Witam,
mam ciekawą propozycję dla ceniących kasę w portfelu, a nie w kasie jakiegoś orlenu czy innej "bipi":)
Skutery elektryczne:

Prędkość Maksymalna 45 km/h
Pojemność Baterii 4 x 12V/40Ah
Zasięg 45 - 60 km
Silnik (Moc Nominalna) 4 kW
Czas Ładowania 3 - 5 h
Maksymalna Moc w kW/HP
(z doładowaniem) 2,15/2,9 (3,85/5,1)
Masa 151 kg
Hamulce Hydrauliczne - pływające tarcze (przód i tył)
Gwarancja 18 miesięcy lub 10,000 km
Powyżej dane producenta, a poniżej kilka uwag do nich,
skuter przejeżdża więcej niż podaje producent, sprawdzone, ja przejechałem w ciągu dnia ponad 100 kilometrów i jeszcze wskaźnik pokazywał zapas.
Czas ładowania nie zbliża się do 5 godzin, bliżej mu do 3, a ważniejsze jest to że baterie nie mają efektu pamięci, czyli można doładowywać.
Został ostatni taki skuter, w kolorze żółtym, od zeszłego tygodnia sprzedałem wszystkie które były, 9 sztuk,
rocznik skutera 2010, ale jest to zupełnie nowy skuter, z gwarancją i bez przebiegu.
Producent podaje cene przejechania jednego kilometra jako 1 grosz, ja policzyłem dokładnie, i w najdroższej taryfie koszt wynosi około 2,5 grosza:)
Cena za ostatnią sztukę wynosi 5,5 tysiąca brutto, oczywiście faktura VAT, homologacja, i gwarancja,
skuter rejestrowany na 2 osoby, przegląd bezterminowo wbijany w wydziale komunikacji,
Koszt ubezpieczenia na rok około 55 złotych.
Tegoroczny model, tzn taki który ma datę produkcji 2012 kosztuje niespełna 12 tysięcy:]
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to została ostatnia sztuka, kolejne pojawią się nie wcześniej niż za około 2-3 tygodnie.
Czekam na dostawę.
W Poznaniu i okolicy, skuter dowiozę pod dom.