaldinho próbowali coś grać. Roberto Carlos i Cafu - już nie te lata i ciężko im będzie zagrać 7 równych meczów. Robinho wszedł po przerwie i od razu ożywił grę w przodzie. Według mnie powinien grać w następnym meczu od początku ale, jak już zauważył Bzyku, będzie o to ciężko.
Z taką formą 1/8 finału, to maximum możliwości. Uważam, że zarówno Włosi jak i Czesi, to zespoły, które są w stanie przeciwstawić się Brazylii.
Myślę,że Twoja krytyka jest jednak zbyt ostra.Faktem jest,że Brazylijczycy nie pokazali na co ich stać i mogli zagrać o wiele lepiej.Jednak nazywanie ich występu beznadziejnie słabym to jednak spore nadużycie.Canarinhos nie grali porywająco,ale i tak to wystarczyło na Chorwatów,którzy zagrali ładnie i ambitnie.Zgadzam się co do występu Ronaldo-jego obecność na boisku niewiele wniosła do gry i na miejscu trenera nie wystawiałbym go w pierwszej jedenastce.A wczorajszy występ Brazylijczyków może nie był przypadkiem?W takim turnieju bardzo ważne jest równomierne rozłożenie sił.Grunt to wygrana i 3 punkty na koncie.
Co do kwestii zdobycia mistrzostwa to zwycięstwo Brazylii jest sprawą otwartą,ale nie bardzo wyobrażam sobie,żeby nie osiągnęli choćby półfinału.
|
Do góry
|
|
|
|
#585033 - 14/06/2006 10:54
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Bzyku: mi takze sie wydaje, ze Brazylia jest mocno przereklamowana i nie za bardzo skoncentrowana na futbolu. Ale nie mozna po pierwszym meczu wyciagac takich wnioskow, ze to tylko papierowy tygrys.
Nie oceniam tego, że to papierowy tygrys. Napisałem że W TYM MECZU byli bezzębnym tygrysem i JEŚLI NICZEGO NIE ZMIENIĄ (personalia) to takim pozostaną i odpadną pewnie w okolicach ćwierćfinału.
Sama Brazylia potencjał ma największy, ale to jednak już nie 2002 rok, zawodnicy są starsi o 4 lata i niektórych trzeba po prostu zmienić.
|
Do góry
|
|
|
|
#585035 - 16/06/2006 22:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Ja bym chciał zwrócić uwagę na, według mnie, dość ciekawy zakład, mianowicie: Chorwacja - odpadnie w półfinale Kurs: 50,00
Po tym, co pokazała Chorwacja uważam, że spokojnie wyjdzie z drugiego miejsca w grupie. Gra wtedy albo z Włochami, albo z Czechami (uznaję, że te drużyny wyjdą z grupy) - rywale do ogrania, ale ten mecz to właśnie przepustka do półfinału, bo w ćwierćfinale grają ze zwycięzcą pojedynku 1G (Francja, Szwajcaria lub Korea) lub 2H, czyli prawdopodobnie Ukraina.
Zwycięstwo w 1/8 byłoby praktycznie równoznaczne z odpadnięciem dopiero w półfinale, gdzie zagrają albo z Niemcami, albo z Argentyną.
Po takim kursie chyba warto zagrać za jakieś drobne.
|
Do góry
|
|
|
|
#585036 - 16/06/2006 22:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2005
|
Quote:
Ja bym chciał zwrócić uwagę na, według mnie, dość ciekawy zakład, mianowicie: Chorwacja - odpadnie w półfinale Kurs: 50,00
Po tym, co pokazała Chorwacja uważam, że spokojnie wyjdzie z drugiego miejsca w grupie. Gra wtedy albo z Włochami, albo z Czechami (uznaję, że te drużyny wyjdą z grupy) - rywale do ogrania, ale ten mecz to właśnie przepustka do półfinału, bo w ćwierćfinale grają ze zwycięzcą pojedynku 1G (Francja, Szwajcaria lub Korea) lub 2H, czyli prawdopodobnie Ukraina.
