Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#5032263 - 15/11/2011 16:56 Zmęczenie organizmu
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Witam, nie wiem czy powstal kiedys taki temat, nie sprawdzalem, aktualnie naleze do leniwych ludzi i nie chce mi sie sprawdzac.

A wiec sprawa wyglada tak, ze budze sie codziennie kolo 8:30 (zasypiam kolo 1 - 1:30) i czuje sie wiecznie przemeczony.
Przez granie stalem sie czlowiekiem bardzo leniwym, a za mlodego nalezalem do bardzo aktywnych ludzi.
Planow mam sporo(bieganie, silownia, aktywniejszy tryb zycia, granie u naziemnych itp itd) ale z racji tego, ze ZAWSZE mi sie nie chce to olewam sobie i przekladam zajecia z dnia na dzien.
Moj plan dnia wyglada taki, ze wstaje rano, odpalam neta i LEZE prawie caly dzien z lapem na brzuchu z mysla o zarobieniu jak najwiekszej ilosci pieniedzy.

Aktualnie zakupilem krzeslo wygodne,biurko itp itd i robie sobie pozadna pracownie, mysle, ze od tego trzeba zaczac gdyz pozycja lezaca mnie wykancza grin

Ma ktos jakis pomysl co zrobic by wstac rano, poczuc sie, ze zyjesz, podejsc do zycia z pelnym usmiechem i korzystac z dnia jak sie tylko da?
Witamy/cwiczenia/jakies opaski i chuj wie co tam jeszcze?

I prosze nie pisac rad w stylu wstan, zwal se konia i bedzie Ci lepiej - robie to regularnie i chuja daje, tylko nadgarstek siada grin

Dzieki za odpowiednie podejscie do tematu, pewnie wielu z Nas ma podobne objawy albo to kryzys wieku sredniego? 30tka sie zbliza...

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#5032272 - 15/11/2011 17:18 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Przeczytaj sobie książkę 'Obudź sobie olbrzyma' (Anthony Robbins). Mistrz motywacji. Mi osobiście pomogła i zmobilizowała do wzięcia się za siebie w wielu aspektach i dziedzinach życia.

Do góry
#5032273 - 15/11/2011 17:19 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

A z ciekawości - dlaczego planujesz/chcesz grać u naziemnych? Z Twoją grą przecież to zupełnie dziwne... Chyba, że coś się zmieniło?

Do góry
#5032276 - 15/11/2011 17:32 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Korver jak masz linka do ksiazki bylbym wdzieczny

Ostatnio zaczeli dawac ladne swirki wiec wypadaloby ruszyc dupe i pograc jak okazja jest no i sporty zimowe ida, a na te dyscypliny maja dosc obszerna oferte.

Do góry
#5032277 - 15/11/2011 17:32 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Dindek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2007
Jesli nie masz baby to se ja znajdz tongue na pewno Cie zmotywuje tongue

Do góry
#5032288 - 15/11/2011 17:46 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HAGIi
Korver jak masz linka do ksiazki bylbym wdzieczny

Ostatnio zaczeli dawac ladne swirki wiec wypadaloby ruszyc dupe i pograc jak okazja jest no i sporty zimowe ida, a na te dyscypliny maja dosc obszerna oferte.

No, ale ile przy tym stresu, kombinacji i pretensji zza okienka, że jesteś krętaczem i na pewno coś kombinujesz. grin

Odnośnie książki to nie polecam w formie e-booka, bo ma naprawdę sporo stron i po prostu szkoda wzroku. W empiku do kupienia za kilkadziesiąt złotych, ale naprawdę będą to dobrze wydane pieniądze.

Do góry
#5032289 - 15/11/2011 17:47 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Dindek]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Dindek

To też śliski temat, mało kobiet w zupełności akceptuje ten sposób zarabiania pieniędzy... Są kochane i wyrozumiałe, do czasu kiedy nie trafi się gorszy okres. grin

Do góry
#5032303 - 15/11/2011 18:13 Re: Zmęczenie organizmu [Re: _Korver_]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Originally Posted By: _Korver_

To też śliski temat, mało kobiet w zupełności akceptuje ten sposób zarabiania pieniędzy... Są kochane i wyrozumiałe, do czasu kiedy nie trafi się gorszy okres. grin

..to widocznie zla kobieta byla grin

wpadniecie w taka rutyne niszczy czlowieka - pewnie masz jakis znajomych to polecam weekendowe wypady, kino, piwko, bar - towarzystwo dobrze robi - zima idzie to tymbardziej

Do góry
#5032309 - 15/11/2011 18:19 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
craax Offline
Carpal Tunnel

wiecej zajec ( odpowiednio dobranych ) wbrew pozorom moze niesamowicie 'dac wypoczac i nabrac sil witalnych' wymeczonemu, podupadlemu organizmowi

Do góry
#5032313 - 15/11/2011 18:27 Re: Zmęczenie organizmu [Re: craax]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: craax

wpadniecie w taka rutyne niszczy czlowieka - pewnie masz jakis znajomych to polecam weekendowe wypady, kino, piwko, bar - towarzystwo dobrze robi - zima idzie to tymbardziej

To śliski temat w przypadku Hagiego. tongue

Do góry
#5032321 - 15/11/2011 18:36 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/06/2004
idz do normalniej uczciwej roboty,

Do góry
#5032322 - 15/11/2011 18:37 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
seneka1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/06/2002
Dzieki za odpowiednie podejscie do tematu, pewnie wielu z Nas ma podobne objawy albo to kryzys wieku sredniego? 30tka sie zbliza...

