#5063546 - 30/11/2011 00:59
Re: Trading na Betfair vol. 2.0
[Re: HoMiK155]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Giełda ma także swoje zagrożenia - warto je znać...
Najbardziej niebezpiecznym zjawiskiem jest niesygnalizowana awaria giełd, która dotyka przede wszystkim klientów zamieszkałych poza Wielką Brytanią. Raz od czasu dochodzi więc do sytuacji, gdy Anglicy skupują sobie nasze zakłady, podczas gdy reszta świata modli się aby awarię szybko usunięto. Betfair w takich sytuacjach umywa ręce i ograncza się tylko do anulowania zakładów przed wejściem "in play". Co można zrobić? 1. Warto mieć zaufaną osobę w GB i w razie konieczności poprosić o zagranie kontry. 2. W zakłąde "Mój profil" w Moje konto jest indywidulany numer - tzw. TAN. Znając go dzwonimy do GB pod numer: 0844 871 5555 (U.K.) lub +44 208 834 8033 (all other countries) i prosimy o zagranie kontry. 3. Kontra na giełdzie betdaq albo na bet365 - warto mieć w pogotowiu troche grosza na MB
2. Brak netu Tutaj sprawa jest prosta: albo komórka z dostępem do netu albo laptop z internetem od innego dostawcy. Ewentualnie dobry kolega :-)
3. Brak prądu Stosunowo najrzadziej spotykamy problem, aczkolwiek równie kłopotliwy jak poprzednie. Ratunkiem również jest laptop albo komórka z dostępem do neta.
4. Pomyłki Betfair Swego czasu głośno było o sytuacji gdy Betfair podczas meczu piłki nożnej w Ameryce Południowej BF prowadziło równoległą relację na swoim streamie. Gracze mogli więc oglądać mecz i równolegle obstawiac wynik spotkania - czyli nic szczegółnego. Problem w tym, że pomylili mecze i zamiast tego którego dotyczyły kursy, puścili jakiś inny mecz tej samej ligi. Jakież było ździwienie ludzi, gdy kursy na gospodarzy skoczyły, podczas gdy na streamie żadnego gola nie było. Jak się domyslacie - reklamacji nie uwzględnili.
To może teraz moje doświadczenia. Od dwóch lat gram na giełdzie i póki co żadna z powyżyszch awarii nie dotknęła mnie na tyle, aby wiązała się, ze strata środków na koncie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5071045 - 03/12/2011 18:19
|
Pooh-Bah
|
Podsumowanie typów 11-20 11. +7,18 12. +4,47 13. +12,72 14. +16,28 15. +9,5 16. +18,84 17. +0,5 18. +2,15 19. +37,04 20. +11,31 Bilans zysków/strat: + 119,99 euro
Bilans tematu: Typy trafione/ Nietrafione: 19/1 Skuteczność: 95% Bilans zysków/strat: +202,70 euro
|
Do góry
|
|
|
|
#5075805 - 05/12/2011 18:26
|
Pooh-Bah
|
Piszcie, czy ktoś śledzi temat, jak się podoba opisywana tematyka i co w ogóle sądzicie o takim stylu gry Dzisiejszy typ poprzedzę większą analizą, żeby wszyscy mogli zobaczyć na czym polega trading od kuchni 21. Barcelona - Bate: Sprzedaję (LAY) Barcelone na rynku MO(1x2) po 1,25. Czyli gram po prostu x2 w tym meczu, albo innymi słowy - liczę na wzrost kursu na Barcelonę. Czemu tak uważam?? Po pierwsze dlatego: "Pep Guardiola zdecydował, że w spotkaniu z białoruską drużyną wystąpią rezerwowi. Trener Barcelony da odpocząć trzynastu swoim graczom przed arcyważnym spotkaniem z Realem Madryt. Mister nie skorzysta we wtorek z usług Valdésa, Alvesa, Puyola, Abidala, Mascherano, Keity, Sergio Busquetsa, Xaviego, Iniesty, Cesca, Messiego, Alexisa i Villi." Trzynastu zawodników pierwszego zespołu nie zagra.... Po drugie dlatego: Widzimy tutaj ciągły wzrost kursu na Barcelone. Trend jest bardzo mocny i nie ma żadnego boczniaka, który mógłby zwiastować zmianę trendu. Poza tym koszyki poniżej kursu 1,27 są bardzo silnie "bronione" a to znaczy, że ktoś musiałby wyłożyć ogromną kasę, aby zbić ten kurs. Po trzecie, Bate ma w dalszym ciągu szanse na zajęcie 3 miejsca w grupie, które zapewni mu grę w LE. Zobaczymy, co uda się z tego ugrać!
