#5969144 - 15/08/2013 05:36
Re: Boniek nowym prezesem PZPN!
[Re: codi]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twoje słowa radeke...  Jak dla mnie Lewy był dzisiaj jednym z najsłabszych zawodników na boisku... Chociaż nie rozumiem też ślepego zachwytu nad Sobotą  Owszem, grał dobrze, walnął bramę, ale przy straconej drugiej bramce zachował się gorzej niż junior  Nie rozumiem czemu komentatorzy TVP po meczu widzieli tylko dobre momenty gry Soboty, a złych już nie ? Dostali coś od managera Waldka ?  Komentatorzy Eurosportu pewnie nic nie dostali i prawidłowo ocenili jego grę  Broń Boże nie chcę umniejszać jego roli w zwycięstwie, ale powiedzmy sobie szczerze: miał też bardzo kiepskie momenty gry. A te zachwyty, że niby okrzepł po meczach z Brugge... No ludzie kochani, po co gadać takie farmazony ? To nie jest junior, który zagrał pierwszy dobry mecz na arenie międzynarodowej ! Chyba, że komuś zależy na tym, żeby sztucznie zrobić z niego MEGA gwiazdę  Czy Leo po tym meczy powiedziałby, że Waldek to International Level ? Myślę, że tak, ale jeszcze wiele nauki przed nim. Dlatego niech spiernicza za granicę, bo tylko tam może stać się naprawdę klasowym zawodnikiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#5969275 - 15/08/2013 16:11
[Re: antyfutbol]
|
2fast 2furious
|
gdzie wtedy byl Wawrzyniak ? To pytanie zadają sobie Polscy kibice po każdym meczu reprezentacji  Btw. Benisz kontuzjowany, że go na ławie nie było ? Wogole boczni obroncy robili ogromne dziury, jak nie maja sil wracac sie, to niech nie pchaja sie do przodu. Dokładnie. Szkoda, że treneiro nie dał pograć Olkowskiemu. Ciekawy byłem jak się zaprezentuje na arenie międzynarodowej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5969464 - 15/08/2013 19:44
[Re: connor]
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Zawsze w Polsce tak bylo, jak ktos osiagnal sukces a taki lewy osiagnal to od razu tylko nagonka bo jemu sie udalo, a teraz jak widac to szukanie powodu, na poczatku bylo a to czemu w kadrze nie strzela, a nie strzela bo gra z totalnymi patalachami, ten sam problem mial messi z argentyna. Co do Messiego: Duze prawdopodobieństwo jest ze Argentyna lepiej grałaby bez niego w składzie... Wczorajsza wygrana z reprezentacja Włoch 2:1 odbyła sie bez jego udziału... Nie umniejszam jego zdolnosci ale paradoksalnie moze tak byc Wielu dobrych graczy bylo, jest, beda, ktorzy w pilce klubowej graja dobrze a w reprezentacji juz nie... I tu moglby nawet film powstac o takich przypadkach Lewy zagral slabiutko i tez dla mnie jeden ze slabszych zawodnikow, ale powiedzmy sobie szczerze, gral tak samo ostatnio w BvB, aktualnie jest po prostu slaby.
Co innego Błaszczykowski, który naprawde ożywia gre i znowu analogia do BvB, gdzie jak wszedl z lawki wniosl duzo swiezosci.
Sobota gral na nie swojej pozycji, poza tym to jest zawodnik ofensywny, gdzie wtedy byl Wawrzyniak ?
