#5351554 - 14/05/2012 15:27
Re: W co warto inwestować? [11]
[Re: ELDORADO]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Dziś przypada termin wykupu przez Grecję obligacji na 450 mln EUR. I to w większości tym, którzy odmówili redukcji zadłużenia. Ciekawe czy wykupili/wykupią...
|
Do góry
|
|
|
|
#5351558 - 14/05/2012 15:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Sorry, to jutro przypada. Myślałem, że dziś 15ty.
|
Do góry
|
|
|
|
#5351679 - 14/05/2012 17:37
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Wywalenie Grecji to rozpad strefy Euro... czy jej "wzmocnienie? umoczenie przez to wielomiliardowych niemieckich i francuskich banków spowoduje wiekszy wstrząs na rynkach niż upadek Lehmana poza tym efekt domina Hiszpania Portugalia Włochy w kolejce..... Dadzą radę, skoro kasa idzie do Grecji i wraca do europejskich banków to po prostu wytną Grecję z tego równania... Ciekawe co by się stało z banknotami Euro po wystąpieniu Grecji ze strefy walutowej - pewnie lekki "tuning" projektu graficznego bez greckich liter?
|
Do góry
|
|
|
|
#5351701 - 14/05/2012 17:50
[Re: Inzaghi78]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
chodzi Ci o USD/PLN ? moim zdaniem idziemy nadal do gory wraz z dalszym spadkiem na eurodolarze w okolice 1,26 , wtedy na USD/PLN 3,40 z hakiem,
kilka dni temu mnie wysmiewasz gdzie ta szyja a teraz sam piszesz to co ja ze 3,40 z hakiem LITOSCI pisałem o silnym oporze na 3,27 wywaliłem troche dolców wtedy, wczesniej kupionych za 2,85 reszte trzymam , a litości to Ty wymagasz kiedy szydziłeś z moich zakupów zielonego , kiedy hulał grubo ponizej 3 zeta
|
Do góry
|
|
|
|
#5351710 - 14/05/2012 17:54
[Re: Conrad]
|
Joker
|
Wywalenie Grecji to rozpad strefy Euro... czy jej "wzmocnienie? umoczenie przez to wielomiliardowych niemieckich i francuskich banków spowoduje wiekszy wstrząs na rynkach niż upadek Lehmana poza tym efekt domina Hiszpania Portugalia Włochy w kolejce..... Dadzą radę, skoro kasa idzie do Grecji i wraca do europejskich banków to po prostu wytną Grecję z tego równania... Ciekawe co by się stało z banknotami Euro po wystąpieniu Grecji ze strefy walutowej - pewnie lekki "tuning" projektu graficznego bez greckich liter? no będzie jakiś przelicznik oczywiście korzystny dla europejskiej banksterki, ale Grecy by też wtedy na tym zyskali wracając do drachmy , najpierw dewaluacja ,a potem rozwój dzieki taniej drachmie , to nie dotyczy tylko Grecji Conrad , ale całej Unii , euro jest tworem sztucznym , powrót do walut narodowym lub choćby stworzenie okrojonej strefy euro krajów północnej bogatej Europy byłby najlepszym rozwiązaniem
|
Do góry
|
|
|
|
#5351798 - 14/05/2012 19:44
[Re: mlody1980]
|
Meldunek: 03/08/2010
|
Inzaghi78 co myslisz o nieszczesnym bbi twoim zdaniem dol czy gora ?? Teraz się nie ma co pytać. Podobno jutro mają być wyniki. Jedyna nadzieja w tym, że będą naprawdę optymistyczne(choć zachowanie kursu nie daje żadnych nadziei), to wtedy może wreszcie pojawi się jakiś popyt. Niestety, ale jak tutaj obroty znacząco się nie zwiększą, to te sypanie po kilka akcji ciągle będzie dołowało kurs, aż w końcu zacznie się prawdziwa panika. Niestety mlody, zły czas wybraliśmy do zakupu tego śmieciuszka.
