#5032263 - 15/11/2011 16:56
Zmęczenie organizmu
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Witam, nie wiem czy powstal kiedys taki temat, nie sprawdzalem, aktualnie naleze do leniwych ludzi i nie chce mi sie sprawdzac. A wiec sprawa wyglada tak, ze budze sie codziennie kolo 8:30 (zasypiam kolo 1 - 1:30) i czuje sie wiecznie przemeczony. Przez granie stalem sie czlowiekiem bardzo leniwym, a za mlodego nalezalem do bardzo aktywnych ludzi. Planow mam sporo(bieganie, silownia, aktywniejszy tryb zycia, granie u naziemnych itp itd) ale z racji tego, ze ZAWSZE mi sie nie chce to olewam sobie i przekladam zajecia z dnia na dzien. Moj plan dnia wyglada taki, ze wstaje rano, odpalam neta i LEZE prawie caly dzien z lapem na brzuchu z mysla o zarobieniu jak najwiekszej ilosci pieniedzy. Aktualnie zakupilem krzeslo wygodne,biurko itp itd i robie sobie pozadna pracownie, mysle, ze od tego trzeba zaczac gdyz pozycja lezaca mnie wykancza  Ma ktos jakis pomysl co zrobic by wstac rano, poczuc sie, ze zyjesz, podejsc do zycia z pelnym usmiechem i korzystac z dnia jak sie tylko da? Witamy/cwiczenia/jakies opaski i chuj wie co tam jeszcze? I prosze nie pisac rad w stylu wstan, zwal se konia i bedzie Ci lepiej - robie to regularnie i chuja daje, tylko nadgarstek siada  Dzieki za odpowiednie podejscie do tematu, pewnie wielu z Nas ma podobne objawy albo to kryzys wieku sredniego? 30tka sie zbliza... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5032288 - 15/11/2011 17:46
Re: Zmęczenie organizmu
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Korver jak masz linka do ksiazki bylbym wdzieczny
Ostatnio zaczeli dawac ladne swirki wiec wypadaloby ruszyc dupe i pograc jak okazja jest no i sporty zimowe ida, a na te dyscypliny maja dosc obszerna oferte. No, ale ile przy tym stresu, kombinacji i pretensji zza okienka, że jesteś krętaczem i na pewno coś kombinujesz.  Odnośnie książki to nie polecam w formie e-booka, bo ma naprawdę sporo stron i po prostu szkoda wzroku. W empiku do kupienia za kilkadziesiąt złotych, ale naprawdę będą to dobrze wydane pieniądze.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032303 - 15/11/2011 18:13
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Jesli nie masz baby to se ja znajdz  na pewno Cie zmotywuje To też śliski temat, mało kobiet w zupełności akceptuje ten sposób zarabiania pieniędzy... Są kochane i wyrozumiałe, do czasu kiedy nie trafi się gorszy okres. ..to widocznie zla kobieta byla wpadniecie w taka rutyne niszczy czlowieka - pewnie masz jakis znajomych to polecam weekendowe wypady, kino, piwko, bar - towarzystwo dobrze robi - zima idzie to tymbardziej
|
Do góry
|
|
|
|
#5032313 - 15/11/2011 18:27
[Re: craax]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jesli nie masz baby to se ja znajdz  na pewno Cie zmotywuje To też śliski temat, mało kobiet w zupełności akceptuje ten sposób zarabiania pieniędzy... Są kochane i wyrozumiałe, do czasu kiedy nie trafi się gorszy okres. ..to widocznie zla kobieta byla wpadniecie w taka rutyne niszczy czlowieka - pewnie masz jakis znajomych to polecam weekendowe wypady, kino, piwko, bar - towarzystwo dobrze robi - zima idzie to tymbardziej To śliski temat w przypadku Hagiego. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032322 - 15/11/2011 18:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/06/2002
|
Dzieki za odpowiednie podejscie do tematu, pewnie wielu z Nas ma podobne objawy albo to kryzys wieku sredniego? 30tka sie zbliza... To ja powinienem już umrzec majac kryzys przy 39+.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032327 - 15/11/2011 18:38
[Re: Blackman]
|
Carpal Tunnel
|
