#573703 - 13/05/2006 08:34
Re: Orange Ekstraklasa - 30 kolejka (13 V)
|
enthusiast
Meldunek: 11/09/2001
|
Quote:
Stary - jak to sobie wyobrażasz, że Smuda każe przegrać zawodnikom mecz? Przecież taki Chałbiński powie - spie%^^%&^ pan panie Franciszku do Lecha, a my chcemy grać w Pucharach w przyszłym sezonie...jeżeli już piszemy coś to piszmy chociaż po przemyśleniach.
"My" to znaczy kto ?? Chałbiński, którego Franz zabiera do Lecha ?? Iwański, który też odchodzi ?? I paru innych ?? A co to za problem przegonić przez dwa dni chłopaków po 10km i chłopaki wytrzymają kondycyjnie pierwszą połowę. A Franz zajeździć chłopaków potrafi. I nic im nie musi kazać.
|
Do góry
|
|
|
|
#573704 - 13/05/2006 08:55
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/04/2005
|
Quote:
Quote:
Stary - jak to sobie wyobrażasz, że Smuda każe przegrać zawodnikom mecz? Przecież taki Chałbiński powie - spie%^^%&^ pan panie Franciszku do Lecha, a my chcemy grać w Pucharach w przyszłym sezonie...jeżeli już piszemy coś to piszmy chociaż po przemyśleniach.
"My" to znaczy kto ?? Chałbiński, którego Franz zabiera do Lecha ?? Iwański, który też odchodzi ?? I paru innych ?? A co to za problem przegonić przez dwa dni chłopaków po 10km i chłopaki wytrzymają kondycyjnie pierwszą połowę. A Franz zajeździć chłopaków potrafi. I nic im nie musi kazać.
1. Najpierw Franz musi objąć funkcję trenera w Lechu co do końca pewne nie jest. 2. Różne rozwiązania w ostatniej kolejce są możliwe, ale akurat to wydaje się abstrakcyjne - Zagłębie chce grać w pucharach, ma pieniądze i na pewno z Lechem zagra aby wygrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#573707 - 13/05/2006 09:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
Quote:
A ja mam takie pytanie czy przy podziale Punktów w Meczu ŁĘCZNA-GÓRNIK Z. i wygraniej ARKI na miejscu barazowym kto sie znajdzie? Arka i Górnik beda mili taką samą ilość punktów po 30. Wtedy co decyduje o pozycji w tabeli?
o i juz znalazłem odpowiedz na moje pytanie strone wczesniej te juvenalia. No nic trzeba coś grać. Co do spisku w wykonaniu Zagłebia nie wierze nie po to biegali cały sezon aby w ostatnim meczu zrobić taki wałek.Jak wiemy puchar Uefa to jakaś kasa Franek nie jest trenerem który odpuscza mecze i to jeszce takie jak ten.No i godnie rostać sie z klubem i udowodnic ,że przyszłym pracodawcom<czytac Lech> zasługuje na mniano trenera klubu który ma walczyc juz nie długo na europejskich boiskach. Mobilizacja będzie napewno solidna mysle .Natomiast gracze Crakovi juz powoli mysla o urlopach były to ciezkie ostatnie tygodnie dla nich dlatego można zaryzykować Zagłebie Lubin.
CRACOVIA-ZAGŁĘBIE L.
typ:2
|
Do góry
|
|
|
|
#573708 - 13/05/2006 09:26
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Podsumowując wybrałem takie typy na dziś.
Odre Wodzisław z Płockiem bo skład Wislaków pozostawia duzo do życznia, więc powinna być 1
Jeszcze można dołozyć Arke Gdynia 1 z Polonią , bo Areczka poprostu musi ten mecz wygrać.
--------------------------------------------------
Zagłebie z Krakowa musi wywieść chociazby jeden punkt więc x2.
Amice chyba będzie ciężko wywieść 3 pky z Bełchatowa w tym meczu skłaniał bym się ku underowi -2,5
Legia - Wisła mecz sezonu szkoda że nie o pkt, ale mimo to mecz poowinien byc zaciety bo cały stadion będzie na nich patrzeć i zapewne też Polska .Skłaniał bym się ku Legi bo jest lepsza , a Wisła niewystapi w najmocniejszym składzie.Jak dla mnie to bedzie 1
Grodzisk zagra z Korona walka o intertoto w którym jak ktoś wczesniej napisał Korona neichce grac 1x
W Szczecinie w obrębie 1 km od stadionu niema żadnego auta , chyba ludzie przeczuwaja że bedzie zadyma. Jesli już mecz się odbędzie to skłaniam się ku Pogoni że wygra 1
Łeczna - Zabrze zupełnie niemam pojęcia co tu zagrac więc ten mecz omine.