To ja powinienem już umrzec majac kryzys przy 39+.

Do góry
#5032324 - 15/11/2011 18:37 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Normalna ,uczciwa robota ci pomoże.

Do góry
#5032327 - 15/11/2011 18:38 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Blackman]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Blackman

A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie?

Do góry
#5032330 - 15/11/2011 18:39 Re: Zmęczenie organizmu [Re: craax]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

z tymi weekendami to też ciężko. Wiadomo, że wtedy w 'biznesie' się właśnie sporo dzieje. wink

Do góry
#5032333 - 15/11/2011 18:42 Re: Zmęczenie organizmu [Re: _Korver_]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

A co w tym jest nieuczciwego? Czyżby to, że zarabia się więcej, niż w tej 'normalnej' robocie?

nie mowie że zarabia nieuczciwie, ale to nie jest praca, a hobby. On ma hobby, ale nie ma normalnego, ludzkiego zajęcia jakim jest praca. Przykro to powiedziec, ale Hagii nie jest uzyteczny społecznie robiac to co robi= dlatego ten kryzys psychiczny i fizyczny

Do góry
#5032335 - 15/11/2011 18:44 Re: Zmęczenie organizmu [Re: _Korver_]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008

dokladnie, te slowo uczciwa - wg tego typu osob to taka, ze masz zapierdalac lopata za 800 zl

Do góry
#5032337 - 15/11/2011 18:48 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
craax Offline
Carpal Tunnel

Korver - trzeba odnalezc zloty srodek

Do góry
#5032338 - 15/11/2011 18:48 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Blackman]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

nie mowie że zarabia nieuczciwie, ale to nie jest praca, a hobby. On ma hobby, ale nie ma normalnego, ludzkiego zajęcia jakim jest praca. Przykro to powiedziec, ale Hagii nie jest uzyteczny społecznie robiac to co robi= dlatego ten kryzys psychiczny i fizyczny

Boże, widzisz i nie grzmisz? grin

Hm, widzę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Twoje racje są bez wątpienia idealistyczne, piękne i godne pochwały, ale z ekonomicznego punktu widzenia dość miernie wypadają.

'Kasa misiu, kasa.' wink

Do góry
#5032339 - 15/11/2011 18:49 Re: Zmęczenie organizmu [Re: craax]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Korver - trzeba odnalezc zloty srodek

W zupełności. Ja wychodzę z założenia, że nie ma rzeczy niemożliwych i wszystko można pogodzić. Pisałem to czysto teoretycznie.

piwo

Do góry
#5032349 - 15/11/2011 19:06 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006

Do góry
#5032359 - 15/11/2011 19:16 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005

Planow mam sporo(bieganie, silownia, aktywniejszy tryb zycia, granie u naziemnych itp itd) ale z racji tego, ze ZAWSZE mi sie nie chce to olewam sobie i przekladam zajecia z dnia na dzien.
Moj plan dnia wyglada taki, ze wstaje rano, odpalam neta i LEZE prawie caly dzien z lapem na brzuchu z mysla o zarobieniu jak najwiekszej ilosci pieniedzy.

Pozdrawiam

najpierw musisz zaplanować strategię co do grania bo pewnie tu leży przyczyna i odbija się na to innnych aspektach życia. Bo co z tego, że planujesz isc na siłownie jak puscisz kupona i bedziesz chciał na livescorze "czuwać" czy zakład wszedł czy nie i siłownia zejdzie na dalszy plan...ja sie zgadzam z opiniami normalnej roboty, bynajmnniej mi to pomogło i raczej gram tylko dla emocji a nie dla zarobku. Książkę o której pisał Korver czytałem, pożyteczna lektura ale ona Cie nie uzdrowi jeżeli nie zaczniesz od zmiany nawyków bo inaczej popadniesz w depresję, bo nie daj Bóg za kilka miesięcy/lat zostaniesz bez kasy którą przegrasz bo akurat będzie gorszy okres i zostaniesz bez doświadczenia w żadnym zawodzie itd itp...a 30 stka na karku jak piszesz..nie masz naście lat gdzie można grać bez obaw o przyszłość bo odbębnisz szkolę i git, teraz powinieneś myśleć bardziej odpowiedzialnie, ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się zgadzać smile

Do góry
#5032370 - 15/11/2011 19:24 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

A co mi da uczciwa robota? to, ze bede zapierdalal za duzo mniej niz mam na codzien z tego co robie - w tym problem nie lezy
Problemem jest moje lenistwo, wszysto przekladam na nastepne dni, kwestia pewnie lezy w psychice by moc sie odblokowac i znalezc takze inne zajecie (silownia i dbanie o wlasny organizm jest dobrym pomyslem)
Monotonia dopada mnie, ale to takze ma sie u ludzi pracujacych normalnie, lepszych wg Was...
Weekendy ok craxx - ale ja co weekend gdzies wychodze, ale to odnosi sie glownie do najebania sie i nic wiecej, zero kreatywnosci wink

sHybki20 strategie mam i jest calkiem ok, wiem co grac, jak grac by moc zarobic, problem w tym, ze za duzo czasu pochlaniam grze, gram praktycznie caly dzien i nie mowie tu o sledzeniu wynikow.