idz do normalniej uczciwej roboty, A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5032330 - 15/11/2011 18:39
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
|
Jesli nie masz baby to se ja znajdz  na pewno Cie zmotywuje To też śliski temat, mało kobiet w zupełności akceptuje ten sposób zarabiania pieniędzy... Są kochane i wyrozumiałe, do czasu kiedy nie trafi się gorszy okres. ..to widocznie zla kobieta byla wpadniecie w taka rutyne niszczy czlowieka - pewnie masz jakis znajomych to polecam weekendowe wypady, kino, piwko, bar - towarzystwo dobrze robi - zima idzie to tymbardziej z tymi weekendami to też ciężko. Wiadomo, że wtedy w 'biznesie' się właśnie sporo dzieje. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032333 - 15/11/2011 18:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/06/2004
|
idz do normalniej uczciwej roboty, A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie? nie mowie że zarabia nieuczciwie, ale to nie jest praca, a hobby. On ma hobby, ale nie ma normalnego, ludzkiego zajęcia jakim jest praca. Przykro to powiedziec, ale Hagii nie jest uzyteczny społecznie robiac to co robi= dlatego ten kryzys psychiczny i fizyczny
|
Do góry
|
|
|
|
#5032335 - 15/11/2011 18:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2008
|
idz do normalniej uczciwej roboty, A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie? dokladnie, te slowo uczciwa - wg tego typu osob to taka, ze masz zapierdalac lopata za 800 zl
|
Do góry
|
|
|
|
#5032338 - 15/11/2011 18:48
[Re: Blackman]
|
Carpal Tunnel
|
idz do normalniej uczciwej roboty, A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie? nie mowie że zarabia nieuczciwie, ale to nie jest praca, a hobby. On ma hobby, ale nie ma normalnego, ludzkiego zajęcia jakim jest praca. Przykro to powiedziec, ale Hagii nie jest uzyteczny społecznie robiac to co robi= dlatego ten kryzys psychiczny i fizyczny Boże, widzisz i nie grzmisz?  Hm, widzę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Twoje racje są bez wątpienia idealistyczne, piękne i godne pochwały, ale z ekonomicznego punktu widzenia dość miernie wypadają. 'Kasa misiu, kasa.' 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032349 - 15/11/2011 19:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5032359 - 15/11/2011 19:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/01/2005
|
Planow mam sporo(bieganie, silownia, aktywniejszy tryb zycia, granie u naziemnych itp itd) ale z racji tego, ze ZAWSZE mi sie nie chce to olewam sobie i przekladam zajecia z dnia na dzien. Moj plan dnia wyglada taki, ze wstaje rano, odpalam neta i LEZE prawie caly dzien z lapem na brzuchu z mysla o zarobieniu jak najwiekszej ilosci pieniedzy.
Pozdrawiam
najpierw musisz zaplanować strategię co do grania bo pewnie tu leży przyczyna i odbija się na to innnych aspektach życia. Bo co z tego, że planujesz isc na siłownie jak puscisz kupona i bedziesz chciał na livescorze "czuwać" czy zakład wszedł czy nie i siłownia zejdzie na dalszy plan...ja sie zgadzam z opiniami normalnej roboty, bynajmnniej mi to pomogło i raczej gram tylko dla emocji a nie dla zarobku. Książkę o której pisał Korver czytałem, pożyteczna lektura ale ona Cie nie uzdrowi jeżeli nie zaczniesz od zmiany nawyków bo inaczej popadniesz w depresję, bo nie daj Bóg za kilka miesięcy/lat zostaniesz bez kasy którą przegrasz bo akurat będzie gorszy okres i zostaniesz bez doświadczenia w żadnym zawodzie itd itp...a 30 stka na karku jak piszesz..nie masz naście lat gdzie można grać bez obaw o przyszłość bo odbębnisz szkolę i git, teraz powinieneś myśleć bardziej odpowiedzialnie, ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się zgadzać 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032370 - 15/11/2011 19:24
