Program należy najpierw rozpakować. Podczas relacji z meczu program musi być uruchomiony na komputerze z dostępem do internetu. Program działa w tle (nie widać go a nawet jest wręcz ukryty). Program sparametryzowałem dla każdego użytkownika jego numerem telefonu (ewentualnie adresem e-mail). Skąd program wie co ma relacjonować? Otóż łączy się on ze stroną
www.republika.pl/livemob/xxxx.html gdzie xxxx to nazwa użytkownika. Każdy użytkownik ma nazwę identyczną z jego nickiem na forum mecz.pl. Żeby program relacjonował jakiś mecz użytkowink musi umieścić plik xxxx.html (gdzie xxxx to nazwa użytkownika) na serwerze ftp.republika.pl (login i hasło powysyłam każdemu na priv).
Plik tworzymy w następujący sposób:
1. Otwieramy notatnik
Wpisujemy przykładowo:
17:00<br>
19:00<br>
5
Pierwsza linijka oznacza ligę (to jest to co pojawia się gdy włączymy jakąś ligę na
www.livescore.com w końcówce adresu).
Druga linijka to zespół, którego mecz chcemy śledzić (nazwa powinna być identycza z tą na livescore np. dla programu "Manchester Utd" to nie to samo co "Manchester United".
Trzecia linijka to data spotkania
Czwarta linijka to godzina rozpoczęcia RELACJI
Piąta linijka to godzina zakończenia RELACJI
(Uwaga program nie jest inteligentny i skończy relację dokładnie o ustalonej godzinie więc warto dodać jakieś 15min)
Szósta linijka oznacza co ile minut chcemy otrzymywać smsa (w przykładzie co 5)
Tak spreparowany plik umieszczamy na serwerze ftp.republika.pl
Uff.. Wiem, że to trochę skomplikowane. Na razie sparametryzowałem programy dla 3 osób. Można je pobrać
misieq (priv)
SyKoJejku