Opcje tematu
#55515 - 12/03/2004 05:06 oszustwa bukmacherow internetowych
Adiasz Offline
enthusiast

Meldunek: 23/07/2002
hej!

Ostatnimi czasy glosno bylo o promocji na http://www.arenabet.com/ najpierw dawali darmowe 5e teraz tylko 2e ale do rzeczy, ja i moj kumpel "zrobilismy" z tych kilku euro wymagane 30e do wyplacenia i przelalismy(zgodnie ze wszystkimi wymaganymy standardami) pieniadze na swoje konata (mBank i PKOSA) jednak mija juz ponad miesiac a kasy nie ma na nasze maile bukmacher nie chce odpowiadac takze chyba musimy sie pogodzic z utrata naszych darmowych pieniedzy, irytuja mnie to tym bardziej ze czytalem posty w ktorych wypowiadali sie ludzie,ktorzy wyplacali z "arenabet" (chociaz bez duzej prowizji)
moje pytanie jest nastepujace: czy mozna jakos przeciwdzialac taktyce nowych bukmacherow typu:
"masz bonus, jak go stracisz to pewnie zainwestujesz wiecej i tez przejebiesz, a jak wygrasz to my sie zastanowimy czy Ci go wyplacic?"
przeciez to przeczy podstawowym wartosciom i prawom powoiedzmy konsumenta
ciekaty jestem czy jeszcze wielu z Was oszukaly buki i co macie z tym zamiar zrobic?

Do góry
Bonus: Unibet
#55516 - 12/03/2004 11:56 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Don Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2002
Jeśli chodzi o Arenabet to oni pobierali przy wypłacie prowizję chyba ok 20 euro , a minimalna wypłata to z tego co pamiętam 30e. Tak więc najlepiej ugrać min. 50e żeby nie było żadnych wątpliwości.

Do góry
#55517 - 12/03/2004 15:08 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
Coz tak to jest jak sie gra za darmowe, ja tez sie cieszylem jak w betsense z darmowych 5 eur zrobilem 250 i pomijam juz tutaj fakt ze wyplata przelewem 50eur prowizji(kosmos) :eek: . No ale do rzeczy, jeden z forumowiczow wyplacil przede mna 200eur tez z tych 5 darmowych, pieniadze do niego doszly. Gdy zobaczylem ze jemu wyplacili, 2 dni pozniej takze poprosilem o wyplate. Po 1 dniu dostalem od nich takiego oto maila

"please note that at present you cannot withdraw from your account, because
according to our rules (art. B.4 f): If a user bets exclusively with a promotion bonus and possible subsequent winnings, the winnings can be withdrawn only after the user has made a first deposit of min. 100 Euro.

You have received a 5 Euro Bonus, but you have not yet made any deposit.

Best regards,

The Be-Emotions Team"

Po wymianie kilku maili, doszedlem do wniosku ze nic z tego nie bedzie. Tak wiec pozostaly mi 2 mozliwosci
1) dac sobie spokoj i ich olac
2) wplacic swoje 100eur i miec nadzieje ze nie sa oszustami i dotrzymaja slowa.

Pomyslalem, ze nie wplace swoich dopoki nie bedzie to warte ryzyka. Jak dojde bonusowymi do 500eur to wtedy moze wplace swoje. Jednak tak do konca to nie mam pewnosci czy nie sa oszustami i czy nie wykombinuja cos znowu chociaz zarzekaja sie ze jak zrobie depozyt to wyplaca calosc. Takze gram u nich dalej z niewielka nadzieja ze uda mi sie kiedys wyplacic to co tak ciezko wywalczylem.

Tak wiec dobra rada, nie grac za bonusy, grac za swoje i tylko u dobrych bukow. Wtedy mamy pewnosc ze wyplaca nam nasza wygrana.

Do góry
#55518 - 13/03/2004 13:58 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Bodex Offline
addict

Meldunek: 20/08/2003
troche nie w temacie ale po co zakładać nowy temat .

Jeśli ktoś dysponuje regulaminem firmy profesjonal lub linkiem do niego to prosze o wrzucenie bo jakoś niemoge go znależć .

Do góry
#55519 - 15/03/2004 21:50 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Łukaszek Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adiasz^:
[qb]hej!

Ostatnimi czasy glosno bylo o promocji na http://www.arenabet.com/ najpierw dawali darmowe 5e teraz tylko 2e ale do rzeczy, ja i moj kumpel "zrobilismy" z tych kilku euro wymagane 30e do wyplacenia i przelalismy(zgodnie ze wszystkimi wymaganymy standardami) pieniadze na swoje konata (mBank i PKOSA) jednak mija juz ponad miesiac a kasy nie ma na nasze maile bukmacher nie chce odpowiadac takze chyba musimy sie pogodzic z utrata naszych darmowych pieniedzy, irytuja mnie to tym bardziej ze czytalem posty w ktorych wypowiadali sie ludzie,ktorzy wyplacali z "arenabet" (chociaz bez duzej prowizji)
moje pytanie jest nastepujace: czy mozna jakos przeciwdzialac taktyce nowych bukmacherow typu:
"masz bonus, jak go stracisz to pewnie zainwestujesz wiecej i tez przejebiesz, a jak wygrasz to my sie zastanowimy czy Ci go wyplacic?"
przeciez to przeczy podstawowym wartosciom i prawom powoiedzmy konsumenta
ciekaty jestem czy jeszcze wielu z Was oszukaly buki i co macie z tym zamiar zrobic?[/qb][/QUOTE]nie widzialem nigdy w zyciu zeby ktos komus dal za darmo pieniądze a nadzieja matką....