|
Carpal Tunnel
|
A co mi da uczciwa robota? to, ze bede zapierdalal za duzo mniej niz mam na codzien z tego co robie - w tym problem nie lezy Problemem jest moje lenistwo, wszysto przekladam na nastepne dni, kwestia pewnie lezy w psychice by moc sie odblokowac i znalezc takze inne zajecie (silownia i dbanie o wlasny organizm jest dobrym pomyslem) Monotonia dopada mnie, ale to takze ma sie u ludzi pracujacych normalnie, lepszych wg Was... Weekendy ok craxx - ale ja co weekend gdzies wychodze, ale to odnosi sie glownie do najebania sie i nic wiecej, zero kreatywnosci  sHybki20 strategie mam i jest calkiem ok, wiem co grac, jak grac by moc zarobic, problem w tym, ze za duzo czasu pochlaniam grze, gram praktycznie caly dzien i nie mowie tu o sledzeniu wynikow. No i to nie temat o tym czy grac czy nie grac poniewaz bardzo dobrze wiem co robic i nie traktuje to jako hazard/nalog , nie wychodzilbym na tym to bym nie gral - to akurat u mnie jest proste myslenie. KAzdy ma inne spostrzenia na ten temat i nie raz byl o tym temat takze nie rozwijajmy tego. Problem w tym co robic by rano wstac i sie dobrze poczuc, miec sily na caly dzien Witaminy/magnezy/silownie/diety itp - nad tym musze popracowac by czuc sie lepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032381 - 15/11/2011 19:31
|
old hand
Meldunek: 16/09/2011
|
idz do normalniej uczciwej roboty, A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie? Hmm w pracy można zarobic więcej niż na zakładach, uwierz nie wszystko się kreci wokół bukmacherki, na tym świecie jest wiele znacznie bardziej dochodowych intersów Są ludzie dla których szkoda czasu na takie rzeczy jak gra u buka(chociaż mogliby z tego czerpac korzyści, i wiadomo że nie chodzi tu tylko blędy buków czy surebety, ale szkoda im na to czasu z prostego powodu, sam sobie na to odpowiedz. I pomyśl czy znasz kogoś kto dorobił sie z grania na necie czy to w zakłady czy w pokera ? Owszem niektórzy czerpia z tego korzyści, ale przeciez nie sa to jakieś naprawde duże pieniądze
|
Do góry
|
|
|
|
#5032384 - 15/11/2011 19:32
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
zacznij na cos odkladac kase i to z dwoch powodow, raz motywacja, dwa zabezpieczenie na przyszlosc. Albo sobie znajdz drogie hobby.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032398 - 15/11/2011 19:45
|
Carpal Tunnel
|
Nie schodzmy na temat czy warto grac czy nie Kazdy ma swoje odmienne zdanie na ten temat i jest to sprawa idnywidualna kto/jak zarabia. I dajcie spokoj z tymi komentarzami, ze nie da sie zarabiac dlugoterminowo w tej branzy - nikt Wam stanu swojego konta nie bedzie wysylal. U mnie jest wszystko w porzadku pod tym wzgledem i rad nie potrzebuje Chodzi mi o to jakie witaminy brac/ jak dzien rozpoczac by czuc sie zdecydowanie lepiej. NApewno poprawie diete, wiecej ruchu, rowerek stscjonarny i karnet roczny na silke posiadam wiec z tym problemu nie powinno byc Wieczorny bieg takze powinien dac to, ze bede sie szybciej kladl do snu. Wojtas ma mi dac kilka rad takze czekam z niecierpliwoscia 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032433 - 15/11/2011 19:59
|
member
Meldunek: 15/02/2007
|
Jak tylko wstaniesz ...zimny prysznic a póżniej to już z górki. I niezapomnij pościelić łóżka.
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5032491 - 15/11/2011 20:41
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Wiekszość problemów ze zdrowiem, także fizycznym zaczyna się w głowie. Jeśli nie masz poukładanego życia, nie będziesz miał poukładanego zdrowia w sensie ogólnym. Czy to dotyczy psychiki czy fizyczności.
