#555435 - 10/04/2006 13:02
II liga
|
newbie
Meldunek: 27/11/2005
|
18. kolejka 2006-04-19 Szczakowianka - Piast 14:00 Podbeskidzie - Zagłębie 14:00 Heko - KSZO 14:00 Górnik - Finishparkiet 14:30 Jagiellonia - Lechia 14:30 Ruch - Widzew 18:00 Zawisza - Śląsk 18:00 Świt - Radomiak 18:00 ŁKS - Polonia 19:00 dawać opinie ludzie
|
Do góry
|
|
|
|
#555438 - 10/04/2006 21:25
Re: II liga
|
newbie
Meldunek: 14/09/2005
|
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie -KSZO 2 Radomiak Radom -Górnik Polkowice 2
|
Do góry
|
|
|
|
#555440 - 11/04/2006 08:56
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Quote:
mecz Śląsk Wrocław - Jaga bez kibiców
mało tego w czwartek PZPN najprawdopodobniej podejmie decyzje o zakazie wpuszczania kibiców WKSu na kolejne od 3 do 5 meczyków ŚLĄSKA w roli gospodarza , wszystko to skutkiem wydarzeń przed i podczas meczu Śląsk - widzew PZPN jest oburzone wtargnieciem kibiców na murawe i biegiem fanów w kierunku sektora gości .
PIŁKA NOŻNA dla kibiców , zakazy są jakąś paranoją
Racja - dla kibiców, ale nie dla debili. Niestety kluby nie potrafią (nie chcą ???) poradzić sobie z ograniczonymi umysłowo kretynami, a PZPN nic w tym kierunku nie robi, więc mamy taki a nie inny obraz naszych lig.
|
Do góry
|
|
|
|
#555444 - 11/04/2006 15:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Quote:
, Śląsk gra kaszanę , a w Sosnowcu działy się cuda nad cudami ,że Śląsk tam nie przegrał i to wysoko
już slysze od poczatku sezonu że Śląsk gra słabo a jakim cudem jest na tak wysokiej pozycji jakie cuda sie dzialy ? Zagłebie mialo moze 2-3 okazje do zdobycia gola a Śląsk też mógł w koncowce strzelic zwycięską bramke . Ogólnie był to mecz walki z małą iloscia sytuacji .
Cała druzyna walczy od 1 do ostatniej minut i tak samo będzie jutro Janukiewicz swietna forma , bardzo pewny . Cała obrona zresztą super się prezentuje . Jedyne czego szkoda to brak kibiców ale i tak będziemy pod bramą żeby dodac chłopakom otuchy
|
Do góry
|
|
|
|
#555445 - 11/04/2006 15:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Quote:
cos napisac o Jadze..Na wiosne to mielismy falstart i wielkie rozczarowanie bo 2 remisy po 0-0 z słabeuszami:z Drwecą na wyjezdzie(tego meczu nie widziałem )ale jak moiwli chłopaki od nas to była jedna wielka tragedia bo kopacze zagrali bez ambicji i bez woli walki ...Drugi mecz z Heko u siebie tez 0-0 i tez wielkie rozczarowanie. Zagrali lepiej niz 1 mecz ale to co ujrzałem to tez nic ciekawego. Akcje chaotyczne bez pomysłu. Nie tak miała grac ekipa ktora walczy o 1 lige...Jednak w Radomiu piłkarze wrescie zagrali swoje. Pewnie wygrali 3-1 i było widac w nich serce do gry. Nie rozczarowali Ci, ktorzy mieli odgrywac znaczące role w druzynie. Atmosfera w druzynie zdecydowanie sie poprawiła po tym zwyciestwie.
