#568054 - 30/04/2006 18:38
Re: Barcelona-Arsenal Finał ligi mistrzów
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Ja mówie ze mecz zostanie odwołany ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) Niepisz kto wygra tylko dlaczego wygra , jakieś analizy czy sugestie
|
Do góry
|
|
|
|
#568056 - 09/05/2006 08:32
|
stranger
Meldunek: 20/02/2006
|
Ja mysle ze mecz bedzie rozgrywany pod dyktando Barcelony jednakze Arsenal moze pieknie skontrowac katalończyków.Tacy zawodnicy jak Henry, Fabregas, Ljungberg to szybcy zawodnicy plus ich technika moze ladnie zepsuc humor kibicom Barcy. Zaznaczmy ze obroncy katalońskiego klubu do elity nie należą (no poza Puyolem) dodatkowo Gio jest bardziej ofensywnym defensorem i nie zawsze potrafi wrocic na czas pod bramke. Mysle ze bedzie to ciekawy mecz pod warunkiem ze druzyny nie beda graly jak w połfianałach. Mysle ze do przerwy bedzie remis a w drugiej czesci gry zespoły smielej zaatakuja i obejrzymy wiele ładnych akcji. Co do wyniku sprawa jest otwarta i moze wygrac kazdy. Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/Piwko_1.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568059 - 14/05/2006 15:11
|
old hand
|
Już 17 maja finał na który chyba kazdy kibic piłki noznej czeka.Co do składu to chyba nikt niejest zaskoczony że zagra w nim Barcelona a że zagra ona z Arsenalem to chyba jest niespodzianką.
Finał ten można porównać do finału pucharu UEFA w którym zagrały także druzyny jedna z Hiszpani zaś druga z Angli .Wynik każdy zna hiszpańska druzyna wygrała 4:0 w LM raczej takiego pogromu niebędzie ale raczej Hiszpańska druzyna pokaże swoją wyzszość.
Druzyny po drodze do finały pokonały najwieksze europejskie kluby .
Barcelona : Chelsea (1:1 1:2) Benfica (0:0 0:2) Milan AC (0:0 0:1)
Arsenal : Real Madrid (0:0 0:1) Juventus (0:0 0:2) Villarreal (0:0 0:1)
Ciekawostka może byc to że w 12 meczach jakie Arsenal i Barca rozegraly w drodze do finały padło aż 11 underów .
Jak dotąd kluby spotkały sie 2 krotnie w przeszłośći było to dawno bo w 99 r. w LM w pierszym meczu było 1:1 zaś w drugim Barca wygrała 4:2.Dla Arsenalu to pierwszy finał LM zaś dla Barcy będzie to 101 mecz w LM i jednocześnie juz 5 finał.Co to składów to dokładniejsze zostana zapewne podane w dniu meczu jak narazie gwiazdy Barcy odpoczywaja czego efektem jest porazka 3:2 z Sewilla. To by było na tyle odemnie bo pisanie że stawiam na Barce niejest niczym zaskakujacym pokusić się jednak można o to że Arsenal niestrzeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#568060 - 15/05/2006 14:24
|
member
Meldunek: 29/03/2006
|
Barca zdobędzie puchar ale dopiero w rzutach karnych. 90 minut= 0:0 albo 1:1 . Więc ci kupon wejdzie. Po to po 90 minutach aby załatwić tych co stawiają na barcę-- hehe żart.
|
Do góry
|
|
|
|
#568061 - 15/05/2006 15:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Trochę mnie dziwi wysoki kurs na over-w betfair nawet 2.60.Rozważam zagranie takiego typu.Dlaczego?Ponieważ jest to finał i nie ma tu już miejsca na kalkulacje typu:grunt to nie stracić gola na wyjeździe,ewentualna straty można odrobić w rewanżu itp. ...Myślę,że to może być otwarty mecz,a w obu drużynach jest komu strzelać;choć niewątpliwie Barsa ma większy potencjał w ofensywie.Na niekorzyść overa przemawiają underowe wyniki Arsenalu z poprzednich meczy,dlatego szczególnie ważne jest kiedy padnie pierwsza bramka (o ile padnie).Wówczas drugiej drużynie nie pozostaje nic innego jak mocno zatakować.Co do motywacji zawodników trudno mieć jakiekolwiek wątpliwości,dlatego over wydaje się całkiem realny.Kto wie może czeka nas powtórka sprzed roku,gdy buki skłaniały się ku underowi,a padł grad bramek.