Do góry
#55520 - 23/03/2004 03:00 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Boozer Offline
stranger

Meldunek: 16/03/2004
Witam,
ja czuje sie oszukany przez expekt. Oto dlaczego...

Po raz pierwszy podapdli mi podczas kunkursu MŚ w lotach narciarskich w Planicy. Po pierwszym dniu zawodow wystawili pary z opisem "kto lepszy w lotach narciarskich". Postawilem na zawodnika X i byl lepszy w calych mistrzostwach, ale nie dostalem kasy bo jak sie pozneij okazalo expektowi chodzilo o to kto bedzie lepszy wylacznie podczas drugiego dnia zawodow, a wtedy lepszy byl zawodnik Y. Ale czy do cholery nie mozna bylo tego wyraznie napisac tak jak np zrobil to Unibet piszac kto lepszy in 2nd day?! Chyba po prostu porownali w jakim przypadku beda mieli wiekszy dochod i zinterpretowali wyniki na swoja korzysc.

Drugi przpadek... skorzystalem z promocji 20% od wplaty. Wplacilem kase i zgadza sie.. dostalem nalezne 20%. Ale... po 2 tygodniach wyczytalem o promocji Hattrick, wplacilem 125 zl. Zgodnie z zasadą promocji powinienem otrzymac drugie tyle jako bonus. Ale jaksie pozniej okazalo expekt wymyslil sobie ze nie da mi kasy bo niby promocji nie mozna laczyc! Ale przeciez ja ich nie laczylem, wplacilem 2 odrebne depozyty na dwie inne promocje. Przez laczenie promocji rozumialem wplacenie 1 depozytu i rzadanie 2 promocji, ale przeciez ja zrobilem inaczej. Czy nie mozna bylo napisac "w czasie promocji hattricka osoba ktora skorzystala z tej promocji nie moga korzystac z innych promocji"? i wszytsko by bylo jasne.

Expekt to banda kretaczy. Ja juz im podziekowalem za gre

Do góry
#55521 - 23/03/2004 05:09 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Nie ty jeden zostałeś nabrany przez expekt na skokach narciarskich. Ich niejasny regulamin dotyczący skoków oraz wystawianie zakładów bez doprezyzowania o co chodzi daje im czasami pole do manewru , które starają się czasem wykorzystać.
Ja chociażby z chęci zemsty i odzyskania moich pieniędzy które wówczas straciłem postaram się ich skubnąć. Po prostu nie widzę powodu dla którego mam im odpuścić.

Do góry
#55522 - 23/03/2004 05:52 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
[QUOTE]Oryginalnie wysłał scottie:
[qb]Nie ty jeden zostałeś nabrany przez expekt na skokach narciarskich.[/qb][/QUOTE]Mnie oraz mojego kolegę z Austrii Expekt oszukał zmieniając regulamin w trakcie trwania zakładów bądź nawet nie respektowania regulaminu (!!!) tak jak to miało miejsce dla kolegi z Wiednia. Nigdy tej firmie już więcej nie zaufam. Na dodatek technicznie są beznadziejni, co chwilę coś im siada. Totalna amatorka...

Do góry
#55523 - 23/03/2004 05:57 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał scottie:
[qb]Nie ty jeden zostałeś nabrany przez expekt na skokach narciarskich.[/qb][/QUOTE]Mnie oraz mojego kolegę z Austrii Expekt oszukał zmieniając regulamin w trakcie trwania zakładów bądź nawet nie respektowania regulaminu (!!!) tak jak to miało miejsce dla kolegi z Wiednia. Nigdy tej firmie już więcej nie zaufam. Na dodatek technicznie są beznadziejni, co chwilę coś im siada. Totalna amatorka...[/qb][/QUOTE]Technicznie są kiepscy, ale odnośnie zakładów, nie spotkałem się z przekrętami w stosunku do mojej osoby. Natomiast Gamebookers, Ci to dopiero potrafią robić przekręty.

Do góry
#55524 - 23/03/2004 13:04 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Cyborg Offline
old hand

Meldunek: 01/10/2002
Experto, możesz bliżej opisać przypadki oszustwa w GB. Chciałbym wiedzieć na co uważać u tego buka. Jak na razie nie spotkalem się u nich z kombinacjami oprócz tego że trzeba bardzo uważać na swoje oferty P2P bo nie biorą prawie żadnej odpowiedzialności

Do góry
#55525 - 23/03/2004 18:21 Re: oszustwa bukmacherow internetowych
Boozer Offline
stranger

Meldunek: 16/03/2004
Jeszcze jedno odnosnia expekt....

Przypomialem sobie ze oszukali mnie jeszcze jeden raz.... otoz na swieta Bozego Narodzenia byla promocja 20% od wplaty. Wplacilem 500 zl i otrzymalem 100 zl w promocji, ale....

Otoz na poczatku trwania promocji (kiedy wplacalem pieniadze) bylo wyraznie napisane ze kwote depozytu + kwote bonusu nazely obrocic 3 razy.
Natomiast pozniej jak juz obrocilem 3 razy ta kwote to w regulaminie promocji pojawila sie zmiana, ze przed wyplata, kwote depozytu oraz bonusu nalezy obrocic 3 razy ale .. PO KURSIE MINIMUM 2,0 !!!

Widze ze nie tylko ja mialem z nimi problemy. Banda oszustow!!!

Do góry

Moderator:  rafal08