Ruch dla naszego organizmu jest naturalnym środkiem antydepresyjnym, jego forma to sprawa indywidualna, jeden woli siłownie inny woli sporty druzynowe, każdy sam powinien wiedzieć.
Wysiłek fizyczny także nas oczyszcza, z potem wydalamy nie tylko toksyny które zalegaja w naszym organizmie na skutek złej diety i ogólnych nawyków życiowych, "wydalamy" także stres którego na codzień nawet nie musimy czuć ale jest, "skręcony" kark, bóle pleców w wiekszości wypadków nie są od złego materaca czy małej ilości snu, choć ten jest jak najbardziej ważny, tylko właśnie od stresu.
Podnosząc ciśnienie poprzez wysiłek fizyczny, zmuszamy nasze serce, płuca do większego ale co najważniejsze zdrowego wysiłku.
Do tego zdrowe odżywianie, odpowiednia pora zasypiania i poprawa przyjdzie bardzo szybko.
Sam od wielu lat, prakjtycznie "od zawsze" gram 2 razy w tyg w piłkę, do tego staram się raz w tyg biegać albo pójść na basen, od maja tego roku miałem przerwę, stres który mnie wtedy zżerał był koszmarem, czułem sie jak worek po pyrach, dziurawy i bez wsadu, od niecałych 3 tygodni wróciłem do swojego rytmu, poprawa jak na dłoni, mojego serca nikt ani nic nie uleczy ale psychicznie i fizycznie jest duzo lepiej.
Kwestia dotlenienia mózgu jest bardzo ważna, nie chce się rozpisywać, można sobie poczytać,
Inną kwestią jest sens życia, każdy pownien mieć jakiś cel, jakiś sens, jasno określony, dla każdego pewnie inny, tylko skoro to takie forum to warto sobie zadać podstawowe pytanie, czy kasa jako taka jest celem samym w sobie? Często wystarczy odrobinę zrewidować poglądy i może się okazać że to nie sama kasa jest celem ale rzeczy które możemy za nią mieć, i być może złym określeniem jest "rzeczy", bo nie do końca chodzi o rzeczy materialne.
Oczywiście bez kasy ani rusz, i każda jej ilość jest fajna, im wiecej tym lepiej. Fajna sprawą jest tzw wolność finansowa, polecam sobie o tym poczytać, i nie tyle o niej samej jako takiej, tylko o tym jakie daje to możliwości, właściwe zrozumienie tego stwierdzenia daje możliwość zrewidowania swojego życia i podjęcia działań w kierunku jego radykalnej zmiany. Na lepsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032662 - 15/11/2011 22:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Hagii tak sie zastanawiam po tym co napisales czy karnet na silownie to rozwiazanie. Ja z pracy dostaje karnet na silownie i basen, zima daja jeszcze lodowisko. Tyle, ze na silke prawie wcale nie chodze. Na basen i lodowisko chodzilem rzadko. Teraz wlasnie zaczalem regularnie chodzic na basen i zdecydowanie lepiej sie czuje. Z tego co piszesz to mozesz miec problem z chodzeniem na silke. Ktos dobrze Ci napisal. Kobieta duzo zmienia na lepsze... Ale niestety tez czlowiek musi sie nastresowac Ja polecam basen. Fajnie mozna sie zmeczyc, wyluzowac organizm. Po takim basenie widzi sie roznice w samopoczuciu.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032756 - 15/11/2011 23:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Sam miałem podobny problem jak Hagi, gdy zachłysnąłem się możliościami jakie daje trading. Wrzucę może moje przemyślenia z zeszłego roku: "Zdałem sobie sprawę, że od 9 m-sc stałem się w pewnym sensie niewolnikiem "zielonego kolorku" i rozmaitych wykresów. Za wiele rzeczy omijało mnie, bo zacząłem przedkładać korzyści finansowe nad inne, nie mniej ważne sprawy. Omotała mnie chęć zwiekszania bankrolla, a moje nastroje były uzależnione od wyniku na BF. Każdą wolną chwilę siedziałem przed kompem i analizowałem dane, tylko po to, aby pod koniec danego okresu móc być zadowlonym z