No i to nie temat o tym czy grac czy nie grac poniewaz bardzo dobrze wiem co robic i nie traktuje to jako hazard/nalog , nie wychodzilbym na tym to bym nie gral - to akurat u mnie jest proste myslenie. KAzdy ma inne spostrzenia na ten temat i nie raz byl o tym temat takze nie rozwijajmy tego.
Problem w tym co robic by rano wstac i sie dobrze poczuc, miec sily na caly dzien
Witaminy/magnezy/silownie/diety itp - nad tym musze popracowac by czuc sie lepiej.

Do góry
#5032380 - 15/11/2011 19:30 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
no dokładnie brak ruchu determinuje Twoje lenistwo..pisząc strategia nie miałem na mysli czy wygrywasz czy nie, tylko właśnie ile czasu na to poświęcasz smile. W takim razie zaplanuj 2-3h max dziennie kiedy cos puszczasz i tyle..resztę dnia spędź bardziej aktywnie

Do góry
#5032381 - 15/11/2011 19:31 Re: Zmęczenie organizmu [Re: _Korver_]
MistrzAA Offline
old hand

Meldunek: 16/09/2011

Hmm w pracy można zarobic więcej niż na zakładach, uwierz nie wszystko się kreci wokół bukmacherki, na tym świecie jest wiele znacznie bardziej dochodowych intersów laugh

Są ludzie dla których szkoda czasu na takie rzeczy jak gra u buka(chociaż mogliby z tego czerpac korzyści, i wiadomo że nie chodzi tu tylko blędy buków czy surebety, ale szkoda im na to czasu z prostego powodu, sam sobie na to odpowiedz.

I pomyśl czy znasz kogoś kto dorobił sie z grania na necie czy to w zakłady czy w pokera ?
Owszem niektórzy czerpia z tego korzyści, ale przeciez nie sa to jakieś naprawde duże pieniądze

Do góry
#5032384 - 15/11/2011 19:32 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Self-Confident Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/12/2008
zacznij na cos odkladac kase i to z dwoch powodow, raz motywacja, dwa zabezpieczenie na przyszlosc. Albo sobie znajdz drogie hobby.

Do góry
#5032398 - 15/11/2011 19:45 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Nie schodzmy na temat czy warto grac czy nie
Kazdy ma swoje odmienne zdanie na ten temat i jest to sprawa idnywidualna kto/jak zarabia.
I dajcie spokoj z tymi komentarzami, ze nie da sie zarabiac dlugoterminowo w tej branzy - nikt Wam stanu swojego konta nie bedzie wysylal.
U mnie jest wszystko w porzadku pod tym wzgledem i rad nie potrzebuje
Chodzi mi o to jakie witaminy brac/ jak dzien rozpoczac by czuc sie zdecydowanie lepiej.
NApewno poprawie diete, wiecej ruchu, rowerek stscjonarny i karnet roczny na silke posiadam wiec z tym problemu nie powinno byc
Wieczorny bieg takze powinien dac to, ze bede sie szybciej kladl do snu.
Wojtas ma mi dac kilka rad takze czekam z niecierpliwoscia grin

Do góry
#5032432 - 15/11/2011 19:59 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
powie Ci zebys niebieskie buty kupil jak on. jestem pewien.

ps. dupsko rusz i tyle. nie chcesz standardów to ogarnij sobie temat paintballa. zima się zbliża, będzie można kupę scenariuszy w śniegu przeprowadzać. inna ciekawa rzecz to ścianka wspinaczkowa.

Do góry
#5032433 - 15/11/2011 19:59 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
buczer Offline
member

Meldunek: 15/02/2007
Jak tylko wstaniesz ...zimny prysznic a póżniej to już z górki.
I niezapomnij pościelić łóżka.

pozdrawiam

Do góry
#5032439 - 15/11/2011 20:03 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Podstawa wysilek fizyczny i dlatego kupilem karnet na silownie
Jak juz za cos sie biore to na powaznie takze mysle, ze wszystko bedzie krecic sie wokol cwiczen(plan dnia, dieta, regularny sen itp) takze mysle, ze ta opcja bedzie najlepsza
Do tego zielona herbata, witaminy magnez, dobra dietka,zdrowe zarcie i brak alkoholu i powinienem lepiej sie czuc.
Co do zimnego prysznicu to juz mi Wojtas polecil i tak bede czynil

anfa wole standardy bo na silownie juz jakis czas temu chodzilem, ale musialem przerwe zrobic z powodu barku.

Do góry
#5032443 - 15/11/2011 20:06 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Gaske]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
Originally Posted By: Gaske

co do książki to bardzo fajna lektura, ale podłączając się pod temat może macie jakieś fajne nagrania "wjeżdżające na psychę" coś typu NLP? jakiś przekaz miłym głosem z relaksującą muzyką czy coś w tym stylu?

Do góry
#5032491 - 15/11/2011 20:41 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Wiekszość problemów ze zdrowiem, także fizycznym zaczyna się w głowie.
Jeśli nie masz poukładanego życia, nie będziesz miał poukładanego zdrowia w sensie ogólnym.
Czy to dotyczy psychiki czy fizyczności.

Ruch dla naszego organizmu jest naturalnym środkiem antydepresyjnym, jego forma to sprawa indywidualna, jeden woli siłownie inny woli sporty druzynowe, każdy sam powinien wiedzieć.

