Strona 18 z 31 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 30 31 >
Opcje tematu
#5329225 - 27/04/2012 21:34 Re: Barca czy Real ? [Re: Akhu]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Originally Posted By: Akhu
Originally Posted By: Jose
Originally Posted By: lupus
Tito Vilanova trenerem Barcelony

No to chyba mamy nowego trenera w Mediolanie... MM tak zakochany w Pepie, że nie odpuści. Mam nadzieję, że Guardiola odmówi.

E, może akurat pójdzie do Chelsea, do Barcy Bielsa, a do Interu Boas/Blanc. Tak ma być grin

wątpię smile zapewne na pierwszym miejscu jest Pep w notatniku MM.

Do góry
Bonus: Unibet
#5329375 - 28/04/2012 00:10 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
Guardiola przynajmniej na rok, a całkiem możliwe że na dłużej zawiesi karierę trenerską.

- tako rzeczę ja,
Danielsan.

Do góry
#5329606 - 28/04/2012 03:34 Re: Barca czy Real ? [Re: Danielsan]
pawcio1 Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2004
Originally Posted By: Danielsan
Guardiola przynajmniej na rok, a całkiem możliwe że na dłużej zawiesi karierę trenerską.

- tako rzeczę ja,
Danielsan.

powiem Ci ze jest to bardzo prawdopodobne....zaden z niego trener...a z tymi grajkami co mial w Barcelonie to nawet Smuda wywalczyl by to samo

Do góry
#5329977 - 28/04/2012 13:52 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
hbr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/05/2005
A moim zdaniem poczeka jak wypadnie reprezentacja Hiszpani w Euro i jak jakimś cudem szybko odpadną to dostanie reprezentacje...

Do góry
#5330065 - 28/04/2012 17:09 Re: Barca czy Real ? [Re: hbr]
Yakeri Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2009
Originally Posted By: hbr
A moim zdaniem poczeka jak wypadnie reprezentacja Hiszpani w Euro i jak jakimś cudem szybko odpadną to dostanie reprezentacje...

i powola messiego

Do góry
#5330086 - 28/04/2012 17:36 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Na jego miejscu objąłbym reprezentację Kataru, tym bardziej że pewnie zarabiałby tam MINIMUM 2x więcej od najlepiej zarabiających menedżerów w piłce. Czyli droga podobna do Samuela Eto, ale z nieco ciekawszym krajem i przyszłym gospodarzem Mundialu (praktycznie bez względu na wyniki, praca aż do Mundialu zagwarantowana).

Do góry
#5330332 - 28/04/2012 21:07 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Conrad ale po co? Guardiola to młody trener ma jeszcze czas na zarabianie kasy. A w Katarze czeka go praca z jakimiś platfusami, dla których wyjście z grupy MS będzie megasukcesem.A siedzieć tam przez najbliżesze 10 lat to już wogle paranoja

Do góry
#5330345 - 28/04/2012 21:12 Re: Barca czy Real ? [Re: Conrad]
Krystian Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Originally Posted By: Conrad
Na jego miejscu objąłbym reprezentację Kataru, tym bardziej że pewnie zarabiałby tam MINIMUM 2x więcej od najlepiej zarabiających menedżerów w piłce. Czyli droga podobna do Samuela Eto, ale z nieco ciekawszym krajem i przyszłym gospodarzem Mundialu (praktycznie bez względu na wyniki, praca aż do Mundialu zagwarantowana).

Rosell byl zdeterminowany zatrzymac Guardiole do tego stopnia ze koniec koncow zaproponowal mu kontrakt in blanco czyli taki w ktorym pole zarobkow wypelniasz... sam, ale jak widac Pepowi nie chodzi o pieniadze

Do góry
#5330616 - 29/04/2012 00:17 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Wszystko zależy od tego jak dobry jest. Na razie oprócz prowadzenia Barcelony B i Barcelony A nie ma innych doświadczeń. Jeśli się kompletnie spali w kolejnej pracy to już po zawodzie, nikt oprócz może Polonii Warszawa go nie weźmie...

A tak w tej chwili, nie udowadniając że cokolwiek jest w stanie osiągnąć w wielkim świecie futbolu poza tym co dokonał w Barcelonie - i tu wcale nie chcę pomniejszać jego osiągi, bo stworzył najmocniejszą ekipę w historii futbolu - może sięgnąć po zarobki jakich żaden inny menedżer nie widział jeszcze na oczy.

