Opcje tematu
#575012 - 12/05/2006 05:44 II liga - 13,14 maj
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
13 maj
16:00 Podbeskidzie B.-B. - Świt Nowy Dwór Mazowiecki
16:00 Widzew Łódź - Szczakowianka Jaworzno
16:30 Lechia Gdańsk - Polonia Bytom
16:30 Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź
17:00 Jagiellonia Białystok - Górnik Polkowice
17:00 Śląsk Wrocław - Piast Gliwice
17:00 Zawisza Bydgoszcz - KSZO Ostrowiec
19:00 Ruch Chorzów - Finishparkiet N. M. Lubawskie

14 maj
14:00 Heko Czermno - Radomiak Radom

Zapraszam do dyskusji...POZDRO

Do góry
Bonus: Unibet
#575013 - 12/05/2006 06:08 Re: II liga - 13,14 maj
1bzyku Offline
newbie

Meldunek: 30/03/2006
Heko - RKS X

Najdluzsza seria Heko bez remisu w tym sezonie to 3 mecze. Aktualna - 2 mecze, wiec juz chyba najwyzsza pora

Radomiak prezentuje gre oparta bardziej na ambicji niz umiejetnosciach, co ostatnio przynioslo tylko jedna porazke w ostatnich 5 meczach. Z drugiej strony zadnego z nich nie wygrali... Na gospodarzy powinno to wystarczyc.

Kurs 3.15sts [3/10]

Do góry
#575014 - 12/05/2006 06:24 Re: II liga - 13,14 maj
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
Śląsk Wrocław wreszcie wraca na swój stadion na Oporowską a to wielki + dla Wszystkich. Mobilizacja (nie ma mowy o lekcewazeniu rywala który zabiera pokolei punkty faworytom) sprawia ze wszyscy z optymizmem czekają na mecz z Piastem. Mam nadzieje ze od tego meczu Śląsk znów zacznie passe kilku wygranych . Jest jeszcze szansa na awans i skoro z 7 meczy ma sie az 5 u siebie to trzeba walczyć !

pozdrawiam Wszystkich fanów piłki nożnej

Do góry
#575015 - 12/05/2006 21:01 Re: II liga - 13,14 maj
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Jagiellonia-Górnik Polkowice Typ:1 Kurs: 1,57

Rozmawiałem trochę ze znajomą z Polkowic, która jest dziennikarką sportową przed meczem z Zawiszą. Ku mojemu zdumieniu i chęci grania na to że Zawisza tam nie wygra nasłuchałem się jaki to Górnik jest marny na ten czas i jaka biedną piłkę gra... A jakoś jednak zanotowali remis z najsilniejszą drużyną na wiosne.. i tak "ciułają" punkciki a właściwie je zdobywają. Czuje coś ze ta ich średnio-dobra passa się skończy w Białymstoku. Jaga pewnie pokonała Świt co pewnie podbudowało chłopaków i pewnie jeszcze raz uwierzyli w awans, który jak najbardziej jest realny. Skończył sie prywatny folwark Nawałki i po kilku meczach zaczyna być widać efekty pracy nowego kołcza. Kurs (1,57)nie jest co prawda powalający ale ja jakoś czuje ten typ.

Heko Czermno-Radomiak Typ:1X Kurs: 1,20

Po tym co wyprawiali kibice Radomiaka w Gdańsku naprawdę chciałbym aby zostali w 2 lidze ale bedzie ciezko. Obydwie ekipy przyjechaly do Gdańska w ostatnich tygodniach i o wiele większe wrażenie zrobiło na mnie Heko pomjając nawet to że Radomiak całą drugą połowę grało w 10. A dlatego, że również walczą o utrzymanie to nie ma mowy o odpuszczaniu.