wyników. Zrozumiałem, że moje życie stało się w pewnym sensie jednowymiarowe i zaczeło mi to przeszkadzać. " Hagi, musi sobie chyba wypośrodkować czas na bukmacherkę i życie poza nią. Ja również jak koledzy wyżej chodzę na basen, siłownie (zakupiłem sobie domową) Prócz tego dobry pomysłem jest zapisać się na kurs językowy (można poznać ciekawe osoby), kurs tańca. Podziałać w lokalnej prasie/portalu internetowym. Słowem, wyjść do ludzi. Prócz tego planuje sobie wyjazdy na imprezy sportowe (kilka dni temu Wroclaw, na wiosnę Camp Nou), zacząłem czytać więcej książek i problem sam zniknął. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032767 - 15/11/2011 23:34
[Re: Vader]
|
Carpal Tunnel
|
Hagii tak sie zastanawiam po tym co napisales czy karnet na silownie to rozwiazanie. Ja z pracy dostaje karnet na silownie i basen, zima daja jeszcze lodowisko. Tyle, ze na silke prawie wcale nie chodze. Na basen i lodowisko chodzilem rzadko. Teraz wlasnie zaczalem regularnie chodzic na basen i zdecydowanie lepiej sie czuje. Z tego co piszesz to mozesz miec problem z chodzeniem na silke. Ktos dobrze Ci napisal. Kobieta duzo zmienia na lepsze... Ale niestety tez czlowiek musi sie nastresowac Ja polecam basen. Fajnie mozna sie zmeczyc, wyluzowac organizm. Po takim basenie widzi sie roznice w samopoczuciu. Z tego co Hagi kiedyś wspominał to już kiedyś odwiedzał siłownię, więc myślę, że będzie to dla niego dobre rozwiązanie.  Przynajmniej u mnie się świetnie sprawdza. Wcześniej rano kawka, pyszne i odżywcze śniadanko i od razu chce się pracować. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032778 - 15/11/2011 23:42
[Re: HoMiK155]
|
Carpal Tunnel
|
Sam miałem podobny problem jak Hagi, gdy zachłysnąłem się możliościami jakie daje trading. Wrzucę może moje przemyślenia z zeszłego roku: "Zdałem sobie sprawę, że od 9 m-sc stałem się w pewnym sensie niewolnikiem "zielonego kolorku" i rozmaitych wykresów. Za wiele rzeczy omijało mnie, bo zacząłem przedkładać korzyści finansowe nad inne, nie mniej ważne sprawy. Omotała mnie chęć zwiekszania bankrolla, a moje nastroje były uzależnione od wyniku na BF. Każdą wolną chwilę siedziałem przed kompem i analizowałem dane, tylko po to, aby pod koniec danego okresu móc być zadowlonym z wyników. Zrozumiałem, że moje życie stało się w pewnym sensie jednowymiarowe i zaczeło mi to przeszkadzać. " Hagi, musi sobie chyba wypośrodkować czas na bukmacherkę i życie poza nią. Ja również jak koledzy wyżej chodzę na basen, siłownie (zakupiłem sobie domową) Prócz tego dobry pomysłem jest zapisać się na kurs językowy (można poznać ciekawe osoby), kurs tańca. Podziałać w lokalnej prasie/portalu internetowym. Słowem, wyjść do ludzi. Prócz tego planuje sobie wyjazdy na imprezy sportowe (kilka dni temu Wroclaw, na wiosnę Camp Nou), zacząłem czytać więcej książek i problem sam zniknął. Sorry za post pod postem, ale podpisuję się pod tym co napisał kolega. Siłka, bieganie, piłka nożna, tenis, kurs językowy, kurs tańca + inwestycje w siebie, rozwój osobowości, poradniki/kursy/szkolenia, bo nie samą bukmacherką człowiek żyje, a umiejętności zdobyte na wszelakich kursach bez wątpienia przydadzą się w sytuacji kryzysowej, gdy trzeba będzie zmienić branżę, a także w zwykłym, codziennym życiu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032802 - 15/11/2011 23:59
|
Carpal Tunnel
|