Pod koniec dnia to jest tylko praca. I wszyscy wiemy, że praktycznie każdy w sporcie ma swoją cenę. Jeśli Eto zarabia już po opłaceniu podatków 20 milionów Euro na sezon, to wcale nie można mu się dziwić że podjął taką pracę. I nawet jeśli ktoś by powiedział nie, a takich pewnie by się mimo wszystko znalazło sporo, to co jeśli jakiś świrnięty sponsor/właściciel zaoferuje 100mln, albo 200mln za sezon tylko bo ma takie widzi mi się?

Przychodzi jutro do Fergusona jakiś Arab i wykłada 200 baniek na stół aby poprowadził jego ukochany klub na północy Anglii, który gra w League II, a został kupiony bo jego synkowi się spodobał kiedy pojechał na wakacje tam uczyć się angielskiego. Nawet nie ma co wystawiać 1.01 że Ferguson tam pójdzie bo to jest już pewne, dokonane, o ile tylko będzie się mógł fizycznie stawić.

Do góry
#5330739 - 29/04/2012 01:31 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Conrad
- a jaki doświadczenie ma Villas-Boas? Kompletne sie spalił w Chelsea, a bynajmniej chetnych do jego zatrudnienia nie brakuje. Magia nazwiska Guradioli jeszcze długo będzie działać. Zresztą jak sie przyjrzeć liście renomowanych trenerów pasujących do największych klubów to wcale nie jest ich za dużo.
- 100 czy 200 milionów to SF , szejkowie są rozrzutni ale nie na tyle żeby przepłacać za coś dziesięciokrotnie ( trener to nie wszystko, trzeba jeszcze zainwestować w graczy, infrastrukture i pare innych rzeczy). Odnośnie Etoo to zupełnie inny przykład, ile on jeszcze pogra na wysokim poziomie ? 2 może 3 lata a może nawet to nie. A potem niestety , pewnie emerytura. Jakoś trenerów z czarnego lądu, zwłascza takich którym się płaci grube miliony nie widać, zresztą wcale nie jest powiedziane ze Etoo miałby jakiekolwiek predyzpozycje do trenerki. A Guardiola spokojnie może jeszcze popracować z 20 lat jako trener, a podejrzewam że co by w międzyczasie nie robił to za 20 lat by go w Barcelonie z pocałowaniem ręki wzieli z powrotem na trenera.

Do góry
#5330833 - 29/04/2012 03:02 Re: Barca czy Real ? [Re: gryzonko]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004

Do góry
#5330856 - 29/04/2012 03:39 Re: Barca czy Real ? [Re: gryzonko]
fechu Offline
I love mecz.pl

Meldunek: 12/03/2003
Dla mnie "spuszczanie się" w tym momencie nad kunsztem Pepa jest naprawde debilne. Przez kilka ładnych lat udowodnił, że potrafi zlepić z wybitnych piłkarzy(niech nikt nie pierdoli, że każdy to potrafi) ekipę, która zdobywa wszystko i olśniewa grą. Napisałem to już wcześniej, ilu ternerów miało wybitnych piłkarzy w swoim składzie, a i tak ch...uj wielki z tego wychodził??? Nie ma co ukrywać, że Guardiola potrafił przez kilka ładnych lat dotrzeć do tych ludzi, poukładać zajebiście te klocki. Niewygodnych(Eto'o piłkarsko rewelacja, ale rozbijał chyba atmosfere... to samo Zlatan, którego nawet nie było szkoda smile ) wypierdzielał.

Powtarzam po raz kolejny... W takiej ekipie potrzebny jest bardziej motywator, z autorytetem, umiejętnie żonglujący składem. I gwiazy w odpowiedniej formie w meczach sezonu smile

W tym roku wystarczyło, że Leo zawiódł i wszystko legło jak domek z kart. Bye bye Pep smile

Do góry
#5331143 - 29/04/2012 15:43 Re: Barca czy Real ? [Re: pawcio1]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Originally Posted By: pawcio1
Originally Posted By: Danielsan

- tako rzeczę ja,
Danielsan.

powiem Ci ze jest to bardzo prawdopodobne....zaden z niego trener...a z tymi grajkami co mial w Barcelonie to nawet Smuda wywalczyl by to samo

Co za idiotyzm, koleś stworzył jedną z najlepszych drużyn w historii a tu się pokazują takie wynalazki... Tych piłkarzy wypromował zespół, drużyn z megagwiazdami w piłce były dziesiątki i za każdym razem się okazywało, że suma umiejętności piłkarzy nie jest równa sile zespołu. Zespół musi mieć atrybuty których indywidualności i kasa nie dadzą. A nad tym wszystkim czuwa trener.