Wysiłek fizyczny także nas oczyszcza, z potem wydalamy nie tylko toksyny które zalegaja w naszym organizmie na skutek złej diety i ogólnych nawyków życiowych, "wydalamy" także stres którego na codzień nawet nie musimy czuć ale jest, "skręcony" kark, bóle pleców w wiekszości wypadków nie są od złego materaca czy małej ilości snu, choć ten jest jak najbardziej ważny, tylko właśnie od stresu.

Podnosząc ciśnienie poprzez wysiłek fizyczny, zmuszamy nasze serce, płuca do większego ale co najważniejsze zdrowego wysiłku.

Do tego zdrowe odżywianie, odpowiednia pora zasypiania i poprawa przyjdzie bardzo szybko.

Sam od wielu lat, prakjtycznie "od zawsze" gram 2 razy w tyg w piłkę, do tego staram się raz w tyg biegać albo pójść na basen, od maja tego roku miałem przerwę, stres który mnie wtedy zżerał był koszmarem, czułem sie jak worek po pyrach, dziurawy i bez wsadu, od niecałych 3 tygodni wróciłem do swojego rytmu, poprawa jak na dłoni, mojego serca nikt ani nic nie uleczy ale psychicznie i fizycznie jest duzo lepiej.

Kwestia dotlenienia mózgu jest bardzo ważna, nie chce się rozpisywać, można sobie poczytać,

Inną kwestią jest sens życia, każdy pownien mieć jakiś cel, jakiś sens, jasno określony, dla każdego pewnie inny, tylko skoro to takie forum to warto sobie zadać podstawowe pytanie, czy kasa jako taka jest celem samym w sobie?
Często wystarczy odrobinę zrewidować poglądy i może się okazać że to nie sama kasa jest celem ale rzeczy które możemy za nią mieć, i być może złym określeniem jest "rzeczy",
bo nie do końca chodzi o rzeczy materialne.

Oczywiście bez kasy ani rusz, i każda jej ilość jest fajna, im wiecej tym lepiej.
Fajna sprawą jest tzw wolność finansowa, polecam sobie o tym poczytać, i nie tyle o niej samej jako takiej, tylko o tym jakie daje to możliwości, właściwe zrozumienie tego stwierdzenia daje możliwość zrewidowania swojego życia i podjęcia działań w kierunku jego radykalnej zmiany. Na lepsze.

Do góry
#5032550 - 15/11/2011 21:09 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
jak tylko bede mial chwile, to sie zabiore za naprawienie Cie Hagii grin

anfa niebieskie buty mu nie pomoga, bo on nie gra w siatkowke tongue

Do góry
#5032578 - 15/11/2011 21:30 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

ok dzieki Panowie
Biszop cenne uwagi - dzieki za udzielenie sie w temacie.

Do góry
#5032662 - 15/11/2011 22:49 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Hagii tak sie zastanawiam po tym co napisales czy karnet na silownie to rozwiazanie.

Ja z pracy dostaje karnet na silownie i basen, zima daja jeszcze lodowisko. Tyle, ze na silke prawie wcale nie chodze. Na basen i lodowisko chodzilem rzadko.
Teraz wlasnie zaczalem regularnie chodzic na basen i zdecydowanie lepiej sie czuje.
Z tego co piszesz to mozesz miec problem z chodzeniem na silke.
Ktos dobrze Ci napisal. Kobieta duzo zmienia na lepsze... Ale niestety tez czlowiek musi sie nastresowac laugh

Ja polecam basen. Fajnie mozna sie zmeczyc, wyluzowac organizm. Po takim basenie widzi sie roznice w samopoczuciu.

Do góry
#5032708 - 15/11/2011 23:10 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Vader]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008
Można też spróbować jogi, nie musisz nigdzie z domu wychodzić jak tak bardzo Ci się nie chce. Codziennie od razu po wstaniu z łózka taka 30 minutowa sesja ćwiczeń oddechowo-motywacyjno-odstresowujących jak i wiele innych (o tym musiałbys poczytać) potrafi wiele zmienić w aktywności całego dnia.

Do góry
#5032756 - 15/11/2011 23:31 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HoMiK155 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/11/2005
Sam miałem podobny problem jak Hagi, gdy zachłysnąłem się możliościami jakie daje trading. Wrzucę może moje przemyślenia z zeszłego roku:

"Zdałem sobie sprawę, że od 9 m-sc stałem się w pewnym sensie niewolnikiem "zielonego kolorku" i rozmaitych wykresów. Za wiele rzeczy omijało mnie, bo zacząłem przedkładać korzyści finansowe nad inne, nie mniej ważne sprawy. Omotała mnie chęć zwiekszania bankrolla, a moje nastroje były uzależnione od wyniku na BF. Każdą wolną chwilę siedziałem przed kompem i analizowałem dane, tylko po to, aby pod koniec danego okresu móc być zadowlonym z wyników. Zrozumiałem, że moje życie stało się w pewnym sensie jednowymiarowe i zaczeło mi to przeszkadzać. "

Hagi, musi sobie chyba wypośrodkować czas na bukmacherkę i życie poza nią. Ja również jak koledzy wyżej chodzę na basen, siłownie (zakupiłem sobie domową) Prócz tego dobry pomysłem jest zapisać się na kurs językowy (można poznać ciekawe osoby), kurs tańca. Podziałać w lokalnej prasie/portalu internetowym. Słowem, wyjść do ludzi. Prócz tego planuje sobie wyjazdy na imprezy sportowe (kilka dni temu Wroclaw, na wiosnę Camp Nou), zacząłem czytać więcej książek i problem sam zniknął. wink

Do góry
#5032767 - 15/11/2011 23:34 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Vader]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Vader
Hagii tak sie zastanawiam po tym co napisales czy karnet na silownie to rozwiazanie.

