#5439471 - 03/07/2012 04:40
Re: W co warto inwestować? [11]
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
dziś w czołówce wzrostów były takie fundamentalne hegemony jak dss, pbg czy bomi
na miesiecznym w20 mamy objecie hossy, co wskazuje na 2-4miesiace wzrostow, ale czy technika ma tu jakiekolwiek znaczenie? londyn bawi się naszą giełdą, wyglada to tak jakby jeden znaczący podmiot mial 3 portfele wzajemnie sie wspierające i ladnie zbieral koszyki na w20 przy braku konkurencji mogą robić co chcą, dlatego mamy takie sytuacje jak w zeszlym tygodniu czy dzisiaj,
ja patrzę na stany i taką spółkę jak caterpillar, która sprzedaje maszyny na cały świat spółka jest w tygodniowej kompresji świecowej podwójny szczyt + dywergencja rsi, a na tym odbiciu w ogóle nie zareagowała
ulica sama nie wie kogo słuchać, bo niedawno w ankiecie wśrod zagranicznych instytucji na najlepsze kraje do inwestycji na najblizsze lata (pod katem inwestycji rzeczowych) stawia się Polskę w ścislej czołowce, a chwile potem blacrock wypuszcza listę na której stawia Polske wsród krajów najbardziej ryzykownych do inwestowania
to nie jest dobry moment na konstrukcje portfela, obrót na gieldzie słaby, a losy gospodarki europejskiej wzieli w swoje ręce politycy, więc europa jest na kroplówce w postaci ltro i skupu kolejnych obligacji, póki nie będzie znaczącego wzrostu inflacji, raczej nie ma co liczyć na hossę
ciekawa strategia inwestycyjna to sprzedaż wszystkich papierów co jakiś czas, konkretnie samemu sobie wyznaczony, przeczekanie sesji bez aktywów i odpowiedz na pytanie, czy teraz po tych cenach kupiłbym te akcje, z techniką i fundamentami nie ma to nic wspólnego, ale krzesło stoi na 3 nogach, i warto co jakiś czas rozliczyć się z samym sobą
|
Do góry
|
|
|
|
#5442514 - 04/07/2012 20:25
|
member
Meldunek: 29/12/2010
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5443986 - 05/07/2012 14:37
|
member
|
Panowie gdzie na ktore splolce moge odrobic straty poniesione na bbi \ Inzaghi co myslisz o polimexms ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5444832 - 05/07/2012 20:26
[Re: mlody1980]
|
Meldunek: 03/08/2010
|
Panowie gdzie na ktore splolce moge odrobic straty poniesione na bbi \ Inzaghi co myslisz o polimexms ? Moim zdaniem PBG, Hydrobudowa, Skotan, Petrol mogą jeszcze sporo podrosnąć, ale to ryzykowne spółki. Może poczekaj do tej jesieni ze sprzedażą śmieciuszka.
|
Do góry
|
|
|
|
#5445333 - 05/07/2012 22:38
|
member
|
sprzedalem smieciuszka po 29 gr ..."czarne -czerwone" kupilem petrola pozyjemy zobaczymy ... jesli smieciuszek bedzie rosl mowa o bbi to rozwaze kupno ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5445585 - 06/07/2012 00:16
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
sprzedalem smieciuszka po 29 gr ..."czarne -czerwone" kupilem petrola pozyjemy zobaczymy ... jesli smieciuszek bedzie rosl mowa o bbi to rozwaze kupno ... i oto chodzi , dzięki młody kupiłem dzisiaj całkiem fajny pakiecik za 0,29 gr petrol , powodzenia hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#5445779 - 06/07/2012 01:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Panowie gdzie na ktore splolce moge odrobic straty poniesione na bbi \ Inzaghi co myslisz o polimexms ? tutaj gra jest ryzykowna jak w calym sektorze budowlanym taka zabawa w sapera moim zdaniem spolka jest dobra ale ja znam ja troche z innej strony poniewaz zawodowo mialem z nia kontakt - niestety to urwalo sie jakies 2-3 lata temu co ja widac jest przepascia w tej branzy
|
Do góry
|
|
|
|
#5447487 - 06/07/2012 23:14
[Re: mura]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
dziś w czołówce wzrostów były takie fundamentalne hegemony jak dss, pbg czy bomi
