#5054357 - 25/11/2011 06:28
Pomoc schroniskom- mecz.pl charytatywnie?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
Witam, tak sobie pomyslalem- zbliza sie zima. Jak wiadomo wiekszosc polskich schronisk dla psow jest przepelniona, ich stan jest fatalny. Ostatnio glosny jest przyklad schroniska w Jozefowie. Moze warto byloby wybrac jedno czy dwa z nich i zrobic mala zrzute forumowa na potrzebne rzeczy? Chetnie podejme sie organizacji. Dawno nie mielismy tu akcji charytatywnej, zakladam topic, zobaczymy czy znajda sie chetni  Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#5055312 - 25/11/2011 20:30
Re: Pomoc schroniskom- mecz.pl charytatywnie?
[Re: codi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/10/2006
|
Popieram inicjatywę codi'ego. Oczywiście wszystko musiałoby być zrobione przejrzyście  W każdym bądź razie jestem gotów dorzucić coś od siebie. W przeciwieństwie do mat2000 , osobiście wolę pomagać zwierzętom aniżeli ludziom. Jakoś bardziej jestem wrażliwy na ich cierpienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5055344 - 25/11/2011 20:59
[Re: rcsade]
|
Carpal Tunnel
|
Popieram inicjatywę codi'ego. Oczywiście wszystko musiałoby być zrobione przejrzyście  W każdym bądź razie jestem gotów dorzucić coś od siebie. W przeciwieństwie do mat2000 , osobiście wolę pomagać zwierzętom aniżeli ludziom. Jakoś bardziej jestem wrażliwy na ich cierpienie. Ja podobnie, szczegolnie, ze zwierzeta sa zwyczajnie usypiane... Dalej Panowie i Panie, nie wierze, ze wsrod tylu graczy jest tak kiepskie zainteresowane 
|
Do góry
|
|
|
|
#5055345 - 25/11/2011 21:01
[Re: rcsade]
|
Carpal Tunnel
|
Popieram inicjatywę codi'ego. Oczywiście wszystko musiałoby być zrobione przejrzyście  W każdym bądź razie jestem gotów dorzucić coś od siebie. Naturalnie jesli beda chetni i podejme sie organizacji, to wszystko bedzie ladnie udokumentowane. Jako, ze ostatnio bardziej jestem rozpoznawalny w srodowisku pokerowym, to pieniadze moznaby zbierac na konto jakiegos zaufanego moda, a cala reszta zajalbym sie sam.
|
Do góry
|
|
|
|
#5055521 - 25/11/2011 22:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
codi to sie chwali na calej rozciaglosci  moja zona wpadla na ten sam pomysl kilka tygodni temu i po dwoch tygodniach zawiezlismy pelny samochod darów do schroniska w Celestynowie pod Warszawa, byly koce, poduszki, dywaniki, posciel i karma dla psow i kotow - wszystko co zebrali znajomi no ale na tym nie koniec, zbieramy dalej po wawie przez rozne ogloszenia i znajomosci i pewnie za tydzien lub dwa znowu pojedziemy z transportem, w tym momencie mam juz pelny samochod (bagaznik+tylna kanapa) i zbieramy wlasnie na drugi:) tym razem znowu Celestynow lub Jozefow, wiec jak ktos sie chce przylaczyc to zapraszam
|
Do góry
|
|
|
|
#5055524 - 25/11/2011 23:00
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem jak inni, ale ja gdy mam do wyboru: pomoc ludziom czy zwierzętom wybieram pierwszą opcję.
mat2000 mam prosbe, jak chcesz pomagaj ludziom, ale tez nie torpeduj dobrej akcji dla zwierzakow, sa one czesto lepsze od ludzi i same na siebie nie zapracuja
|
Do góry
|
|
|
|
#5055876 - 26/11/2011 01:35
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Nie wiem jak inni, ale ja gdy mam do wyboru: pomoc ludziom czy zwierzętom wybieram pierwszą opcję.
mat2000 mam prosbe, jak chcesz pomagaj ludziom, ale tez nie torpeduj dobrej akcji dla zwierzakow, sa one czesto lepsze od ludzi i same na siebie nie zapracuja Podpisuję się pod tym obiema rękami - może coś jest ze mną niehalo, ale jak już komuś pomagam (np. 1% podatku) to z reguły są to właśnie zwierzaki...
|
Do góry
|
|
|
|
#5056470 - 26/11/2011 04:38
[Re: _Korver_]
|
addict
Meldunek: 09/01/2004
|
Mało się udzielam na forum ale za tą inicjatywą jestem za jak najbardziej , dołożę się nie ma sprawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#5056587 - 26/11/2011 05:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
wstępnie za, ale czekam na więcej konkretów Sugestia do inicjatora akcji: napisz więcej szczegółów n/t potencjalnej pomocy schroniskom. Czy chodzi tylko o zbiórkę pieniędzy? Jeśli tak to co zostanie zakupione na ten cel, ile będzie wynosić składka (bo rozumiem, że nie procentowo) do jakich miejsc będzie adresowana akcja? Jeśli chodzi o terytorium Łodzi to również mógłbym "dołożyć się" organizycyjnie. I najważniejsze. Skąd pewność, że ta pomoc dotrze do właściwego źródła, a nie do kieszeni cwaniaka, który interes zwierząt ma niżej tam gdzie dupą ****  Pochwalam inicjatywę.