Ja z pracy dostaje karnet na silownie i basen, zima daja jeszcze lodowisko. Tyle, ze na silke prawie wcale nie chodze. Na basen i lodowisko chodzilem rzadko.
Teraz wlasnie zaczalem regularnie chodzic na basen i zdecydowanie lepiej sie czuje.
Z tego co piszesz to mozesz miec problem z chodzeniem na silke.
Ktos dobrze Ci napisal. Kobieta duzo zmienia na lepsze... Ale niestety tez czlowiek musi sie nastresowac laugh

Ja polecam basen. Fajnie mozna sie zmeczyc, wyluzowac organizm. Po takim basenie widzi sie roznice w samopoczuciu.

Z tego co Hagi kiedyś wspominał to już kiedyś odwiedzał siłownię, więc myślę, że będzie to dla niego dobre rozwiązanie. wink

Przynajmniej u mnie się świetnie sprawdza. Wcześniej rano kawka, pyszne i odżywcze śniadanko i od razu chce się pracować. piwo

Do góry
#5032778 - 15/11/2011 23:42 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HoMiK155]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HoMiK155
Sam miałem podobny problem jak Hagi, gdy zachłysnąłem się możliościami jakie daje trading. Wrzucę może moje przemyślenia z zeszłego roku:

"Zdałem sobie sprawę, że od 9 m-sc stałem się w pewnym sensie niewolnikiem "zielonego kolorku" i rozmaitych wykresów. Za wiele rzeczy omijało mnie, bo zacząłem przedkładać korzyści finansowe nad inne, nie mniej ważne sprawy. Omotała mnie chęć zwiekszania bankrolla, a moje nastroje były uzależnione od wyniku na BF. Każdą wolną chwilę siedziałem przed kompem i analizowałem dane, tylko po to, aby pod koniec danego okresu móc być zadowlonym z wyników. Zrozumiałem, że moje życie stało się w pewnym sensie jednowymiarowe i zaczeło mi to przeszkadzać. "

Hagi, musi sobie chyba wypośrodkować czas na bukmacherkę i życie poza nią. Ja również jak koledzy wyżej chodzę na basen, siłownie (zakupiłem sobie domową) Prócz tego dobry pomysłem jest zapisać się na kurs językowy (można poznać ciekawe osoby), kurs tańca. Podziałać w lokalnej prasie/portalu internetowym. Słowem, wyjść do ludzi. Prócz tego planuje sobie wyjazdy na imprezy sportowe (kilka dni temu Wroclaw, na wiosnę Camp Nou), zacząłem czytać więcej książek i problem sam zniknął. wink

Sorry za post pod postem, ale podpisuję się pod tym co napisał kolega.

Siłka, bieganie, piłka nożna, tenis, kurs językowy, kurs tańca + inwestycje w siebie, rozwój osobowości, poradniki/kursy/szkolenia, bo nie samą bukmacherką człowiek żyje, a umiejętności zdobyte na wszelakich kursach bez wątpienia przydadzą się w sytuacji kryzysowej, gdy trzeba będzie zmienić branżę, a także w zwykłym, codziennym życiu.

piwo

Do góry
#5032802 - 15/11/2011 23:59 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Vader korver juz napisal, pelna zgoda, silka mi odpowiada z tego wzgledu, ze mam blisko i lubie chodzic sobie pocwiczyc, po takim wysilku zdecydowanie lepiej sie czuje + dieta do tego i jak wejdzie mi to w krew to czuje, ze zyje i ze mam obowiazek chodzic regularnie
W jakims stopniu plan dnia ksztaltuje sie wobec tego i nie siedze wiecznie przed kompem.
Trzeba sie tylko wziac w garsc i wreszcie ruszyc dupe z kanapy.
Moj sposob gry raczej nie pozwala na czeste wychodzenie z domu i chodzenie na silownie/baseny/tance itp dlatego musze skupic sie na jednej rzeczy.
Te poranne kapiele, witaminki, zdrowe zarelko to dobry pomysl i powinno podzialac - mam taka nadzieje wink

Do góry
#5032806 - 16/11/2011 00:01 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
C.Ronaldo Offline
old hand

Meldunek: 22/10/2007
Więcej seksu! cool

Do góry
#5032811 - 16/11/2011 00:02 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
masz plan "b" jak się okaże w wieku 40 kilku lat że serducho słabe, nerwy zszarpane, majątku na tym nie zrobiłeś a nie masz z kim rano kawy się napić ?
to twoja sprawa, życzę ci jak najlepiej ale smutne musi być takie "życie". cieszy że dostrzegasz problem, na razie jego mały wycinek, ale zawsze to coś.

Do góry
#5032817 - 16/11/2011 00:03 Re: Zmęczenie organizmu [Re: C.Ronaldo]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
Originally Posted By: C.Ronaldo
Więcej seksu! cool

10/10
tego Ci pewnie brachu trzeba tak naprawdę. piwo

Do góry
#5032824 - 16/11/2011 00:06 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Biszop]
march88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
Originally Posted By: Biszop
Oczywiście bez kasy ani rusz, i każda jej ilość jest fajna, im wiecej tym lepiej.
Fajna sprawą jest tzw wolność finansowa, polecam sobie o tym poczytać, i nie tyle o niej samej jako takiej, tylko o tym jakie daje to możliwości, właściwe zrozumienie tego stwierdzenia daje możliwość zrewidowania swojego życia i podjęcia działań w kierunku jego radykalnej zmiany. Na lepsze.