na miesiecznym w20 mamy objecie hossy, co wskazuje na 2-4miesiace wzrostow, ale czy technika ma tu jakiekolwiek znaczenie? londyn bawi się naszą giełdą, wyglada to tak jakby jeden znaczący podmiot mial 3 portfele wzajemnie sie wspierające i ladnie zbieral koszyki na w20 przy braku konkurencji mogą robić co chcą, dlatego mamy takie sytuacje jak w zeszlym tygodniu czy dzisiaj,
ja patrzę na stany i taką spółkę jak caterpillar, która sprzedaje maszyny na cały świat spółka jest w tygodniowej kompresji świecowej podwójny szczyt + dywergencja rsi, a na tym odbiciu w ogóle nie zareagowała
ulica sama nie wie kogo słuchać, bo niedawno w ankiecie wśrod zagranicznych instytucji na najlepsze kraje do inwestycji na najblizsze lata (pod katem inwestycji rzeczowych) stawia się Polskę w ścislej czołowce, a chwile potem blacrock wypuszcza listę na której stawia Polske wsród krajów najbardziej ryzykownych do inwestowania
to nie jest dobry moment na konstrukcje portfela, obrót na gieldzie słaby, a losy gospodarki europejskiej wzieli w swoje ręce politycy, więc europa jest na kroplówce w postaci ltro i skupu kolejnych obligacji, póki nie będzie znaczącego wzrostu inflacji, raczej nie ma co liczyć na hossę
ciekawa strategia inwestycyjna to sprzedaż wszystkich papierów co jakiś czas, konkretnie samemu sobie wyznaczony, przeczekanie sesji bez aktywów i odpowiedz na pytanie, czy teraz po tych cenach kupiłbym te akcje, z techniką i fundamentami nie ma to nic wspólnego, ale krzesło stoi na 3 nogach, i warto co jakiś czas rozliczyć się z samym sobą ski byczku tylko teraz ski pozdrawiam wszystkich niedzwiadków
|
Do góry
|
|
|
|
#5451963 - 09/07/2012 19:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/02/2003
|
spójrzmy w przyszłość bbz ma fabryki i technogie OZE kurs zenka jest zajebiscie niski teraz , problemem jest tylko duzy free float , dlatego kurs jego jest tak bezlitośnie dołowany , według moich ocen juz teraz powinien hulać po 5 zeta , lekko ponad historycznych maximów , ale bogaCTWO jest dane tylko nielicznym ja tu jestem cierpliwy do bólu i wybuduje sobie na Zenku home by the sea No to Eldo spylaj dolary, zastawiaj dom pod kredyt i laduj do wora jak to 5zł warte jest!!! Nawet jak na 1zł kiedys pojdzie to swietny interes zrobisz. Ja tu widze ze po 28gr dzisiaj lata a ty ciagle kupujesz, to nie wiem ile ty tego już nakupiłeś chyba ze ty zakupy po kilka lub kilkaset zlotych robisz. Trzeba być szalonym albo amatorem zeby ciagle kupować jak spółka spada i spada. Ale Eldo caly czas kupuje ciekawe jestem od jakiej ceny 70 60gr?? Na Euro tez niektore społki miały zrobić swietny interes a teraz bankrutują więc...ale pewnie i tam byli tacy co kupowali cały czas hehe.
|
Do góry
|
|
|
|
#5452768 - 10/07/2012 15:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
spójrzmy w przyszłość bbz ma fabryki i technogie OZE kurs zenka jest zajebiscie niski teraz , problemem jest tylko duzy free float , dlatego kurs jego jest tak bezlitośnie dołowany , według moich ocen juz teraz powinien hulać po 5 zeta , lekko ponad historycznych maximów , ale bogaCTWO jest dane tylko nielicznym ja tu jestem cierpliwy do bólu i wybuduje sobie na Zenku home by the sea najwazniejsze ze poczucie humoru Cie nie opuszcza tyle lat doswiadczenia a nie wiesz o podstawowej zasadzie ze z rynkiem sie nie ma co klocic bo on zawsze ma racje wiesz ile jest spolek ktore powinny hulac conajmniej 10 razy wyzej niz obecnie ??? kilkanascie by sie znalazlo i co z tego ??? Pamietam jak PBG chodzil po 30-40zl to na forach zapanowal orgazm ze darmo rozdaja itd... itp...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|