Podczas zeszłotygodniowych problemów udało mi się wejść na stronkę Expektu. Widząc co się święci postanowiłem wypłacić część funduszy ok 60%. Poprosiłem o wypłatę i tyle. Wszystko było niby ok. Kasa została odpisana z konta. Obstawiłem jeszcze bodajże Norymbergę i wyszedłem. Niestety kasa na konto bankowe nie wpłynęła. Podirytowany tą sytuacją wszedłem po kilku dniach na Expekt (wtedy już nie było problemów z logowaniem) i zobaczyłem że kasa którą chciałem wypłacić jest zpowrotem na moim koncie gracza. Postanowiłem wypłacić ponownie część kasy. Po kilku godzinach dostałem maila że ten drugi przelew został zrealizowany i faktycznie na drugi dzień miałem kasę na koncie bankowym.
Wszystko było ok do czasu gdy dostałem maila, że ten pierwszy przelew nie mógł zostać zrealizowany ponieważ niby podałem błędny numer konta bankowego (oczywiście paranoja - zawsze sprawdzam 3 razy). No cóż mail jak mail, kasę mi zwrócili na konto gracza więc się tym zbytnio nie przejąłem.
Jednakże jakież było moje zdziwienie gdy po zalogowaniu się na EXPEKT ujrzałem minus kilkaset złotych. Obecnie stan mojego konta jest mniejszy o kwotę jaką zarządałem wypłacić za pierwszym razem. Pierwszy przelew nie został usunięty z historii transakcji i wnoszę, że to jest tego przyczyną. Pewnie niedługo (po świętach) wszystko wróci do normalności, jednakże marna to dla mnie pociecha gdyż musiałem wypompować trochę grosza z konta bankowego i zasilić konto u innego buka.
I jak tu się nie zdenerwować
, gdzie się podziała ta niezawodność i dostępność 24/h