#576016 - 13/05/2006 07:28
Afera w Łodzi - Profesjonal
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Co najmniej kilkadziesiąt osób obstawiających zakłady sportowe u bukmacherów firmy Profesjonał czuje się oszukanych. Choć wygrali - firma nie chce wypłacić im pieniędzy. Zamiast 354,60 zł oferuje 50 zł - zwrot stawki zakładu. Rozpętała się afera. Klienci są oburzeni, a pracę w łódzkich punktach straciło kilku bukmacherów, którzy przyjęli feralne zakłady. - Gram od wielu lat i od razu zorientowałem się, że zakłady na mecz piłki nożnej ligi duńskiej pomiędzy drużynami Aarhus - Horsens zostały tak niefortunnie przygotowane, że obstawiając wszystkie możliwe kombinacje, czyli zwycięstwo gospodarzy, remis i zwycięstwo gości, było się pewnym wygranej - mówi Paweł Karbowiak. - Obstawiłem więc wszystkie możliwości za maksymalne stawki. Na sześć kuponów wydałem 300 zł. Wygrałem 709,20 zł. Tymczasem w punktach firmy Profesjonał pieniądze za zwycięstwo nie są wypłacane. Graczom oferuje się jedynie zwrot stawki za zawarte zakłady, co powoduje awantury i nerwowe sytuacje. Rozmawialiśmy wczoraj z analitykiem w centrali firmy Profesjonał, której siedziba mieści się w Cieszynie przy ul. Bielskiej. - W naszym regulaminie jest napisane, że zakłady nie mogą wspierać się wzajemnie, czyli na jednym kuponie nie można obstawić dwa razy tego samego meczu - mówi analityk. - Taki zakład komputer powinien odrzucić. Niestety, tak się nie stało. Proponujemy więc klientom zwrot stawki, za którą zagrali. Jeśli chodzi o zwolnienia pracowników, to rzeczywiście takie były. Po pierwsze - nasi pracownicy mają obowiązek informować nas, gdy wielu graczy zawiera podobne zakłady. Po drugie - wiedzą, że nie wolno przyjmować zakładów wspierających się wzajemnie. Ci, którzy zaniedbali swoje obowiązki, stracili pracę. Zdaniem graczy, a także niektórych (obecnych i byłych) pracowników punktów bukmacherskich, firma próbuje uniknąć odpowiedzialności za własne błędy. - Przecież komputer nie odrzucił zakładu, więc umowa między graczem i firmą została zawarta - mówi bukmacher. - Rodzi się natomiast pytanie, dlaczego komputer przyjął taki zakład, choć nie powinien? Kilkakrotnie próbowaliśmy skontaktować się z dyrekcją firmy Profesjonał. Niestety nikt z szefostwa nie znalazł czasu na rozmowę. 
|
Do góry
|
|
|
|
#576019 - 13/05/2006 08:03
Re: Afera w Łodzi - Profesjonal
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/05/2002
|
Quote:
zakłady na mecz piłki nożnej ligi duńskiej pomiędzy drużynami Aarhus - Horsens zostały tak niefortunnie przygotowane, że obstawiając wszystkie możliwe kombinacje, czyli zwycięstwo gospodarzy, remis i zwycięstwo gości, było się pewnym wygranej - mówi Paweł Karbowiak. - Obstawiłem więc wszystkie możliwości za maksymalne stawki. Na sześć kuponów wydałem 300 zł. Wygrałem 709,20 zł.
- W naszym regulaminie jest napisane, że zakłady nie mogą wspierać się wzajemnie, czyli na jednym kuponie nie można obstawić dwa razy tego samego meczu
Pytanie - jak w koncu to bylo? Kursy byly 3.1 3.1 3.1 (WinDrawLose) czy system pozwolil grac np remis oraz nie przeegra na jednym kuponie?
|
Do góry
|
|
|
|
#576025 - 13/05/2006 08:48
|
enthusiast
Meldunek: 07/01/2006
|
To tylko jeszcze jeden argument aby olać ziemniakow w stylu sts, totoshit, profeslonal - bawiłem sie tak tylko ze 2 miechy a od 6 lat gram w sieci i nie wyobrażam sobie innej opcji. Porządny buk takiego syfu nie odstawia. W końcu to ja - gracz podejmuje ryzyko obstawiając bo buk overall zawsze jest do przodu czyt. tylko pewien % grających wyciąga z tego zysk. Najlepszy do tego bezdyskusujnie jest neteller i sprawdzone buki ze ścislej czołówki  - Pinnacle, bodog, 5dimes, olimpic. Naprawdę sie dziwię, że ktoś do tych punktów jeszcze zagląda. Nadają się tylko dla małolatów i ich 2zl tasiemców.