Co o tym myślicie?IMHO kurs dość apetyczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#568062 - 15/05/2006 17:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Ja tam jestem za Arsenalem.Barca pod koniec sezonu obniżyła loty, a Arsenal jak wiadomo na koniec sezonu ma zwyżkę formy.Wspaniały finisz w lidze i wywalczone czwarte miejsce co na pewno jeszcze podniosło morale druzyny.Do tego 10 meczy z rzędu w CL bez straconej bramki i świetna forma Lehmanna, który można powiedzieć, że wywalczył ten finał dla Arsenalu swoimi świetnymi interwencjami.Barca jest zdecydowanie za bardzo faworyzowana przez buki, ale w końcu to Barca ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Ja już mam Arsenal po kursie 6 to win CL, a ludzie niech stawiają hurtem na Barce, to kursy jeszcze trochę wzrosną i coś się jeszcze dołoży.Obym na koniec był razem z bukami zadowolony ze zwycięstwa Arsenalu ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) To jest finał i wszystko jest możliwe. Jeszcze tylko jedno mnie nurtuje ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Czy oba europejskie trofea trafią w ręce hiszpańskich drużyn, czy też CL drugi raz z rzędu wygra drużyna angielska ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Nad tym też się można zastanawiać obstawiając finał ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568064 - 15/05/2006 17:57
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Trochę mnie dziwi wysoki kurs na over-w betfair nawet 2.60.Rozważam zagranie takiego typu.Dlaczego?Ponieważ jest to finał i nie ma tu już miejsca na kalkulacje typu:grunt to nie stracić gola na wyjeździe,ewentualna straty można odrobić w rewanżu itp. ...Myślę,że to może być otwarty mecz,a w obu drużynach jest komu strzelać;choć niewątpliwie Barsa ma większy potencjał w ofensywie.Na niekorzyść overa przemawiają underowe wyniki Arsenalu z poprzednich meczy,dlatego szczególnie ważne jest kiedy padnie pierwsza bramka (o ile padnie).Wówczas drugiej drużynie nie pozostaje nic innego jak mocno zatakować.Co do motywacji zawodników trudno mieć jakiekolwiek wątpliwości,dlatego over wydaje się całkiem realny.Kto wie może czeka nas powtórka sprzed roku,gdy buki skłaniały się ku underowi,a padł grad bramek.
Co o tym myślicie?IMHO kurs dość apetyczny.
Jakbym sam to napisal tylko Ty zrobiles to tresciwiej bo mi zajeloby to przynajmniej raz tyle, mam taki feler. coz nawet cyborg ma felery ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) z tym kursem grzech nie zagrac, choc o ile w zeszlym roku over bralem calkiem mocno to w tym troszke spuszcze z tonu:)
Widzialem gdzies zaklad ze Henry i Ronaldinho strzla po bramce, kurs byl w okolicach 10, jak go odszukam to rowniez sie skusze ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568065 - 15/05/2006 18:18
|
journeyman
Meldunek: 25/11/2005
|
2004 FC Porto - AS Monaco 3:0 2005 FC Liverpool - AC Milan 3:3 d., 3:2 k. 2006 FC Barcelona - Arsenal ?? Widzicie ta prawidlowosc? ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568066 - 16/05/2006 10:18
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Zupełnie się nie zgadzam z tym graniem na over , Arsenal nie traci bramek w LM , Barcelona zaś , będzie raczej czekała na błąd Londyńczyków niż przeprowadzała jakieś szarże , obie drużyny będą kalkulowały , bo grają w finale, stawka więc ogromna tylko zwycięstwo się liczy ,a każdy błąd może ich drogo kosztować , popatrzcie na historie finałów , tam aż się roi od wyników 1:0 , taki wynik finału jak ten z ubiegłego roku to rzadkość. Jestem skłonny puścić dwa kupony za small stake na 1:0 dla Barcelony i 1:0 dla Arsenalu i grać undera za medium stake .
POZDRAWIAM ELDORADO
|
Do góry
|
|
|
|
#568067 - 16/05/2006 13:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
pewnie będzie podsumowanie sezonu w stylu jaki zapamiętamy z tegorocznych rozgrywek czyli 0:0... aha, jak zwykle moja specjalność - trzeba się dowiedzieć kto będzie sędziował (jaki mas styl)... czy "szybki gwizdek" (karne, żółte kartki) czy "gramy dalej"...
|
Do góry
|
|
|
|
#568068 - 16/05/2006 13:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Jestem skłonny puścić dwa kupony za small stake na 1:0 dla Barcelony i 1:0 dla Arsenalu i grać undera za medium stake .
Ja też byłbym gdyby nie....niesamowita seria Arsenalu bez straty gola. To sie jutro skończy i szwab wyjmie co najmniej 2 razy piłkę z siatki.
High stake na wygrana Barcelony ![](/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif)
Middle stake na to,że bedzie w meczu czerwona kartka ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568069 - 16/05/2006 14:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
A dla mnie highstake na under 1.5 gola dla Arsenalu. Kurs 1.3, buk - Betsson. Nie widzę tego żeby kanonierzy strzelili 2 gole.. W ogóle finał widzę prawie jakzawsze underowo.
|
Do góry
|
|
|
|
#568070 - 16/05/2006 18:40
|
stranger
Meldunek: 06/01/2006
|
Quote:
pewnie będzie podsumowanie sezonu w stylu jaki zapamiętamy z tegorocznych rozgrywek czyli 0:0... aha, jak zwykle moja specjalność - trzeba się dowiedzieć kto będzie sędziował (jaki mas styl)... czy "szybki gwizdek" (karne, żółte kartki) czy "gramy dalej"...
veride zgadzam sie z Toba jak najbardziej bedzie 0:0 lub 1:1, ale raczej 0:0, obie druzyny malo traca goli i raczej bledow konczacych sie strata gola nie beda popelniac gdyz to za dobre kluby na takie akcje w finale ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
Quote:
Ja też byłbym gdyby nie....niesamowita seria Arsenalu bez straty gola. To sie jutro skończy i szwab wyjmie co najmniej 2 razy piłkę z siatki.
High stake na wygrana Barcelony ![](/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif)
Middle stake na to,że bedzie w meczu czerwona kartka
amkwish obys sie nie zdziwil jak Jens Lehman i Victor Valdez ani razu nie wyjma pilki z siatki.