Ciekawe książki na ten temat pisał Kiyosaki i Milton Friedman. Warto poczytać i zrobić swoją analizę
Originally Posted By: marzano
co do książki to bardzo fajna lektura, ale podłączając się pod temat może macie jakieś fajne nagrania "wjeżdżające na psychę" coś typu NLP? jakiś przekaz miłym głosem z relaksującą muzyką czy coś w tym stylu?

http://www.youtube.com/watch?v=FxUlmryhn48 Kozak motywator
Originally Posted By: Biszop

Inną kwestią jest sens życia, każdy pownien mieć jakiś cel, jakiś sens, jasno określony, dla każdego pewnie inny, tylko skoro to takie forum to warto sobie zadać podstawowe pytanie, czy kasa jako taka jest celem samym w sobie?

I w tym momencie możemy zamknąć temat. Nic więcej nie potrzeba dodawać

Do góry
#5032825 - 16/11/2011 00:06 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Vader korver juz napisal, pelna zgoda, silka mi odpowiada z tego wzgledu, ze mam blisko i lubie chodzic sobie pocwiczyc, po takim wysilku zdecydowanie lepiej sie czuje + dieta do tego i jak wejdzie mi to w krew to czuje, ze zyje i ze mam obowiazek chodzic regularnie
W jakims stopniu plan dnia ksztaltuje sie wobec tego i nie siedze wiecznie przed kompem.
Trzeba sie tylko wziac w garsc i wreszcie ruszyc dupe z kanapy.
Moj sposob gry raczej nie pozwala na czeste wychodzenie z domu i chodzenie na silownie/baseny/tance itp dlatego musze skupic sie na jednej rzeczy.
Te poranne kapiele, witaminki, zdrowe zarelko to dobry pomysl i powinno podzialac - mam taka nadzieje wink

Znam ludzi co z małym przenośnym notebookami popieprzają wszędzie... Wszystko się da, ale to już przegięcie IMO.

Do góry
#5032827 - 16/11/2011 00:07 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
C.Ronaldo Offline
old hand

Też się często zamykam na świat, najlepszy sposób to rano sie porządnie wyspać, wywalić budzik, puścić ulubioną nutę i na miasto, widok pięknych kobiet od razu poprawia nastrój o 500%, no chyba że u Cb nie ma ładnych ale to już inna sprawa, a jeszcze inną rzeczą jest to że zaczeła sie szarówka, zimno, ciemno i chyba po części każdemu sie to udziela

Do góry
#5032833 - 16/11/2011 00:12 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Panowie chwila chwila
Ja nie mam problemu z kobietami, z zyciem towarzyskim bo zawsze bylem i jestem chlopak rozrywkowy, zawsze mam gdzie wyjsc wieczorkiem i sie zabawic - z tym problemu nie mam
I nie zamykam sie przed calym swiatem bo mi dobrze przed laptopem
Problemem jest tylko to, ze jak wstajeto nie mam werwy do roboty, wstaje zmeczony cholera wie po czym, nie mam sil na nic.
Dlatego zastanawiam sie co jest nie tak, ze nie funkcjonuje tak jak kiedys...
Wczesniej uprawialem duzo sportu, aktualnie prawie nic i w tym pewnie tkwi problem.

Do góry
#5032835 - 16/11/2011 00:13 Re: Zmęczenie organizmu [Re: C.Ronaldo]
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Też się często zamykam na świat, najlepszy sposób to rano sie porządnie wyspać, wywalić budzik, puścić ulubioną nutę i na miasto, widok pięknych kobiet od razu poprawia nastrój o 500%, no chyba że u Cb nie ma ładnych ale to już inna sprawa, a jeszcze inną rzeczą jest to że zaczeła sie szarówka, zimno, ciemno i chyba po części każdemu sie to udziela

kolega ewidentnie mysli wackiem smile

Do góry
#5032837 - 16/11/2011 00:16 Re: Zmęczenie organizmu [Re: czuczu1910]
C.Ronaldo Offline
old hand

Originally Posted By: czuczu1910

kolega ewidentnie mysli wackiem smile

znasz mnie? A propo.. dobrze go chociaż mieć smile

Do góry
#5032838 - 16/11/2011 00:16 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

aaa jeszcze jedna sprawa: ewidentnie zle sie czuje jak zaczalem palic fajki i pic alko, nie powiem, ze wakacje mialem dosc wesole i rozrywkowe i lekko przegialem i nie kontrolowalem sie
Teraz dochodze do siebie i czy jest opcja, ze przez te swinstwo moge zle funkcjonowac ?
Nigdy nie palilem regularnie, nie rzucalem fajek dlatego nie wiem jak to jest.