|
Do góry
|
|
|
|
#5075829 - 05/12/2011 18:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
HoMiK155 - oczywiście,że śledzimy Twój temat.Według mnie,prowadzisz go profesjonalnie,na bardzo wysokim poziomie.Naprawdę wielki szacunek dla Ciebie za kawał dobrej roboty.Pozdrówka./jaja/
Żeby nie robić śmietnika, podpiszę się w poście jaja. Doskonała robota, wszystko pięknie wyjaśnione. Mimo kilku lat gry na BF, dla mnie obowiązkowa lektura. Pozdrawiam
Edited by Piostar (05/12/2011 20:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#5088392 - 11/12/2011 18:24
|
Pooh-Bah
|
Widzę nowy layout forum. Zdecydowanie na plus Swojego tematu trochę się naszukałem Sobotni poranek zaczął się od trzęsienia ziemi, bo over skoczył do poziomu 1,92, a ja musiałem zamykać kilka zakładów ze stratą. Między innymi wynik 2-2, gdzie kurs poszybował z 14,5 na 16,5. W godzinach południowych sytuacja zaczęła się stabilizować i mimo wysokiego overa ludzie zaczęli masowo skupować wysokie wyniki, np. 3-1, 3-2, 2-3, 3-0 itp. Korzystałem zatem na tej euforii i łapałem po jednym ticku na 3-3, 3-2, zaś na 3-1 załapałem zjazd z 26->23. Dzięki temu przed meczem udało się ugrać 50 euro. W przerwie (przerwę traktuje jako "pre play" bo żadne zdarzenie sportowe nie ma wpływu na ruch kursów) zasiadłem znowu do rynków i dołożyłem do wyniku jeszcze kilka euro. Rynek zamknąłem wynikiem 57,38 euro. Podsumowując, udało mi się wyjść z grubego reda i dostosować się do zmian na rynku. Łapałem nadarzające się okazje i reagowałem na zmiany ba wykresach i ilość gotówki w koszykach. Stąd taki wynik. :mrgreen:
|
Do góry
|
|
|
|
#5092614 - 13/12/2011 22:18
|
Pooh-Bah
|
Dziś trochę teorii i nieco inne spojrzenie na trading "pre play". Giełda Betfair oferuje nam nie tylko możliwość handlu na kursach danego meczu, ale również pozwala zarobić nieco grosza na rynkach długoterminowych. Do takich zaliczamy np. zakład na zwycięstwo w Premiership, który otwierany jest przed pierwszą kolejką ligową (w sierpniu), a zamykany gdy jakaś drużyna zapewni sobie mistrzowską koronę (najczęściej maj). Wtedy też rozliczane są wszystkie zakłady. W trakcie sezonu rynek nigdy nie jest zawieszany, a to znaczy, że trzeba się pilnować i w czasie trwania kolejek ligowych nie zostawiać przypadkiem jakieś stawki na tym rynku. Mamy tu do czynienia z rynkiem "pre play" warunkowym, gdzie handel odbywa się między kolejnymi kolejkami. Ostatnio zdarzyła mi się jednak mała wpadka, bo zostawiłem zakład na Liverpoolu zapominając, że swój mecz rozgrywa w pon z Fulham. Goście mecz przegrali, a ja musiałem redować niemal 50% stawki. Jeśli jednak ktoś nie ma sklerozy, może się tam pobawić. Nie ma dużych wahań kursów, rynek dość płynny i przewidywalny. Jeśli akurat w środku tygodnia nie macie co zrobić z bankrollem to warto zajrzeć.
|
Do góry
|
|
|
|
#5096024 - 15/12/2011 18:02
|
Pooh-Bah
|
23. Bruggia - Braga: Lay Remis 2,84 Po zeszłotygodniowych wałkach Lyonu wczoraj doświadczyliśmy kolejnych cudownych wyników. Dzisiaj za to szykują się 2 pewne remisy. Jeden w meczu PAOK - Rubin, a drugi w spotkaniu Bruggia-Braga. Ja jednak uważam, że w drugim meczu kurs na remis odbije dość znacznie w górę. Dlaczego? Po pierwsze. Pewne wyjście z grupy na tylko Braga, ale nie wiadomo, z którego miejsca. Bruggia musi co najmniej zremisować i wtedy również wyjdzie i to z pierwszego miejsca. Bradze zapewne również marzy się rozstawienie, bo jeśli nie, to może trafić na MU, MC, albo innych tuzów: Obroty na tym meczu dość spore, z czego 70% na remisie. Grający siedzą tam jak na beczce prochu i każdy impuls spowoduje nerwowe reakcje i możliwe wybicie kursu. Na to właśnie liczę
|
Do góry
|
|
|
|
#5099672 - 17/12/2011 20:06
|
Pooh-Bah
|
Dawno w temacie nie było reda, więc pora nadrobić zaległości w tym względzie. Zaczęło się całkiem dobrze. Rano kurs wystrzelił do poziomu 2,92 i wydawało się kwestią czasu, gdy atakowany będzie poziom 3,00. Tymczasem na lay zaczęly pojawiać się coraz większe kwoty, które zwiastowały zmianę trendu. Zbagatelizowałem ten symptom i trzymałem zakład dalej, mimo, że mogłem zamykać z zyskiem kilku euro. Po poludniu zarówno na meczu Paok-u jak i Bragi nastąpił silny spadek kursów na remis, a ja czekałem nie wiadomo na co... skutkiem czego z ładnego greena wyszedł red na 5,61 euro. Co było tego powodem? - nieumiejętność odczytania sygnałów dawanych przez rynek - brak decyzji o cięciu strat - nastawienie na czerpanie "wiadrem" zamiast "łyżeczką"
|
Do góry
|
|
|
|
|
|