[QUOTE]Oryginalnie wysłał martin.s:
[qb]Expekt totalna porazka przysylaja mi kase juz 15 dni...twierdza ze wina lezy po stronie banku - bank ze po ich...i komu ja mam wierzyc? powinni kazdego dnia monitowac bank i dazyc do zaspokojenia naleznej mi kasy...niestety czekaja na posuniecia z mojej strony...a co ja niby mam zrobic? dzwoniac do banku otrzymuje info ze to pewnie wina expekt'a oni odpowiadaja ze banku...od Annasza do Kajfasza...jako prawowity posiadacz moich srodkow na swoich rachunku expekt powinien dolozyc wszelkich staran azeby przelac mi te pieniadze...przeciez to podpada pod nienalezne wykonanie swiadczenia...syf[/qb][/QUOTE]Mialem podobna sytuacje! Wina lezala po stronie expekt!!! Ale musialem ostro walczyc aby odzyskac kase!. Oto calala historia...
Wyplacilem 300 zl z expekt. 2 dni pozniej wyplacilem 200 zl. Wyplata 300 zl nie dochodzila, ale spox myslalem ze moze wyjatkowo cos dlugo idzie. No ale pozniejsza wyplata 200 zl doszla a 300 nadal nie widac! Wiec napisalem do expa co jest grane a oni mi wstawiaja gade:
EXP: "z ich strony wszytsko zostalo wykonane poprawnie i to wina banku"
Dzownie do banku, oto co slysze
PKO: "pieniadze na pewno nie doszly, prosze podac dowod wplaty, wtedy dokladnie sprawdzimy sprawe"
wiec pisze do expa zeby mi przyslali dowod w platy, odpowiedz:
EXP: "jest to niemozliwe poniewaz my dostajemy wplaty co 1-2 tyg od Kredyt bank a z ich strony jest na pewno wszytsko OK"
mowie to bankowi, bank na to:
PKO: "to prosze postarac sie chociaz o dokladna date transakcji, dane wplacajacego itp to wstepnie to sprawdzimy"
pisze to expektowi i odpowiedz
EXP (z wyczowalna ironia): "z naszej strony jest 100% wszytsko OK, wystapilismy specjalnie do szefa KB przyslal nam faxem dowod transkacji, oto on!"
i domni z siebie przyslali mi faktycznie dowod wplaty ktory im faksem przyslal kierownik KB. Oczywiscie musialem sie nasluchac czego to ja od nich chce, ze wszytsko jest OK itd!
wiec smigam z tym swistkiem do banku i oto co slysze:
PKO: "wszytsko sie zgadza, pana adres, nazwisko itp, ale konto nie to! pieniadze zostaly wplacone na zupelnieinne konto do innego banku"
heh i mamy winowajce, niezawodny exp, tak cwaniakowali w mailach jakimi to oni nie sa profesjonalistami... wiec im pisze to co uslyszalem w banku, rzadam przeprosin i natychmiastowej wplaty peniedzy
odpowiedz expa:
EXP: "pieniadze zostana panu pzrelane, wina nie zelala po naszej stronie"
Ku_rwa (za przeproszeniem) to po kogo stronie po mojej? Do cholery ich bank wiec oni odpowiadaja za przelewy, mnie gowno obchodzi, rzadam wyplaty i chce miec kase na koncie!
Z grubsza takto bylo.. wiec walcz o swoja kase! To banda cwaniakow i kretaczy!