Zwycięstwo w 1/8 byłoby praktycznie równoznaczne z odpadnięciem dopiero w półfinale, gdzie zagrają albo z Niemcami, albo z Argentyną.
Po takim kursie chyba warto zagrać za jakieś drobne.
nieb\ylo mnie tu pare miresiecy proste bo pi...... ten biznes jak biti bat sho ale masz racje za drobne moizna sprubowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#585037 - 17/06/2006 08:29
|
stranger
Meldunek: 22/04/2006
|
BRAZYLIA - AUSTRALIA 1
Brazylia już przed rozpoczęciem MŚ wyszła z grupy. Drużyna nastawia się na 7 meczów. Z najsilniejszym przeciwnikiem Chorwacją narazie sobie poradzili. Nie wierzę, żeby grali na maksimum swoich możliwości. Podobnie będzie w spotkaniu z Australią. Nie ma innej możliwości, żeby Kangury uczknęli chociaż jeden punkt. Jest to różnica klas między tymi zespołami.
Jedynie bawiam się obrony Brazylii, która w ostatnim meczu wyczyniała cuda. Najbardziej boję się o "dziadków" R. Carlosa i Cafu. To juz nie są ci sami klasowi obrońcy sprzed kilku lat. Blisko im juz jest do emerytury.
No ale co obrona skopie to Ronaldinho i Kaka odrobią. Klasowe drużyny (a taką jest na pewno Brazylia) mają to do siebie, że gdy nie wiedzie się na boisku, potrafią narzucać swoje tempo, swój styl gry, ruszyć wszystkimi formacjami do przodu. Z takim kolosem jak Brazylia Australijczycy nie mają większych szans.
|
Do góry
|
|
|
|
#585038 - 17/06/2006 08:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Czy wiadomo już kto sędziuję mecz AUS-BRA  Ważne pod kątem grania tego meczu na karteczki...
|
Do góry
|
|
|
|
#585040 - 17/06/2006 09:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2005
|
Quote:
Czy wiadomo już kto sędziuję mecz AUS-BRA  Ważne pod kątem grania tego meczu na karteczki...
Markus Merk
|
Do góry
|
|
|
|
#585041 - 17/06/2006 15:06
|
stranger
Meldunek: 22/04/2006
|
--> Koski
Tak oglądałem mecz BRA-CRO. Odnosnie obroncow Cafu i R.Carlosa nie do konca mialem na mysli ich szybkosc, chociaz tutaj tez sa ci dwaj panowie coraz slabsi, ale tez koncentracje, zdolnosc skupienia sie, refleks, itp. Ogolnie obrona Brazylii jest najslabszym ogniwem w zespole i niestety jest kiksiarska.
|
Do góry
|
|
|
|
#585043 - 17/06/2006 20:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Quote:
co myslicie o typie: Japonia - Chorwacja 1X za @2.21?
Typ dość odważny, choć niewątliwie możliwy. Wielu typerów gra na Chorwację bądź Chorwację z podpórką. Ja osobiście to spotkanie odpuszcze. Według mnie jest ono trochę NO BET.
Dlatego nie jestem przychylny takiemu typowi jaki proponujesz, no ale jeśli lubisz szukać takich perełek o dobrych kursach - możesz próbowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#585046 - 18/06/2006 07:54
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Quote:
co myslicie o typie: Japonia - Chorwacja 1X za @2.21?
to nie lepiej już zagrać na remis? Japonia razwalająca Chorwacje? nie widzę tego, myślę, że Chorwaci trochę kalkulowali i nieliczyli na odebranie punktów Brazylii, Chorwacja to nie Polska i nikt pewnie ich tam nie krytykuje, że stracili punkty z Brazylią czuję, że Chorwaci na poważnie teraz zaczynają turniej i pykną skośnookich szybko i boleśnie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|