Vader korver juz napisal, pelna zgoda, silka mi odpowiada z tego wzgledu, ze mam blisko i lubie chodzic sobie pocwiczyc, po takim wysilku zdecydowanie lepiej sie czuje + dieta do tego i jak wejdzie mi to w krew to czuje, ze zyje i ze mam obowiazek chodzic regularnie W jakims stopniu plan dnia ksztaltuje sie wobec tego i nie siedze wiecznie przed kompem. Trzeba sie tylko wziac w garsc i wreszcie ruszyc dupe z kanapy. Moj sposob gry raczej nie pozwala na czeste wychodzenie z domu i chodzenie na silownie/baseny/tance itp dlatego musze skupic sie na jednej rzeczy. Te poranne kapiele, witaminki, zdrowe zarelko to dobry pomysl i powinno podzialac - mam taka nadzieje 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032824 - 16/11/2011 00:06
[Re: Biszop]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Oczywiście bez kasy ani rusz, i każda jej ilość jest fajna, im wiecej tym lepiej. Fajna sprawą jest tzw wolność finansowa, polecam sobie o tym poczytać, i nie tyle o niej samej jako takiej, tylko o tym jakie daje to możliwości, właściwe zrozumienie tego stwierdzenia daje możliwość zrewidowania swojego życia i podjęcia działań w kierunku jego radykalnej zmiany. Na lepsze. Ciekawe książki na ten temat pisał Kiyosaki i Milton Friedman. Warto poczytać i zrobić swoją analizę co do książki to bardzo fajna lektura, ale podłączając się pod temat może macie jakieś fajne nagrania "wjeżdżające na psychę" coś typu NLP? jakiś przekaz miłym głosem z relaksującą muzyką czy coś w tym stylu? http://www.youtube.com/watch?v=FxUlmryhn48 Kozak motywator Inną kwestią jest sens życia, każdy pownien mieć jakiś cel, jakiś sens, jasno określony, dla każdego pewnie inny, tylko skoro to takie forum to warto sobie zadać podstawowe pytanie, czy kasa jako taka jest celem samym w sobie?
I w tym momencie możemy zamknąć temat. Nic więcej nie potrzeba dodawać
|
Do góry
|
|
|
|
#5032825 - 16/11/2011 00:06
|
Carpal Tunnel
|
Vader korver juz napisal, pelna zgoda, silka mi odpowiada z tego wzgledu, ze mam blisko i lubie chodzic sobie pocwiczyc, po takim wysilku zdecydowanie lepiej sie czuje + dieta do tego i jak wejdzie mi to w krew to czuje, ze zyje i ze mam obowiazek chodzic regularnie W jakims stopniu plan dnia ksztaltuje sie wobec tego i nie siedze wiecznie przed kompem. Trzeba sie tylko wziac w garsc i wreszcie ruszyc dupe z kanapy. Moj sposob gry raczej nie pozwala na czeste wychodzenie z domu i chodzenie na silownie/baseny/tance itp dlatego musze skupic sie na jednej rzeczy.Te poranne kapiele, witaminki, zdrowe zarelko to dobry pomysl i powinno podzialac - mam taka nadzieje Znam ludzi co z małym przenośnym notebookami popieprzają wszędzie... Wszystko się da, ale to już przegięcie IMO.
|
Do góry
|
|
|
|
#5032835 - 16/11/2011 00:13
[Re: C.Ronaldo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
Też się często zamykam na świat, najlepszy sposób to rano sie porządnie wyspać, wywalić budzik, puścić ulubioną nutę i na miasto, widok pięknych kobiet od razu poprawia nastrój o 500%, no chyba że u Cb nie ma ładnych ale to już inna sprawa, a jeszcze inną rzeczą jest to że zaczeła sie szarówka, zimno, ciemno i chyba po części każdemu sie to udziela
kolega ewidentnie mysli wackiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5032848 - 16/11/2011 00:22
[Re: C.Ronaldo]
|
Carpal Tunnel
|
zacznij chodzić na siłownie, tak jak pisali poprzednicy, wykorzystaj karnet, po kilku treningach pewnie Ci tak wejdzie w krew że będziesz żałował że tak późno zaczełeś chodzilem i robilem to starannie, profesjonalne treningi, diety, aeroby itp i zajebiscie sie czulem Mialem energie caly dzien jak dobrze sie odzywialem, wysypialem i dostawalem kopa na treningu, ale musialem przerwac przez kontuzje barku, ale wreszcie jest ok i powracam i mam nadzieje, ze bedzie tak jak dawniej!