Wogole boczni obroncy robili ogromne dziury, jak nie maja sil wracac sie, to niech nie pchaja sie do przodu. Co do Lewego: U niego w karierze wszystko praktycznie przychodzilo szybko. Z 1 ligi do Ekstraklasy z Ektraklasy do Bundesligi i idac tym rytmem pewnie chcial znowu isc teoretycznie szczebel wyzej. Zrobił sie szum, spekulacje, i nakręcanie balonika z transferem do Bayernu. Moim zdaniem jak bedzie chcial odejsc z BVB to jednak nie do innego klubu z Bundesligi, a kierunek poza Bundeslige jest dla niego najlepszym rozwiazaniem, jesli chodzi o dalszy rozwoj sportowy moim skromnym zdaniem. Co do Kuby: Wczorajszym spotkaniem jak prawdziwy Kapitan ożywiał nasza gre i ciagnał druzyne do przodu jak na lidera przystało. Sciagnijmy presje z Lewego ktory moim zdaniem nie jest liderem kadry, a jak ktos ma byc liderem to wlasnie Kuba. ( Choc moim zdaniem! Liderem Kadry! Powinna byc cała Kadra! Jako kolektyw! Wtedy przyjda zdecydowanie lepsze wyniki i styl gry!) Błaszczykowskiego chętnie widzial bym w srodkowej stefie. Na skrzydłach mamy mnóstwo potencjału do wykorzystania. Brak nam silnika napedowego w srodkowej strefie a Kuba idealnie by tam pasował, moim zdaniem teraz to jego optymalna pozycja w reprezentacji jak i w klubie. A bez-problemu moze przeniesc sie na (lewa,prawa) strone i tym samym mozemy manewrować zmianami pozycji na boisku.
|
Do góry
|
|
|
|
#5971520 - 17/08/2013 09:49
[Re: majner]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5973042 - 18/08/2013 13:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Akurat Boniek radzi sobie z mediami w tym trudnym kraju bardzo dobrze.
|
Do góry
|
|
|
|
#5974011 - 18/08/2013 23:39
|
Carpal Tunnel
|
Wyjątek potwierdza regułę
|
Do góry
|
|
|
|
#5974140 - 19/08/2013 00:23
[Re: 11kera11]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Tak to były gwizdy miłości a Robek ma talent. Nie no jest dobry, bez jaj. Nie został królem strzelców w Bundeslidze z przypadku. W kolejnym sezonie był na 2 miejscu. Realowi strzelił 4 gole w jednym meczu i to w półfinale LM. Nie mówmy, że to jakaś miernota, która nie powinna być tam gdzie jest. W kadrze nie strzela zbyt wiele, ale z drugiej strony nie ma też tyle podań i wsparcia. Do tego jak byś grał przeciwko Polsce to jak byś ustawiał drużynę jako trener? Przede wszystkim kryć Lewego na maksa a nie martwić się zbytnio innymi. Jego problem to nie umiejętności tylko mentalność. Te jakieś fochy, brak przemyślenia własnego zachowania. Inaczej mówiąc - sprawy osobowościowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#5974171 - 19/08/2013 00:35
[Re: Conrad]
|
2fast 2furious
|
Jego problem to nie umiejętności tylko mentalność. Te jakieś fochy, brak przemyślenia własnego zachowania. Inaczej mówiąc - sprawy osobowościowe. Pewnie dlatego chłopaki z boiska go nie lubią, a żeby kolektyw był zgrany, to również poza boiskiem powinni się dogadywać.
|
Do góry
|
|
|
|
#5974338 - 19/08/2013 02:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/01/2009
|
Jego drużyna to hegemon swojej ligi, wiec nie dziwi ze strzela. Wbił cztery Realowi, tylko że Real zagrał ten mecz jak pierwszy sparing przed sezonem.  Napisałem po meczu sms-a do przyjaciela z Hala Madrid  z zapytaniem co oni dzis odjebali? On odpisał - to samo co geniusze futbolu Barcelona dzien wczesniej.  I ja w to wierzę  Wbił jeszcze trzy Bayernowi sezon wcześniej ale też Bayern miał wtedy inne priorytety. Ten koleś ma sporo szczęścia.
|
Do góry
|
|
|
|
#5974439 - 19/08/2013 03:08
|
Carpal Tunnel
|
Fajna logika: Strzelił 4 Realowi - sparing Strzelił 3 Bayernowi - szczęście Król strzelców w czołowej lidze świata - fuks
Widzisz a nie grzmisz?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|