#579726 - 18/05/2006 21:29
Re: Eurovision Song Contest, Ateny 2006
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2003
|
No dziwnie sie to ulozylo. Dla mnie totalny szok to brak miejsca dla Kate Ryan w finale. Szkoda rowniez Anzeja Dezana ze Slowenii. Co do moich typow: Z pewniakow weszlo narazie 3/3 Z ryzykownych 2/3 (nie jest zle, choc liczylem na Slowenie) A co do tego niedoszlego combosa to szkoda nawet gadac ![](/ubbthreads/images/graemlins/puke.gif) Mysle, ze ci ktorzy zagrali moje typy powinni byc choc na lekkim plusie. Sam teraz zaluje, ze jednak nie wplacilem tej kasy do BAW`a :/ W sobote bedzie jeszcze lepiej ![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif) . Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#579727 - 18/05/2006 21:30
|
Pooh-Bah
|
Quote:
podali juz gdzies oficjalne wyniki??
Jak Monaco z Portugalia?
Portugalia i Monako nie weszli do finalow co oznacza ze o rozstrzygnieciu w tej parze dowiemy sie w sobote.
|
Do góry
|
|
|
|
#579735 - 19/05/2006 07:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
W oststnich latach typowanie h2h na Eurowizje za dobrze mi niewychodziło dlatego w tym roku ograniczam sie do 2 typow: Wygrana: Grecja 5.00 3/10 UnibetThe Big Zero: At least one country get nil points Tak 2.70 2/10 UnibetGrecje gram gdyz na tle pozostałych sie jakos tam wyróznia po za tym bedzie grana chyba jako 16 co oznacza ze widzowie niezdaza jej zapomniec ( przynajmniej taka mam nadzieje) do konca konkursu. Drugiego typu niebede komentował, bo to raczej typ na czuja niz majacy jakiekolwiek uzasadnienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#579739 - 20/05/2006 11:26
|
Pooh-Bah
|
Witam Na dzisiejszy final polecam: Pewniaki: Spain - Malta TYP: MaltaKurs: 1.25 Expekt Europejczycy cos nie lubia Hiszpanow ![](/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif) . W ostatnich latach kraj ten zajmowal miejsca w koncowce. W tym roku bedzie podobnie zwlaszcza, ze piosenka spiewana przez Las Ketchup jest koszmarna. Malta moim zdaniem jest lekko niedoceniana przez bukmacherow. W moim odczuciu sa realne sznase na pierwsza dwunastke. 9/10 Macedonia - Turcja TYP: MaccedoniaKurs: 1.55 BAW Wejscie do finalu Turcji to jakies nieporozumienie. Zapewne glosy po sasiedzku zrobily swoje. W finale juz tak dobrze nie bedzie zwlaszcza, ze glosowac beda juz ludzie z krajow "wielkie czworki" oraz z krajow skandynawskich, ktore mialy zapewnione miejsce w finale. 8/10 Denmark - Ireland TYP: IrlandiaKurs: 1.60 Expekt Tutaj w zasadzie nie ma o czym pisac. Zdecydowanie lepsza propozycja z Zielonej Wyspy. Dodatkowy handicap daje jej to, ze weszla do finalu z polfinalu. 8/10 Ryzykkowne: Niemcy - Chorwacja TYP: ChorwacjaKurs: 2.00 BAW Niemcy to kraj z tzw. "wielkiej czworki" ktora nie jest specjalnie lubiana w Europie. Chorwacja natomiast moze liczyc na punkty od swoich balkanskich sasiadow. 5/10 Szwecja - Bosnia i Hercegowina TYP: SzwecjaKurs: 1.90 BAW Babcia Carola vs jakies koszmarne balkanskie wyspiewy. Mysle, ze nawet glosy sasiadow nie pomaga BiH wygrac z jedna z najlepszych propozycji tej edycji ESC. 5/10 F.Y.R. Macedonia - Ukraine TYP: MacedoniaKurs: 2.45 Piosenki dosc podobne przy czym "lepszych" sasiadow ma Macedonia. 5/10 Grecja - Miejsce 1-3 Kurs: 2.05 Expekt Najlepsza piosenka i moim zdaniem spokojne miejsce w pierwszej 3. Argument, ze drugi raz z rzedu nie wygra mnie nie przekonuje. Anna dzis wygrywa a Eurowizja 2007 w Salonikach. ![](/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#579740 - 20/05/2006 13:19
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
paxinho pisze: Wejscie do finalu Turcji to jakies nieporozumienie. Zapewne glosy po sasiedzku zrobily swoje. W finale juz tak dobrze nie bedzie zwlaszcza, ze glosowac beda juz ludzie z krajow "wielkie czworki" oraz z krajow skandynawskich, ktore mialy zapewnione miejsce w finale.Tu nalezy sprostować, zarówno w półfinale jak i w finale głosują wszystkie kraje uczestniczące w danym roku w konkursie, tak więc głosować będą wszystkie kraje z półfinału i finału oraz Serbia i Czarnogóra, która w wyniku skandalu wycofała swojego reprezentanta pomimo wcześniejszego zgłoszenia. To tak na wstępie, żeby potem nie było zdziwienia wieczorem... A co do typu na Macedonię to ja wcale tego bym nie wyceniał 8/10, Macedonia weszła do finału ale występ nie zachwycił, Turcja weszła, dzięki licznie rozsianym Turkom po całej Europie którzy zawsze głosują wiernie na Turcję niezależnie od piosenki, i dziś też tak będzie. Tym nie mniej popieram typ na Macedonie ale tylko bym dał 6/10. I jeszcze jedna uwaga na temat Bośni, to nie są jakieś koszmarne bałkańskie wyśpiewy tylko Hari Mata Hari znany od 20 lat zespół muzyczny zdobywający wiele nagród, piosenka owszem w klimacie bałkańskim, ale właśnie jej piękno nie polega na krzyczeniu "we are the winner" albo skakaniu po scenie i wołaniu "god is dog" tylko zwróćcie uwagę nie tylko na piękny wokal ale na akompaniament, wg mnie ta piosenka będzie wysoko, podobnie jak...Carola ale na pewno nie pisałbym o Bośni w ten sposób...dla mnie para no bet. A co do Grecji to piosenka Vissi nie nadaje sie na eurowizje, widzialem jej występ na próbie, owszem ma ładny głos, jest znana w Grecji od 20 lat ale to nie jest teraz utwór na Eurowizję, za mało show, i choć będzie pewnie w Top 5 to bycie gwiazdą w Grecji to za mało na wygranie Eurowizji. Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|