|
Do góry
|
|
|
|
#5032863 - 16/11/2011 00:31
[Re: Luc Nilis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
masz plan "b" jak się okaże w wieku 40 kilku lat że serducho słabe, nerwy zszarpane, majątku na tym nie zrobiłeś a nie masz z kim rano kawy się napić ? to twoja sprawa, życzę ci jak najlepiej ale smutne musi być takie "życie". cieszy że dostrzegasz problem, na razie jego mały wycinek, ale zawsze to coś.
Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one i juz lepiej?
|
Do góry
|
|
|
|
#5032892 - 16/11/2011 00:41
|
addict
Meldunek: 30/07/2011
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5033590 - 16/11/2011 04:38
[Re: anfa_]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
W sumie mam podobny problem , zarabianie pieniedzy stalo sie celem samym w sobie , taka sztuka dla sztuki, w ciagu dnia zal mi wyjsc np. na bilard aby nie ominely mnie jakies potencjalne valuebety . Co z tego ,ze mam duzo wiecej kasy niz znajomi jak nie mam zbytnio okazji wydac tych pieniedzy bo czas wolny spedzam przed kompem...
Sport bardzo dobrym rozwiazniem ,jakies hobby ,roznego rodzaju lekcje/kursy to chyba najlepsza recepta
|
Do góry
|
|
|
|
#5033615 - 16/11/2011 04:43
[Re: anfa_]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
A wiec sprawa wyglada tak, ze budze sie codziennie kolo 8:30 (zasypiam kolo 1 - 1:30) i czuje sie wiecznie przemeczony.
mam to samo co Ty po prostu jesteśmy typem ludzi umęczonych swoją mądrością  właśnie też mam problem, ze jestem zbyt mądry i moje życie na tym świecie jest niekomfortowe. do tego mam chorobliwe przeświadczenie (przeważnie się sprawdza), ze otaczają mnie idioci. i jak żyć o naturo? może założymy jakiś tajny klub ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#5034332 - 16/11/2011 20:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/03/2004
|
hmmm...Hagi, jesteś kumaty gość i właściwie sam wiesz wszystko, co trzeba zrobić, by spowrotem funkcjonować tak jak należy. Przynajmniej tak wynika z tego co piszesz. Zrób to i będzie po sprawie, póki nie jest za póżno. Ja właściwie mam tak samo, tylko, że mam dwa razy tyle lat co Ty i do tego ponad 20 kg nadwagi, więc sam sobie jestem winny tego co mam. Ciągle praca, praca, pogoń za tym "uczciwym" pieniądzem i co?...prawie bankrutctwo(jeden z etapów). Pomimo, że do emerytury jeszcze mi troche brakuje, z końcem miesiaca definitywnie kończę firmę...i poświecam się całkowicie grze z której i tak utrzymywałem firmę przez ostatnie trzy lata, mając nadzieję, że być może cokolwiek się zmieni...poprawi. W związku z tym mam plan. Grać tylko 8 godzin, góra 10. Sam mówisz, że dobrze idzie, nie wystarczy Ci?. Mi tak...i tego będę się trzymał.