Podbiskidzie-Świt Typ:1 Kurs: 1,70 Buk: BAW

Nie moge zrozumieć takiego kursu na Podbeskidzie?? Chyba o czyms nie wiem?? Ja mam w Bet24 1,65 i sie zastanawiam ale chyba i tak łykne. Skoro druzyna potrafi wygrac z ŁKS-em to dlaczego nie zrobi tego ze słabym Świtem a zaraz niejako rywalem w walce o utrzymanie??? Może wy mi powiecie co tu jest grane?

Do góry
#575016 - 13/05/2006 06:39 Re: II liga - 13,14 maj
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Sprobuje Ci odpowiedziec- bo podbeskidzie to jest Mistrz w sprawie remisow!!!

Do góry
#575017 - 13/05/2006 09:05 Re: II liga - 13,14 maj
riquelme Offline
member

Meldunek: 05/09/2003
Ja gram Ruch-Finishparkiet 1 w profie za 200zl kurs 1.58. Wydaje mi sie ze najpewniejszy typ weekendu. Do tego bede na tym meczu na stadionie wiec dodatkowe emocje

Do góry
#575018 - 13/05/2006 09:28 Re: II liga - 13,14 maj
(J) Offline
Carpal Tunnel

Po ostatniej kolejce troszkę sytuacja się skomplikowała...Patrząc na mecze najbliższej kolejki nie widać zdecydowanych faworytów ani outsiderów...wyniki są zaskakujące, no ale coś tam można wybrać:

Podbeskidzie-Świt, jakoś żadna drużyna nie chce się "pogodzić" ze spadkiem (może poza Finishparkietem).Świt rozbity w poprzednim meczu przez Jage, straconych dwóch piłkarzy za czerwone kartki, nie wiem jak sytuacja z bramkarzem?, ale w tym meczu nie może być remisu bo poprostu obu drużynom on nic nie daje, jeszcze jedna rzecz to mecze Switu na wyjazdach 1 zwycięstwo i 3 remisy...Tak więc w tym meczu biorę 1 po kursie 1.70 (B&W)

Ruch-Finishparkiet, Ruch w ostrym gazie, od momentu odzyskania 6 punktów grają bardzo dobrze, walczą o miejsce powyżej barażowych, a takie spotkania u siebie są doskonałą okazją do wzbogacenia się o 3 punkty, Finish gra cienko na wyjazdach 1 zwycięstwo i 4 remisy...Tak więc 1 po niskim kursie 1.35 (B&W)

O meczu Jagi z Polkowicami powiem tylko tyle że nie bedzię to łatwa przeprawa, ale jak się chce awansować to trzeba przypomnieć jak Jaga gra u siebie, myśle że naszemu zespołowi nie pomógł nowy trener bo poprostu miał za mało czasu a maraton spotkań nie pozwala na jakieś długie i konkretne treningi, ważne że chłopaki nie tracą goli i wreszcie zaczęli strzelać, tak więc typuje zwycięstwo Jagusi 2:1...POZDRO

Do góry
#575019 - 13/05/2006 09:29 Re: II liga - 13,14 maj
Sergiusz Offline
veteran

Meldunek: 31/03/2005
Niezwykle ciekawie będzie też w Bydgoszczy, gdzie Zawisza podejmie KSZO.

Gracze z Ostrowca to jedni z kandydatów do awansu, o sile zespolu świadczą dwaj kluczowi gracze - Jacek Berensztajn (pamiętacie jak strzelał bramki w ostatnich minutach kilku meczów pod rząd GKS-u Bełchatów? dobry był..) i Grzegorz Skwara, dwaj bardzo doświadczeni i ograni na ligowych boiskach. KSZO pięknie grało do pewnego momentu, w tym czasie nawet zajmowali drugie (trzecie?) miejsce. Niestety przyszły złe mecze podopiecznych Jerzego Wyrobka. Najpierw przegrali na swoim boisku 0-1 z Górnikiem Polkowice, tamten mecz powinien być dla nich alarmem i sygnałem do dalszej ciężkiej pracy. Poprawa spodziewana była w następnym meczu z Ruchem Chorzów jednak KSZO doznało sromotnej porażki aż 1-4 i dalsze losy zespołu stanęły pod znakiem zapytania. Bo czy stać ich na to żeby się podźwignąć po takiej porażce? W dodatku grając z wiceliderem na ich boisku i bez trzech podstawowych graczy - Stachowiaka, Rogozińskiego i Weseckiego? Nie znam tych graczy, nie wiem na jakich pozycjach grają lecz wydaje mi się, że i tak będzie to dla KSZO duże osłabienie. W ciemnych barwach widzą dzisiejszy mecz niektórzy kibice z Ostrowca, na ich forum można się spotkać z opiniami typu " ... w meczu z Zawiszą SA raczej punktów nie zdobędziemy i trzeba liczyć się z wysoką porażką". Nastoje więc nie są zbyt optymistyczne.

