#5678153 - 23/12/2012 00:13
Re: Co mnie wkurza? [43]
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
-error]Do zmiany warunków prowadzenia konta, w tym zmiany w taryfikatorze opłat bank nie potrzebuje żadnej ustawy, tylko twojej zgody. Zakładając, że coś takiego miało miejsce, jeśli nie wypowiedziałeś nowych warunków umowy, bank założył że się na nie zgadzasz ... No sorry ale jest coś takiego jak prawo bankowe w Polsce i KNF. I niektóre praktyki jak pobieranie prowizji procentowej od sumy wypłaty z bankomatu są na razie zakazane w naszym kraju a ustawa wałkowana dopiero. Więc jak niby mogą mnie obciążyć czymś co jest jeszcze nie zatwierdzone przez Sejm?
|
Do góry
|
|
|
|
#5678161 - 23/12/2012 00:19
[Re: ultra1978]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/04/2004
|
-error]Do zmiany warunków prowadzenia konta, w tym zmiany w taryfikatorze opłat bank nie potrzebuje żadnej ustawy, tylko twojej zgody. Zakładając, że coś takiego miało miejsce, jeśli nie wypowiedziałeś nowych warunków umowy, bank założył że się na nie zgadzasz ... No sorry ale jest coś takiego jak prawo bankowe w Polsce i KNF. I niektóre praktyki jak pobieranie prowizji procentowej od sumy wypłaty z bankomatu są na razie zakazane w naszym kraju a ustawa wałkowana dopiero. Więc jak niby mogą mnie obciążyć czymś co jest jeszcze nie zatwierdzone przez Sejm? jak chcesz to zaloze ci konto darmowe i kazdy bankomat gratis pod warunkiem wplywu 1000 co miesiac na konto> priv
|
Do góry
|
|
|
|
#5678302 - 23/12/2012 01:16
[Re: ultra1978]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
-error]Do zmiany warunków prowadzenia konta, w tym zmiany w taryfikatorze opłat bank nie potrzebuje żadnej ustawy, tylko twojej zgody. Zakładając, że coś takiego miało miejsce, jeśli nie wypowiedziałeś nowych warunków umowy, bank założył że się na nie zgadzasz ... No sorry ale jest coś takiego jak prawo bankowe w Polsce i KNF. I niektóre praktyki jak pobieranie prowizji procentowej od sumy wypłaty z bankomatu są na razie zakazane w naszym kraju a ustawa wałkowana dopiero. Więc jak niby mogą mnie obciążyć czymś co jest jeszcze nie zatwierdzone przez Sejm? No i tu się bardzo mylisz. Nie wiem jakie masz konto, z jakimi opcjami itd. Dziś standardem jest już konto, z darmową wypłatą środków z każdego bankomatu, aczkolwiek ludzie mają jeszcze jakieś stare konta, których obsługa regulowane jest, że się tak wyrażę "po staremu" - tzn wypłata z bankomatów swojego banku bez prowizji, wypłata z obcych bankomatów z prowizją. O wysokości prowizji jaką pobierze ten obcy bank za wypłatę środków, na pewno masz to w umowie, może to być nawet i te 4% (+ uwaga, że nie mniej niż np 10 zł). Więc sory ultra, ale pretensje o coś takiego możesz mieć wyłącznie do samego siebie ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5678350 - 23/12/2012 01:40
[Re: Linc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Pokonałem Goro w Mortal Kombat 4 i nie mam już wyzwania,,,,w co grać Panie premierze w co grać ?! chodzi mi o takie starsze gry w które można popykać 20-30 minut i odstawić a nie zatracać się na całe dnie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|