|
Do góry
|
|
|
|
#5034402 - 16/11/2011 21:32
|
old hand
|
heh co to za Firma skoro utrzymywałeś ją z grania, przecież to jest najmniej nie poważne
|
Do góry
|
|
|
|
#5034428 - 16/11/2011 22:10
[Re: MistrzAA]
|
Carpal Tunnel
|
heh co to za Firma skoro utrzymywałeś ją z grania, przecież to jest najmniej nie poważne widzisz...teraz to ja też wiem , że to nie poważne...ale jak prowadzisz firmę przez 30 lat...odnosisz sukcesy...przychodzi rewolucja technologiczna...i nagle wszystko się wali( bo teraz każdy kto ma cyfrówkę to fotograf)...na dodatek nikt już nie robi odbitek(kiedyś 5 tys. dziennie, teraz tyle na pół roku)to ciaglę masz nadzieję...że może wrócę te dobre stare czasy...ale to tylko marzenia...głupiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#5034451 - 16/11/2011 22:20
|
addict
Meldunek: 30/07/2011
|
Pewnie kiedys wroca, ale nie za twojego zycia. Ale ze obstawianie na zywo jest pewniejsze od firmy, "normlanej" pracy? Takie wnioski
|
Do góry
|
|
|
|
#5034453 - 16/11/2011 22:21
|
old hand
|
5 tysiecy dziennie trzeba było kase dobrze inwestować  Sytuacja podobna jak z bazarami 15-20 lat temu ludzie na takim handlu zarabiali mnóstwo kasy, czasy się zmieniły wszystkiego jest dużo tak samo z zakładami fotograficznymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#5034479 - 16/11/2011 22:41
|
old hand
|
No to rzeczywiscie niezła kasa, rozumiem że trzeba było bardzo duzych obrotów żeby spłacać taką maszynę, druga sprawa jeśli utrzymywałeś to częsciowo z gry no to jakie Ty pieniądze zarabiasz na zakładach ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5034516 - 16/11/2011 23:11
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
3 miliony nowych zlotych?!
Pamiętam jak taki znajomy rodziny na początku lat 90 kupił kamere zebynagrywac wesela to sprowadzil jakas z US to za te same pieniadze mol kupic w naszym miejsce pol czy cala kamienice.
|
Do góry
|
|
|
|
#5034524 - 16/11/2011 23:17
[Re: MistrzAA]
|
Carpal Tunnel
|
No to rzeczywiscie niezła kasa, rozumiem że trzeba było bardzo duzych obrotów żeby spłacać taką maszynę, druga sprawa jeśli utrzymywałeś to częsciowo z gry no to jakie Ty pieniądze zarabiasz na zakładach ? Żle mnie zrozumiałeś. Wtedy samo się spłacało, pracą. To wszystko przeszłość, tak było. Dzisiaj samo utrzymanie(wynajecie) lokalu + ZUS + tel + prąd + inne, to koszt ok 3 tys. + na koniec roku podatek. Zadawala mnie 4 tys, czasami jest mniej. Dużo trzeba by było pisać, ale nie tu miejsce do tego. Bo za chwilę ktoś napisze, że się lansuję lub cos w tym stylu. A po co mi to. Kilka lat temu pisałem tu na forum , że poszukuje ludzi do ciężkiej pracy(bukmacherskiej)....to mnie wnet zlinczowano, więc teraz chce mieć spokój. Na temat życia z gry wielu tu napisano...kolejna awantura nie jest tu potrzebna.
|
Do góry
|
|
|
|
#5034948 - 17/11/2011 02:27
[Re: Big]
|
Carpal Tunnel
|
No to rzeczywiscie niezła kasa, rozumiem że trzeba było bardzo duzych obrotów żeby spłacać taką maszynę, druga sprawa jeśli utrzymywałeś to częsciowo z gry no to jakie Ty pieniądze zarabiasz na zakładach ? Żle mnie zrozumiałeś. Wtedy samo się spłacało, pracą. To wszystko przeszłość, tak było. Dzisiaj samo utrzymanie(wynajecie) lokalu + ZUS + tel + prąd + inne, to koszt ok 3 tys. + na koniec roku podatek. Zadawala mnie 4 tys, czasami jest mniej. Dużo trzeba by było pisać, ale nie tu miejsce do tego. Bo za chwilę ktoś napisze, że się lansuję lub cos w tym stylu. A po co mi to. Kilka lat temu pisałem tu na forum , że poszukuje ludzi do ciężkiej pracy(bukmacherskiej)....to mnie wnet zlinczowano, więc teraz chce mieć spokój. Na temat życia z gry wielu tu napisano...kolejna awantura nie jest tu potrzebna. Otóż to. Nie ma co prowokować, ludzie zawsze swoje i tak wiedzą. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|