|
Do góry
|
|
|
|
#576026 - 13/05/2006 09:31
|
member
Meldunek: 29/03/2006
|
Nettelelr sux. Moneybookers lepsze. Dowód założenie 5 kont w moneybookers zajęło mi 1 dzień. W nettleer z jednym mordowałem się tydzień i 3 razy dzwonili do mnie pytać o te same dane.
|
Do góry
|
|
|
|
#576027 - 13/05/2006 11:17
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Quote:
Nettelelr sux. Moneybookers lepsze. Dowód założenie 5 kont w moneybookers zajęło mi 1 dzień. W nettleer z jednym mordowałem się tydzień i 3 razy dzwonili do mnie pytać o te same dane.
Takich jak ty powinni wieszać za jaja! Nie potrafisz grać, a tylko próbujesz naciągnąć. Zwykłe oszustwo.  Dzięki takim jak ty, inni Polacy mają wieczne problemy, bo robicie nam "opinię". Tacy ludzie powinni być banowani na tym forum. Po co nam oszuści? 
|
Do góry
|
|
|
|
#576028 - 13/05/2006 11:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/03/2006
|
Quote:
Wystarczy spojrzeć ile buków obsługuje Netteler a ile MB i bedziesz miał odpowiedź cwaniaczku zakładający pare kont..
|
Do góry
|
|
|
|
#576029 - 13/05/2006 12:30
|
Meldunek: 17/06/2003
|
smiesznie by było jakby ktos sprzedał info, że mozna grac takiego 'sura' na forum, bo wtedy byłoby tych kuponów 'trochę' więcej  Ale ni cholery nie rozumiem w jaki sposób to przyjęli. Wychodzi na to, że SUPER OFERTE dało sie łacznyc z normalną i na tym polega zabawa. 100 x 9 = 900 100 x 9 = 900 100 x 9 = 900 czyli włozone trzy stowy, do odebrania 9, ale - wtopione 200 to 700. Rzeczywiscie smiech na sali, że takie coś przyjęli <lol>, ale juz kiedyś tak było z 5 lat temu, że przyjmowali zwycięstwo Rickardssona w GP + w parze z Crumpem.
|
Do góry
|
|
|
|
#576030 - 13/05/2006 16:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Quote:
Quote:
Wystarczy spojrzeć ile buków obsługuje Netteler a ile MB i bedziesz miał odpowiedź cwaniaczku zakładający pare kont ..
ciekawe ?? to powiedz ile ?? tylko nie wymieniaj tego syfu betway !!
niech zakladajacy temat napisze jak to bylo kursy na ten mecz
|
Do góry
|
|
|
|
#576031 - 13/05/2006 16:19
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Też mi afera, BAW na codzień anuluje przyjęte błędnie, po błędnych kursach zakłady i jakoś nikt nie pisze AFERA!!!  Swoją drogą to ciekawe kiedy jakiś buk uruchomi takiego liva jak ma BAW (zaraz bym im wpłacił:)), ale oczywiście nie będzie takim złodziejem jak oni ...
prof to nie baw bez porownania w Baw moga Ci wyciac kazdy numer w Profie masz dokument (kupon) i prawo
|
Do góry
|
|
|
|
#576033 - 13/05/2006 19:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
To tylko jeszcze jeden argument aby olać ziemniakow w stylu sts, totoshit, profeslonal - bawiłem sie tak tylko ze 2 miechy a od 6 lat gram w sieci i nie wyobrażam sobie innej opcji. Porządny buk takiego syfu nie odstawia. W końcu to ja - gracz podejmuje ryzyko obstawiając bo buk overall zawsze jest do przodu czyt. tylko pewien % grających wyciąga z tego zysk. Najlepszy do tego bezdyskusujnie jest neteller i sprawdzone buki ze ścislej czołówki - Pinnacle, bodog, 5dimes, olimpic. Naprawdę sie dziwię, że ktoś do tych punktów jeszcze zagląda. Nadają się tylko dla małolatów i ich 2zl tasiemców .