Po tym co zobaczyłem w niedziele jestem optymistą i myśle, że Jaga tego meczu nie przegra. Najbardziej prawdobododobny remis...Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
Zgadzam sie z Toba w tym co napisales. Pierwsze 2 mecze pilkarze grali bez wiary w siebie. Potem z kadry wypadlo kilku podstawowych zawodnikow (Piekutowski, Moskal, Łatka i Jakubowski) i ich zmiennicy prezentuja sie naprawde fajnie. Dodatkowo gole strzelone w Radomiu podbudowaly morale zespolu i po bramce na 1-1 spadl z nich jakis ciezar, moze zwiazany z presja dzialaczy i kibicow na osiaganie wynikow. Ze Śląskiem bedzie oczywiscie ciezki mecz, ale ta druzyna takze nie prezentuje sie w jakis wyjatkowy sposob. Dodatkowo mecz bez udzialu publicznosci, jak pisal kolega z Wroclawia, daje dodatkowy plus pilkarzom Jagi. Mysle ze jesli Jagiellonia wybiegnie takim samym skladem jak w Radomiu moze pokusic sie o 3pkt bo liderow z Łodzi trzeba gonic, a po kursie w okolicach 2.90-3.00 (STS) az zal nie sprobowac. Oczywiscie to nie za duza stawke, bo za taka pewniejsze wydaje sie x2
|
Do góry
|
|
|
|
#555446 - 12/04/2006 09:20
|
member
Meldunek: 17/04/2004
|
witam ja tradycyjnei skrobne pare slow o mojej Polonci ;] Polonia Bytom - Szczakowianka Jaworzno 2,30 3,05 2,80 sts O tym meczu mozna by pisac cale elaboraty. No bo do zeszlego sezonu druzyny te nie spotkaly sie w meczu o punkty waznym, natomiast w zeszlym sezonie cudowne baraze, o wielkiej historii. No bo jak inaczj uznac bramke zdobyta w 93 min ?? gdy juz wszystcy byli zrezygnowani a gospodarze z jaworzna swietowali awans . Od tego czasu wielesie zmienilo. Nasza druzyna juz nie przysparza nbam tylu radosci i nei ma juz na obiekcie przy Olimpijskiej 5000 ludzi tylko chodzi po 1000. Szczakowa dostala sie kuchennymi drzwiami do II ligi. I radzi sobie o niebo lepiej od Nas. Sklady i potencjal pilkarski obecnych 2 druzyn okreslibym jako rowny. Mecz rozegra sie w sferze psychologicznej. Na jesienie uleglismy w Jaworznie 1;2 i przewage lekka miala Szczakowianka. Dzis bedzie zapewne wspomagana przez grupke swoich fanow (nei podejrzewwam ze wiecej niz 100). Natomioast w Bytomiu ladna pogoda no i juz teraz naprawde mecz ost szansy, wiec prognozuje ze przyjdzie ok 2000 fnaow ze wzgledu na sentyment chyba do meczy z Jaworznem i mile wspomnienia:). W przedmeczowej prasie wydawanej przez Polonie Bytom (VIVA POLONIA) wlasciwie wszyscy zgodnym chorem tweirdza ze Polonie stac na pierwsze wiosenne 3 pkt. Pelny wlascicwie sklad (wraca Blasiak, zagra Gacki - pogromca Szaczakowej z zeszl. sezonu). Mysle ze ambicji nei brakuje Polonistom i meczu nie przegramy. Ale czy bedzie zwyciestwo ?? powiem tak, z moich obserwacji wynika, ze Polonai byla zawsze troszke lepsza od rywali (oprocz KSZO) i jezeli nei zawali skutecznosc to typuje wynik 1:0 lub 2:1. Mecz z gatunku ciuezkich, w koncu derby jkaby nei bylo . Typ 1 : 6/10 Typ 1X : 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#555448 - 12/04/2006 11:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
A ja zagram sobie dzisiaj Drwęcę Nowe Miasto Lubawskie. Pierwsze mecze pokazały, ze nie są chłopcami do bicia, pomimo, ze w trzech meczach zdobyli 2 pkt i nie strzelili zadnej bramki, to jednak uważam, ze stac ich na pierwsze ligowe zwycięstwo i według mnie nie ma znaczenia czy zagrają z 5 czy z 15 zespołem II ligi. Są głodni dobrego wyniku, i pomimo ze spadek do III ligi jest nieunikniony i z tym faktem pogodzili sie również działacze nowomiejskiego klubu, to jednak młodzież która zasiliła szeregi Drwecy w przerwie zimowej bedzie walczyc do końca, bo wiedzą, ze to jest właśnie ich przysłowiowe 5 minut, jedyna okazja do zaprezentowania się z jak najlepszej strony w II lidze. Ostatni mecz w Bielsko Białej pomimo przekonywującego zwycięstwa wcale nie był tak łatwy jak wskazuje wynik. Bramki dla bielszczan padły w 43 i 44 min, a do tego momentu ton grze nadawali zawodnicy Drwecy i to oni stwarzali sytuacje branmkowe, ale tylko wyjątkowemu szczesciu bramkarz Podbeskidzia zawdzieczał czyste konto. Napewno zawodnicy NML zagrają bez respektu dla rywala, na którym niewatpliwie bedzie ciążyć presja wyniku, bo zespół z aspiracjami do I ligi takich meczy nie powinien przegrywac i z każdą upływającą minutą kiedy będzie utrzymywał się bezbramkowy wynik szanse na udaną kontrę po szybkim ataku dla miejscowych będą rosły.
Mój Typ: Drwęca Lamparkiet Nowe Miasto Lubawskie @ 3,0 (Totomix)
|
Do góry
|
|
|
|
#555453 - 12/04/2006 20:48
|
member
Meldunek: 17/04/2004
|
no i mie sie trafil dokladny typ jednakze to bylo do przewidzenia ze POLONIA wygra, za duza juz byla presja, w koncu pozostakl jeszcze cien szansy teraz ale... konieczne beda 3 pkt w sobote u siebie z mhm "rewelacyjna" Hydrobudowa . To bedzie raczej neiwykonalne, tym bardziej ze ten neibezpieczny nowotwor zamierza "przerzucic" sie na 1 lige . Typ wiec X2 juz na przyszlosc chociaz .. dzisiaj chlopcy pokazali ze nie sa druga Drwecas i bedziemy do konca walczyc o ligowy byt, w koncu morale zostalo odblokowane :) pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|