Do góry
#5032841 - 16/11/2011 00:18 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
C.Ronaldo Offline
old hand

zacznij chodzić na siłownie, tak jak pisali poprzednicy, wykorzystaj karnet, po kilku treningach pewnie Ci tak wejdzie w krew że będziesz żałował że tak późno zaczełeś

Do góry
#5032848 - 16/11/2011 00:22 Re: Zmęczenie organizmu [Re: C.Ronaldo]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

zacznij chodzić na siłownie, tak jak pisali poprzednicy, wykorzystaj karnet, po kilku treningach pewnie Ci tak wejdzie w krew że będziesz żałował że tak późno zaczełeś

chodzilem i robilem to starannie, profesjonalne treningi, diety, aeroby itp i zajebiscie sie czulem
Mialem energie caly dzien jak dobrze sie odzywialem, wysypialem i dostawalem kopa na treningu, ale musialem przerwac przez kontuzje barku, ale wreszcie jest ok i powracam i mam nadzieje, ze bedzie tak jak dawniej!

Do góry
#5032863 - 16/11/2011 00:31 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Luc Nilis]
andegawen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/04/2010
Originally Posted By: Luc Nilis
masz plan "b" jak się okaże w wieku 40 kilku lat że serducho słabe, nerwy zszarpane, majątku na tym nie zrobiłeś a nie masz z kim rano kawy się napić ?
to twoja sprawa, życzę ci jak najlepiej ale smutne musi być takie "życie". cieszy że dostrzegasz problem, na razie jego mały wycinek, ale zawsze to coś.

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

i juz lepiej?

Do góry
#5032892 - 16/11/2011 00:41 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
bamik14 Offline
addict

Meldunek: 30/07/2011
rutyna zabija !

Do góry
#5032905 - 16/11/2011 00:46 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
bamik14 Offline
addict

ale tekst jakiegoś psychopaty "nie jest uzyteczny społecznie" przebija wszystkie problemy, ten to dopiero musi miec depresje laugh

Do góry
#5032926 - 16/11/2011 00:53 Re: Zmęczenie organizmu [Re: bamik14]
Blackman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: bamik14
ale tekst jakiegoś psychopaty "nie jest uzyteczny społecznie" przebija wszystkie problemy, ten to dopiero musi miec depresje laugh
cieszysz jape, a w tym tkwi sedno sprawy laugh no ale nie każdy jest przyzwoity, więc zyj sobie w tym twoim pustym swiecie laugh

Do góry
#5032991 - 16/11/2011 01:28 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
11kera11 Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/01/2009
A wiec sprawa wyglada tak, ze budze sie codziennie kolo 8:30 (zasypiam kolo 1 - 1:30) i czuje sie wiecznie przemeczony.

mam to samo co Ty po prostu jesteśmy typem ludzi umęczonych swoją mądrością laugh

Do góry
#5033138 - 16/11/2011 02:17 Re: Zmęczenie organizmu [Re: 11kera11]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
Originally Posted By: 11kera11

mam to samo co Ty po prostu jesteśmy typem ludzi umęczonych swoją mądrością laugh

właśnie też mam problem, ze jestem zbyt mądry i moje życie na tym świecie jest niekomfortowe. do tego mam chorobliwe przeświadczenie (przeważnie się sprawdza), ze otaczają mnie idioci. i jak żyć o naturo? tongue

Do góry
#5033590 - 16/11/2011 04:38 Re: Zmęczenie organizmu [Re: anfa_]
mez Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2009
W sumie mam podobny problem , zarabianie pieniedzy stalo sie celem samym w sobie , taka sztuka dla sztuki, w ciagu dnia zal mi wyjsc np. na bilard aby nie ominely mnie jakies potencjalne valuebety . Co z tego ,ze mam duzo wiecej kasy niz znajomi jak nie mam zbytnio okazji wydac tych pieniedzy bo czas wolny spedzam przed kompem...

Sport bardzo dobrym rozwiazniem ,jakies hobby ,roznego rodzaju lekcje/kursy to chyba najlepsza recepta

Do góry
#5033615 - 16/11/2011 04:43 Re: Zmęczenie organizmu [Re: anfa_]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: anfa_
Originally Posted By: 11kera11

właśnie też mam problem, ze jestem zbyt mądry i moje życie na tym świecie jest niekomfortowe. do tego mam chorobliwe przeświadczenie (przeważnie się sprawdza), ze otaczają mnie idioci. i jak żyć o naturo? tongue

może założymy jakiś tajny klub ? wink

Do góry
#5034332 - 16/11/2011 20:33 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
hmmm...Hagi, jesteś kumaty gość i właściwie sam wiesz wszystko, co trzeba zrobić, by spowrotem funkcjonować tak jak należy. Przynajmniej tak wynika z tego co piszesz. Zrób to i będzie po sprawie, póki nie jest za póżno. Ja właściwie mam tak samo, tylko, że mam dwa razy tyle lat co Ty i do tego ponad 20 kg nadwagi, więc sam sobie jestem winny tego co mam.
Ciągle praca, praca, pogoń za tym "uczciwym" pieniądzem i co?...prawie bankrutctwo(jeden z etapów). Pomimo, że do emerytury jeszcze mi troche brakuje, z końcem miesiaca definitywnie kończę firmę...i poświecam się całkowicie grze z której i tak utrzymywałem firmę przez ostatnie trzy lata, mając nadzieję, że być może cokolwiek się zmieni...poprawi.
W związku z tym mam plan. Grać tylko 8 godzin, góra 10. Sam mówisz, że dobrze idzie, nie wystarczy Ci?. Mi tak...i tego będę się trzymał.

