#4797492 - 18/07/2011 14:58
Samochody używane [8]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4800220 - 20/07/2011 03:38
Re: Samochody używane [8]
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=1714666402Moze ktos sie skusi na uzywane autko... cena niezbyt wygorowana  Mega cudnie wyglada. Kolorystycznie i wykonczeniowo mistrzostwo swiata.
|
Do góry
|
|
|
|
#4800567 - 20/07/2011 14:42
|
too much love will kill you
Meldunek: 21/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4800573 - 20/07/2011 14:49
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4800591 - 20/07/2011 15:13
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Po prostu jeśli się trafi klient wcześniej od ciebie i w dodatku da więcej, to co tu do zastanawiania?  Ja widzę 3 mankamenty  1 BWM 2 Kolor 3 Różaniec 
|
Do góry
|
|
|
|
#4801290 - 20/07/2011 21:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/10/2010
|
Według mnie bez sensu pchać się w tą BMW, przebieg kombinowany jak kolega wyżej udowodnił, jedyny atut że po lifcie. Mała navi ogromny minus nie mówiąc już o klimie manualnej co w ogóle jest porażką, ogólnie golas, ale to też może być zaletą  . Rozumiem że samochód do opłat ale wejdź na mobile.de i założę się że sprzedający dokłada do tego interesu porównując ceny a to chyba nie możliwe, chociaż może nie aż tak bardzo jak to jest z z 530D z 2003 które można dorwać za 40k  Moim zdaniem lepiej kupić starszy nawet przedliftowy (ew. wymienić lampy) i mieć lepsze wyposażenie, a jeśli koniecznie chcesz benzynę to na Twoim miejscu szukałbym 3.0 231km. chyba że koniecznie po lifcie wtedy ten silnik jest jeszcze mocniejszy. Sam zamierzam rozglądać się za e60 w przyszłym roku to nie ma kompletnie wyboru tylko 3.0D z przebiegami zapewne pow. 500 tys. I chyba będę szukał zadbanej e39. A jeśli jesteś koniecznie napalony na ten egzemplarz to wejdz na na forum http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44 wrzuć link, a być może dowiesz się czegoś więcej o tym aucie, łącznie z rozkodowaniem VINu co jest podstawą, być może jakiś jakiś użytkownik z forum mieszka w pobliżu i mógłby rzucić okiem na auto. Jeśli we wstępnych oględzinach samochód będzie ok, to zabieraj go do ASO na gruntowne sprawdzenie albo przynajmniej komputer i sprawdzenie zawieszenia co jest dosyć drogie w tych samochodach, a potem ciesz się jazdą:) +że szukasz manual+benzyna, dobrze jest ograniczyć koszty utrzymania na samym początku, też idę tym tropem  a w Polsce niestety same automat+diesel...
|
Do góry
|
|
|
|
#4801327 - 20/07/2011 21:46
|
|
dzięki buła, na forum bmw buszuję od dawna, chyba faktycznie się zarejestruję i pogadam z chłopakami. no disel odpada w przedbiegach, naprawy kosmiczne, w Superbie 2.0tdi 170KM poszła mi turbina i posypała się pompa i inne rzeczy przy okazji naprawa wyszła 9000, wiec za takie silniki to ja dziękuję, teraz tylko benzyna, tak sobie założyłem min 150KM i manual bo jak sie sypnie automat to tez koszty większe. dziś jeszcze gadałem z gościem co sprzedaje to auto, kurde nie wiem sam co myśleć, chyba odpuszczę... poczekam jeszcze trochę, może pojawi się coś fajnego, na pewno w grę wchodzi tylko Beemka w tej budzie, benzyna i manual. może kolor się uda ciekawszy spotkać, bardzo podoba mi się też Audi A6 ale jak pojeździłem trochę to jednak nie lepi się drogi tak jak BMW. Może wersja 4x4 była by tu pomocna, tyle że jak sie quatro zjebie to też wydatek spory. biorę to na spokojnie bo jak się napalę to zrobię głupotę.
|
Do góry
|
|
|
|
#4801393 - 20/07/2011 22:20
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Jakoś specjalnie się nie interesuję BMW ale kupując trzeba najpierw myśleć, a jak myśleć to sprawdzać, znaleźć ten model w takiej cenie to spore wyzwanie, w Niemczech ceny aut są wyższe niż u nas, tam naprawdę nikt nie sprzedaje za bezcen dobrych aut, kupujący zawsze się napala i sprzedający to wykorzystuje, przyciągną albo rozbitka albo mega przebieg, zrobił czyli przekręcił licznik albo poskładał do kupy i sprzedaje, na allegro naprawdę nie ma wielu sprzedawców którzy przywożą auta w całości lub nie kręcone bo to się poprostu nie opłaca.
O tym z ogłoszenia się nie wypowiadam, ze zdjęć to sobie można dupeczki na tapetę ekranu komputera wybierać, nikt Ci nic nie powie po ogłoszeniu, ja bym sprawdził pierwszą rzecz, to to kiedy auto zjechało do Polski, jak minął miesiąc, a auto jest wystawione 1 raz na allegro to pewnie było bite, jeśli minęło mniej czasu to kręcony licznik. Oczywiście jest cień szansy że ni był ani bity ani kręcony, zostaje Ci jeszcze powódź lub gradobicie, LOL to oczywiście żart, serwis i numer VIN, najlepiej niech sprzedający poda Ci numer VIN i miejsce zakupu, oraz dane z pieczątki ostatniego serwisu jeśli był serwisowany, pewnie był, dzwonisz do serwisu, podajesz numer i bez problemu powiedzą kiedy był ostatni raz na przeglądzie i z jakim przebiegiem.
2 różne przebiegi w 2 różnych ogłoszeniach wskazuje na kręcenie licznika, korekta w tym aucie to pikuś, na granicy okoliczne chłopaki z małym laptopem zrobią Ci to za 50-100 złotych i auto już w Niemczech zostanie autem z małym przebiegiem:D
ale jak wyżej, z samego ogłoszenia to tylko znaffcy będą się wypowiadać bez dokładnego obejrzenia, ja wstępnie postawiłbym na kręcony licznik ale to naprawdę tylko z powodu 2 róznych ogłoszeń.
A co do diesli, dieslem trzeba umieć jezdzić, a idę o paczkę dropsów że nie przestrzegałeś podstawowych zasad jeżdzenia nowoczesnym dieslem, apropos tej Skody w dieslu, i teraz taka opinia, aczkowiek trzeba przyznać że jak ktos robi malo kilometrów i tylko "dookola komina" to diesel jest głupim pomyslem.
|
Do góry
|
|
|
|
#4801461 - 20/07/2011 22:54
|
|
no ja Biszop nie wale wielkich kilometrów dlatego moge sobie ozwolić i na benzyne i silnik o pojemnosci ponad 2 litry. z superbka to naprawialem w zabrzu w serwisie i nie usłyszałem powodu jakiegos konkretnego dlaczego posypala sie na trasie wiem ze jedyne co robilem zle to po jezdzie wyłączałem od razu a tak sie nie robi. auto 2004 rok i tyle kasy naprawa a rok produkcji 2004  i przebieg 75 tysi. szok.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|