Reasumujac za grubszą kase mozna zagrać Wodzisław + Arke . Co Wy na to? AKO w ex 2,29
|
Do góry
|
|
|
|
#573709 - 13/05/2006 09:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
Quote:
Quote:
O, a na koniec coś mi wpadło na myśl... hmm może to dobry tok myślenia, spójrzcie: Smuda będzie trenerem Lecha, więc jeśli będzie chciał by jego Lech zagrał w pucharze UEFA, to przegra jutro swoim Zagłębiem z Cracovią i pozwoli Amice=Lechowi wejść na 3 miejsce!
Dlaczego piszesz że wpadło ci to na mysl skoro ja to napisałem post wyżej
hehe, nie czytałem Twojego posta ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) głupio wyszło, no ale widać że podobnie myślimy
|
Do góry
|
|
|
|
#573710 - 13/05/2006 10:00
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Quote:
Stwierdzenie o przegraniu przez Smudę dzisiejszego spotkania z Craxą celem umożliwienia nowemu Lechowi gry w Pucharze UEFA doprawdy rozbawiło mnie do łez.
Podobnie bawią mnie kursy na spotkanie Arka - Polonia. No i co z tego, że Arka walczy o życie? A Polonia to co - położy się na boisku czy może oddała mecz przy zielonym stoliku?
Żałosne...
myśle ze Polonia leje na ten mecz nie dostali pieniedzy nie sądze zeby byli wstanie coś zwojować z Arką ![](/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#573711 - 13/05/2006 11:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
Quote:
Reasumujac za grubszą kase mozna zagrać Wodzisław + Arke . Co Wy na to? AKO w ex 2,29
ponieważ pytasz co myślimy to pozwolę sobie na jedno 'ale': biorąc pod uwagę, ze jest to ostatnia kolejka i z tego co wiem, ani jeden ani drugi zespół nie ma żadnej extra motywacji do gry to nie ryzykowałbym tu grubszej floty; napisałeś, że ako wyszło Ci 2,29 to ja na Twoim miejscu (w teorii przynajmniej) zagrałbym tę większą stawkę na Amicę gdzie kurs jest podobny (2.35); głównie dlatego, że do wygranej Amiki pasują wszystkie klocki: zarówno te sportowe jak i ewentualne pozasportowe...
to ofc takie luźne przemyślenie po pierwszych Krolewskich na trawce, więc pozostawiam Twojej ocenie czy mają sens...
-- pzdr.bcn1899 *barca \o/ boca \o/ legia*
|
Do góry
|
|
|
|
#573714 - 13/05/2006 12:06
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Quote:
Z Pucharem Intertoto to chyba cos sie wam pomylilo jesli piszecie ze wystarczy przejsc Azerow i Austyjakow zeby dostac sie do Uefa. Po pierwsze Intertoto trwa 2 miesiace i do rozegrania jest 9 spotkan: 4 rundy i final. Po drugie juz w drugiej rundzie mozna trafic na silne niemieckie, francuskie czy holenderskie kluby ( vide rok temu Lech-Lens). I po co to polskim klubom? Do Uefa szans dostac sie ta droga nie maja, a tylko wydadza kase na podroz, zawodnicy beda zmeczeni i slabo przygotowani do sezonu.
Logan, od tego roku Intertoto ma zmienioną formę. Radze poczytać na ten temat:
http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/news/Kind=1/newsId=412509.html Jest 3 rundy, a drużyna z Polski gra od rundy drugiej. Rzeczywiście aż tak trudno wejść do UEFA nie będzie. W II rundzie (1-2 lipca i 8-9 lipca) polski zespół spotka się ze zwycięzcą pary z I rundy Azerbejdżan-Mołdawia. W III rundzie (15-16 lipca i 22 lipca) ewentualnie czeka zespół z Austrii (pod warunkiem, że Austriacy poradzą sobie w II rundzie z zespołem z Armenii lub Gruzji).