|
Do góry
|
|
|
|
#5056641 - 26/11/2011 05:44
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
|
Chętnie się przyłączę i mogę z pełną świadomością polecić @codiego, jako człowieka godnego zaufania wstępnie za, ale czekam na więcej konkretów Sugestia do inicjatora akcji: napisz więcej szczegółów n/t potencjalnej pomocy schroniskom. Czy chodzi tylko o zbiórkę pieniędzy? Jeśli tak to co zostanie zakupione na ten cel, ile będzie wynosić składka (bo rozumiem, że nie procentowo) do jakich miejsc będzie adresowana akcja? Jeśli chodzi o terytorium Łodzi to również mógłbym "dołożyć się" organizycyjnie. I najważniejsze. Skąd pewność, że ta pomoc dotrze do właściwego źródła, a nie do kieszeni cwaniaka, który interes zwierząt ma niżej tam gdzie dupą ****  Pochwalam inicjatywę. Na razie nie wrzucalem zadnych konkretow, bo chcialem sprawdzic czy w ogole bedzie jakies zainteresowanie. Mysle, ze wybralibysmy wspolnie schronisko/a, zrobili zbiorke, pozniej wybralbym sie tam i zapytal wlasciciela co jest konkretnie potrzebne. Zrobiloby sie zakupy i podarowalo schronisku, stad pewnosc, ze pieniadze trafilyby do psiakow. Kazdy rzucilby ile bylby w stanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5057185 - 26/11/2011 20:32
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
ehh widze ze dyskusja idzie w kirunku ktory sie spodziewalem, codi wrzucil dobry pomysl a zacyzna byc traktowany jako zloczynca powoli i tylko sie musi tlumaczyc
badzicie dorosli, obawiacie sie spisku za kazdym rogiem to proponuje:
1. na stronie kazdego schroniska jest konto, zrobcie im przelew bezposrednio i po sprawie. stawki nikt nie bedzie przeciez narzucal 2. jak nie chcecie robic przelewu to zamwocie karme na adres kodiego, no chyba z karma nie zrobi przekretu 3. co jest potrzebne w schronisku to na kazdej stronie schroniska pisza, mniej wiecej to co napisalem w moi poscie wyzej
i na koniec codi powodzenia zycze, ja sie nie dorzuca bo juz robie zbiorke na terenie wawy, wiec maly mialo by to sens kazow rozluźnij pośladki  Przyświeca mi ten sam cel do autorowi tematu dlatego dla pozyskania jak największej liczby interesariuszy chciałem wyjaśnić pewnego powtarzalne, ostraszające od zaangażowania kwestie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5057276 - 26/11/2011 21:13
|
Carpal Tunnel
|
oki  ogien zduszony w zarodku nie masz pojecia ile widzialem maili w tonie "ktos cos kombinujecie" w odpowiedzi na nasza zbiorke ale koniec watku pozwolmy codiemu zoorganiznowac akcje
|
Do góry
|
|
|
|
#5059797 - 27/11/2011 21:06
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/04/2010
|
Tyle ze zeby pomoc ludziom trzeba troche wiecej grosza, nie mowie tutaj o smsach po 1.22 gdzie spore przycinki maja fundacje.
|
Do góry
|
|
|
|
#5093679 - 14/12/2011 15:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Mialem ciezki poczatek miesiaca, w przyszlym tygodniu ruszymy z tym. w przyszlym tygodniu moze byc kiepsko z frekwencja i kasa, poniewaz wiekszosc zajeta jest przygotowaniami do swiat, a kasa poszla albo pojdzie na prezenty...
|
Do góry
|
|
|
|
#5093918 - 14/12/2011 19:55
|
Carpal Tunnel
|
ale Panowie chcecie zbierac karme czy kase?
bo to przeciez jest moment 1: opcja I -> Codi podaje konto i wszyscy wplacaja 2: opcja II -> Codi podaje adres i kazdy wysyla karme (np. zamawia ze sklepu netowego z dostawa do codiego)
a potem Codi wszystko wysyla (przlew) lub zawozi do schroniska, ot filozofia
bo chyba listy pochwalne drukowane na papierze czerpanym wam nie sa potrzebne?
btw. od nas transport poszedl w niedziele, samochod wyladowany po dach:) Imo pierwsza opcja lepsza z tego wzgledu, ze mozna ustalic z wlascicielem co jest potrzebne procz karmy i zakupic np. miski czy taki sprzet. Poza tym przy zakupach za wieksza kase wyszloby to taniej. Sprobuje jeszcze popisac po pokerroomach gdy akcja sie zacznie, moze da rade jakies turnieje pod to zorganizowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#5093919 - 14/12/2011 19:56
[Re: kacperek76]
|
Carpal Tunnel
|
Mialem ciezki poczatek miesiaca, w przyszlym tygodniu ruszymy z tym. w przyszlym tygodniu moze byc kiepsko z frekwencja i kasa, poniewaz wiekszosc zajeta jest przygotowaniami do swiat, a kasa poszla albo pojdzie na prezenty... Zrobimy kilkutygodniowa akcje, mysle, ze to nie problem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5706097 - 10/01/2013 04:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5713507 - 14/01/2013 18:08
|
Wujas
Meldunek: 20/10/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
|