Do góry
#5331269 - 29/04/2012 17:56 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
Yakeri Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2009
Oczywiscie ze nie ma co umniejszac zaslug i wkladu Pepa w ostatnie trofea i osiagniecia barcy, ale jego egzaminem sprawdzajacym jego umiejetnosci trenerskie bedzie prowadzenie innego zespolu. Dla mnie obecnie sytuacja przypomina sytuacje Rijkarda, tez wygrywal wszystko (nie w takiej skali jak obecnie z pepem) a skonczylo sie jak sie skonczylo. Iles juz lat minelo od opuszczenia franka barcy a cisza o nim jakby wpadl do studniu.

Do góry
#5331775 - 29/04/2012 23:42 Re: Barca czy Real ? [Re: Yakeri]
dupajas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2012
Originally Posted By: Yakeri
Oczywiscie ze nie ma co umniejszac zaslug i wkladu Pepa w ostatnie trofea i osiagniecia barcy, ale jego egzaminem sprawdzajacym jego umiejetnosci trenerskie bedzie prowadzenie innego zespolu. Dla mnie obecnie sytuacja przypomina sytuacje Rijkarda, tez wygrywal wszystko (nie w takiej skali jak obecnie z pepem) a skonczylo sie jak sie skonczylo. Iles juz lat minelo od opuszczenia franka barcy a cisza o nim jakby wpadl do studniu.

akurat 2tyg temu bylo glosno http://www.sport.pl/pilka/1,64946,11506826,Pilka_nozna__Frank_Rijkaard_w_ogniu_krytyki.html

smile

Do góry
#5332166 - 30/04/2012 03:10 Re: Barca czy Real ? [Re: Yakeri]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001

Rijk fakt miał sukcesy, z tym że później dołował, nie ta skala. Sam jestem ciekawy co z Guardiolą, to co zrobił z Barceloną już będzie jego, mimo wszystko odchodzi na szczycie, ja lepiej grającej drużyny nie widziałem.

Do góry
#5332181 - 30/04/2012 03:22 Re: Barca czy Real ? [Re: jerome]
fechu Offline
I love mecz.pl

Meldunek: 12/03/2003
Originally Posted By: jerome

Rijk fakt miał sukcesy, z tym że później dołował, nie ta skala. Sam jestem ciekawy co z Guardiolą, to co zrobił z Barceloną już będzie jego, mimo wszystko odchodzi na szczycie, ja lepiej grającej drużyny nie widziałem.

Z tym chyba nie można się zgodzić wink

A co do reszty zdania...widzisz jedni się zachwycają stylem, a inni narzekają(wystarczy poczytać na QC), że z piłką chcą wchodzić do bramki..., że nie ma kto pier...nąć z daleka..., że 1000 podań wszerz... i co z tego smile

Pep piłkarzem był nieprzeciętnym, cechowała go niesamowita inteligencja w grze. I tym samym wykazał się podczas pracy trenerskiej.
Oczywiście każdy z nas mógłby poprowadzić ekipę takich grajków bo wystarczy im powiedzieć przed meczem: "Chłopaki grajcie na Messiego, on wszystko załatwi..." i wyniki każdy by miał takie same smile

Do góry
#5334037 - 02/05/2012 04:30 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
pawcio1 Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2004
Wlasnie tak jest....pojdzie do innego klubu ktory nie bedzie mial Messiego i wtedy okaze sie czy jest takim wybitnym trenerem jak o nim mowia co niektorzy forumowicze....mysle jednak ze dlugo w nim miejsca nie zagrzeje

Do góry
#5335439 - 03/05/2012 04:20 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Pep Guardiola po meczu Barcelona - Malaga 4:1: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".

Do góry
#5335508 - 03/05/2012 04:46 Re: Barca czy Real ? [Re: lupus]
alfa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2005
Originally Posted By: lupus
Pep Guardiola po meczu Barcelona - Malaga 4:1: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".

spoko przecież Messi nie może przegrać z CR

Do góry
Strona 18 z 31 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 30 31 >

Moderator:  Biszop, rafal08