Z powyższego wynika, że trzeba zagrać tylko 4 mecze w lipcu, żeby wejść do UEFA. To chyba nie dużo.
PS. Jak dziś Motorek, Logan?
|
Do góry
|
|
|
|
#573715 - 13/05/2006 12:15
|
addict
Meldunek: 07/06/2005
|
Quote:
Quote:
ponieważ pytasz co myślimy to pozwolę sobie na jedno 'ale': biorąc pod uwagę, ze jest to ostatnia kolejka i z tego co wiem, ani jeden ani drugi zespół nie ma żadnej extra motywacji do gry to nie ryzykowałbym tu grubszej floty; napisałeś, że ako wyszło Ci 2,29 to ja na Twoim miejscu (w teorii przynajmniej) zagrałbym tę większą stawkę na Amicę gdzie kurs jest podobny (2.35); głównie dlatego, że do wygranej Amiki pasują wszystkie klocki: zarówno te sportowe jak i ewentualne pozasportowe...
to ofc takie luźne przemyślenie po pierwszych Krolewskich na trawce, więc pozostawiam Twojej ocenie czy mają sens...
-- pzdr.bcn1899 *barca \o/ boca \o/ legia*
Myslalem zagrac na Wronki x2 ale patrzac na te wszytskie dziwne wypowiedzi ze nie chce pucharow itp to juz wole tego nie ruszac ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) 1)Intertoto zle bo nie bede wiedzieli kogo zglosic do rozgrywek juz w lipcu 2) UEFA tez nie bardzo bo chca spokojnie budowac zespol Ja juz wole nie ryzykowac...
|
Do góry
|
|
|
|
#573716 - 13/05/2006 12:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Quote:
Quote:
Z Pucharem Intertoto to chyba cos sie wam pomylilo jesli piszecie ze wystarczy przejsc Azerow i Austyjakow zeby dostac sie do Uefa. Po pierwsze Intertoto trwa 2 miesiace i do rozegrania jest 9 spotkan: 4 rundy i final. Po drugie juz w drugiej rundzie mozna trafic na silne niemieckie, francuskie czy holenderskie kluby ( vide rok temu Lech-Lens). I po co to polskim klubom? Do Uefa szans dostac sie ta droga nie maja, a tylko wydadza kase na podroz, zawodnicy beda zmeczeni i slabo przygotowani do sezonu.
Logan, od tego roku Intertoto ma zmienioną formę. Radze poczytać na ten temat:
http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/news/Kind=1/newsId=412509.html Jest 3 rundy, a drużyna z Polski gra od rundy drugiej. Rzeczywiście aż tak trudno wejść do UEFA nie będzie. W II rundzie (1-2 lipca i 8-9 lipca) polski zespół spotka się ze zwycięzcą pary z I rundy Azerbejdżan-Mołdawia. W III rundzie (15-16 lipca i 22 lipca) ewentualnie czeka zespół z Austrii (pod warunkiem, że Austriacy poradzą sobie w II rundzie z zespołem z Armenii lub Gruzji).
Z powyższego wynika, że trzeba zagrać tylko 4 mecze w lipcu, żeby wejść do UEFA. To chyba nie dużo.
PS. Jak dziś Motorek, Logan?
Z tym Inertoto to rzeczywiscie moj blad. Nie wiedzialem o zmianach. w takim przypaku rzeczywiscie nie trudno jest sie dostac ta droga do PUefa.
Co do Motoru to graja jutro o 17 i powinni wygrac. Do skladu wracaja zawieszeni bramkarz Bartosz Rachowski i kapitan Marcin Syroka. Z tego co sie orientuje to byli zawieszeni za obstawianie 3 ligii.
|
Do góry
|
|
|
|
#573717 - 13/05/2006 13:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
wg. mnie warto zagarc over w meczu pogon-lech jest to prestizowy mecz dla kibicow obu zespolow w lechu niebedzie ostoi obrony bosackiego i defensywnego pomocnika scherfchena wiec moga byc klopoty z gra na zero w tylach a reiss i reszta napastnikow powinna cos strzelic w baw 2.02 na over
|
Do góry
|
|
|
|
#573720 - 13/05/2006 17:47
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Zagłębie w UEFA , a dziś jak byłem na stadionie montowano zadaszenie ( prowizorka ) i podgrzewaną murawe. Więc Zagłebie w pucharach będzie mogło grac na własnym stadionie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|