Zawisza do spotkania przystąpi w najsilniejszym składzie. O zdrowie piłkarzy na mini-zgrupowaniu w Zalewie Koronowskim dbał zespół fizykoterapeutów i masażystów. Wszyscy zdają sobie sprawę jak duże znaczenie ma odpowiednia regeneracja sił w meczach rozgrywanych co trzy dni. Do składu powraca bardzo ciekawy zawodnik - Aleksander Atanacković - który w meczach przedsezonowych pokazał się wielokrotnie, zdobywając kilka bramek i notując parę asyst. Niestety kontuzja wykluczyła go z gry na długi okres czasu. Wierzę, że ten zawodnik jeszcze się nieraz przyda. Dzisiejszy mecz rozpocznie jednak na ławce rezerwowych. - Dla nas będzie to mecz o ekstraklasę - to słowa trenera Zawiszy. Czuje się w nich ogromną motywację i sporo wysiłku, który czeka jego piłkarzy w dzisiejszym meczu, który powinien być szybki i z dużą ilością dogodnych sytuacji do strzelenia gola. Spotykają się bowiem dwa zespoły, które najlepiej czują się w grze otwartej.

Mecz dziś o godzinie 17.

Zawisza - KSZO 1 (1.60) 7/10
Zawisza - KSZO over (?) 7/10

Powodzenia
Sergiusz

Do góry
#575020 - 13/05/2006 09:32 Re: II liga - 13,14 maj
Sergiusz Offline
veteran

Pardon - kurs na zwycięstwo Zawiszy jest 1.80 (Profesjonal)

Do góry
#575021 - 13/05/2006 10:06 Re: II liga - 13,14 maj
pawson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2005
sergiusz pieknie napisałeś o meczu w Bydgoszczy, ale dlaczego nie podałeś źródła? wszystko z gazety pomorskiej dzisiejszej www.pomorska.pl a ja myślałem, że to sam tak ładnie napisałeś...

widziałem kilka spotkań hydrotworu w Bydgoszczy z racji obowiązków służbowych i powiem, że zespół Baniaka jest bardzo dobrze przygotowany wydolnościowo do tej rundy. te obozy zagraniczne i zgrupowania w Polsce przyniosły doskonały efekt. Mecze co 3 dni i widać, że pozostałe drużyny czołówki notują wpadki a kujawiak jedzie cały czas bez porażki. co do meczów w Bydgoszczy to należy zwrócić uwagę na fatalny stan boiska, który mocno przeszkadza zawodnikom w kontruowaniu akcji. styl kujawiaka to o początku usiąść na rywalu i nie pozwolic mu na granie. obrona gospodarzy jest niepewna i każda akcja przeciwnika śmierdzi bramką. dlatego hydro ciśnie cały czas, po stracie piłki zaraz zagęszcza pole by powstrzymac akcje rywala. pierwsze połowy zazwyczaj kończą się bezbramkowym remisem, w drugiej przeciwnik opada z sił i hydro dobija

do obstawienia to ja proponuje:
HT X - 7/10
under 2,5 - 8/10
kujawiak - 7/10

Do góry
#575022 - 13/05/2006 10:59 Re: II liga - 13,14 maj
(J) Offline
Carpal Tunnel

A tu ciekawy artykuł nie tylko o Jagiellonii... web page

Do góry
#575023 - 13/05/2006 11:04 Re: II liga - 13,14 maj
Sergiusz Offline
veteran

Quote:

Sergiusz pieknie napisałeś o meczu w Bydgoszczy, ale dlaczego nie podałeś źródła? wszystko z gazety pomorskiej dzisiejszej www.pomorska.pl a ja myślałem, że to sam tak ładnie napisałeś...