Do góry
#5034402 - 16/11/2011 21:32 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
MistrzAA Offline
old hand

heh co to za Firma skoro utrzymywałeś ją z grania, przecież to jest najmniej nie poważne

Do góry
#5034428 - 16/11/2011 22:10 Re: Zmęczenie organizmu [Re: MistrzAA]
Big Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: MistrzAA
heh co to za Firma skoro utrzymywałeś ją z grania, przecież to jest najmniej nie poważne

widzisz...teraz to ja też wiem , że to nie poważne...ale jak prowadzisz firmę przez 30 lat...odnosisz sukcesy...przychodzi rewolucja technologiczna...i nagle wszystko się wali( bo teraz każdy kto ma cyfrówkę to fotograf)...na dodatek nikt już nie robi odbitek(kiedyś 5 tys. dziennie, teraz tyle na pół roku)to ciaglę masz nadzieję...że może wrócę te dobre stare czasy...ale to tylko marzenia...głupiego.

Do góry
#5034451 - 16/11/2011 22:20 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
bamik14 Offline
addict

Pewnie kiedys wroca, ale nie za twojego zycia.
Ale ze obstawianie na zywo jest pewniejsze od firmy, "normlanej" pracy? Takie wnioski

Do góry
#5034453 - 16/11/2011 22:21 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
MistrzAA Offline
old hand

5 tysiecy dziennie trzeba było kase dobrze inwestować smile Sytuacja podobna jak z bazarami 15-20 lat temu ludzie na takim handlu zarabiali mnóstwo kasy, czasy się zmieniły wszystkiego jest dużo tak samo z zakładami fotograficznymi.

Do góry
#5034471 - 16/11/2011 22:36 Re: Zmęczenie organizmu [Re: MistrzAA]
Big Offline
Carpal Tunnel

5 tysiecy dziennie trzeba było kase dobrze inwestować smile Sytuacja podobna jak z bazarami 15-20 lat temu ludzie na takim handlu zarabiali mnóstwo kasy, czasy się zmieniły wszystkiego jest dużo tak samo z zakładami fotograficznymi.

...w pierwszej kolejności, to trzeba było spłacać maszyny, jeżeli chciało się utrzymać na rynku. Kosztowały niewyobrażalne pieniądze. Pierwsze maszyny cyfrowe kosztowały ok.UWAGA! 9 mil zł. Po roku czasu spadły do 5 póżniej do 3 mil i w taką się wpakowałem. Ten który miał mniej pracy spłaca do dzisiaj, albo już wszystko zabrał mu komornik. Niedawno takiego minilaba w moim mieście pozbył się kodak...za którego chciał 3 tys. laugh

Do góry
#5034479 - 16/11/2011 22:41 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
MistrzAA Offline
old hand

No to rzeczywiscie niezła kasa, rozumiem że trzeba było bardzo duzych obrotów żeby spłacać taką maszynę, druga sprawa jeśli utrzymywałeś to częsciowo z gry no to jakie Ty pieniądze zarabiasz na zakładach ?

Do góry
#5034516 - 16/11/2011 23:11 Re: Zmęczenie organizmu [Re: HAGIi]
Self-Confident Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/12/2008
3 miliony nowych zlotych?!

Pamiętam jak taki znajomy rodziny na początku lat 90 kupił kamere zebynagrywac wesela to sprowadzil jakas z US to za te same pieniadze mol kupic w naszym miejsce pol czy cala kamienice.

Do góry
#5034524 - 16/11/2011 23:17 Re: Zmęczenie organizmu [Re: MistrzAA]
Big Offline
Carpal Tunnel

No to rzeczywiscie niezła kasa, rozumiem że trzeba było bardzo duzych obrotów żeby spłacać taką maszynę, druga sprawa jeśli utrzymywałeś to częsciowo z gry no to jakie Ty pieniądze zarabiasz na zakładach ?

Żle mnie zrozumiałeś. Wtedy samo się spłacało, pracą.

To wszystko przeszłość, tak było. Dzisiaj samo utrzymanie(wynajecie) lokalu + ZUS + tel + prąd + inne, to koszt ok 3 tys. + na koniec roku podatek.

Zadawala mnie 4 tys, czasami jest mniej. Dużo trzeba by było pisać, ale nie tu miejsce do tego. Bo za chwilę ktoś napisze, że się lansuję lub cos w tym stylu. A po co mi to. Kilka lat temu pisałem tu na forum , że poszukuje ludzi do ciężkiej pracy(bukmacherskiej)....to mnie wnet zlinczowano, więc teraz chce mieć spokój. Na temat życia z gry wielu tu napisano...kolejna awantura nie jest tu potrzebna.

Do góry
#5034948 - 17/11/2011 02:27 Re: Zmęczenie organizmu [Re: Big]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Big

Żle mnie zrozumiałeś. Wtedy samo się spłacało, pracą.

To wszystko przeszłość, tak było. Dzisiaj samo utrzymanie(wynajecie) lokalu + ZUS + tel + prąd + inne, to koszt ok 3 tys. + na koniec roku podatek.

Zadawala mnie 4 tys, czasami jest mniej. Dużo trzeba by było pisać, ale nie tu miejsce do tego. Bo za chwilę ktoś napisze, że się lansuję lub cos w tym stylu. A po co mi to. Kilka lat temu pisałem tu na forum , że poszukuje ludzi do ciężkiej pracy(bukmacherskiej)....to mnie wnet zlinczowano, więc teraz chce mieć spokój. Na temat życia z gry wielu tu napisano...kolejna awantura nie jest tu potrzebna.

Otóż to. Nie ma co prowokować, ludzie zawsze swoje i tak wiedzą. cop

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08