|
Do góry
|
|
|
|
#5351805 - 14/05/2012 19:53
[Re: saturas25]
|
member
Meldunek: 29/12/2010
|
Inzaghi78 co myslisz o nieszczesnym bbi twoim zdaniem dol czy gora ?? Teraz się nie ma co pytać. Podobno jutro mają być wyniki. Jedyna nadzieja w tym, że będą naprawdę optymistyczne(choć zachowanie kursu nie daje żadnych nadziei), to wtedy może wreszcie pojawi się jakiś popyt. Niestety, ale jak tutaj obroty znacząco się nie zwiększą, to te sypanie po kilka akcji ciągle będzie dołowało kurs, aż w końcu zacznie się prawdziwa panika. Niestety mlody, zły czas wybraliśmy do zakupu tego śmieciuszka. Chyba tak ale powiedz mi jesli wiesz kto kupowal styczen luty ??? jak byly takie duze obroty ?? myslisz ze ulica ?? bo jesli ulica to musi byc bardzo cierpliwa bo nie wysypala znacznej ilosci ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5351814 - 14/05/2012 19:59
[Re: mlody1980]
|
Joker
|
Inzaghi78 co myslisz o nieszczesnym bbi twoim zdaniem dol czy gora ?? Teraz się nie ma co pytać. Podobno jutro mają być wyniki. Jedyna nadzieja w tym, że będą naprawdę optymistyczne(choć zachowanie kursu nie daje żadnych nadziei), to wtedy może wreszcie pojawi się jakiś popyt. Niestety, ale jak tutaj obroty znacząco się nie zwiększą, to te sypanie po kilka akcji ciągle będzie dołowało kurs, aż w końcu zacznie się prawdziwa panika. Niestety mlody, zły czas wybraliśmy do zakupu tego śmieciuszka. Chyba tak ale powiedz mi jesli wiesz kto kupowal styczen luty ??? jak byly takie duze obroty ?? myslisz ze ulica ?? bo jesli ulica to musi byc bardzo cierpliwa bo nie wysypala znacznej ilosci ... sam sobie odpowiedziałeś oczywiście mam zamiar wkrótce dokupic kolejny pakiecik bbz
|
Do góry
|
|
|
|
#5351820 - 14/05/2012 20:03
|
member
Meldunek: 29/12/2010
|
eldo bedziesz kupowal bo spadnie czy kupujesz bo masz naplyw gotowki
|
Do góry
|
|
|
|
#5351955 - 14/05/2012 23:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
może mi ktoś wytłumaczyć o jakim mitycznym grubasie na bbz piszecie? akcji jest prawie 140 mln, a free float 36% bb investment ma prawie 50%, 12% z hakiem ma pioneer, a członek rady nadzorczej i prezes jakichś tam zarządów ma 1,14% czyli 1,6mln akcji. na tych "wielkich" lutowych obrotach (a czym są one w porównaniu do tych z 2009?) w szczytowej sesji przemieliło się prawie 3mln akcji, wielkie lol, wielkie halo, przeca to jakaś popierdółka a nie obrót daje to ok. 1,5mln złotych - to jest ten porażajacy grubas mający trząść rynkiem? szanujmy się domy maklerskie (żyjace przecież z prowizji), mające swoich żołnierzy do transakcji, czasem nawet nie wyciągają dłoni po takie spółki, bo mogliby zakopać, tfu - zmienić spekulantów w inwestorów długoterminowych i to jeszcze w jakim otoczeniu te obroty, gdy zima byla naprawdę dobra i wiele spółek mooocno urosło, i było wiele grzanek robiących solidny wynik. przekładanie zleceń z prawej do lewej wymaga czasem duzego kapitału, wiec pod takie spekulacje podłączyła się np. częśc fizoli w pokach, ale nie są to sumy robiące jakiekolwiek wrażenie na grubasach, bo silne ręce to kichają na 1,5mln zł obrotu a teraz możecie dalej zamieniać rzeczywistość w marzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#5352107 - 15/05/2012 00:27
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Zgadzam sie z wypowiedzia mura Mityczny grubas to nawet nie wie co to jest BBZ. Nie oszukujmy sie przy takim ssaniu jakie bylo w pierwszym kwartale i wielu silnie rosnacych paperach to tylko amator moglby wejsc wieksza kasa w BBZ !! @Eldo Oczywiscie ze wysmiewalem dolara i nadal uwazam go za smiecia ale przy rozpier........ sie Europie sam mam zamiar zapakowac sie w niego po korekcie. Pokaz mi jednego inwestora na swiecie ktory nie zmienia zdania w zaleznosci od sytuacji rynkowej ???? Jesli taki istnieje to potencjalny BANKRUT !!
|
Do góry
|
|
|
|
#5352227 - 15/05/2012 01:28
|
Meldunek: 03/08/2010
|
mysle ze jutro kurs dalej bedzie spadał i spoleczka sie do konca juz wyleszczy I te same leszcze co sprzedawali po ok. 50 groszy niebawem odkupią dużo taniej, a tym samym nie dość, że te leszcze ponownie będą akcjonariuszami, to na dodatek będą mieli więcej akcji . Ale Astarta leci na pysk, już po 50 zł jest, a pewnie to jeszcze nie koniec.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|