i tu sie mylisz u nas ostatnio padla wygrana 76000 zl
2zl = 20000zl (po podatku 18000) x3 12zl = ponad 17000zl
a jednak mozna i legal! Sprobuj wyplacic taka kase z buka netowego 
|
Do góry
|
|
|
|
#576035 - 13/05/2006 20:45
|
old hand
Meldunek: 18/04/2006
|
Quote:
Quote:
To tylko jeszcze jeden argument aby olać ziemniakow w stylu sts, totoshit, profeslonal - bawiłem sie tak tylko ze 2 miechy a od 6 lat gram w sieci i nie wyobrażam sobie innej opcji. Porządny buk takiego syfu nie odstawia. W końcu to ja - gracz podejmuje ryzyko obstawiając bo buk overall zawsze jest do przodu czyt. tylko pewien % grających wyciąga z tego zysk. Najlepszy do tego bezdyskusujnie jest neteller i sprawdzone buki ze ścislej czołówki - Pinnacle, bodog, 5dimes, olimpic. Naprawdę sie dziwię, że ktoś do tych punktów jeszcze zagląda. Nadają się tylko dla małolatów i ich 2zl tasiemców .
Z Gamebookers dam reke odciac wypłacisz bez problemu
|
Do góry
|
|
|
|
#576037 - 13/05/2006 23:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
Z Gamebookers dam reke odciac wypłacisz bez problemu
Takie buki jak Pointbet Pinnacle Olympic np. takie wyplaty maja na codzien blyskawiczne na neteller 
|
Do góry
|
|
|
|
#576038 - 14/05/2006 08:33
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ostatnio gosc wyplacal 2 razy tyle z expekta i tez nie mial problemow.....
wiem, ze sie wyplaci nie w tym jednak widze problem
bank zglosi taka wplate do US i co wtedy (jednak to spora suma!)
|
Do góry
|
|
|
|
#576039 - 14/05/2006 22:39
|
stranger
Meldunek: 24/01/2006
|
Przede wszystkim zachowajcie kupony i spokój. Jeśli uważacie , że należy wam sie wygrana (a z tego co czytam tak jest) to należy napisać do MF-trzeba sie powołać na ich regulamin par.17 pkt 6 ppkt 4 - miarodajne są dane,które znajduja się w komputerze(systemie)w punkcie przyjmowania zakładów. Więc szkoda nerwów, tylko trzeba zrobić ksero kuponu,opisać sprawę, powołać sie na regulamin i wysłać do MF Departament Gier Losowych i Zakładów Wzajemnych. tel.(22)694-51-10, fax: (22) 694-53-07, e-mail: sekretariat.gl@mofnet.gov.pl, dyr. departamentu p. Marek Oleszczuk.
|
Do góry
|
|
|
|
#576040 - 14/05/2006 23:12
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
Quote:
Quote:
Mozna wypłacać "łyżeczką" a nie "chochlą".
|
Do góry
|
|
|
|
#576041 - 16/05/2006 06:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Quote:
Mozna wypłacać "łyżeczką" a nie "chochlą".
oczywiscie o tym to kazdy wie
|
Do góry
|
|
|
|
#576042 - 16/05/2006 06:05
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Quote:
Wystarczy spojrzeć ile buków obsługuje Netteler a ile MB i bedziesz miał odpowiedź cwaniaczku zakładający pare kont ..
ciekawe ?? to powiedz ile ?? tylko nie wymieniaj tego syfu betway !!
niech zakladajacy temat napisze jak to bylo kursy na ten mecz
no i jak to w koncu bylo bo w zasadzie to nic nie wiadomo ??
|
Do góry
|
|
|
|
#576043 - 16/05/2006 11:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
nie można grać na jednym kuponie dwa takie same zdarzenia i żaden urzędnik nic tu nie pomoże... to jest przesada... jeśli dobrze rozmumiem ten temat to ludzie grali takie kupony:
Sevilla - Real Madryt 1 2.40 Sevilla - Real Madryt 1 2.40 AKO 5.76
każdy by chciał wygraną Sevilli po kursie 5.76...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|