PODSUMOWUJAC: Jutro w finale bedzie dogrywka!
|
Do góry
|
|
|
|
#568071 - 16/05/2006 19:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Ja, podobnie jak w zeszłotygodniowym finale, odpuszczam granie czegokolwiek przed meczem. Przyatakuję dopiero na live w trakcie spotkania. Jeżeli jednak miałbym grać coś przed pierwszym gwizdkiem, to skusiłbym się na remis do przerwy i under 2.5 Argumenty ? Wyniki półfinałów, wysoka stawka środowego meczu, słabsza forma Barcy w końcówce sezonu. Myślę, że wbrew pozorom mecz nie będzie jednostronnym widowiskiem. Pewnie, jak zwykle, Barca będzie miała przewagę w posiadaniu piłki ale jak niejeden mecz już pokazał, ta statystyka jest w większości przypadków bez znaczenia. A jeżeli chodzi o jakiekolwiek życzenia odnośnie meczu, to mam nadzieję, że żelazna defensywa Kanonierów i Henryk na szpicy pokażą Barcelonie ich miejsce w szeregu ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568072 - 16/05/2006 19:17
|
old hand
Meldunek: 06/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#568074 - 16/05/2006 20:45
|
stranger
Meldunek: 13/05/2006
|
Ja mysle ze barca wygra i kursik 1,9 mi odpowiada. Arsenal bedzie sie bronił ale nieda rady, chociaż mysle ze bramki zaczna padac dopiero w drugiej polowie
|
Do góry
|
|
|
|
#568075 - 16/05/2006 21:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
Quote:
a ja wam panowie powiem ze wygra ARSENAL i tyle i stawiam na nich 100 a bez kozery powiem 500 ![](/ubbthreads/images/graemlins/dollarsign.gif) I to bedzie wielka niespodzianka. Mowie wam warto kursik kusi
Pokaż jutro że postawiłes te towje 500 juz wiem z jakiej kasy mi buk wypłaci za Barce.Która zmiecie swoja gra Arsenal.Pisałem juz dawno że hiszpanska piłka pod kazdym calem wygrywa z angielska.Tak jak pisałem finał uefa Seviila pokazała 4:0 Midel tak arsenal tez nic nie zdziała. Barca WIN 10/10 ![](/ubbthreads/images/graemlins/cards.gif) Barca 1 10/10 Barca over 2,5 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#568078 - 16/05/2006 23:47
|
addict
Meldunek: 21/03/2006
|
Witam
"Obie drużyny strzelą" - NIE 1.8 expekt
Jestem przekonany ze Wenger ustawi swój zespól ultradefensywnie. Dlatego niestety obejrzymy meczyk bardzo podobny do tego jaki rozegrali Anglicy w rewanżu z Villarealem. Ten scenariusz może tylko zburzyć szybko stracona bramka w co jednak nie wierzę Eto dostanie plastra Roniego tez postarają sie ograniczyć przynajmniej na tyle na ile jest to możliwe i ... Barcelony nie ma . Wszystkich którzy z takim optymizmem podchodzą do wygranej Barcy ostrzegam - dzisiejsza Barcelona gra może 60-70% tego co grali jeszcze kilka miesięcy temu chociażby z Czelsą. Katalonczycy mają spore luki w obronie i Rijkard bardzo dobrze o tym wie dlatego boczni obroncy nie będą tak ochoczo podlanczac się do akcji ofensywnych bo moga szybko zostac skarceni. To jest jedem mecz i ewentualny blad moze wiele kosztowac tak jednych jak i drugich dlatego defensywa defensywa i jescze raz defensywa...
Widze tu bankowy under gora jedna bramke po meczu który wszystkich rozczaruje.
|
Do góry
|
|
|
|
#568079 - 17/05/2006 00:12
|
member
Meldunek: 08/05/2005
|
Quote:
Witam
Jestem przekonany ze Wenger ustawi swój zespól ultradefensywnie. Dlatego niestety obejrzymy meczyk bardzo podobny do tego jaki rozegrali Anglicy w rewanżu z Villarealem. Ten scenariusz może tylko zburzyć szybko stracona bramka w co jednak nie wierzę Eto dostanie plastra Roniego tez postarają sie ograniczyć przynajmniej na tyle na ile jest to możliwe i ... Barcelony nie ma . Wszystkich którzy z takim optymizmem podchodzą do wygranej Barcy ostrzegam - dzisiejsza Barcelona gra może 60-70% tego co grali jeszcze kilka miesięcy temu chociażby z Czelsą. Katalonczycy mają spore luki w obronie i Rijkard bardzo dobrze o tym wie dlatego boczni obroncy nie będą tak ochoczo podlanczac się do akcji ofensywnych bo moga szybko zostac skarceni.
To jest jedem mecz i ewentualny blad moze wiele kosztowac tak jednych jak i drugich dlatego defensywa defensywa i jescze raz defensywa...
i co jeszczee nam powiesz?
moze ze ta ewentualna jedna bramke strzeli VALDEZ z rzutu roznego?!!!
nie przesadzajny
w meczu tym mozemy rownie dobrze zobaczyc zero bramek jak i grad goli
wrozenie z fusow jest dobre dla hazardzistow ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
niech wygra lepszy!! czyli BARCA!!! ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568080 - 17/05/2006 06:10
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Quote:
Quote:
Witam
Jestem przekonany ze Wenger ustawi swój zespól ultradefensywnie. Dlatego niestety obejrzymy meczyk bardzo podobny do tego jaki rozegrali Anglicy w rewanżu z Villarealem. Ten scenariusz może tylko zburzyć szybko stracona bramka w co jednak nie wierzę Eto dostanie plastra Roniego tez postarają sie ograniczyć przynajmniej na tyle na ile jest to możliwe i ... Barcelony nie ma . Wszystkich którzy z takim optymizmem podchodzą do wygranej Barcy ostrzegam - dzisiejsza Barcelona gra może 60-70% tego co grali jeszcze kilka miesięcy temu chociażby z Czelsą. Katalonczycy mają spore luki w obronie i Rijkard bardzo dobrze o tym wie dlatego boczni obroncy nie będą tak ochoczo podlanczac się do akcji ofensywnych bo moga szybko zostac skarceni.
