#4540969 - 18/03/2011 20:52
Re: Włamanie na konto UNIBET
[Re: DJ SOSNA]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Znalezienie goscia ktory sie wlamal? niemozliwe, zaden buk, pokeroom nie poda danych innego klienta. Zdziwisz się, ale poda. Oczywiście jeśli będzie prowadzona sprawa przez policję i zostanie w związku z tym skierowanie oficjalne zapytanie od władz do takiej firmy. Znam przypadek współpracy polskiej policji z moneybookers i uwierz mi, że współpraca okazała się owocna. Ba! Poszkodowany otrzymał na końcu sprawy dokładne dane złodzieja włącznie z adresem gdzie przebywał, kiedy logował się do MB w celach wiadomych. dokladnie, poda ale nie dlatego ze klient sobie tego zazyczy, procedura jest taka ze musi byc prowadzone sledztwo przez policje i trzeba wyslac cos takiego poczta do buka wtedy podadza dane.
|
Do góry
|
|
|
|
#4541252 - 18/03/2011 23:19
[Re: stoprocent_]
|
enthusiast
Meldunek: 08/07/2009
|
Na pokerstars,fulltilt dużo osób odzyskiwało kasę po takich akcjach bo support blokował konta osób zamieszanych w oszustwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#4610925 - 18/04/2011 21:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
złodziejaszki nie obchodzą systemu zabezpieczeń buka tylko włamują się na maile i zlecają nowe hasło. codziennie przychodzą maile z jakimiś reklamami a w nich nasze nazwy użytkowników  sam miałem kiedyś podobne akcje ale to z własnej winy zresztą dobrze raz na czas przeinstalować system, i zrobić osobnego maila na tego typu rzeczy a nie trzymać z innymi gównami, nie mówiąc o fotkach nk czy innych forach internetowych gdzie ci mogą w każdej chwili wjebać jakiegoś robaka, już nie mówiąc o używaniu podobnych haseł 
|
Do góry
|
|
|
|
#4616268 - 21/04/2011 07:23
|
stranger
Meldunek: 17/11/2010
|
wyjasnilo sie, gdzie znajomemu zniknela kasa otoz
ktos wlamal sie przelal srodki nie na konto pokera lecz do kasyna, w historii gier, widnieja zakladyt w black jacka, najpierw od 30 euro za rozdanie nastepnie wygrywa dochodzi do sumy 600 euro, i gra za 400 euro po czym reszte wtapia.
czemu tak zrobil nie mam pojecia? Wczoraj straciłem kasę na Unibet w identyczny sposób. Nie wiesz czy Twój kolega odzyskał tą kase u czy dostał ip (może to być ten sam koleś).
|
Do góry
|
|
|
|
#5129691 - 06/01/2012 02:40
|
stranger
Meldunek: 04/01/2012
|
Pawel Blada, Sosnowiec
syn Andrzeja i Bozeny z d. Zander
Koles jest recydywista z kilkoma wyrokami i z kilkoma kolejnymi sprawami w toku. Jestem poszkodowany na znaczna kwote. Schemat ten sam: Allegro, Moneybookers, konta bukmacherskie, a zaczyna sie od poczty elektronicznej. Poszukuje inych osob osobiscie poszkodowanych przez tego osobnika. PM. Zanosi sie ze chlopak spedzi kolejne nascie lat za kratkami.
|
Do góry
|
|
|
|
#5129816 - 06/01/2012 04:08
[Re: ask]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
Pawel Blada, Sosnowiec
syn Andrzeja i Bozeny z d. Zander
Koles jest recydywista z kilkoma wyrokami i z kilkoma kolejnymi sprawami w toku. Jestem poszkodowany na znaczna kwote. Schemat ten sam: Allegro, Moneybookers, konta bukmacherskie, a zaczyna sie od poczty elektronicznej. Poszukuje inych osob osobiscie poszkodowanych przez tego osobnika. PM. Zanosi sie ze chlopak spedzi kolejne nascie lat za kratkami. u mnie kiedys byl ten sam schemat. mail, moneybookers, konta bukmacherskie. cale szczescie, ze wtedy nie mialem wiekszych kwot na tych kontach i stracilem jakos 300zl. byc moze chodzi o tego samego kolesia
|
Do góry
|
|
|
|
#5129830 - 06/01/2012 04:17
|
veteran
Meldunek: 03/05/2003
|
Nie naśmiewając się z waszych przypadłości: nazwisko Muzyka, to pierwsze nazwisko romskie nadane w Polsce. Wjazd na chatę typa więc raczej odpada 
|
Do góry
|
|
|
|
#5150939 - 17/01/2012 00:19
|
stranger
|
koles mieszka na stale w Sosnowcu, jego adres jest znany organom scigania jak i poszkodowanym, jak juz ktos tu wczesniej napisal jego pierwsze sprawy to 2007 r., wszystkich poszkodowanych przez tego s******** prosze o kontakt @
|
Do góry
|
|
|
|
#5152483 - 17/01/2012 18:27
[Re: vig]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Ja mam takie czysto teoretyczne pytanie. Skoro niby gra w necie jest prawnie powiedzmy pollegalna to w przypadku wlamania na konto,powiadomienienia organow scigania,nie obroci sie to kiedys przeciwko poszkodowanemu? Troche to tak wyglada gdyby przypuscmy zlodziej zgosil kradziez rzeczy pochodzacych z wlamania.
I dlatego tylko nieliczni zgłaszali
|
Do góry
|
|
|
|
#5158559 - 20/01/2012 03:29
|
stranger
|
@vig, mowimy tu o okresie od 2007 r. kiedy wszystko bylo dozwolone i nie bylo zadnych zastrzen w tej kwestii. Mowimy takze o wlamaniach na konta moneybookers, paypal oraz allegro, nikt nie kwestionuje zasady dzialania tych portali. Temat jest o konkretnym gosciu i jego przestepstwach za ktore odpowiadal i dalej odpowiada karnie i cywilnie. Widze ze dyskusja cie nie dotyczy wiec nie pisz nie potrzebnie i moze postaraj sie wczuc w role poszkodowanych ktorzy stracili konkretne, duze pieniadze.
Koniec dygresji, temat aktualny.
PS. Ludzie zglaszajcie wszystko, sprawy sa prowadzone i wykrywane a sprawcy pociagnieci do odpowiedzialnosci
|
Do góry
|
|
|
|
|
|