Pisałem sam Pawson Cytaty i absencje faktycznie podałem za "Gazetą Pomorską" ale reszta to już moje słowa. Można porównać. Właściwie to zdarza mi się nieraz korzystać z informacji z "GP" lecz nigdy przenigdy nie jest to tekst żywcem wycięty i wklejony tutaj. Mój dzisiejszy post jest krótszy niż zazwyczaj, bo nie ma w nim wszystkich moich przemyśleń, dlatego może wyglądać jakby był "zerżnięty" z gazety. Tak jednak nie jest, choć zawarłem w nim większość informacji z 'Pomorskiej' (kolejno podstawa KSZO - Berensztajn,Skwara - później kontuzje w KSZO - powrót Atanackovicia oraz to, że Zawisza był w Zalewie Koronowskim no i cytaty). Mam nadzieje, że moja reputacja nie ucierpi po tym zdarzeniu, ewentualnie można powołać komisję i porównać moje analizy z tekstami z numerów archiwalnych "Gazety Pomorskiej".. Wyjdzie wtedy, że jednak jestem czysty

Przepraszam każdego za ten feler, myślę że gdy następnym razem zawrę tyle informacji w swojej analizie z "GP" to nie omieszkam o tym napisać. Tym razem po prostu.. zapomniałem.

PS. Zawstydziłeś mnie Pawson ale nie martw się, jeszcze nieraz przeczytasz coś ładnego ode mnie, czego nie znajdziesz w żadnej gazecie z całego kraju

Do góry
#575024 - 13/05/2006 12:14 Re: II liga - 13,14 maj
heymen Offline
old hand

Meldunek: 02/05/2004
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice

Dzis we Wroclawiu kolejny ciekawy mecz. Piast jest ostatnio na czolowkach gazet, wszedzie pisza, ze gdyby nie -10 punktow.... fakt faktem gdynie nie to bylby mecz na szczycie, dwoch zepsolow walczacych o 1 lige. Jest jak jest, choc niektorzy rowniez pisza, ze z taka forma Piast moze jeszcze zwojowac duzo w tym sezonie. ( pan J.Tomaszewski bylby chyba bardzo zmartwiony, gdyz uwazal, ze punkty te przesadza o spadku ). W srode Piast wygral 5:1, pierwsze 2 bramki padly po 5 minutach,Lechia szybko odpowiedziala, lecz potem juz tylko rzadzil Piast. Zespol z Gliwic zagral bardzo dobrze, choc w wypowiedzial pomeczowych trener Zielisnki mial jeszcze zastrzenia do gry. Przy bezpiecznym wyniku trener sciagnal juz Kukulskiego, Gamle, Wrobla i jak sam powiedzial, aby oszczedzac ich na kolejny mecz we Wroclawiu. Najlepszymi zawodnikami z Lechia byli Kukulski ( 3 asysty ) oraz Kompala, ktory jest glownym rozgrywajacym oraz liderem zepsolu. Gra w srodku pola, wszystko widzi, widac u niego duze doswiadczenie pierwszoligowe. Do skladu wracaja Widuch oraz mlody Podgorski ( ten akurat jest wartosciowym zmiennikiem ), ktorzy pauzowali za zolte kartki. Mimo, ze zwycieskiego skladu sie nie zmienia, moim zdaniem trener jednak sie zdecyduje na Widucha w wyjsciowej jedenastce. W takim wypadku albo Piast zagra z jednym klasycznym napastnikiem a wspomaganym przez Kompale, badz tez do obrony wroci Gamla i zagra razem z Budka. Bardziej prawdopodobny jest 1 wariant. Niepewny jest wystep Stanislawa Wrobla, ktory narzeka na Achillesa, ale czy pojawi sie na boisku we Wroclawiu przekonamy sie dopiero po poludniu. Gdyby nie mogl zagrac Solnica nie jest gorszym napastnikiem.
Jesienia na Okrzei w Gliwicach padl wynik 3-1, po 2 bramkach Gamli i 1 Kaszowskiego dla Piasta oraz Rosinskiego dla Slaska
Prawdopodobny sklad Piasta:
Kozik
Michniewicz, Banas, Budka, Zadylak
Kaszowski, Widuch, Kukulski
Kompala
Solnica

