#5301516 - 08/04/201218:42Re: Barca czy Real ?
[Re: Goget]
Yakeri
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2009
ja wiem ze dla kibicow barcy, real ma farta, pomagaja im sedziowie itd a ronaldo to placzek ale: trio ronaldo benzema i higuain maja juz w tym sezonie 101 goli, pobili rekord trio henry etoo messii, a wyczyn realu tym okazalszy, poniewaz benzema nieczesto gra razem z higuainem, 1 z przewaznie siedzi na lawce.
ja wiem ze dla kibicow barcy, real ma farta, pomagaja im sedziowie itd a ronaldo to placzek ale: trio ronaldo benzema i higuain maja juz w tym sezonie 101 goli, pobili rekord trio henry etoo messii, a wyczyn realu tym okazalszy, poniewaz benzema nieczesto gra razem z higuainem, 1 z przewaznie siedzi na lawce.
Leo Messi w sobotnim meczu z Realem Saragossa (4:1) strzelił dwa gole. Argentyńczyk ma już na koncie 157. goli w Primera Division. Zawodnik Barcelony właśnie wyprzedził w klasyfikacji najlepszych strzelców ligi wszech czasów Ferenca Puskasa, legendę Realu Madryt.
Meldunek: 19/07/2004
Zrobiło się ciekawie, Real praktycznie roztwonił to co miał od Barcelony z początku sezonu, Real chyba zostawił jaja w koszyczku do święcenia licząc na gorące lato dojrzewających arbuzów
#5304400 - 10/04/201212:35Re: Barca czy Real ?
[Re: Goget]
connor a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
jakos nie chce mi sie wierzyc aby pilkarze Realu byli az takim frajerami aby przegrac mistrza majac taka przewage punktowa w pewnym momencie, moze dobry czas aby ich zagrac, jakie kursy?
Widać i w Realu działa fatum Mourinho do tracenia punktów w końcówce sezonu. W każdym klubie w którym trenerem był Portugalczyk (Porto,Chelsea,Inter) i wktórym zdobywał mistrzostwo tracił dużo punktów w ostatnich meczach sezonu. Miał to szczęście, ze pozostali rywale również tracili punkty i udawało się zdobyc mistrzostwo. Tutaj przeciwnik jak widac ostatnio nie zwykł tracić punktów i robi sie naprawdę gorąco. Również terminarz spotkań Barca ma teoretycznie łatwiejszy. Real zagra jeszcze z Atletico,Sevilla,Barceloną,Athletic natomiast Barcelona zagra z Realem i takich teoretycznie trudniejszych spotkań mają Malagę i Espanyol w domu oraz Betis na wyjeździe. Warto dodać, że Gran Derbi odbędzie się między 1, a 2 meczem półfinałowym LM. Tutaj uważam, że teoretycznie łatwiej będzie miała Barca ugrac korzystniejszy wynik na wyjeździe niż Real. Końcówka sezony zapowiada się ciekawie.
jakos nie chce mi sie wierzyc aby pilkarze Realu byli az takim frajerami aby przegrac mistrza majac taka przewage punktowa w pewnym momencie, moze dobry czas aby ich zagrac, jakie kursy?
No dokładnie, mnie się też nie chce w to wierzyć. To był by chyba aut Mourinho z tego klubu po sezonie. Swego czasu tak bardzo płakał że Barca za mocna a teraz taki numer.