To jest jedem mecz i ewentualny blad moze wiele kosztowac tak jednych jak i drugich dlatego defensywa defensywa i jescze raz defensywa...
i co jeszczee nam powiesz?
moze ze ta ewentualna jedna bramke strzeli VALDEZ z rzutu roznego?!!!
nie przesadzajny
w meczu tym mozemy rownie dobrze zobaczyc zero bramek jak i grad goli
wrozenie z fusow jest dobre dla hazardzistow ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
niech wygra lepszy!! czyli BARCA!!!
I po co się przypierdzielasz do czyjegoś typu ? napisał co jemu się widzi w tym meczu i tyle a Ty musiałeś dołozyć swoje ? Jakoś Twojej analizy meczu nigdzie nie widać ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
Co do samego meczu ja osobiscie gram Barcelone awans kursik w granicach 1.45-1.50 + jakiś meczyk i zagram troche grubiej ... uważam,że Barceliona jest pod każdym względem lepsza od Londyńczyków i chodz ostatnio za nią nie przepadam to nie widze innej możliwosci jak dzisiaj o godzinie 23 uniesienie pucharu przez Puyola w geście zwycięstwa.Barcelona ma moim zdaniem więcej indywidualnosci którzy mągą sami wygrać mecz.Nie gram czystej 'jedynki' ponieważ też troszke obawiam się.,że od pierwszych minut Arsenal będzie się bronił a wiemY jak ostatni czasy z obroną Arsenalu jest Osobiscie nie jestem przekonany do oVera w tym meczu.Gram awans Barcelony czyli Zwycięstwo w LM ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) Tyle ode mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#568081 - 17/05/2006 08:16
|
stranger
|
.
Edited by Rivaldinho (17/05/2006 10:15)
|
Do góry
|
|
|
|
#568082 - 17/05/2006 08:46
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
Witam...to jeden,jedyny,specyficzny mecz dla każdej z drużyn i w takich meczach trzeba zapomnieć o tym czy ktoś wczesniej wygrywał po 3-0,czy przegrywał 3-0...... Lekkim faworytem wydaje sie być Barcelona,jak dla mnie za nadto preferowana przez buki...kursy powinny być bardziej wyrównane.Nie zdziwie sie wcale jak mecz skończy sie 0-0,lub 1-1 dogrywką i karnymi,ewentualnie zwycięstwem 1-0 dla jednej z drużyn.. Osobiscie nie widze tu overa i powtorki z ostatniego pamiętnego finału...Arsenal to przezde wszystkim uważna gra z tyłu,nie sądze by mimo takich gwiazd jakie posiada Barca udało im sie nastukać więcej jak 2 bramki,ew.razem z dogrywką....ale to jest sport.... Mam prośbe jesli ktoś wie czy w pełni sprawni są Ronaldinio,Henry,Etoo,Giuly,Deco...to bardzo prosze o potwierdzenie....ewnt.informacje o ubytkach w obydwu ekipach....pozdrawiam...
|
Do góry
|
|
|
|
#568084 - 17/05/2006 09:06
|
journeyman
Meldunek: 17/01/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#568086 - 17/05/2006 09:28
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Witam Co do undera juz pisalem, kurs zupelnie nie wart gry i moj szanowny poprzednik ma tutaj calkowita racje. Ogolnie granie na ktoras z druzyn mija sie tu z celem, to jest final i mimo ze Barca jest faworytem to jakos nie jestem przekonany. Ale mamy ta okazje ze skoro jest to final to buki wystawily cala mase roznych zakladow pobocznych i warto poszperac ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) znalazlem ciekawa opcje: Zmiana w pierwszej polowie po kursie 4.00 Wg mnie warto sprobowac bo bedzie ostro od poczatku, jesli zagra Messi to wroci po kontuzji i ta moze mu sie odnowic, oczywiscie nie zycze mu tego ale wyspiarski styl gry nie przewiduje odstawiania nogi. Oczywiscie nie musi to byc Messi, kazdy inny minie zadowoli, a skoro jest to final to i napiecie towarzyszace temu meczowi calkiem spore, wystarczy jedna kartka dla obroncy i juz ktorys z trenerow bedzie musial rozwazac zmiane zeby nie oslabiac druzyny... tak wiec kursik 4.00 za 3/10 ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568087 - 17/05/2006 09:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
Ktoś bardzo trafnie napisał w temacie o dot.finału Pucharu UEFA, że: "Finały są do oglądania, a nie do obstawiania". Święta prawda ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) Lepiej w spokoju zasiąść sobie przed telewizorkiem z wielką torbą cipsów i zgrzewką piwka, i emocjonawać się strikte sportowym wymiarem tego spotkania - to w końcu finał !!! Ja co prawda skusiłem się postawić rekreacjnie "dwa grosze" ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif) Ale tylko tyle, ze w ogóle nie zesmutnieje, jeślie nie trafie. Po prostu typek wydaje mi sie najodpowiedniejszy. Stawiam na Barce HT/FT X/1 po kursie 4,5. Za drobne warto zagrać. Pierwsza połowa wg mnie to będzie przede wszystkim uważna gra, zeby nie stracić i wielce prawdopodbne, ze ta częśc gry zakończy się remisem. Barca będzie sie bała od razu rzucić do ataku (czyt.odkryć), a w to ,ze Arsenal rzuci sie do huraganowych ataków smiem wątpić ![](/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif) Natamiast sądzę , ze za diabła Barca nie będzie chciała dogrywki a już tym bardziej rzutów karnych!! Dlatego przewiduje, ze będą się starali zrobić wszystko, aby to spotkanie rozstrzygnąć w regulaminowym czasie. Jeśli chodzi o karne to już masakryczną psychologiczną przewage wg mnie by miał Arsenal. Gwiazdy Barcy myśle, ze się spalą i nie wytrzymają presji oczekiwań kibiców i tego, ze naprzeciw nich staje Lehmann (którego niecierpie, ale jestem przekonany ze w razie karnych będzie się tak bujał i tryskał taką pewnąścią siebie, która "przestraszy" strzelców Blaugrany. Zresztą jeśli dojdzie do karniaków, to w ciemno uderzam za niemało na live BAW na Arsenal, nawet po kursie 1,7!!! Jeśli barcelona nie wygra w "normalnym meczu", to do karnych nie ma co podchodzić. Zycze wszystkim wspaniałych emocjii dzisiejszego wieczorka ![](/ubbthreads/images/graemlins/Hurrra.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568090 - 17/05/2006 10:51
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
moim zdaniem Arsenal pokonan dzis Barce, od samego początku rozgrywek Barca jest jak by nie było niekwestionowanym pretendentem do zdobycia trofeum a wiec cały czas grają z pewnym obciązeniem psychicznym a Arsenal i tak juz osiągnął wiele wiec nie ma nic do stracenia i to jest główny czynnik aby grac na Arsenal. Bramka Henrego padnie na 100% ten koleś gra jakby był zawodnikem na playstation.
pozdro for all
Stary jakbym ja byl tak pewny tego jak TY to obstawilbym od razu. Rozumiem, ze na to stawiasz i na bramke Henrego, po co pozniej zalowac? ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
Zastanawialem sie na overem dzis, jednak nie bede ryzykowal ze wzgledu na to ze przed finalem pucharu uefa snilo mnie sie ze w jednym finale bedzie over 2,5 a w drugim under, over juz byl ![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
Moze pozniej bede mial wene i na cos sie zdecyduje W kazdym razie ten mecz trzeba ogladac z w grze ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568091 - 17/05/2006 11:00
|
enthusiast
Meldunek: 12/02/2005
|
0:0 Barcelona - Milan Villarreal - Arsenal 0:0 0:1 Milan - Barcelona Arsenal - Villarreal 1:0 2:0 Barcelona - Benfica Juventus - Arsenal 0:0 0:0 Benfica - Barcelona Arsenal - Juventus 2:0 1:1 Barcelona - Chelsea Arsenal - Real Madryt 0:0 1:2 Chelsea - Barcelona Real Madryt - Arsenal 0:1 0:2 Udinese - Barcelona Arsenal - Ajax 0:0 3:1 Barcelona - Werder Thun - Arsenal 0:1 5:0 Barcelona - PAO Arsenal - Sparta Praga 3:0 0:0 PAO - Barcelona Sparta Praga - Arsenal 0:2 4:1 Barcelona - Udinese Ajax - Arsenal 1:2 0:2 Werder - Barcelona Arsenal - Thun 2:1
Ktoś tam powiedział, że obrona Barcelony nie należy do czołówki. Arsenal stracił 2 bramki, Barca 4 ... ale kiedy wygrywa się 4-1 czy 3-1 to nawet w tak prestiżowych rozgrywkach jak CL przestaje sie juz myslec o tylach:) Warto tez przypomniec ze 1-1 z Chelsea na Camp Nou to tylko zasluga sedziego ktory podyktowal nieslusznie karnego. Z kim gral Arsenal? Thun, Ajax, Sprata Praga, Real Madryt, Juve i Villareal. Z całym szacunkiem dla tych drużyn ale nie należą one do najlepszych niestety. Real w tym sezonie gra niesamowity piach, zero ładu i składu - ale tylko olbrzymia impotencja strzelecka w Londynie uratowala Arsenal. Z Juve stalo sie cos dziwnego jak grali z Arsenalem, to juz nie byla tak perfekcyjna druzyna jak zawsze. Villareal - wiadomo, zabraklo szczescia. Wiec nie przesadzalbym, ze Arsenal ma najlepszą obronę świata bo tak poprostu nie jest - to że stracili tak malo bramek to niesamowity fart. Eboue, Flamini, Toure, Campbell czy Oleguer, Marquez, Puyol, Gio? Wg wielu obiektywnych zrodel Marquez to obecnie jeden z lepszych jesli nie najlepszy obronca swiata. Jesli ktoras z defensyw ma sie spalic to wg mnie predzej bedzie to obrona Arsenalu. Jesli wystartuje trojka Etoo Messi i Ronaldinho to jest duze prawdopodobienstwo ze strzela dwa gole bo zawsze w takiej konfiguracji padaly minimum 2 bramki dla Barcy. To juz nie jest guraganowy atak do jakiego nas przezwyczaila duma katalonii
|
Do góry
|
|
|
|
#568093 - 17/05/2006 11:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2003
|
Witam.Postanowiłem i ja wrzucić do tematu swoją notkę...Jestem dziś w złym nastroju ale mam nadzieję,że ten mecz poprawi humor zaróno mój jak i mojego portfela...Była mała sprzeczka z dziewczyną ale to nie o to tu chodzi... Zacznijmy od początku... Barcelona-wspaniały kolektyw jednym słowem mówiąc.wspaniały jak dla mnie środek pola w którym dzielą i rządzą Deco i Xavi(mam nadzieję, że ten drugi dziś zagra).O lewej pomocy juz nie wspomne.Każdy zachwyca się Barzyliczykiem Ronnim.Wiadomo.Wspaniały geniusz boiskowy.Tylko on wie co zaraz zrobi z piłką.Czaruje wspaniała techniką, potrafi ośmieszyć obrońców nawet tych najlepszych na swiecie.Jedynym jak dla mnie manakamentem katalończyków jest ich obrona.Czasem oglądamy w ich wykonaniu prawdziwe cuda a to co co czasem robi Valdes woła o pomstę do nieba...Dziś jednak się to zmieni.To całekiem inny mecz od tych poprzednich.Trenerzy obu drużyn nastawiają swoich piłkarzy w inny sposób niż dotychczas.Aresenal grał do tej pory na wyjazdach w sposób: jedziemy nie starcić ale możemy coś skontrować.I to bardzo dobrze wychodziło londyńczykom.Dziś będzie zupełnie inaczej.Szybki i błyskotliwy Etoo pokaze swój majstersztyk a jeśli chodzi o Ronniego to jestem w stanie użyć stwierdzenia że pokaże obroncom Arsenalu gdzie ich miejsce.Wydaje mi się krótko mówiąc ze dzisiejszy mecz bedzie meczem jednostaronny.obym się mylił ponieważ mam zamiar oglądać wspaniały spektakl w stolicy Francji... Barcelona win 8/10 Barcelona Win CL 9/10 Arsenal nie strzeli 7/10 ![](/ubbthreads/images/graemlins/Piwko_1.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568095 - 17/05/2006 11:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Quote:
znalazlem w ofercie expekt.com taki oto rodzaj zakladu na dzisiejszy final:
Przewidywane minuty dodane do czasu pierwszej połowy. Poniżej 1.5 minut. 1.85 Powyżej 1.5 minut. 1.90
co o tym myslicie? ja wybieram opcje za 1.90 powyzej 1,5 minuty.
Ale to takie strzelanie a nie typowanie. Bo najczesciej przedluzaja o 1 minute. Jesli jest wiecej przerw to wtedy dwie, rzadko trzy. Trudno powiedziec.
|
Do góry
|
|
|
|
#568096 - 17/05/2006 12:19
|
newbie
Meldunek: 09/03/2006
|
Witam wszystkich
Krótko i na temat czyli szybka lekcja bukmacherki a wiec:
1. jest to finał LM graja dwa najlepsze zespoły i zwyciestwo kazdej z druzyn nie bedzie niespodzianka 2. jesli juz probowac to dosłownie za przysłowiowa złotówke 3. zycze miłej zabawy
|
Do góry
|
|
|
|
#568097 - 17/05/2006 12:25
|
stranger
|
Ja myśle ze w ostatnich latach w LM jest za duzo niespodzianek (porto, liverpool) teraz czas na pewniaka czyli barce. Barcelona była faworytem do zdobycia tego trofeum od poczatku sezonu, podobnie jak sevila w pucharze UEFA, którą bukmacherzy tez notowali na 1 miejscu listy faworytów do wygrania turnieju, łatwo rozprawila sie z m.brough. Uważam ze jak barca przelamie obrone arsenalu i strzeli pierwsza bramke to na nastpne niebedzie trzeba dlugo czekac. Proponuje wiec zagrac na barce albo np.dokladny wynik 0-0 za 25% kapitalu i il. bramek pow. 2,5 za reszte kapitalu, mysle ze cos wejdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#568100 - 17/05/2006 12:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
Proponuje wiec zagrac na barce albo np.dokladny wynik 0-0 za 25% kapitalu i il. bramek pow. 2,5 za reszte kapitalu, mysle ze cos wejdzie.
A co w sytuacji gdy padnie 1:0 lub 0:1?
Co do typowania u/o to widzę,że zdania są bardzo podzielone.W zasadzie to rozumiem,bo taki typ jest dość loteryjny.Nie mniej jednak kto posłuchał mojej rady i zagrał w poniedziałek overa w bf za 2.60, dzisiaj może odsprzedać po 2.46 i mieć zysk bez ryzyka.
A dzisiaj nastawiam się przede wszystkim na piękne widowisko.Oby tylko Arsenal nie grał zbyt zachowawczo.
|
Do góry
|
|
|
|
#568101 - 17/05/2006 13:12
|
stranger
|
Wiadomo to nie jest sposob 100% ale mysle ze jak padnie pierwsza bramka do 60 minut to gra bedzie bardziej otwarta i padna nastepne bramki
|
Do góry
|
|
|
|
#568102 - 17/05/2006 13:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Zbyt duzo w wielu wypowiedziach odniesień do ubiegłorocznego finału. Taki mecz jak tamten zdarzy sie może za nastepne 10-15 lat i nie ma wiekszego sensu szukanie jakichs analogii z meczem dzisiejszym. Moim zdaniem dzis wygra ta ekipa ,która pierwsza zobedzie bramkę,nie przewiduje tu wyrównania i ewentualnej dogrywki. Nie nastawiam sie tez na piekny mecz,bo jak to zwykle bywa,gdy sie na piekne widowisko nastawiamy to mamy "szachy" i odwrotnie,pozornie nieciekawe(w zapowiedziach i przewidywaniach) widowisko okazuje sie miłe dla oka. Dzis skłonnny byłbym opowiadac sie za bardzo uważna gra w obronie z obu stron i czekanie na ten jeden,jedyny bład przeciwnika,który może byc opakany w skutkach. Jedna bramka zadecyduje,a druga moze byc strzelona w doliczonym czasie,gdy usiłujacy wyciągnąc remis rywal wprowadzi na pole karne rywala swojego bramkarza:-) Im dłużej nie padnie gol,tym bardziej bedzie nerwowo i "kartkowo",sporo zółtych i nie wycofuje sie z typu na czerwoną. Dobrym typem wg mnie moze być predykscja na ilość spalonych,choragiewki bocznych powinny dziś wieczorem byc często w górze,po obu stronach boiska. Reasumując: Barcelona -Arsenal 1(-0,5) Kurs:1,96 / Unibet/ Stawka:7/10 Barcelona - Arsenal correct score 2:0 Kurs:10,00 / Unibet/ Stawka:1/10
|
Do góry
|
|
|
|
#568103 - 17/05/2006 13:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Jak dla mnie dzisiaj mecz bez histori sie zapowiada. 1-0, 2-0, 3-0 dla Barcy. Dlaczego ? Bo są głodni sukcesu , mają lepszą ekipe i mają Dinho. Nie wiem czemu ale mam niesamowite przeczucie, ze bo siatki trafi dziś Deco. 1/10 po kursie prawie @5. Na dokładnie wyniki po 0,5/10. I do tego 5/10 na zwyciestwo zespolu z Kataloni. 1992, 2006 ? Tak. ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568104 - 17/05/2006 14:22
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiejsze święto piłkarskie, w spokoju oglądam w TV ale troche ![](/ubbthreads/images/graemlins/dollarsign.gif) się zainwestowało ale mój typ oparty jest tylko na statystykach. Gram under 10.5 corners po 1.85 w GB. Dlaczego? Otóż w żadnym z meczów półfinałowych taka linia nie zostałaby przekroczona, co więcej liczba rogów nie dochodziła do 10 w żadnym ze spotkań. Myślę że to będzie dobry typ dodając do tego że mecz widzi mi się jako walka w środku pola, bo zapewne to właśnie przez Ronaldinho Barca będzie rozgrywać swoje akcje, dodajmy do tego rangę meczu ale kornery bite przez Henry'ego czy Ronaldinho to nie wątpliwie sieje zagrożenie utraty bramki. Dlatego też: under 10.5 corners @1.85Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568106 - 17/05/2006 15:33
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Zgadzam się z typem Szweczenko, jednak ja wole zagrać under 4.5 corners w 1. połowie - w drugiej gra może się zrobić nieco bardzo otwarta.. i ataków na bramkę rywali z każda minutą powinno być coraz więcej.. Oczywiście wiele zależy od wyniku.. jednak nadal zostanę przy swoim, że ten typ na 1 polowie wygląda lepiej Pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/smokin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#568108 - 17/05/2006 15:40
|
stranger
|
Experto no geniusz geniusz, ale i Henry to tez geniusz ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Ja osobiscie widze w tym meczu dogrywke, to bedzie szybki mecz, ladne akcje i efektowne parady zarowno Valdesa jak i Lehmanna, wynik 0:0 najbardziej prawdopodobny, na 2-gim miejscu 1:1.
|
Do góry
|
|
|
|
#568109 - 17/05/2006 16:02
|
old hand
Meldunek: 10/06/2005
|
zagra messi? w kadrze na mecz jest, ale prawdopodobnie w pierwszym składzie nie wybiegnie.
Przewidywane składy:
Barcelona: Valdes - Oleguer, Puyol, Marquez, Gio, Edmilson, Iniesta, Deco, Giuly, Ronaldinho, Eto'o
Arsenal: Lehman - Cole, Campbell, Toure, Eboue, Gilberto, Hleb, Fabregas, Pires, Reyes, Henry ![](/ubbthreads/images/graemlins/smokin.gif)
Edited by Rivaldinho (17/05/2006 16:09)
|
Do góry
|
|
|
|
#568110 - 17/05/2006 16:35
|
member
Meldunek: 29/03/2006
|
Ja 100$ że barca zdobędzie puchar. Kurs 1.50 Pointbet. Nie cierpię tej zbieraniny gwiazd- za Malaga-Barca 0:0 i za Benfiac -Barca 0:0 juz nie wspomnę Barca-Milan 0:0. Arsenal tez farciarski.
Mo typy 90 minut 1:1 lub 0:0
Barac wygrywa w karnych !! ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#568111 - 17/05/2006 16:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
Myśle, że Ligę Mistrzów w tym sezonie wygra FC Barcelona. FC Barcelona to przed wszystkim świetny kolektyw z Ronaldinho na czele, jest jeszcze Eto'o o również niebywałych mozliwościach. Trener Barcelony - Frnak Rijkard to trener, który już dużo osiągnął w swoim życiu trenerskim i osiągnie jeszcze więcej. W tym sezonie Barcelona przecież zdobyła mistrzostwo Hiszpanii i mają wielką szanse, aby wygrać Lige Mistrzów. Barcelona w lidze teraz będzie grała na połowe swoich możliwości, bo już puchar mają pewny. Arsenal z kolei musi grać i wygrywać, chcąc w przyszłym sezonie grać w Lidze Mistrzów. Barcelona w tym sezonie jest nie do zatrzymania. Podkreśliły to mecze z Chelsea i Milanem.
Pozwole sobie sprawafrazować tą analizę. A więc:
Myślę, że w tym sezonie Ligę Mistrzów wygra Arsenal Londyn. Arsenal to przede wszystkim świetny kolektyw z Thierry Henry'm na czele, jest jeszcze rownież Fabregas o niebywałych możliwościach. Trener Arsenalu Wenger, to trener, który wiele już osiągnął w swoim zyciu trenerskim i osiągnie jeszcze wiećej. Pod jego wodzą Arsenal zdobył kilkakrotnie mistrzostwo Anglii i ma wielką szanse, by wygrać Ligę Mistrzów. Arsenal w tym sezonie jest nie do zatrzymania. Potwierdziły to mecze z Juventusem i Realem.
Jednym słowem no bet, choć liczę na dobre widowisko i lubię obydwie ekipy, no i liczę na to że Arsenal pierwszy strzeli gola, ale bramki zdobeda obydwie drużyny .
|
Do góry
|
|
|
|
#568112 - 17/05/2006 17:03
|
member
Meldunek: 25/04/2006
|
A co myślicie panowie o żółtych kartkach,obie drużyny raczej ostrej piłki nie grają.Wiem że to loternia tak samo jak obstawić ile będzie rzutów rożnych ale wydaje mi sie że wiecej niż 4 żółte kartki to nie będzie.Co o tym myślicie dwie to minimum że będą
|
Do góry
|
|
|
|
#568113 - 17/05/2006 17:09
|
stranger
Meldunek: 22/04/2006
|
Barcelona - Arsenal 1
Barcelona zdecydowanie lepsza w meczach z angielskimi drużynami (24-15-15) niż Arsenal z Hiszpanami (7-5-8).
Osobiście większą wagę przywiązuje do atualnej dyspozycji niż do dancyh historycznych.
OK. Zaczynam.
Barcelona już wygrała dwa "finały" - z silniejszą od Arsenalu Chelsea oraz z Milanem. Arsenal doszedł trochę szczęśliwie. Po drodze miał słabszych rywali - słaby w tym sezonie Real, będący bez formy w meczach z Anglikami Juventus i niespodzinkę Villareal (gdyby Riquelme strzelił, w temacie zamiast Arsenalu mógłby być Villareal).
Barcelona zdecydowanie mocniejsza kadrowo i mentalnie. Piłkarze doświadczeni ograni w pucharach. Zawodnicy Arsenalu jeszcze za młodzi
Mecz będzie wygladał mniej więcej tak: Nawałnica Barcelony przeciwko obronie Arsenalu + wyczekujący długich piłek Henry. Eboue, Toure, Cole (długo nie grał), Campbell (długo nie grał) ci piłkarze z pewnością nie zatrzymają Ronaldinho, Eto'o, Deco, Giuly, Xavi i być może Messi.
Warto zwrócić uwagę na wypowiedź Ronaldinho:
"Finals are not normally games of many goals, except the last one between Liverpool [FC] and [AC] Milan. But we're going to try and change that, and score goals like Sevilla did in the UEFA Cup final"
uefa.com
Mecz finałowy, więc nie ma mowy o żadnych kalkulacjach typu jedna bramka wystarczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#568114 - 17/05/2006 17:13
|
stranger
Meldunek: 22/04/2006
|
zapomniałem jeszcz dodać, że ważnym czynnikiem decydującym o tym że Barca wygra dzisiaj z Arsenalem jest to, że Barca pokonała wcześniej mocniejszą od Arsenalu Chelsea i to jest dla mnie jednym z głównych czynników mówiących o tym żeby stawiać na Barcę.
|
Do góry
|
|
|
|
#568116 - 17/05/2006 18:07
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Quote:
Nie wiem czemu ale mam niesamowite przeczucie, ze bo siatki trafi dziś Deco.
Jak to nie wiesz czemu? To w końcu najlepszy z obcenych dziś na placu piłkarzy, wielka osobobowsc, z charyzmą, której gra z 2004 była na tyle doskonała, że Ronaldinho nigdy sie do tego poziomu nie zbliżył.
Tylko na co on siedzi w tym głupim klubie...
|
Do góry
|
|
|
|
#568118 - 17/05/2006 18:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Moim zdaniem jak i wiekszosci dzis wygra Barcelona. Mecz ten gram raczej tylko tak aby był dodatkowy smaczek podczas ogladania niz za jakies wieksze stawki, ale warte grymoim zdaniem jest i zagrałem:
Zwyciestwo Barcelony po 90 minutach ( 1.95 ) badz tez po karnych ( 11.00 )daje to sredni kurs 1.60 co juz do kursów przyjemnych zaliczyc mozna a ryzyko hmmm dosc proporcjonlne do kursu. Zakład ten przegrywa oczywiscie jesli Barca wygra po dogrywce ale jesli ma to byc mecz undwrowy to watpie zeby w dogrywce ktokolwiek sie odkrył a jesli bedzie overowo to wieksze szanse daje Katalończykom.
Drugim kursem który chyba jest warty zagranie to over 3.5 w kartkach 1.50 betsson. Zawodnicy napewno niebeda myslec o tym ze po eentualnym zółtku beda wałlowac, w koncu toprzeciez finał. Oba zespoły wyjda napewno mocno zdeterminowane i nikt nogi odstawiał niebedzie.
Niewiem czy ktos juz mnie nieuprzedził, ale oto wyjsciowe jedenastki:
FC Barcelona (4-3-3): Valdes - van Bronckhorst, Puyol, Marquez, Oleguer; Van Bommel, Edmilson, Deco; Ronaldinho, Eto'o, Giuly.
Arsenal Londyn (4-5-1): Lehmann - A. Cole, Campbell, Toure, Eboue - Hleb, Fabregas, Gilberto, Pires; Ljungberg - Henry.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|