Podsumowujac, jezeli Piast bedzie gral jak w ostatnich meczach, szczegolnie tak jak zagral z Lechia, moze powalczyc we Wroclawiu o 3 punkty. Osobiscie zagralem
handi Slask Wroclaw (0) - Piast Gliwice (1) na Piasta za 1,65

Do góry
#575025 - 13/05/2006 17:51 Re: II liga - 13,14 maj
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2003
Hej!

Był ktoś na meczu Zawisza - KSZO i może zrelacjonować przebieg meczu? Z góry dzięki.

Do góry
#575026 - 13/05/2006 22:18 Re: II liga - 13,14 maj
oiram Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/03/2006
Quote:

Hej!

Był ktoś na meczu Zawisza - KSZO i może zrelacjonować przebieg meczu? Z góry dzięki.

Witaj cały zapis relacji z meczu znajdziesz na stronie zawiszasa.nazwa.pl

Do góry
#575027 - 13/05/2006 22:24 Re: II liga - 13,14 maj
piteer87 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/03/2006
I znowu sie potwierdziło ze Jagi mecze sa no bet :| !!

Do góry
#575028 - 13/05/2006 23:32 Re: II liga - 13,14 maj
ivo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2003
E. Ptak zmniejsza wielkość obiecanej premii za awans.

Bo nie chcieli zbierać kamieni...
Dlaczego trener Ryszard Tarasiewicz opuścił przedwcześnie konferencję prasową po meczu z Piastem? Dziennikarzy skierował do Edwarda Ptaka. Okazuje się, że szkoleniowiec poruszony był decyzją o obniżeniu premii za awans do ekstraklasy. Przypomnijmy, że zespół od meczu w Sosnowcu nie otrzymuje premii za wygrane poszczególne mecze, ale miał obiecany milion złotych do podziału za wywalczenie awansu. W ostatnich dniach w klubie trwały gorączkowe starania, by mecz z Piastem mógł odbyć się na stadionie przy ul. Oporowskiej. Do pomocy włączyli się także kibice, którzy przyszli posprzątać teren stadionu. Rękawy zakasał nawet Prezes Ryszard Sobański. O pomoc w pracach, by doprowadzić obiekt do dobrego stanu, E. Ptak poprosił także zawodników. Ci jednak odmówili uznając, że ich zadaniem jest skupianie się na grze. Takie postępowanie rozgoryczyło E. Ptaka. Uznał on, że zawodnikom także powinno zależeć, by mecze były rozgrywane na Oporowskiej, na której jest lepsza atmosfera i lepsze warunki do gry. E. Ptak twierdzi, że zawsze spełniał prośby zawodników, a gdy on raz poprosił piłkarzy, ci odmówili. W związku z tym postanowił on zmniejszyć wielkość obiecanej premii za awans. Kto ma w tej sytuacji rację pozostawiamy osądowi czytelników. Na pewno jednak całe zamieszanie nie wpłynie dobrze na atmosferę w klubie w tak ważnym okresie, jakim jest finisz ligi.

http://www.slasknet.com/

Coraz ciekawiej w Śląsku.

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro